mattila kirjoitti:
Tässä on loistava esimerkki siitä, mihin Brandolinin laki viittaa: hevonpaskan kumoaminen vaatii kertaluokkaa enemmän energiaa kuin sen tuottaminen.
Liha ei ole vaarallista, tyydyttynyt rasva ei ole vaarallista, lihatuotteet voivat olla vaarallisia, mutta jos ovat, niin se johtuu lähinnä siitä, että niissä on enemmän jotain muuta kuin lihaa (ja jos syypäänä ovat nitr**tit, niin sitten salaatti on monin verroin vaarallisempaa).
Beyond Meat ja vastaavat ovat täyttä roskaa, korkeasti prosessoituja, epäluonnollisia ja ihmiselle vieraita aineita täynnä olevaa roskaa, jonka syömiseen ainoa syy on se, että uskonnollisista syistä (tai koska haluaa viestittää muille olevansa parempi ihminen) välttelee lihansyöntiä. Jokaiselle täysjärkiselle pitäisi olla täysin selvää, että nämä lihankorvikkeet eivät ole millään muotoa terveellisiä, etenkin jos verrataan puhtaaseen lihaan, joka on jotakuinkin terveellisintä, mitä maa päällään kantaa.
Ravintoarvoiltaan tuollainen labraköntti ei muistuta tavallista jauhelihapihviä edes vähää alusta, ja syykin on selvä: niissä ei ole mitään yhteistä. Se, että suolan tai tyydyttyneen rasvan tai kalorien määrä on yhtä suuri kummassakin, ei merkitse vielä yhtään mitään. Yhtä hyvin voisi sanoa, että perunalastut muistuttavat ravintoarvoiltaan sisäfilepihviä, koska molemmissa on sama määrä tyydyttynyttä rasvaa ja suolaa per 100g.
Asiaa!