HS tuli juuri mukavasti mukaan jutulla yllä olevaan, jos riisi ja pasta tappaa tuolleen muutamassa tunnissa syöjänsä niin kyllä ne ja muut kasvikset myrkyttävät jääkaapissa säilytettävän lihankin, oma jääkaappi puhtalle lihalle ja tietty kaupassa jo mätämisen aloittaneille kotiin kärrätyille kasviksille omansa, se vois olla vaikka pihalla, semmoinen jääkaapista tehty kompostori.
Uudelleen lämmitetyssä ruuassa on riskinsä: maailmalla on kuollut nuoria ihmisiä liian lämpimässä säilytetystä pastasta tai riisistä saatuihin myrkytyksiinPAHOINVOINTI ja ripuli eivät suinkaan ole ainoat seuraukset pilaantuneesta ruoasta.
Maailmalla on raportoitu tapauksia, joissa nuoret terveet ihmiset ovat syöneet kotonaan huonosti säilytettyä pastaa, riisiä tai nuudeleita ja kuolleet lyhyen ajan kuluttua ateriasta.
Tappajaksi on osoittautunut yleinen mutta yleensä melko vaaraton bakteeri Bacilleus cereus ja sen erittämä myrkky, kereulidi. Myrkytys on vaurioittanut tutkijoiden mukaan kuolettavasti maksaa.
LOKAKUUN alussa 2008 nuoren kaksikymppisen belgialaisen miehen kohtaloksi koitui spagetti, jota hänen ei olisi pitänyt syödä. Ruoka oli valmistettu jo viisi päivää aikaisemmin ja jäänyt keittiöön huoneenlämpöön, kertoo lääkäreiden laatima tapaustutkimus.
Tultuaan koulusta kotiin hän lämmitti tomaattikastikkeella höystetyn pastan mikroaaltouunissa, söi ja lähti urheilemaan.
Kuitenkin puolen tunnin päästä pään kivistys, vatsakivut ja pahoinvointi pakottivat hänet takaisin kotiin. Keskellä yötä hänellä oli vielä ripulia.
Seuraavan päivänä huolestuneet vanhemmat menivät yhdeltätoista katsomaan poikaansa, joka ei ollut vielä noussut vuoteesta. He löysivät hänet kuolleena.
BAKTEERIN jäljiltä on muitakin perhetragedioita....
https://www.hs.fi/tiede/art-2000005991928.htmlHS linkkaama tutkijoiden tutkelma: Sudden Death of a Young Adult Associated with Bacillus cereus Food Poisoning
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3232990/