Vieras kirjoitti:
Näköjään elsilläkin roiskuu rapatessa, ei vai saa olla maaeläinrasvaa tai suolaa.
Eiköhän ennen tilausta ruokapalveluista tarkisteta ruokalista niin että siellä on tarvittavat osaset. Ei kai ruokapalvelu heitä hatusta ruoka-annoksiaan. Eräs asia ihmetyttää, kun näyttää olevan luulo siitä, että linjastolta kaikki ottavat saman määrän. Joku ottaa kaksi palaa vaalempaa leipää ja 30g levitettä, toinen ottaa palan tummaa leipää ja ilman levitettä. Siinä meni suositukset persiilleen, eivätkä ottaneen juomaksi kuin vettä.
Suosituksen mukaiseen ateriaan
kuuluu pääruoka ja sen mahdollinen lämmin lisäke, kasvislisäke ja salaatinkastike, leipä, margariini ja
ruokajuoma. Aterian eri osille on määritelty suurin sallittu rasvan, tyydyttyneen rasvan ja suolan määrä sataa
grammaa kohden. Päivittäin on tarjottava runsaasti kuitua ja vähän suolaa sisältävää leipää, suosituksen
mukaista leipärasvaa, rasvatonta maitoa, tuoreita kasviksia sekä kasviöljypohjaista salaatinkastiketta
Kuten noista tuossa ylempänä esitetyistä laitosruoan laatukriteereistä näkyy, joku muu nyt roiskuttelee.
Ehkä hyvinkin tietäen mitä tekee, kun tänne kerra eksyi?
Laitosruoan laatukriteerit, joilla palveluntarjoajat kilpailutetaan edelleenkin
määrittävät tasan sen mitä lounasruokalassa lautaselle edes voi laittaa.
Etpä els ottanut mitään kantaa siihen, miten erilaisia ja suosituksista poikkeavia annokset voivat olla. Minusta Vieras on tuossa kommentissaan oikeassa. Samassa ruokailussa ihmiset voivat syödä aivan eri lailla ja jopa suositusten vastaisesti.
Nykyisin kilpailutus eli yksinkertaisesti laitosten käytössä oleva raha on se tekijä, joka rajoittaa tarjontaa laatukriteerejä enemmän. Pitäisiköhän elsinkin ruveta syyllistämään vähän myös poliitikkoja?