Mirka kirjoitti:
Koko nitraattikysymys saattaa kääntyä aivan päälaelleen. Alkaa näyttää, että se tosiaankin parantaa verisuonten toimintaa ja suorituskykyä. Että Kippari-Kalle pinaatteineen oli kuin olikin oikeassa, ja juurikin pinaatin sisältämän nitraatin vuoksi.
Nitriitti lihajalosteissa ehkäisee pilaantumista. Ite en varo yhtään. Minusta pilaantumisbakteerit kuulostavat paljon ikävämmiltä.
Tuolla paljon aiheesta:
http://www.pronutritionist.net/nitraati ... sia-mitah/http://www.pronutritionist.net/perjanta ... avaliossa/En tiennyt kumpaan olisin tämän laittanut, mutta ehkä tämä ketju on parempi kuin se että miehet kuolee makkaraan, vai mikä se nyt oli. Eli onhan tuosta haittaakin vai olenko aivan väärin ymmärtänyt, jos veren hapenkuljetus heikkenee nitriittien takia. Kesällä kun makkaraa kuluu ja muutenkin tulee syötyä pekonia ja nakkeja niin luulenpa että nuo nitriinin saantimäärät ylittyy reippaasti. Vaikeahan sitä on tietää kun tuotteissa ei lue kuinka paljon niissä nitriittiä on lisätty. Löysin toisaalta suosituksen,
http://luovataito.wordpress.com/tag/nitriitti/Lainaa:
Antaa lihalle pysyvän punaisen värin reagoidessaa lihan myoglobiiniin kanssa, muuten liha olisi väriltään harmaata.
Muodostaa yhdisteitä amiinien, syljen, ruokien ja kosmetiikkatuotteiden kanssa ja muodostaa karsinogeenisiä nitrosamiineja eli aiheuttaa syöpää ihmisillä. Natriumnitriitin hyväksytty päiväsaanti on 0,2 mg/kg. Lapsilla tämä menee helposti yli. Aiheuttaa nokkosihottumaa, suolistovaivoja, päänsärkyä.
Eli 100kiloinen ukko saa vetää 20mg naamariinsa per päivä? Tahtoo sanoa mitä, eli kuinka monta Kabanossia on sallittua? On tää nyt taas kun kohta ei saa syödä mitään kun kaikkeen on lisätty jotain ylimäärästä kemikaalia mikä aiheuttaa ties mitä oireita. Eli jos noita nauttii päivittäin niin mites on, onko tuo nitriitti terveellistä vai ei?
Jos kerran pikkulapsilla voi aiheuttaa oireita huonosta hapenkulusta niin miksei myös aikuisillakin? Täytyypä alkaa taas tekemään ihmiskokeita. Eli seuraavina päivinä nitriittiä nassuun (koska jääkaapissa on jo ostettuna lihatuotteita) ja sitten viikko ilman. Siinä ajassa kerkeää suunnitella mitä sen tilala syö.
http://www.tohtori.fi/?page=1497210&id=6361209Lainaa:
Kuitenkin suuria määriä (yli 200 g päivässä) paljon nitraattia sisältävää pinaattia käyttävät 1-3 -vuotiaat lapset voivat satunnaisesti altistua nitraatille sellaisilla pitoisuuksilla, jotka voivat aiheuttaa methemoglobinemian(¹ riskin. Methemoglobinemia haittaa hapen kuljetusta elimistössä...
...¹)Methemoglobinemia on tila, jossa hemoglobiini ei pysty sitomaan happea, mikä heikentää kudosten hapensaantia. Hapenpuute aiheuttaa mm. päänsärkyä, huimausta ja hengitysvaikeuksia. Esimerkiksi lihavalmisteiden nitriitit ja kasvisten nitraatit voivat imeytyessään hapettaa hemoglobiinin methemoglobiiniksi.
Evirassa on meneillään hanke, jossa arvioidaan aikuisten ja lasten altistumista nitraatille ja nitriitille. Hankkeessa tutkitaan yhdisteiden saantia kasviksista, liha- ja makkaratuotteista sekä juustoista. Eviran lisäksi hankkeessa ovat mukana Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ja Tullilaboratorio. Hankkeen tulokset julkaistaan vuonna 2012.
Syy miksi nyt tongin näitä haittajuttuja eri aineista mitä meille tyrkytetään on tää hiton aivosumu mikä ei tunnu jättävän rauhaan :S