Peksu kirjoitti:
Catharsis, proteiini on rakennusaine ja rasva energianlähde. Näillä ei ole mitään suhdelukua/arvoa nautitussa ravinnossa! Ihmisellä ei ole keinoa varastoida ylimääräistä proteiinia, vaan kaikki ylimäärä muutetaan maksassa sokeriksi. Siksi ylimääräisen proteiinin ”tankkaus” rasittaa maksaa, mutta voi myös sekoittaa ruokavalion, sillä proteiinien kautta syntyvän sokerin määrä saattaa nousta huimasti. Lisäksi proteiineista vapautuva typpi rasittaa myös elimistöä. Suositeltava proteiinitarve on 0.8 - 1 g jokaista ideaalipainokiloa kohden. Ideaalipaino saadaan vähentämällä 110 pituudesta. Tulos on maksimaalinen määrä siitä, mitä todellisuudessa tarvitaan.
Mites kun Dr. Donald Layman sanoo että alimääräinen proteiini tekee juuri tuon sokeriksi muuntautumisen, jos syö alle 30 grammaa per ateria niin se on kaikki hukattu, vähän niin kun työpaikka tai koulu lounaat, ihan turha maksaa tai syödä kun niissä on niin vähän kasvis tai liha proteiinia että se lihottaa.
Tuon mukaan myös proteiinin syöminen ja muuntaminen käyttökelpoiseksi on kuulema niin rankkaa toimintaa että siinä jää urheilu toiseksi.
If you eat less than 30 grams of protein at each meal, there is no protein synthesis effect. The protein is then wasted as simple calories. It gets converted to glucose or fat.
https://www.ketogenic-diet-resource.com ... ement.html