karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-18 11:19:23

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 1010 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 131 32 33 34 3551 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2018-09-24 18:53:16 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 4153
Paikkakunta: Raw by nature
Hassua tuossa jutussa oli toimittajien "kokeilu", vain viikko. Totta kai elimistöltä menee aikaa uuden energiamuodon totutteluun. Vaikka itse poistin ruokavaliostani vain muutaman kymmenen hiilarigramman edestä rehuja, muutos oli elimistölle suuri. Kolmisen viikkoa meni ennen kuin outoudet loppui. Siihen kuului myös se väsymys, vaikka kokeneen karppaajan olisi pitänyt tietää, että kyse oli vain suolapulasta.

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-09-24 19:06:02 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93641
.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-09-24 19:17:17 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-08-27 15:09:36
Viestit: 1215
Paikkakunta: Helsinki
Iltasanomien FB-sivuilla on myös sama juttu ja sielläkin joitain kommentteja, mutta ei niin paljon terävää tekstiä kuin lehden kommenteissa. FB:ssä myös kysellään, miksi lehden kommentit poistettiin? Ei vastausta!

_________________
Tammikuusta 2011 rentokarppaillen. "ketoosihoipuntaa" heinäkuusta 2011 alkaen :-) Normaalipainoisena 2013 alkaen enemmän tai vähemmän ketoosissa, karnivori tammikuusta 2018 alkaen =D>
http://meatheals.com http://justmeat.co/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-09-24 21:30:41 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Jos THL:n edustajan loitsuja olisi uskominen, miesparka tuskin pystyisi pitämään loppuunmyytyä luentoaan Kulttuuritalolla 4.11. 2018. Luulen kuitenkin, että Peterson tulee olemaan Kulttiksella hyvissä ruumiin ja sielun voimissa.

https://www.ticketmaster.fi/event/dr-jo ... uja/236705


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-09-25 08:19:13 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
THL:n erikoistutkija:
Lainaa:
Punaisesta lihasta ei saa myöskään ihmiselle välttämättömiä rasvahappoja. Elimistö tarvitsee niitä monessa roolissa, mutta ensimmäisenä puute alkanee tuntua ihon kuivumisena.

Jari:
Lainaa:
Tiedotusvälineissä esiintyy toisinaan ravitsemusasiantuntijoita kertomassa, ettei eläinrasvassa olisi välttämättömiä rasvahappoja. Tällaiset väitteet ovat virheellisiä. Aikuisilla omega-3- rasvahappojen päivittäinen vähimmäistarve on noin 0,4 grammaa ja omega-6-rasvahappojen puolestaan noin 2 g. Nämä määrät tulevat täyteen syömällä esimerkiksi vain 77 grammaa porsaankylkeä.
Todellisuudessa siis eläinrasvasta saa varsin helposti välttämättömiä rasvahappoja.

THL:n erikoistutkija ei usko oman laitoksensa tietokantaa?

https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/7186

Lainaa:
Porsaankylki, ribsit, paistettu ilman rasvaa

rasvahapot yhteensä 41.7 g
rasvahapot monityydyttymättömät 6.0 g
rasvahapot yksittäistyydyttymättömät cis 19.8 g
rasvahapot tyydyttyneet 14.9 g
rasvahapot trans 0.2 g
rasvahapot n-3 monityydyttymättömät 0.6 g
rasvahapot n-6 monityydyttymättömät 5.1 g
laskettu reseptistä
rasvahappo 18:2 cis, cis n-6 (linolihappo) 4 715 mg
rasvahappo 18:3 n-3 (alfalinoleenihappo) 429 mg
rasvahappo 20:5 n-3 (EPA) 56 mg
rasvahappo 22:6 n-3 (DHA) 39 mg
kolesteroli (GC)76.4 mg


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-09-26 21:09:39 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-10-14 21:57:51
Viestit: 918
Paikkakunta: Rannikko
Herää kysymys: Onko Susanna Raulio vain tyhmä vai näytteleekö hän? Jos näyttelee, niin huonosti menee, kun faktat on helposti tarkistettavissa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-09-29 09:51:31 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Zoe Harcombe: Näyttöä punaista lihaa vastaan ei ole.

Lainaa:
And that’s it. The totality of the evidence examined by the US Dietary Guidelines Advisory Committee, for the 2015 Dietary Guidelines for Americans, found nothing against red meat for 1) Cardiovascular disease; 2) Blood pressure; 3) Type 2 diabetes; 4) Body Weight; 5) Colorectal cancer; 6) Prostate cancer and 7) Breast cancer.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-10-01 15:37:56 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
HUPSISTA!

https://twitter.com/fralongva/status/10 ... 5707896832


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-10-01 16:48:38 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93641
Sillälailla.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-10-04 20:37:49 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2009-08-23 18:02:08
Viestit: 366
Eilen tuli hauska Totuus lihasta -dokumentti. Siinä kävi hyvin ilmi mistä lihan parjaamisessa on kyse. Ensinnäkin hienosti todettiin, että ne 800 WHOn tutkimusta, jolla prosessoidut lihatuotteet todistellaan alimpaan kuumaan paikkaan, eivät koske lihaa vaan nitraattia. Ne osoittavat, että nitraatin nauttiminen on ihmisille haitallista. Jos nitraattia laitettaisiin parsakaaliin parsakaalin voitaisiin todeta aiheuttavan syöpää.

Sitten tuli todiste siitä, että lihan syönti nostaa sv-taudin riskiä sillä siinä on tyydyttynyttä rasvaa. Kuulemma se nostaa LDL-kolesterolia ja se se on selvä merkki sv-tautiriskistä. Ja kun joukko ihmisiä vähensi lihansyöntiä muutamaksi viikoksi heidän LDL-kolesterolinsa laski ja sv-taudin riski pieneni. Tämähän oli varmasti tilanne 20 vuotta sitten. Onneksi tai epäonneksi nyt tiedämme enemmän ja paremmin. Pelkästä LDL:n muutoksesta ei voi vetää oikeastaan mitään johtopäätöksiä kuten me täällä foorumilla hyvin tiedämme. Ja kuten me oikein hyvin tiedämme tyydyttyneen rasvan ja sv-taudin yhteyttä ei ole missään tieteellisesti pystytty todistamaan.

No sitten grillattiin ja todettiin, että lihan polttaminen ja grillaaminen lisää syöpää aiheuttavia aineksia lihaan. Toki näin tapahtuu grillattaessa myös soijalle, kalalle ja kaikelle mitä grillataan ja käristetään.

Jäi kyllä miettimään miten kevyin perustein tätä lihan ajojahtia tehdään. Tai miten ihmeessä nämä kaikki menee ihan älyllisiltäkin ihmisiltä läpi ilman kritiikkiä.

FF


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-10-04 20:49:31 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93641
https://www.evira.fi/elintarvikkeet/tie ... nitraatit/

Kasviksissakin on. :) Maaseudun kaivovesissä usein korkeat nitraattipitoisuudet. Muistaakseni sillissä ja joissain juustoissa myös.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-10-05 07:04:50 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-12-14 20:09:53
Viestit: 1511
Paikkakunta: Helsinki
Lähdetään siitä, että kyseisessä ohjelmassa vähennettiin lihansyöntiä, niin aukko täytetään hiilihydraateilla, eli ei lihan vähentäminen aiheuttanut LDL:n nousua, eikä oikeastaan hiilihydraatitkaan vaan LDL molekyylit muuttuvat vLDL:ksi eli pieniksi palleroiksi, mikä voi näkyä kohoneena kolesterolina. Jo Suomessakin myönnetään, että ruoka ei juurikaan vaikuta kolesteroli tasoihin ja jos vaikuttaa, niin maksa valmistaa lisä tai vähemmän tilanteesta riippuen. Ihminen tarvitsee koleterolinsa, muuten systeemi ei toimi kunnolla.

_________________
Apteekissa on jonoja ilman minuakin.
Luontaistuotekaupoissa ei ole jonoja.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-10-11 12:09:04 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Ei päivää ilman heikkolaatuista meta-analyysiä, jonka mukaan lihansyönti sitä tai tätä. Tällä kertaa se muka liittyi rintasyöpään.

https://blog.nicholasandre.com/another- ... nd-cancer/

Lainaa:
Conclusions
I’m thoroughly impressed at how bad science is these days.



Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-10-11 14:14:35 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-12-14 20:09:53
Viestit: 1511
Paikkakunta: Helsinki
Syövällä peloittelu menee nykyisin lievästi sanottuna kohtuuttomuuksiin. Kertoisivat mieluimmin, millä torjua syöpä.

_________________
Apteekissa on jonoja ilman minuakin.
Luontaistuotekaupoissa ei ole jonoja.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-10-11 17:21:01 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 4153
Paikkakunta: Raw by nature
Sitä taas ei tiedetä tai haluta sanoa. Tutkimus on keskittynyt syöpäsolujen genetiikkaan, mutta sieltä ei vastaus taida löytyä. Syöpäsolut tarvitsevat joko glukoosia tai glutamiinia enrgiakseen. Jos molemmat estetään, syöpäsolu kuolee nälkään. Karppaamalla estetään glukoosi ja todennäköisesti myös syövän synty. Glutamaatin estämiseen tarvitaan tarkka syöpälääkitys (Thomas Seyfried).

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-10-15 10:58:08 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
Yksi WHO:n vegaanikoplan parin vuoden takaisen pelotteluraportin tekijöistä myöntää, että heh, eihän siitä mitään kunnon näytttöä ole, että punainen tai prosessoitu liha aiheuttaisi suolistosyöpää.

https://academic.oup.com/af/article/8/3/5/5048762


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-10-15 11:01:38 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93641
Tulis vaan lisää noita!

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-10-22 09:25:42 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2015-06-10 10:40:31
Viestit: 1205
Tässä aivan erinomainen viestiketju Frederic Leroylta Twitterissä: https://twitter.com/fleroy1974/status/1 ... 5817894914
Luettavampi versio: https://threadreaderapp.com/thread/1053 ... 94914.html

Asettaa lihaa perspektiiviin ympäristönäkökulmasta. Vaikka lihansyönti olisikin ympäristöä enemmän kuormittavaa, niin suuri ongelma se ei ole ainakaan kasvihuonekaasujen perspektiivistä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-10-22 13:46:29 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2014-02-07 20:02:51
Viestit: 495
mattila kirjoitti:
Tässä aivan erinomainen viestiketju Frederic Leroylta Twitterissä: https://twitter.com/fleroy1974/status/1 ... 5817894914
Luettavampi versio: https://threadreaderapp.com/thread/1053 ... 94914.html

Asettaa lihaa perspektiiviin ympäristönäkökulmasta. Vaikka lihansyönti olisikin ympäristöä enemmän kuormittavaa, niin suuri ongelma se ei ole ainakaan kasvihuonekaasujen perspektiivistä.


Viimeinkin ilmastoasia alkaa hahmottua kokonaisuutena.
Keskustellaanko tästä jossain suomeksi?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-10-22 14:47:45 
Poissa
Avaruuskarppi
Avaruuskarppi

Liittynyt: 2011-05-09 07:17:02
Viestit: 15264
Paikkakunta: Kolmas kivi auringosta
Kiitos yllämainitusta linkistä Frederic Leroyn kattavaan käppyrästöön.

_________________
Vuodesta 2011
Ihmiseläimen lajinmukainen ruokavalio
En ole vielä pudonnut.

Once you have been taught to think, it's hard to stop.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 1010 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 131 32 33 34 3551 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: AhrefsBot ja 9 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)