Suomessa aika moni alun atkinssonilainen kaatui kaloripulaan - eli rasvanpuutteeseen ja kitukaloreihin.
Nollahiilarillisella karnivoorilla (vai pitäisikö ehkä sanoa, että sapuskalla, jossa hiilareita on vain mausteeksi) näyttää silti pärjäävän, kunhan rasvaa on riittävästi. Esimerkkejä googlaten etsittäväksi:
. Ruotsissa monivuotinen kokeilu, kehittäjänä Skaldeman
http://www.skaldeman.se/aboutme.html ... ja sitä seuraava blogi Tommy tappar (hiilarit alle 10g). Käyttää myös majoneesia eläinperäisten rasvojen lisäksi.
. Jenkeissä se on jo muoti-ilmiö, mutta suurin osa on kokeillut niin lyhyen aikaa, ettei sieltä vielä löydy isoja referaatteja. Toisaalta, joillekin se on antanut elämän takaisin, esimerkkinä vaikkapa lähtiään kroonikko Mikhaila Petersson (blogi täällä:
http://mikhailapeterson.com/about-me/ ), joka on ollut karnivoorina jo yli vuoden, hämmästyttävän hienoin tuloksin.
... Ja sitä ON harrastettu vuosikausia terveenä ja hyvävointisena pysyen, yyberrasvaisena versiona, esimerkkeinä vaikkapa
. inuiiteilta oppinut Vilhjalmur Stefansson
http://highsteaks.com/carnivores-creed/ ... tefansson/ , joka pääsi koekaniiniksi kliiniseen kokeeseen ja joka lopulta vanhana palasi täysrasvakarnivooriksi takaisin, ja hoiti sillä vanhuuden kremppojaan loppuun asti.
. ja edelliseltä tuon hoidoksi jatkojalostanut Blake Donaldson, jonka kirjasta Stron Medicine on juttua kirjaosiossa. Hän käytti puhdasta karnivooria hoitona monelle (vaan ei suinkaan kaikille) potilailleen. Ja suositteli osalle näistä karnivoorilla hoidetuista noin 95% karnivooria pysyvästikin.
Ja joo, laitoin esimerkkejä vain neljä eikun viisi, ja moni varmaan tulee laittamaan lisää mutta ihan kuten vegaani- tai vtt-puolellakin, propagandaakin löytyy. Joskus homman vaan vesittää se "halu nähdä oikein" täälläkin.
(Huom: En itse näe syytä vaihtaa tuonne, mutta saatan joskus kyllä kokeilla. Monessa suhteessa meikäläiselle hyvin sopiva kawailu tai siis tämä erkki on hyvin, hyvin samankaltaista kuin noista rasvaisimmat, vaikka peruna ja vaikkapa punaviini pysyykin käytössä. Jos tai kun noin 80% sapuskasta on pääasiassa elukkaperäistä rasvaa, sen lopun tärkkelys/prode suhde on aika lailla pikkujuttuja. Ja joo, meikäläiselläkin prode tulee eläinkunnasta.)
_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä.
Tyyli täällä, kliksEi eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)