karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-18 03:24:50

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 7 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: HS: Prosessoitu ruoka tappaa
ViestiLähetetty: 2019-05-16 18:30:38 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2018-08-24 21:30:31
Viestit: 747
Tutkimus onnistui osoittamaan syy-yhteyden: Prosessoitu ruoka saa ihmisen syömään liikaa

PROSESSOITU ruoka saa ihmisen syömään enemmän ja nauttimaan liikaa kaloreita, torstaina julkistettu tutkimus kertoo.

Prosessoidun ruuan kulutus on lisääntynyt viime vuosikymmeninä rajusti, ja asiantuntijat ovat jo pitkään pitäneet tätä yhtenä pääsyynä ylipainon lisääntymiseen. Syy-yhteyksien selvittämien on kuitenkin monimutkaista, eikä suoraa kausaalisuhdetta ole aiemmin todistettu.

Yhdysvaltain terveysviraston NIH:n tutkijat selvittivät yhteyttä koeasetelmalla. Kontrolloitu tutkimus osoitti, että prosessoitu ruoka todellakin saa ihmisen syömään yli oman energiantarpeensa.

https://www.hs.fi/tiede/art-2000006108020.html

HS: Peruna tekee lihavaksi
Kenenkään ei pitäisi koskea perunaan. Peruna ja muut huonot hiilihydraatit ovat tehneet suomalaisista lihavia ja sairaita. Jos söisimme vähemmän hiilihydraatteja, olisimme hoikempia ja terveempiä.


Loppu olikin sitten maksumuurin takana
https://www.hs.fi/tiede/art-2000005951645.html

_________________
Centimo 80 Aviation


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-05-17 09:49:30 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi

Liittynyt: 2018-03-07 10:57:31
Viestit: 59
Nauroin ääneen töihin ajellessa kun kuuntelin uutisia. "Tutkijat ovat jo pitkään tienneet, että prosessoitu ruoka saa ihmisen syömään liikaa..."
Juu kyllä me täällä tuo on tiedetty, mutta mikä moka on sattunut, kun tuo on päässyt valtakunnan uutisiin. ( nova aamulla) Ja heti perään tuli nyhtökaura mainos... :lol: :lol: :lol:


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-05-17 09:52:42 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5346
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Ja sitten Hanna Partanen (muistaakseni?) väittää kuitenkin, että valmisruoka voi olla terveellisempää kuin kotona tehty ruoka... pikkuinen ristiriita ehkä?

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-05-17 10:02:02 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Tuo MotionK:n linkkaama Hesarin juttu Kevin Hallin tutkimuksesta oli Hesarin jutuksi yllättävänkin asiallinen. Tutkimuksesta on ollut hieman juttua tässä ketjussa:

viewtopic.php?p=2255603#p2255603


Mitä nyt ultraprosessoitu on lyhentynyt prosessoiduksi.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-05-20 15:23:00 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Hallin tutkimustulos ei tietenkään merkitse sitä, että ruuan makrosuhteet olivat vailla merkitystä.

Bret Scher: Can processed foods explain our obesity epidemic?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-05-21 19:20:50 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4875
Pietsu ja Laatsu selittävät Aamu-TV:ssä

https://areena.yle.fi/1-50159802

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-05-21 21:01:18 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Ultra-processed foods: what they are and how to identify them.

Lainaa:
A practical way to identify an ultra-processed product is to check to see if its list of ingredients contains at least one item characteristic of the NOVA ultra-processed food group, which is to say, either food substances never or rarely used in kitchens (such as high-fructose corn syrup, hydrogenated or interesterified oils, and hydrolysed proteins), or classes of additives designed to make the final product palatable or more appealing (such as flavours, flavour enhancers, colours, emulsifiers, emulsifying salts, sweeteners, thickeners, and anti-foaming, bulking, carbonating, foaming, gelling and glazing agents).


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 7 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)