karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-18 21:34:09

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 25 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2018-01-17 21:38:44 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-08-12 21:37:08
Viestit: 2290
Mohmelo kirjoitti:
meli kirjoitti:
Mohmelo kirjoitti:

E: vilkaisin tuon foodinfo.us, niin noita kärkipaikkoja siellä näyttivät pitävän broilerituotteiden ohella lähinnä makkaravalmisteet ja lihapullat. Valmisteesta kun kyse, niin se K2 saattaa olla siellä valmistusprosessin takia tai sitten siksi, että ne sisältävät jotain kanannahkaa kuten täälläkin.


Mitä tarkoitat "valmistusprosessin takia"? Sen mukaan mitä tutkimuksia olen vuosia sitten lukenut, K2-MK4:n (tuo foodinfo.us ei siis laske mukaan muita K2-vitamiinin muotoja) määrä ei lisäänny teurastuksen/lypsämisen jälkeisten bakteeritoimintojen seurauksena, vaan vain muiden K2-vitamiinin muotojen määrä. Näin ollen kaikki K2-MK4:t on tehty jo sen elävän eläimen sisällä. Siksi ajattelisin, että kärkipaikkoja foodinfo.us-tietokannan K2-MK4-taulukossa pitävät juuri mainitsemasi tuotteet siksi, koska ne ovat eläinrasvaisimpia tuotteita, mitä jenkit ovat tutkineet.

Tässä siis foodinfo.us:n kärki K2-MK4:n osalta:
Lainaa:
The following quantities (column two below) indicate how much vitamin K2 (Menaquinone-4) is found in 100 grams (about 3 1/2 ounces) of the following food items:
ndb no.
select 41.7 mcg Pepperoni, beef and pork, sliced 7057
select 35.7 mcg Chicken, broilers or fryers, drumstick, meat only, cooked, rotisserie, original seasoning 5343
select 35.6 mcg Frankfurter, meat and poultry, cooked, grilled 7964
select 33.2 mcg Chicken, broilers or fryers, drumstick, meat and skin, cooked, rotisserie, original seasoning 5349
select 31.2 mcg Frankfurter, turkey 7025
select 28.6 mcg Frankfurter, meat and poultry, unheated 7962
select 28.1 mcg Meatballs, frozen, Italian style 7972
select 28.0 mcg Salami, cooked, beef and pork 7069
select 27.5 mcg Chicken, broilers or fryers, wing, meat only, cooked, rotisserie, original seasoning 5346
select 25.6 mcg Chicken, broilers or fryers, back, meat only, cooked, rotisserie, original seasoning 5341
select 25.3 mcg Chicken, broilers or fryers, wing, meat and skin, cooked, rotisserie, original seasoning 5352
select 25.1 mcg Frankfurter, chicken 7024
select 24.3 mcg Chicken, broilers or fryers, back, meat and skin, cooked, rotisserie, original seasoning 5347
select 24.0 mcg Chicken, broilers or fryers, thigh, meat only, cooked, rotisserie, original seasoning 5345
select 23.7 mcg Chicken, broilers or fryers, wing, meat and skin, raw 5100
select 23.5 mcg Chicken, broilers or fryers, thigh, meat and skin, cooked, rotisserie, original seasoning 5351
select 22.5 mcg Pork sausage, link/patty, fully cooked, microwaved 7953
select 20.9 mcg Chicken, broilers or fryers, skin only, cooked, rotisserie, original seasoning 5344
select 20.9 mcg Butter, whipped, with salt


Noihin erilaisiin makkaroihin kun aina silloin tällöin lisäillään jotain hiilaria ihan vain erilaisille bakteereille ruoaksi, mitkä sitten tekevät mitä tekevät.

Tähän riittänee vastaukseksi tämä elsin edellinen viesti:
els kirjoitti:
bakteerit eivät teet K2-MK4sta, koska se on eukaryootti-elukoiden tekemää.



Lainaa:
Kuten huomaat, niin ensimmäinen ei-broileri, mikä ei myöskään ollut valmiste tuolla listalla oli tuo voi listan pohjalla.

Tarkoitatko nyt tässä että vaikkapa sian- ja naudanlihassa mahdollisesti olisi korkeat K2-MK4-pitoisuudet vain silloin kun kyseessä on valmiste?


Mohmelo kirjoitti:
Sen mitä itse olen lukenut, niin se on koskenut enimmäkseen K2-vitamiinia. Jos sitä MK4:ää nyt kuitenkin löytyy maitorasvasta, niin silloin sitä on eniten rasvaisimmissa maitotuotteissa, kuten voissa, juustossa ja kermassa.

Selventäisitkö vielä mikä on "se" lausessa "se on koskenut enimmäkseen K2-vitamiinia"? Tarkoitatko että olet lukenut enimmäkseen K2-vitamiinista ylipäätään ja vähemmän sen eri muodoista? Maitorasvasta tosiaan löytyy MK4:ää muidenkin lähteiden kuin foodinfo.us mukaan, ja todellakin silloin sitä on eniten rasvaisimmissa maitotuotteissa. Karppilassa oli vuosia sitten pitkä K2-vitamiinikeskustelu linkkeineen ja K2-MK4-lukemineen, mutta harmikseni en onnistunut löytämään sitä haulla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-01-17 22:03:51 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-08-12 21:37:08
Viestit: 2290
K2-MK4-listaan muuten mielenkiintoisia lisäyksiä:

suomalainen broilerin koipi-reisi nahkoineen 60 mcg/100 g (mitattu suomalaisessa tutkimuksessa ja sitä kautta merkitty Fineliin)

ruotsalainen tavallinen kananmuna 30.2 mcg/100 g ( Lähde: http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall/H ... amneId=102 )

ruotsalainen luomu kananmuna 25.7 mcg/100 g ( Lähde: http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall/H ... ails/3840# )


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-01-17 22:33:48 
Poissa
Avaruuskarppi
Avaruuskarppi

Liittynyt: 2011-05-09 07:17:02
Viestit: 15265
Paikkakunta: Kolmas kivi auringosta
meli kirjoitti:
Karppilassa oli vuosia sitten pitkä K2-vitamiinikeskustelu linkkeineen ja K2-MK4-lukemineen, mutta harmikseni en onnistunut löytämään sitä haulla.


Oliko se tämä? Ketjussa on ainakin linkkejä joihinkin K2-listauksiin.
viewtopic.php?f=17&t=56490

_________________
Vuodesta 2011
Ihmiseläimen lajinmukainen ruokavalio
En ole vielä pudonnut.

Once you have been taught to think, it's hard to stop.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-01-17 22:40:09 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-08-12 21:37:08
Viestit: 2290
NiilinKaimaani kirjoitti:
meli kirjoitti:
Karppilassa oli vuosia sitten pitkä K2-vitamiinikeskustelu linkkeineen ja K2-MK4-lukemineen, mutta harmikseni en onnistunut löytämään sitä haulla.


Oliko se tämä? Ketjussa on ainakin linkkejä joihinkin K2-listauksiin.
viewtopic.php?f=17&t=56490

Kyllä. Kiitos!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-01-17 22:49:20 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-08-12 21:37:08
Viestit: 2290
Wikipedian Vitamin K2 -sivulla on myös mielenkiintoinen taulukko. Poimin tähän siitä MK4-kärjen:

Lainaa:
Food Vitamin K2 (μg per 100 g) Proportion of compounds
Goose liver pâté 369.0[13] 100% MK-4
Australian emu oil 360[17][18] 100% MK-4[18]
Egg yolk (Netherlands) 32.1[13] 98% MK-4, 2% MK-6
Goose leg 31.0[13] 100% MK-4
Grass-fed ghee and butter oil 19.6–43.1, average 29.9[19]
Egg yolk (U.S.) 15.5[20] 100% MK-4
Butter 15.0[13] 100% MK-4
Chicken liver (raw) 14.1[20] 100% MK-4


Aloittajan kysymykseen liittyen mielenkiintoinen havainto: vaikka ghee olisi ruohoruokittua (grass-fed), silti siinä voi olla alimmillaan 19.6 mcg/100 g K2-MK-4-vitamiinia, mikä ei merkittävästi poikkea ei-grass-fed-merkityn voin lukemista:
hollantilainen tavallinen voi 15.0 mcg/100 g (ylläoleva Wikipedian taulukko, jonka numero 13 johtaa hollantilaiseen tutkimukseen)
amerikkalainen tavallinen voi "whipped, with salt" 20.9 mcg/100g (foodinfo.us)
suomalainen tavallinen voi 18.4 mcg/100 g (Fineli)

Wikipedia sanoo myös:
Lainaa:
There are no substantial differences in MK-4 levels between wild game, free-range animals, and factory farm animals.[13]

Lukemani kirja Vitamin K2 and the calcium paradox (Rheaume-Bleue) sanoi kyllä toista, ainakin kananmunien osalta.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 25 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa


Voit kirjoittaa uusia viestejä
Voit vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)