Mohmelo kirjoitti:
@Erfis: Jos T3:n avulla kolesterolitasot laskisivat (ja ihmiset jopa laihtuisivat), iskisi se aika pahasti kolesteroli- ja verensokerilääkebisnekseen. Nämä eivät ole sikali nappikauppaa, että Suomessakin näille löytyy toista miljoonaa reseptiä, jotka ovat käytännössä elinikäisiä.
Vaikka tämä rönsyää hieman pois Heikkilän kirjoituksia koskevasta keskustelusta, mainitsen että olen tästä jutusta itsekin kiinnostunut. Kilpirauhashormonit näyttävät alentavan kolesterolitasoja ihan hyvin. Asiaa tutkittiin Suomessakin 1960-luvulla, kuten aiemmin olen kirjoitellut:
"Vuonna 1961 suomalaistutkijat Osmo Turpeinen ja Sten Jokipii tutkivat erilaisten ravintolisien vaikutusta vanhainkodissa asuvien 60-80 -vuotiaiden naisten kolesteroliarvoihin. Näistä ainoastaan eläinperäisellä kilpirauhaslääkityksellä (keskisuuri annos: 200mg) oli vaikutusta, jolloin kolesterolitasot alenivat noin 33%. Viiden viikon kokeilun koehenkilöt kestivät raportin mukaan melko hyvin, eikä haitoista ole mainintaa. Lisäksi koehenkilöiden paino aleni tutkimuksen aikana keskimäärin neljä kiloa. (Turpeinen&Jokipii 1961)"
Nykyisin tutkitaan kohtuullisen innokkaasti "kilpirauhashormonianalogeja", jotka ajaisivat saman homman. En ole täysin sisäistänyt, onko tavoitteena sydämeen kohdistuvien vaikutusten vähentäminen vai toimivan patenttilääkkeen löytäminen.
*
Huoh, tulipa bongattua muuten taas näitä Heikkilän väittämiä pari, kun ei jaksanut lukea koulujuttuja.
Antti Heikkilä kirjoitti:
Antioksidantit tehoavat H1N1 -virukseen
Mitäs tämän väittämän taustalta löytyy?
Heikkilä antaa väittämän tueksi ScienceDaily -sivuston jutun nimeltä "Scientists Discover Influenza's Achilles Heel: Antioxidants". Jutun otsikko on hämäävä, sillä tutkimus tehtiin soluviljelmillä eikä siinä käytetty mitään tunnettuja ravinnon antioksidantteja vaan glutationiesteriä tai proteiinikinaasi C -inhibiittoreita. Näiden aineiden vaikutus ei kohdistunut virukseen, vaan havaittu vaikutus oli se, että kyseiset aineet vähensivät viruksen vaikutusta solujen eräisiin natriumkanaviin (ENaC).
Antti Heikkilä kirjoitti:
Olen saanut ärsyyntyneiltä kasvissyöjiltä postia kun olen maininnut jossakin yhteydessä kasvissyöjien kuolevan aikaisemmin kuin tasapainoista ruokaa syövien. Aiheesta on tehty vain vähän kunnon tutkimuksia, joissa muut elämään vaikuttavat tekijät on poissuljettu. Oheisena yksi tutkimus, joka on paras aiheesta:
"The annual all-cause death rate of vegetarian men is slightly more than that of non-vegetarian men (.93% vs .89%); the annual death rate of vegetarian women is significantly more than that of non-vegetarian women (.86% vs .54%)"
(Michael L Burr MD Peter Sweetham Msc Am J Clin Nutr 1982 36:873)
Miehillä kuolleisuus oli pienempi kuin naisilla: .93% ja kasvissyöjät .89% mutta naisille kasvissyönti on katastrofi: .86% versus .54%
Entäs tämä juttu? No, luin tutkimuksen läpi enkä löytänyt sieltä näitä Heikkilän esittämiä lukuja enkä mitään vastaavanlaista viitettä kasvissyöjien runsaammasta kuolleisuudesta. Kertokaa jos löydätte.