karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-29 07:54:01

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 81 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 5 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2018-12-04 18:01:29 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
Käväisin vloppuna ostamassa itsellenikin 5l crock-potin.
Puuro ja yks kanaruoka tehty.
Ihan pätevä laite, varmasti tulee käytettyä. ei mennyt rahat hukkaan.

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-12-04 19:03:29 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 4153
Paikkakunta: Raw by nature
Ei itse asiassa kestänyt kovinkaan kauan... Kolme tuntia kypsytystä high:lla ja sitten lämpinänä pitoa reipas tunti (kitaratunnilla) ja sitten syötiin. Pieneen osaan liemestä purkillinen smetanaa ja vähän pippuria ja tuli melko lyömätön yhdistelmä. Ruokailun jälkeen syvä hiljaisuus ja sisäänpäin kääntynyt hymy. Sanoja ei tarvita.

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-12-04 22:36:39 
Poissa
voipallo
voipallo

Liittynyt: 2006-01-03 14:37:31
Viestit: 13162
Paikkakunta: helsinki
Naudankieli crockpotissa - huuhtele naudankieli ja laita se crockpottiin. Lisää vettä niin että kieli peittyy juuri, perään sipulia, pari laakerinlehteä ja valkosipulinkynttä. Hauduta matalalla lämmöllä yön yli. Seuraavana päivänä kielen voi kuoria ja jäähdyttää.

Naudankieli (kypsä) säilyy jääkaapissa hyvinkin viikon. Kieli on monipuolista ruokaa - sitä voi käyttää leikkeleenä tai puolivalmisteena lukuisiin aasialaisiin ja etelä-amerikkalaisiin ruokiin, joihin kieltä voi paloitella ja kuutioida pannulle, sitten ruskistaa ja maustaa mieleisekseen.

Lisäys: Suolaa, olen käyttänyt merisuolaa mutta jodin takia pöytäsuola lienee paras vaihtoehto

_________________
“To be is to do - Socrates
To do is to be - Sartre
Do Be Do Be Do - Sinatra”

― Kurt Vonnegut


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-12-04 22:51:49 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 4153
Paikkakunta: Raw by nature
jussi kirjoitti:
Naudankieli crockpotissa - huuhtele naudankieli ja laita se crockpottiin. Lisää vettä niin että kieli peittyy juuri, perään sipulia, pari laakerinlehteä ja valkosipulinkynttä. Hauduta matalalla lämmöllä yön yli. Seuraavana päivänä kielen voi kuoria ja jäähdyttää.

Naudankieli (kypsä) säilyy jääkaapissa hyvinkin viikon. Kieli on monipuolista ruokaa - sitä voi käyttää leikkeleenä tai puolivalmisteena lukuisiin aasialaisiin ja etelä-amerikkalaisiin ruokiin, joihin kieltä voi paloitella ja kuutioida pannulle, sitten ruskistaa ja maustaa mieleisekseen.

Äiti muinaisuudessa keitteli kieltä ja minusta se oli hyvää. Resepti tai tekotapa ei vaan jäänyt mieleen, joten täytynee kokeilla. Onko tuo kuoriminen tarpeellista ja miksi?

Oli tarkoitus jo keitellä painekattilassakin, mutta kieli jäi ostamatta.

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-12-05 00:09:36 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8739
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Naudankielessä on paksu, nystyinen kova kielen pinta.
Pakko kuoria.
Pikkuoskarin kielet voi jättää kuorimattakin 8)

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-12-05 04:13:28 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
Jaa, kieli lähteekin kokeiluun.

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-12-05 11:52:23 
Poissa
voipallo
voipallo

Liittynyt: 2006-01-03 14:37:31
Viestit: 13162
Paikkakunta: helsinki
jäbä kirjoitti:
Jaa, kieli lähteekin kokeiluun.


On todella hyvää ja helppoa. Unohdin reseptistä suolan, sitä siis mukaan.

_________________
“To be is to do - Socrates
To do is to be - Sartre
Do Be Do Be Do - Sinatra”

― Kurt Vonnegut


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-12-07 17:37:55 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
Pakkasessa oli naudan palloluita, täytyykin huomenna testata luulientä crock potissa.. tulee vaan aika pieni satsi, kun normaalisti teen 10l kattilassa... ja crockpotti on 5l.

Edit:
Luuliemi tulikin tehtyä lopulta kattilassa, palloluut oli sen verran isoja ja oli lisäksi häränhäntiä ja rehuja, jolloin potti jäi vähän pieneksi tälle liemelle

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-12-11 15:06:22 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8739
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Mureketta crockpottiin.

600g karkeaksi jauhettua sikanautaa saksalaisesta lihakaupasta...
taikina ilman munaa, mutta puoldesii ranskankermaa ja saman verran parmesaanii…
kolme silputtua pekoninsiivua, suppilovahverojauhoo rkl, suolat, pippurit...
Levyksi öljytylle leivinpaperille.
Päälle paistetut herkkusienet sipuleineen/varsivalkosipuleineen...tietty valkkari/voissa.
Rullalle, serraanokinkkua ympäriinsä.
Lopuksi oskarin kylkisiivuja ja papereineen tiukalle rullalle crockpottiin…
5.5h...alkuun highlle, sitten lowlle...
Illalla on kotiin tultuu pöperöt valmiina

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-12-16 07:16:10 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
Pulled pork Crok-Potissa

Potin pohjalle sipuli viipaloituna
Päälle 1,2Kg Possun kassler joka ympäriinsä maustettu suolalla ja mulla oli pihvimausterouhetta.
Loraus kokista, eli apaut 1dl. Ei ole mitenkään pakollinen
pari chiliä silputtuna.
Muutama valkosipuli silputtuna.

Potti päälle high asennolle ja annoin olla 4h, käänsin lihan ja jatkoin 2h
Liha pois ja kulhoon, vähän poppamiehen savuomena BBQ soosia ja potista lientä joukkoon. Liha revitään haarukoilla hajalle.

Lihaa ei varmaan olisi tarvinnut kääntää, varmasti olisi tullut hyväksi kääntämättäkin. BBQ-soosit ei pakollisia mutta antaa vähän lisämakua ja potkua.

Täytyy myöntää, että tuli ihan hyvää, vaikkakin tykkään ehkä enemmän savustuspöntössä tehdystä pulled porkista mutta hyvin maistuu tämäkin. Aika vaivatonta kokkausta.

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-02 17:30:25 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8739
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Kuva

Huru-ukkojen ohjetta mukaellen oskarinkylkirullaa crockpotissa.http://ruoka.ts.fi/jutut/huru-ukon-kylk ... llasyltty/

2.5-kilonen kylkipala...kaupassa avattiin kirjan tapaan.
Sisälle laitoin valkosipulinpuolikkaan ohuina siivuina....muuten ukkojen tapaan mausteet.
Pottiin kiehuva merisuolavesi, sipuli lohkoina. laakerinlehti ja maustepippureita.
5h potissa...avot..

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-03 08:41:51 
Poissa
voipallo
voipallo

Liittynyt: 2006-01-03 14:37:31
Viestit: 13162
Paikkakunta: helsinki
Herkkuja haudutuspadassa-kirja


https://www.adlibris.com/fi/kirja/herkk ... 9523216679

_________________
“To be is to do - Socrates
To do is to be - Sartre
Do Be Do Be Do - Sinatra”

― Kurt Vonnegut


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-03 11:48:00 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8739
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
jussi kirjoitti:

Taitaa noita omiakin jo kirjallinen? kertyä.
Esim mantelileivän teen crockpotissa =D>

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-03 16:27:13 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 4153
Paikkakunta: Raw by nature
Oma resepti on yksinkertainen: otetaan mitä tahansa lihaa tai lihoja, mukaan suolaa, mahdollisesti juustoraastetta. Kokonaismääränä 1-2 kg. Kansi päälle, high-asento ja 2-3 tunnin kuluttua herkku on varmis. Jos (kun) liha on rasvaista, en edes lisää mitään nestettä.

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-03 19:12:21 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8739
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Catharsis kirjoitti:
Oma resepti on yksinkertainen: otetaan mitä tahansa lihaa tai lihoja, mukaan suolaa, mahdollisesti juustoraastetta. Kokonaismääränä 1-2 kg. Kansi päälle, high-asento ja 2-3 tunnin kuluttua herkku on varmis. Jos (kun) liha on rasvaista, en edes lisää mitään nestettä.

Crockpotin ohjeajat on kauttalinjan turhan ruhtinaallisia 8)


Leikkeen tyyppi Lihan paino Valmistumisaika (low) Valmistumisaika (high)
Porsaan paisti, suuri* 2,5 - 3 kg 9,5 h 7,5 h
Porsaankylkipaisti 1,5 kg 6 h 5 h
Linnunliha** 2,5 - 3 kg 7,5 h 6 h 15 min
Naudanpaisti 1,5 kg 8 h 5 h 45min
Lihamuhennos 1,5 kg 6 h 4 h 45 min
Kala*** 1 kg 3,5 h 1,5 h
Huomio: Kaikki valmistusajat ovat arvioita. Todelliset valmistusajat vaihtelevat riippuen lihan rasvapitoisuudesta, sidekudoksista ja ruokaan lisätyistä muista aineksista kuten nesteestä, lihapalojen koosta, vihannesten tyypistä, vihanneskuutioiden koosta, kuinka täynnä pata on jne. * Porsaan kinkku, porsaan lapa ** Kokonainen kana, Luulla varustettu kalkkunan rinta *** Jos kala laitetaan pataan sen lämmettyä kiehumispisteeseen, kala kypsyy 15-30 minuutin kuluessa

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-02-03 20:06:52 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 4153
Paikkakunta: Raw by nature
Tuon valmistusajan olen katsonut lämpömittarin avulla. Anturi 2/3 korkeudelle pohjasta, hälytykseen 77C (kun sikaa), kun piippaa, niin pöytään.

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-05-06 14:00:43 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8739
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Crockpotin pataan tuli hiushalkeema pohjan reunaan.
Uusia patoja (4.7l)suht vaikee löytää...Ruotsin crockpotilla hintaan 500 kruunua + kuljetus 50 kruunua :roll: (n. 75€)
Uuden koko härvelin saa esim Amazonilta hintaan 71 ja risat 8)

Eilen ostin 3.5-litrasen silvercrest-haudutuspadan Torreviejan Lidlistä...ei ajastinta.
Laitoin reilkun 500g entrecotesiivuja muhimaan...ja oli 5 tuntii...just ja just syötävää.
Ihan hillittömän pitkät kypsymisajat...crockpotissa olis neljässä tunnissa tullut jo nyhtökamaa :mrgreen:

Joutuu varmaan hommaamaan koko härvelin...

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-06-18 09:50:40 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8739
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Espanjan Amazonilta sain kahdessa päivässä helahoidon Torreviejan osotteeseen...olisko ollut asiakaspalautus 8)
34 € =D>

Nyt mantelilmppuu silikonivuokaan ja pottiin...jussin syömisiksi porukoillke :mrgreen:
200g mantelijauhoo
150g juustoraastetta
3 munaa
1 rkl turkkijugurttia ja 2-3 rkl valkoviinietrikkaa
3 tl leivinjauhetta

2h highlle

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-07-28 17:46:52 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-10-25 16:08:52
Viestit: 629
Paikkakunta: In the Pirkinning
Lainaanpa tätä kettua, kun en haku-toiminnon kanssa pärjää.

Mitä mieltä täällä ollaan: Onko crock-pot se juttu vai sittenkin sous vide?

Ehkä pienille laiskoille lunkeille crock-pot helppoudessaan on kuitenkin parempi vaihtoehto noista kahdesta...

_________________
Tie pettymykseen on päällystetty hyvillä aikeilla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-07-28 17:52:31 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
lunkwill kirjoitti:
Lainaanpa tätä kettua, kun en haku-toiminnon kanssa pärjää.

Mitä mieltä täällä ollaan: Onko crock-pot se juttu vai sittenkin sous vide?

Ehkä pienille laiskoille lunkeille crock-pot helppoudessaan on kuitenkin parempi vaihtoehto noista kahdesta...


Molemmille on oma käyttötarkoitus, kypsennys tapahtuu aivan erillailla, eikä näitä voi mitenkään verrata toisiinsa.

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 81 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 5 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 18 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)