karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2019-10-16 13:03:31

Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 171 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 15 6 7 8 9
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2018-04-07 23:19:07 
Poissa
Leijona
Leijona
Avatar

Liittynyt: 2007-04-11 20:57:52
Viestit: 5885
Hitto. Nythän mä tajusin, että tää on mun alottama ketju. Vanha toki, mutta renesanssi kukoistaa karppilassa muutenkin. Kompastumisista tai oikeammin niistä oppimisesta voisin nostaa yhen pointin. Mitä tarkoittaa "repsu". Se on tapahtuma, joka liittyy menneeseen. Se ei kuvaa tätä hetkeä, ei huomista, ei ihmistä. Se on vaan mennyttä. Eli jatkossa meillä ei ole "repsuja", meillä on vaan uusia kokemuksia, joista on opittu. Nyt on ihan hyvä hetki karpata. Joku tapahtuma sun menneisyydessä ei määrittele sitä mitä olet nyt, joten jos joskus vähän lipsahtaa, niin se on vain kokemusten keräämistä. Sitä kompastuu yhä uudelleen, jos ei keräämästään kokemuksesta opi.

_________________
Cats are carnivores.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-04-08 00:49:51 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 65410
Sä oot oikein positiivisella tuulella. Ilahduttavaa!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-04-08 01:40:49 
Poissa
Leijona
Leijona
Avatar

Liittynyt: 2007-04-11 20:57:52
Viestit: 5885
Olen antanu itseni olla enempi analyyttinen. Mun analyysit tahtoo nykyään olla positiivisia. Asenne, jota levität kerää ympärilleen samankaltaisuutta. Haluanko ympärilleni positiivisia ihmisiä...joo. Montako kertaa mainitsen kirjoituksissani sanoja kuten, positiivinen, iloinen, onnistunut, ystävä, siedettävä, nautinto, mukana. Olen antanut itselleni mahdollisuuden olla se ystävä, jota kaverit on kaivannu. Mä näen ympärilläni asioita, jotka auttaa mua olemaan parempi ystävä, kaveri. Mitä olisin yksin. No hetken pärjäisin, mutta jos kukaan ei ostaisi mun tuotoksia, niin kohta se loppuisi. Vaikka kuinka unelmoin täydellisen hiljaisesta työpäivästä, jota kukaan ei häiritse, niin alle 2 viikkoa, niin kysyisin, että kuka mun tuotosta kaipaa. Sama pätee forumi kirjoitukseen. Kavereitten kans hauskempaa.

Lisään vielä kompastumiseen yhden opin tältä vuodelta. Syö silloin kun on tarve. Jonain päivinä voit kohdata tilanteen, että eka kerran päivässä tulee nälkä vasta illan suussa tai illalla. Mietipä miksi söit ennen kuin nälkä ilmoitti. Toisaalta voi olla hyvä opettaa kroppa vastaanottamaan ravinto säännöllisesti. Mun allekirjoituksessa on lukenut jo vuosia "cats are carnivores". Se tuli siitä kuin luin kirjoituksen kissoista, jotka syö lihaa silloin tällöin ja nautiskelevat lopun aikaa, joskus paastoavat monta päivää, jos ei satu olemaan antilooppia tyrkyllä. Moni asia pätee suomalaiseen maatiaskissaan. Tunnen olevani kissa, vaikka olenkin enempi koiran kans tekemisis.

_________________
Cats are carnivores.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-04-08 07:43:23 
Paikalla
kukkahattukarppi
kukkahattukarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-10-30 22:39:49
Viestit: 13191
Paikkakunta: Jämtland
Minä meinasin alkuun kompastua siihen että Atkinsin mukaan uskotaan että niitä hiilareita pitää nostaa sieltä paristakymmenestä grammasta ylöspäin viikottain. Kun on yhtä hiilariherkkä kuin minä niin kokeilu loppui lyhyeen ja LCHF ruokavaliohan sallii sen tarpeeksi alhaisen saannin ilman naputusta. Tottakai jos kroppa kestää voi ihan hyväkarppaus olla ok, parempi ainakin kuin viralliserheellinen!

_________________
Karppausta v 2008 keväästä Heikkilän ketoruokavalion ja Annikan LCHF tyyliin.
LCHF ruokavalio(kin) toimii vain jos sitä noudattaa.
Don’t worry too much about old age; it doesn’t last that long.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-04-08 13:46:51 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2016-04-13 18:39:22
Viestit: 634
En nyt järin kokeneeksi karpiksi voi kuitenkaan itseäni sanoa, sellainen keskivaiheen takoja, mutta riittävän suuri päivittäinen kalorimäärä varsinkin kilpirauhassairaana on taattava. Joinakin touhukkaampina päivinä voi aamiaisen ja illallisen välillä välipala olla paikallaan.

_________________
Voi, keltuaiset, eläinrasva, lähiluonnosta bakteerit.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-05-12 10:37:32 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2018-05-06 15:25:20
Viestit: 6
Tuota olen miettinyt vuosia, välillä yrittänyt aloittaa uudestaan ja huomannut epäonnistuvani, kokeillut erilaisia dieettejä ja kerännyt siten lisää massaa. Lopulta annoin periksi ja hyväksyin sen, että paino vain nousee ja melko nopeastikin. Lopulat pelko terveyden menettämisestä sai ottamaan Varpun kirjat luettavaksi ja rekisteröitymään tänne uudestaan. Mihin aikanaan kompastuin? Minusta tuntuu etten rakastanut itseäni. Mies jäi kiinni sivusuhteesta ja vaikka sen jälkeen olisi olettanut, että näytän sille paskiaiselle, tulikin tunne, että aivan sama mitä syön. Ja monta vuotta olin syönyt hyvin ja todella nauttinut ruuasta! Pitkän aikaa meni ennenkuin paino alkoi nousta enemmän, jotenkin siihen tuudittautui, että muka voi syödä mitä vain. Kun kymmenisen kiloa oli tullut takaisin, alkoi jo harmittaa. Jossain vaiheessa aloin karpata uudestaan, mutta en jaksanut juurikaan perehtyä kirjoihin uudestaan, kilpirauhasen vajaatoiminta tai se muutaman vuoden sekasyönti esti painonlaskun ja annoin periksi. Sitten löysin elämäni miehen, tutun vuosikymmenten ajalta, joka palvoi minua sellaisenaan kuin olin. Luotin ja uskoin mieheen enemmän kuin kehenkään miehenpuoleen aiemmin. Yllättäviä piirteitä alkoi tulla esiin suhteen vakiintuessa. Ikäviä heittoja riidan aikana, jotka toivatkin esiin hänestä ihan eri tavalla ajattelevan ihmisen. Aloin varomaan käytöstäni ettei tule sanomista. Hyvinä hetkinä olin maailman ihanin ja kaunein, kanssani kujettiin käsi kädessä, nukuttiinkin lähes käsi kädessä. Sitten juuri parhaimmassa olotilassa, ihan puskista, tulikin hänelle hirveän loukkaantunut olo jostain tekemisestäni tai tekemättä jättämisestäni. Sitten olin kuin ilmaa monta päivää. Yllättäen paino alkoi nousta Kun hän ei välittänyt minusta, niin en itsekään. Ja hyvänä hetkenä söin niin kuin hänen mielestään oli järkevää, myös ne kaikki jäätelöt joilla hän halusi ilahduttaa rakastaan..
Vieläkin elän hänen kanssaan, mutta nyt on suomut jo tippuneet silmiltäni. Olen tehnyt työtä sen kanssa, että oppisin rakastamaan itseäni. Tämän vuoden on ollut sellainen olo, että olen oppinutkin. Liikun paljon pyöräillen ja hiihtäen, kävelenkin. Käyn jumpassa, venyttelen ja joogaan. Nautin itsestäni ihan tämänkin kokoisena. Tämän suhteen aikan kertyi 25kiloa massaa suojaamaan minua. Nyt kun olen henkisesti irti tämän ihmisen vaikutuspiiristä, enkä enää uskokaan häneen kuin Jumalaan, olen taas valmis syömään oikein ja nautin siitä suunnattomasti. Hän voi syödä samaa ruokaa kuin minä, jos haluaa tai sitten sitä mitä haluaa. Minä syön näin ja nautin selkeästä olosta sekä kipujen ja vaivojen häviämisen tuomasta riemusta. Varmaan ei kiloja ole juurikaan viikossa lähtenyt, mutta ketoosissa olen ja liikkuminen on jo ihanaa. Nyt tuntuu tärkeältä itsensä rakastaminen ja hoitaminen. Siihen minä kompastuin, tai sen puutteeseen.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-05-12 10:45:48 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 65410
Hyvä sinä!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-05-12 17:48:56 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-08-05 17:08:09
Viestit: 13062
Hyvä hyvä, mutta miten jaksat tuota nykyistä miestä? Onko hän Sinun arvoisesi?

_________________
Paluu Luontoon! Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-05-13 06:22:04 
Poissa
vaelluskarppi
vaelluskarppi

Liittynyt: 2006-03-18 07:35:32
Viestit: 43363
Paikkakunta: Kerava
Samaa mietin kuin Weera. Jos arvostaa itseään on mieluummin yksin kuin huonossa parisuhteessa.

_________________
Elämä on arvaamatonta, koska tahansa voi tapahtua jotain hyvää. Eeva Kilpi


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-05-14 08:53:48 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5321
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Olemattaomasta suuttuminen ja sitten mykkäkoulu täyttävät kirkkaasti henkisen väkivallan tunnusmerkistön ja henkinen väkivalta edeltää yleensä aina ns. grooming-vaiheessa fyysistä väkivaltaa.

Elät siis jo väkivaltaisessa parisuhteeessa, se vain ei ole vielä edennyt fyysiselle asteelle... jos olet riittävän nöyrä - vallankäytöstähän tuossa nimenomaan on kyse - voi olla että säästytkin siltä, mutta samalla annat itsellesi koko ajan "en ole rakkauden arvoinen" signaalia, mikä ei ole kovinkaan terveellistä.

Ihminen joka kohtelee sinua noin, ei rakasta sinua. Hän ehkä TARVITSEE sinua, mikä sulkee pois todellisen rakkauden ja näyttäytyy sinulle rakkautena, vaikka taustalla on pelkoon perustuvat kontrollintarve.

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-05-14 11:52:39 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2007-11-01 15:25:41
Viestit: 575
Voi kun tutun kuuloisia tarinoita. Mulla myös hankala parisuhde, josta vaan niin hiton vaikea irrottautuakin, koska mm taloudelliset syyt, yksin sitä olis entistäkin köyhempi. Eletyssä elämässä ollut jonkinasteista masennusta jo kauan, joka aiheuttanut myös tuota em. terveen itserakkauden "puutosta" joka sitten näkyy huonona syömisenä. Tuntuu että on helpompi mennä virranmukana vaikka kroppa sitten alkoikin protestoida, kuin että on se porukan hankala tapaus, vaikei ne syömisineen. Alkon ylikäyttökin ollut ajoittain herkässä. Terapiaa onnekseni saanut ja siellä monta palikkaa alkanut loksahdella paikoilleen. Ehkä tämä vielä hyväksi muuttuu, nyt mun motivaatio on alkanut kohdistua oman kropan terveyteen ja hiljakseen sen parantamiseen, opettelen sanomaan ei, silloin kun siltä tuntuu, mikä sekin on kyllä vaikeeta kun on lapsesta asti ollut se kiltti tyttö joka ei halua missään tilanteessa venettä keikuttaa. Kun vielä sitä kuuluisaa itsetuntoaan saa vahvstettua, voi usko omien siipien kanta uuteenkin joskus palautua.. Nimimerkillä unelma lottovoitosta
:lol:


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 171 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 15 6 7 8 9

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)