vanha karppu kirjoitti:
Jotenkin vaikuttaa siltä, että kaikki pitkään karpanneet ovat päätyneet lopulta syömään lähinnä lihaa. Tai lihaa ja rasvaa.
Enpä ole päätynyt lihaa paljoakaan syömään, vuosikulutus on suomalaisen 1970-luvun tasoa eli noin 35 kg. Karnivooria minusta ei saa millään, koska kroppa hylkii suuria prodemääriä ja suuria liha-aterioita. Menen ehkä 0,5 g per painokilo päivässä lukemilla, usein varmaan jopa alle. Ja silti lihakset sekä pysyvät että kasvavat. Ehkä siksi, että myös lihassolujen solukalvot on tehty rasvasta & karppaajana olen rasvapolttoinen eli en koskaan "syö" lihaksiani aterioiden välillä.
Alkaa olla 10 vuotta takana ja pääosassa on erityisesti, nimenomaan ja korostettuna
eläinrasva, kaikki proteiinin että myös hiilihydraattien lähteet ovat täysin sivuosassa. Käytännön mielitekojen kautta olen ajautunut syömään ehkä noin 100 g yhteensä päivässä hiilareita ja proteiinia (siis suht sama kuin Elsilläkin) mutta tärkeimmät kalorinlähteet - 70-80 % päivän kaloreista - ovat voi, kuouhukerma ja luuliemet. Joku päivä on enemmän prodeja sen rasvan ohella, jonain toisena taas enemmän hiilareita, kroppa tuntuu tykkäävän siitä etteivät kaikki ruokapäivät ole samanlaisia.
En syö lihaa edes joka päivä, eilisen kahdesta ateriasta (päivän ruokani ovat: aamulla rasvakahvi, päivällä kefiiriä+mustikoita+kermaa+pähkinöitä, illalla jotain prodelähdettä ja vihanneksia) se iltaruoka oli punakaalia, punasipulia ja kidneypapuja pannulla runsaassa voi-oliiviöljyseoksessa viimeisteltynä Grand Castello juustolla (maistuu tismalleen parmesaanilta, mutta on muutaman euron halvempi per kilo).
Ja se hinta: Kotimaisen limousin pihvikarjan luut 2 euroa kilo. Fiskarsissa kaadetun peuran luut 4 euroa kilo. (=puolesta kilosta kudosräimeitäkin sisältävä luuliemi johon vihanneksia jolloin kolmen päivän keittoruoka) Pihvikarjan kieli vähän alle 12 euroa kilo. Pihvikarjan häntä 6-9 euroa kilo. Lampaan kylkiluut, en nyt muista, mutta halpaa oli sekin. Liha on kallista vain, jos ei kunnioita eläintä syömällä sitä kokonaan kuonosta hännänpäähän saakka, vaan nirsoilee ja syö vain paisteja ja pihvejä - tai sitä jauhelihaa, sekin on kalliimpaa kuin vaikkapa häntä.
Mutta ennen kaikkea: Se tärkein kalorinlähde eli hyvälaatuinien kotimainen eläinrasva on aivan järjettömän halpaa, voi on edelleen hinnannoususta huolimatta alle 6 euroa kilo, puolen litran lisäaineeton kuohukerma noin 2 euroa jne. Ja luut joista rasvaista luulientä keitän tosiaan parhaimmillaan pari euroa kilo.