Juuri tuli pohdiskeltua sitä, että miten voi olla ilmastoystävällisempää syödä esimerkiksi Brasiliasta konttilaivalla Suomeen rahdattua soijaa tai avokadoja, jotka on viljelty sademetsää hakkaamalla raivatuilla pelloilla, kuin syödä Uudellamaalla Suomessa eläneen pihvikarjanaudan - laiduntaa ja syö heinää - lihaa.
Tai miten voi olla ilmastoystävällisempää syödä em. tavalla Brasiliassa tuotettua soijaa/avokadoja, kuin sitä luuliemikeittoa, jonka juuri keittelin Suomessa, Fiskarsissa, kaadetun peuran luista? Vihanneskomponentiksi siihen tulee KOTIMAISTA punakaalia, punasipulia ja valkosipulia, sekä pieni määrä Ruotsissa viljeltyjä kidneypapuja.
Vertaaa tätä siihen, että kasvissyöjä/vegaani vetää sitä soijaa, avokadoja, chia-siemeniä jne. tavaraa jota ei Suomessa kasva. Puhumattakaan korkeaprosessoidusta teolisesta nyhtökaurasta jne. Tai rypsiöljystä jonka viljely tappaa pölyttäjähyönteisiä.
(Lisäbonuksena se, että Brasiliasta rahdatun sademetsää hakkaamalla raivatun pellon tuotteiden vuoksi on myös tapettu ihmisiä, niitä sademetsien hakkuita vastustavia aktivisteja.)
Ihan heti saman tien, kun joku vegaani pystyy todistamaan syövänsä vain ja ainoastaan samoja suomalaisia luonnonkasveja kuin se Fiskarsin peura, tai ainoastaan laiduntavansa uusimaalaisella laitumella kuten pihvikarjalehmä, niin sitten kyllä suostun myöntämään syöväni lihaa jonka syömä ruoka olisi ollut kätevämpää käyttää suoraan ihmisravinnoksi.