Olen tässä 17 vuoden karppailun aikana jättänyt kuivakakut kokonaan väliin, mutta kehitys kehittyy ja nyt alkaa olla kaupoissa jo tarjontaa erilaisista karppijauhoista, niin ajattelin kokeilla. Sokeria en käytä, munavaahto syntyy ilman sitäkin.
Ensimmäinen kokeilu Dahlqvistin kirjan Kardemummakakusta lässähti komean kohoamisen jälkeen uunista otettaessa puoleen alkuperäisestä korkeudesta. Maku oli hyvä, mutta ulkonäkö ei ollut salonkikelpoinen.
Eli todennäköisesti mantelijauhoilla ei pysty kovin kuohkeana pysyvää lopputulosta saamaan? Kookosjauhoilla tuli samanlainen lopputulos. Eli löytyykö karppilasta kakkuohjetta, joka pysyisi kuohkeana uunista ottamisen jälkeenkin? Teen näitä kakkuja pieneen 15cm halkaisijalla olevaan kuivakakkuvuokaan.
Jouluhalko on helppo tehdä, kun mantelipohjaisen kääretorttupohjan ei hirveästi tarvitse noustakaan. Mutta kiitollisena ottaisin vastaan näitä kuivakakkuvinkkejä! Linkkiä reseptiosioonkin saa laittaa, jos jollain niistä onnistuisi.