karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-29 07:50:59

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 9 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2019-12-17 20:03:46 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Nitriitti on lapsille haitallista, mutta sen tarkkaa määrää lihatuotteissa ei tiedä kukaan – HS testautti neljä nakkipakettia

Helsingin Sanomien ilmastokirjeenvaihtaja Pia Elonen kuvitteli marraskuussa tekevänsä suurenkin paljastuksen, kun oli päiväkodin tädiltä kuullut, että makkaroissa on nitriittiä ja nyt Helsingin Sanomat tekee asiasta jo toisen kerran jatkojuttua. Juomavedessäkin on muuten nitriittiä ja vihreissä lehtivihanneksissa nitraattia, mutta niistä pelottelu ei palvele agendaa.

Toimittaja olisi voinut tarkistaa vaikka Ruokaviraston sivulta kuinka pienestä riskistä nitriitin kohdalla on kysymys, mutta faktojen tarkistamisen takia on moni juttu jäänyt tekemättä, joten miksi vaivautua.

https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/e ... triitista/

Lainaa:
5. Lapseni on syönyt paljon makkararuokia. Onko hänen terveytensä vaarantunut?
Hyvin todennäköisesti ei ole. Jatkossa kannattaa kuitenkin kiinnittää huomioita makkaran, nakkien ja leikkeleiden käyttöön. Makkararuoat ja leikkeleet ovat nitriitin ohella myös kovan rasvan ja suolan lähteitä.

Pelottelu kovalla rasvalla ja suolalla on sieltä ja syvältä, mutta se on sitten taas toinen juttu.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-12-20 12:05:24 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Täysin riskittömäksi nitriittiä ei voi väittää, vaikka absoluuttiset riskit ovat pieniä.

Brittitutkimuksen mukaan nitriittimakkaroiden yhteys suolistosyöpään on vahvempi kuin nitriitittömien. Brittien makkarat ovat usein nitriitittömiä, mannermaiset harvemmin. Esimerkiksi braatwurstit kuitenkin ovat nitriitittömiä.

https://www.telegraph.co.uk/science/201 ... may-wrong/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-12-20 13:29:37 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2018-08-24 21:30:31
Viestit: 747
Eli kun jätää kasvikset sekä makkarat pois niin tuleeko jo liian vähän nitriittejä.
Voiko HS ym ruokatoimittajia haasta ryhmäkanteella oikeuteen ihmisten terveyden vaarantamisesta?

Time-dependent depletion of nitrite in pork-beef and chicken meat products affects nitrite intake estimation
https://www.researchgate.net/publicatio ... estimation
Kuva

_________________
Centimo 80 Aviation


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-12-20 22:56:18 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
^Mielenkiintoinen piirakka kuvaa sitä, että yli puolet lasten nitriittialtistuksesta on peräisin juomavedestä ja kasviksista saadusta nitraatista, jota elimistö muuntaa nitriitiksi. Siksi EU-lainsäädännössä on asetettu nitraatille enimmäismäärät pinaatissa, tuoreessa salaatissa, jäävuorisalaatissa ja rucolassa. Kasvisten nitraatista en ole havainnut Helsingin Sanomien olevan huolestunut.

Tuossa tutkimuksessa, josta piirakka on peräisin, tutkittiin sitä miten nitriittiä häviää lihajalosteista valmistusprosessin, varastoinnin ja kuumennuksen aikana tapahtuvan hajoamisen seurauksena. Lopullinen jäännösnitriitti tuotetta syötäessä saattaa olla murto-osa siitä mitä alunperin tuotteeseen laitettiin. Havaittiin, että sianliha-ja naudanlihavalmisteiden nitriitistä häviää suurempi osa kuin kananlihavalmisteiden nitriitistä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-12-20 23:48:38 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93462
Suomessa erityisesti maaseudun kaivoissa saattaa olla hyvinkin korkeita nitraattipitoisuuksia. Tuolta listoilta puuttuu vielä sillit ja juustot. Pikkulapsille ei suositella pinaattia, eikä punajuurta. Ei ainakaan ennen suositeltu.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-12-21 09:14:35 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4871
Lainaa:
Tuossa tutkimuksessa, josta piirakka on peräisin, tutkittiin sitä miten nitriittiä häviää lihajalosteista valmistusprosessin, varastoinnin ja kuumennuksen aikana tapahtuvan hajoamisen seurauksena. Lopullinen jäännösnitriitti tuotetta syötäessä saattaa olla murto-osa siitä mitä alunperin tuotteeseen laitettiin. Havaittiin, että sianliha-ja naudanlihavalmisteiden nitriitistä häviää suurempi osa kuin kananlihavalmisteiden nitriitistä.

Ja paistamalla häviää enemmän kuin makkarat keittämällä. Seuraava kysymys onkin, mitä yhdisteitä siitä nitriitistä syntyy? Nitrosoamiineja?

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-12-21 09:17:42 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Yhden miehen komitea kirjoitti:
Täysin riskittömäksi nitriittiä ei voi väittää, vaikka absoluuttiset riskit ovat pieniä....

... mutta sentään haitattomampaa kuin vedenjuonti, joka sekin voi tappaa? :)
Ika pitkään noissa lihajalosteissa voi puljata maulla.
Heikkolaatuisen tuotteen maistaa kyllä pian, kunhan hyvään tottuu.
Makkaroissakin.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-12-21 10:02:06 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Määrä tekee myrkyn. Vesimyrkytys on hankala juttu, vaikkei vedessä olisikaan nitraattia.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-12-21 13:20:11 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2018-08-24 21:30:31
Viestit: 747
Kasari kirjoitti:
Ja paistamalla häviää enemmän kuin makkarat keittämällä. Seuraava kysymys onkin, mitä yhdisteitä siitä nitriitistä syntyy? Nitrosoamiineja?


Mahahapossa => Typpioksidi eli typpimonoksidi?
KenDBerryMD
Enjoy Your BACON! The Nitrate/Nitrite Cancer Scare Destroyed!
4 min 01 sec https://www.youtube.com/watch?v=8Ygs2j0v0sU

Tietty toi voi olla aika yksinkertaistettua ja siinä tapahtuu muutakin ja reippaasti, ei mikään ole on-off ihmisissä.
Siihen kun jos ei tule mut voi osaan tulla ylimääräinen happi niin Typpioksiduuli eli dityppioksidi (N2O), selittaisi paljon mieliala ruoista, raassa tuoressa naudan lihassa on varmaan reippaasti ilokaasua tuottavaa nitraattia kun siitä tulee Niiiiin hyvä olo.

_________________
Centimo 80 Aviation


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 9 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: AhrefsBot ja 12 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)