Selittäjämestarit asialla. Helsingin Sanomat yrittää valkopestä virallisia ravitsemussuosituksia:
Helsingin Sanomat: Prosessoidussa ruuassa voi piillä ennenaikaisen kuoleman vaara, kertovat tuoreet tutkimuksetLainaa:
Viesti on selkeä, BMJ:n pääkirjoituksessa päätellään: Syö vähemmän pitkälle jalostettua ruokaa ja enemmän jalostamatonta tai vain vähän jalostettua ruokaa. Sellaisia ovat esimerkiksi hedelmät ja vihannekset, maito, munat, liha ja kala, palkokasvit, jogurtin kaltaiset hapatetut maitotuotteet ja vilja.
Myös suomalainen ravitsemussuositus opastaa toimimaan näin. Suositus on kuvattu ruokapyramidiksi, jonka pohjalla olevia tuotteita eli kasviksia, hedelmiä ja marjoja pitäisi syödä paljon. Lihavalmisteita ja sattumiksi kuvattuja herkkuja taas tulisi syödä vähän.
Helsingin Sanomat harrastaa tässä kirsikanpoimintaa ja vaihtoehtoista faktaa. VRN ei todellakaan neuvo "syömään enemmän maitoa, munaa, lihaa ja jogurtin kaltaisia hapatettuja maitotuotteita". Vaikka se neuvoo syömään vain vähän lihavalmisteita ja "sattumiksi kuvattuja 'herkkuja', niin useimpien ultraprosessoitujen ruokien suhteen se ei tällaista rajoitusta esitä. Ja vaikka se demonoisoi suolan, niin se on varsin salliva lisätyn sokerin suhteen eikä lainkaan varoita lisäaineista. Eikä VRN varsinkaan varoittele erittäin ultraprosessoiduista lihankorvikkeista. Jotkut saattavat tulkita VRN vegeöyhötyksen jopa kehotukseksi syödä niitä oikean prosessoimattoman lihan asemasta. Onko kukaan nähnyt VRN suosituksissa edes sanaa ultraprosessoitu?
Sinä aikana kun virallisia ravitsemussuosituksia on annettu, prosessoitu ja ultraprosessoitu teollisuusruoka on valloittanut ruokapöytämme - eivätkä suositukset ole ainakaan millään tavoin hidastaneet tätä erittäin haitallista prosessia.