Iiro Rantala vältteli vihanneksia yli 30-vuotiaaksi. Nyt hän ei muuta söisikään.Lainaa:
Päälle kolmekymppisenä Iiro alkoi huomata, että elämäntavat verottivat jaksamista. Iiro söi roskaruokaa eikä juuri liikkunut. Lääkärintarkastuksessa 33-vuotiaana ei tullut hyviä uutisia.
– Kolmekymppisenä tein 360-käännöksen ruuan ja liikunnan suhteen. Opin tykkäämään vihanneksista vasta kolmevitosena.
Muutos on pysynyt. Nykyään syömisessä tärkeää on olo, joka syömisen jälkeen tulee.
– Reagoin tosi vahvasti verensokerin nousuun ja laskuun. Kun syön matalahiilihydraattista ruokaa, voin paljon paremmin. Tiedän tarkalleen, miten väsynyt ja tukala olo minulle tulee vaikka pitsan ja makkaraperunoiden jälkeen. Perunasta seuraa nopea energiatason nousu ja lasku, ja lopulta olen ihan poikki.
Kasviksista taas tulee aina hyvä olo.
– Jos olin nuorena täysin hiilihydraattien vallassa, niin nyt ne eivät enää edes maistu.
Nykyään Iiro käyttää paljon aikaa ja energiaa siihen, että ruoka on hyvää. Hän välttelee sokeria ja kasaa lautaselle kasviksia, kuten kaalia, sekä kanaa ja kalaa. Aasialaista ruokaa Iiro söisi lopun elämäänsä, mutta tilaa annokset aina ilman riisiä.
– Vältän naudan- ja porsaanlihan syömistä viimeiseen asti. Panostan hyviin rasvoihin, kuten kookos- ja oliiviöljyihin sekä pähkinöihin.
– En ole dieetillä eikä minulla ole painonpudotusunelmia. Kyse on olosta, joka ruuasta tulee. Jaksan enemmän ja elämä maistuu paremmalta.
PäivitysLääkärikäynti 15 vuotta sitten sai muusikko Iiro Rantalan havahtumaan – laihdutti 45 kiloa: "Olo on parempi kuin koskaan"Lainaa:
Kun Rantala oli painavimmillaan 135-kiloinen, vaaka ei riittänyt näyttämään painoa. Hän on pudottanut vuosien varrella yhteensä 45 kiloa.
– Elämä on muuttunut, olen nyt paljon paremmassa kunnossa kuin parikymppisenä. Ketodieetti sopii minulle, noudatan vähähiilihydraattista ruokavaliota, en syö prosessoitua ruokaa enkä punaista lihaa, syön paljon kasviksia ja tuoretta kalaa ja valkoista lihaa. Olo on parempi kuin koskaan.