karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-29 06:47:26

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 14 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Vanhentunut voi
ViestiLähetetty: 2019-10-27 15:31:24 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1196
Ostin torstaina 24.10. puolen kilon voipaketin, jonka viimeinen käyttöpäivä näyttää olevan jo 2. marraskuuta eli 9 päivän kuluttua myyntihetkestä. Arvioin, että minun tämänhetkisellä voinkulutusvauhdilla saan paketin loppumaan vasta vuodenvaihteessa.

Miltähän maistuu 2 kuukautta yliaikainen voi, jos sitä on säilytetty viidessä asteessa eli kylmäksi säädetyn jääkaapin ylähyllyllä?

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Vanhentunut voi
ViestiLähetetty: 2019-10-27 16:02:25 
Poissa
Metsästäjä-keräilijä
Metsästäjä-keräilijä
Avatar

Liittynyt: 2017-11-15 02:25:45
Viestit: 4701
Paikkakunta: Metsässä korpikuusen kannon alla
Eipä ole tietoa. Varmaan monellakaan täällä. Ei mulla ainakaan vanhene voipkt 3-4pv kauempaa. :mrgreen:


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Vanhentunut voi
ViestiLähetetty: 2019-10-28 02:13:48 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2007-12-09 19:29:24
Viestit: 184
Paikkakunta: kymenlaakso
Pätkä pakastimeen vain?


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Vanhentunut voi
ViestiLähetetty: 2019-10-28 22:45:42 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1196
Kiitos vinkistä! :D

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Vanhentunut voi
ViestiLähetetty: 2019-10-29 05:41:56 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-08-05 17:08:09
Viestit: 17931
Voi vanhettuu :shock:

_________________
Paluu Luontoon! Kuva


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Vanhentunut voi
ViestiLähetetty: 2019-10-29 09:52:40 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5346
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Jos ei haise härskiltä on ok. Jos maku ja haju hyvä, on ok. Eläinrasva ei pahennu kovikaan helposti. Itse käyttäisin aivan surutta vielä kuukausia viimeisen päiväyksen jälkeen, jos aistinvarainen arvio sanoo että on ok.

Mutta voinkulutuksesi on kyllä karppaajalle todella matalaa, mitenkäs jos rupeaisit sitä liian rasvatonta lihaa (toinen ketju) höystämään mieluummin voilla kuin oliiviöljyllä? Saattaisi vatsakin tykätä enemmän. Ei oliiviöljyssä mitään vikaa ole, mutta siinä ei ole monia kivoja juttuja joita voissa on, kuten voihappo jota suolisto rakastaa.

Minulla menee yhden hengen taloudessa noin 2/3 puolen kilon voipaketista viikossa. Menisi varmaan enemmänkin, ellei myös menisi 1,5 litraa kuohukermaa viikossa. :D

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Vanhentunut voi
ViestiLähetetty: 2019-10-29 10:21:58 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Uteliaisuudesta: kuinka kauan uskallat säilyttää avattua oliiviöljypulloa?
Sen parasta ennen päivämäärä tarkoittaa avaamatonta pulloa. Ei avattua. Avattuna se vanhenee ilman hapen vaikutuksesta huomattavasti voita nopeammin, koska se on neste (eli pinnan molekyylit vaihtuvat) ja koska siinä on selvästi enemmän monityydyttämättömiä ja tyydyttämättömiä rasvahappoja (jotka reagoivat ilman hapen kanssa merkittävästi, toisin kuin tyydyttyneet rasvahapot, joita puolestaan on voissa enemmän).

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Vanhentunut voi
ViestiLähetetty: 2019-11-01 22:01:58 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1196
Kuinka nopeasti oliiviöljy avattu pullo siis härskiintyy huoneenlämmössä? Minä en ole kyllä huomannut ainakaan makuvirheitä, mutta voi toki olla, että öljyn karvas ominaismaku peittää ne.

P.S.
Se rasvaton palapaisti onkin ihan ok, kun sekaan laittaa voita. Rasvattomassa lihassa tuntuu itse asiassa olevan jopa enemmän pureskeltavaa kuin rasvaisessa, tai sit se oli muuten vain sitkeämpää. Joka tapauksessa tykkään siitä, että ruokaa saa pureksia kunnolla! :)

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Vanhentunut voi
ViestiLähetetty: 2019-11-02 08:33:38 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2011-02-22 08:20:56
Viestit: 381
Miksi pitää ostaa elintarvikkeita joiden säilyvyys on epävarmaa ja joiden terveysvaikutukset vanhentuneina ovat arvoituksellisia?


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Vanhentunut voi
ViestiLähetetty: 2019-11-04 09:46:43 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5346
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Kiva että joku muukin tykkää sitkeämmästä lihasta! Teen nykyään pihvejä etuselästä (silloin kun en törsää entrecoteseen, joka on etuselän viereinen osa naudasta), jota yleensä käytetään keittolihana juurikin, koska on vähän sitkeämpää. Ja sielä on ihania rasvaosuuksia mukana, eli voin suositella sitkeän lihan ystäville ihan pannulla pihveiksi paistettunakin. Minulla kesti jonkin aikaa tajuta, että syy miksi en tykkää jauhelihasta on se, että siinä on liian vähän pureskeltavaa - siis väärä suutuntuma.

Rasvainen liha on yleensä halvempaa, kuin rasvaton. Kalleimpia ovat ne tylsimmät ja meikäläisen eniten tylsyytensä vuoksi välttämät sisäfile, ulkofile ja paistit.

Oliiviöljystä: Käytän itse sitä vain voin kanssa paistamiseen kun haluan korkeamman paistolämpötilan. Tästä syystä en osta virgin/extravirgin laatuja, kun se menee vain ja ainoastaan kuumalle valurautapannulle. Halvemmat keltaisenväriset toimivat voin kanssa oikein hyvin. Mutta puolen litran pullokin kestää useamman kuukauden juuri vähän käytön vuoksi, pitäisiköhän sitä säilytellä jääkaapissa? Oliiviöljyä on kuitenkin erikseen kehuskeltu huomattavan stabiiliksi ollakseen kasviöljy, verrattuna siis noihin omega6-pommeihin, kuten rypsi, auringonkukka jne.

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Vanhentunut voi
ViestiLähetetty: 2019-12-04 19:06:27 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2018-06-05 15:08:11
Viestit: 1196
"Alle 15 asteen lämpötiloissa oliiviöljyyn saattaa muodostua pilvimäistä tai jopa helmimäistä ’sakkaa’, joka liukenee itsekseen lämpötilan taas noustessa normaaliin huoneenlämpöön."

https://www.lejos.fi/oliivioljyn-sailytys/

_________________
ME-tauti (G93.3)
Kilpirauhasen autoimmuunitulehdus((E06.3))


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Vanhentunut voi
ViestiLähetetty: 2019-12-04 19:18:02 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-10-25 16:08:52
Viestit: 629
Paikkakunta: In the Pirkinning
Etuselkähän on pihvilihana ylivoimaisesti aliarvostetuimpia lihoja!
Nimenomaan ne rasvaiset, suussasulavat kohdat on aina ollut suosikkejani.
Toki matkalle monesti mahtuu myös sitten sitä lihaskalvoa ja muuta sitkoa, mutta sitä sitten jauhetaan kunnes on kaikki tarpeellinen saatu talteen ja nielaistaan tai jos köntti on liian iso niin siitä hankkiudutaan eroon kuin purukumista. :D

Oikeastaan pääsääntöisesti minkään säilyminen ei näy kalenterista, kyllä se vain täytyy luottaa omiin aisteihin:
-Haiseeko oudolta?
-Näyttääkö oudolta?
-Tuntuuko oudolta?
-Maistuuko oudolta?
-Kuulostaako oudolta?

Neljä ekaa on ihan perus järkeä, mutta jos jos ruoka kuulostaa oudolta, olisin varuillani! :mrgreen:

_________________
Tie pettymykseen on päällystetty hyvillä aikeilla.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Vanhentunut voi
ViestiLähetetty: 2019-12-05 08:25:58 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2018-08-24 21:30:31
Viestit: 747
mutenvain kirjoitti:
Miksi pitää ostaa elintarvikkeita joiden säilyvyys on epävarmaa ja joiden terveysvaikutukset vanhentuneina ovat arvoituksellisia?


Varmaan sen vuoksi ettei kaupunkialuella saa teurastella vastaantulevia elukoita noin vaan syötäväksi, myöskään huom. lypsäviä lehmiä ei kirmaile pitkin puistoja saatikka että puistoissa olisi separaattoreita ja voikirnuja.

Tuolleen siis jos haluaa ruokaa.

Jos haluaa jotain kasvatella syötäväksi niin sen pilaantuminen taas alkaa samalla kun syötävä osa nyhtäistään irti, pitäis nelin kontin suulla nyhtää syötävä irti maasta niin saisi pilaantumatonta, se on kiva delegoida vaikka märehtijöille, minä ainakaan viitsi perse pystyssä ja naama koiranpaskassa ruoikailla keskuspuistossa XD

_________________
Centimo 80 Aviation


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Vanhentunut voi
ViestiLähetetty: 2019-12-05 08:29:05 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2018-08-24 21:30:31
Viestit: 747
vanha karppu kirjoitti:
"Alle 15 asteen lämpötiloissa oliiviöljyyn saattaa muodostua pilvimäistä tai jopa helmimäistä ’sakkaa’, joka liukenee itsekseen lämpötilan taas noustessa normaaliin huoneenlämpöön."

https://www.lejos.fi/oliivioljyn-sailytys/


Tossa kohtaa kun heittää 5 vrk. pakastimeen niin kuulemma paranee laatu, joku kieroilijoiden laatu tuunaus juttu

_________________
Centimo 80 Aviation


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 14 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 22 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)