skvimo kirjoitti:
Hyvä pointti vähentää lihansyöntiä, ne pellot siis. Kas kun eläinlajista riippuen yhden lihakilon tuottaminen vie kahdesta kilosta ylöspäin viljaa tai palkokasveja (Suomessa mm. härkäpapu). Tämän päälle tietty muu rehu.
Pihvikarjaa joka ei ole syönyt mitään muuta kuin laidunkasveja saa köyhällekin hyvään hintaan, kunhan muutkin osat kuin paistit ja pihvit kelpaavat.
Limousin karjan luut 2 euroa kilo. Kieli noin 11 euroa kilo. Häntä yleensä tarjouksessa 6,90 kilo. Näin Hakaniemen hallissa. Periaatteessa olisi mahdollista eliminoida kokonaan sellainen liha joka on syönyt muuta kuin ruohoa, mutta saatan toki ottaa alennuslaputettua tuoretta lihaa muualtakin.
Lihansyönnin vähentäminen kannattaakin siis aloittaa nimenomaan siis sika + kana + kalkkuna suunnasta, sillä niitä eniten syötetään ihmisravinnoksi kelpaavilla valkuaiskasveilla ja lisäksi niiden pakottaminen hullun lehmän taudin pelossa täysvegaaneiksi, mikä sekä aiheuttaa eläimille kärsimyksiä ja ylimääräistä lääkinnän tarvetta, myös tekee niiden lihan rasvahappokoostumuksesta epäterveellisen.
Ja se laiduntava eläin on myös kaikkein ekologisin ruuantuotantotapa näillä leveysasteilla.
Minun tosin ei tarvitse vähentää mitään, syön lihaa noin 1970-luvun suomalaisen kulutuksen verran, siis puolet nykysuomalaisen kulutuksesta suunnilleen.
Ai niin ja sitten se viljelty kala: Sille syötetään myös soijaa ja muita ihmiselle soveltuvia ruokakasveja. Samat seuraukset kalan rasvahappokoostumuksen terveellisyyteen kuin sikojen ja kanojen kohdalla, minkä lisäksi viljelty kala on siis myös samalla tavoin epäeettistä.