karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-29 10:50:40

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 48 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 Seuraava
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Kapryylihappo
ViestiLähetetty: 2018-01-11 19:40:47 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-15 11:45:06
Viestit: 3672
Jäin luomukaupassa töllöttämään pulloa, joka etiketin mukaan sisälsi kapryylihappoa. Hintaa oli yli parikymppiä, hyvällä tuurilla puolen litran pullo. Ilmeisesti kehitys on kehittynyt taas yhden askeleen mct-öljystä eteenpäin. Kookoksesta on peräisin, keskipitkä tyydyttynyt ellen ihan väärin muista vasta guuglaamaani asiaa :D En nyt linkitä tuotetta tähän, en halua mainostaa mitään firmaa, mutta hakeva löytää netistä äkkiä, useampikin paikka myy tätä lukuisien terveysväitteiden saattelemana.

Käyttökokemuksia, päivittelyä, paheksuntaa, suosituksia? Myönnän, että minua kiinnostaa, miltä tämä maistuu.

Minun virallinen eläinrasvanäkemykseni on tietenkin, että miksi syödä tällaista kun kaupasta saa voita, kaikki lähiruoka-argumentit tähän päälle :)

Mutta jos joku nyt käyttää tätä niin kertokaa mieluusti miksi. Olen niin utelias että kohta ostan sen kalliin pullon. Ei ehkä olisi minun juttuni, mutta voin kuvitella, että muutamalle eläinrasvakammoiselle läheiselle tämä olisi parannus ruokavalioon.

_________________
[...] chaos is found in greatest abundance wherever order is being sought. It always defeats order, because it is better organised.

-Terry Pratchett


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kapryylihappo
ViestiLähetetty: 2018-01-11 21:31:49 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93463
Kävin kuuklettamassa ja tämmönen tarttui:

Lainaa:
TUNNETAAN MYÖS NIMELLÄ BRAIN OCTANE / OCTANE OIL.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kapryylihappo
ViestiLähetetty: 2018-01-11 22:06:03 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-03-27 08:15:46
Viestit: 1788
Jaa-a. Tämä voisi kyllä olla tosi hyvä rasva rasvakeittimen omistajille, kun kiehumispiste näköjään lähes 240 astetta.

Olikohan tuo niitä parhaimmasta päästä olevia MCT-öljyjä ketjun pituuden takia.

_________________
Pharmageddon!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kapryylihappo
ViestiLähetetty: 2018-01-11 22:10:58 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93463
Kookosöljyn syttymispiste on jossain 300-400 välillä. Ostin juuri sitä tuikitavallista kookosrasvaa mitä mm. munkkien paistamiseen käytetään. Jotain aion friteerata. :?

Tuo on aika kaukana ruuanvalmistusöljyistä, korkeintaan salaatinkastikkeeseen suositellaan. Ja rasvakahviin.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kapryylihappo
ViestiLähetetty: 2018-01-11 22:19:51 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-03-27 08:15:46
Viestit: 1788
Greda Carpo kirjoitti:
Kookosöljyn syttymispiste on jossain 300-400 välillä. Ostin juuri sitä tuikitavallista kookosrasvaa mitä mm. munkkien paistamiseen käytetään. Jotain aion friteerata. :?

Tuo on aika kaukana ruuanvalmistusöljyistä, korkeintaan salaatinkastikkeeseen suositellaan. Ja rasvakahviin.


Varmaan silloin kun siellä on glykolia seassa.

Hyvä se tuon kiehumispisteensä takia silti olisi.

_________________
Pharmageddon!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kapryylihappo
ViestiLähetetty: 2018-01-12 02:12:47 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93463
Kiehumispiste ja syttymispiste ovat eri asioita. Syttymispiste on tärkeä friteerauksessa. Mutta tässä ketjussa ei noista puhuta vaan kapryylihapon terveysvaikutuksista

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kapryylihappo
ViestiLähetetty: 2018-01-12 10:14:00 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-15 11:45:06
Viestit: 3672
Halvin näkemäni hinta tuolle ihmeaineelle oli vähän päälle parikymppiä puolesta litrasta, kivijalkakaupassa ovat pyytäneet melkein kolmekymppiä. Kyllähän siinä jo uppopaistaa kivasti, kertokaa joku jos kokeilette :)

Kai tässä voi keskustella kapryylihaposta ihan kaikin tavoin, myös spekulatiivisesti :)

Terveysvaikutuksista paras löytämäni, joskaan ei valaisevin:
Lainaa:
Tällä mainiolla tuotteella saattaa hyvinkin olla hyvinvointiasi lisääviä vaikutuksia, mutta valitettavasti emme voi kertoa niistä tämän enempää.


Wikipedian mukaan maistuu miedon epämiellyttävältä ja härskiltä, mikä nyt ei houkuta ostamaan neljän-kuudenkympin litrahinnalla. Käytetään desinfiointiin eri kohteissa. Myös myyntipuheiden terveysväitteissä näkyy hiivanhäätöä yms "aivobuustaamisen" ja rasvanpolton tehostamisen lisäksi :-k

Mutta niinhän kookosöljylläkin on antimikrobiaalisia ominaisuuksia. On tämä jännää. Lähden sulattelemaan perinteisen kermakahvin ääreen :)

_________________
[...] chaos is found in greatest abundance wherever order is being sought. It always defeats order, because it is better organised.

-Terry Pratchett


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kapryylihappo
ViestiLähetetty: 2018-01-12 10:32:50 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Ihan vaan näppituntutumana sanoisin, että nuo ovat nykyajan terveystietoisen korvikkeita voille,
(ja miksei myös muille eläinrasvoille, mutta niitähän ei edes saa ilman itse elukkaa joka on ihan yöks).
Voita on saatavilla, helposti ja halvalla.
Mutta voita ei saa syödä. Eikä kertoa syövänsä. Eikä varsinkaan syödä/kertoasyövänsä terveyssyistä : )

Vegeilyaikaan mikävaan kasvikunnan tuote on eläinrasvoja (ja voita) parempi vaihtoehto jenkkilässä,
jokamikä ilmiö on näkynyt jo pitkään jenkkilän karppisivustoilla(kin).
Suomessahan voi on jo kuusi vuosikymmentä ollut pahin kaikista, niin ettei tässä nyt ole mitään uutta.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kapryylihappo
ViestiLähetetty: 2018-01-12 11:15:32 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-15 11:45:06
Viestit: 3672
Joo.

Mahtava markkinointi-innovaatio myös myydä öljyä nimellä happo. Eihän se silloin ole rasvaa, ainakaan pahaa rasvaa, terveyshappo Filippiineiltä :)

Mulla tosiaan on mielessä erityisesti yksi läheinen, jolle tämä voisi olla täsmätuote. Ei kulje rasvan nimellä, myydään terveyskaupoissa, maksaa paljon... Kun ei se kahdeksassa vuodessa ole alkanut syödä voita, rypsiöljyä tosin ei taida löytyä kaapista enää.

Ja oma uteliaisuus jostain syystä hereillä edelleen.

_________________
[...] chaos is found in greatest abundance wherever order is being sought. It always defeats order, because it is better organised.

-Terry Pratchett


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kapryylihappo
ViestiLähetetty: 2018-01-13 18:04:18 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-03-27 08:15:46
Viestit: 1788
Greda Carpo kirjoitti:
Kiehumispiste ja syttymispiste ovat eri asioita. Syttymispiste on tärkeä friteerauksessa.


Ei oikeastaan ole, vaan kiehumispiste, tietysti jos syttymispiste on lähellä kiehumispistettä, niin sitten. Vakiopaineessa neste ei lämpene kiehumispistettään korkeammalle. Jos rypsiöljyn kiehumispiste on 170c, niin sitä kuumemmaksi se ei lämpene, vaan haihtuu höyrynä ilmaan.

Greda Carpo kirjoitti:
Mutta tässä ketjussa ei noista puhuta vaan kapryylihapon terveysvaikutuksista


Olet väärässä:

Arvo Morkkis kirjoitti:
Käyttökokemuksia, päivittelyä, paheksuntaa, suosituksia?

_________________
Pharmageddon!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kapryylihappo
ViestiLähetetty: 2018-01-13 22:14:14 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-08-12 21:37:08
Viestit: 2290
els kirjoitti:
Suomessahan voi on jo kuusi vuosikymmentä ollut pahin kaikista, niin ettei tässä nyt ole mitään uutta.

Pahin kaikista? Voita nyt sentään vielä Suomessa myydään ja syödään, mutta kinkunpaistorasvalle valtaosa ei näytä keksivän mitään ruokaperäistä käyttöä.

Mutta aiheeseen: kapryylihappo on hyvinkin tuttu ainesosa ihovoiteissa. Lienee siis hyväksi iholle ulkoisesti? Vaikka onhan niitä eläinrasvaisiakin ihovoiteita markkinoilla, kuten Decubal.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kapryylihappo
ViestiLähetetty: 2018-01-14 15:23:23 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
meli kirjoitti:
[Voi] Pahin kaikista? Voita nyt sentään vielä Suomessa myydään ja syödään, mutta kinkunpaistorasvalle valtaosa ei näytä keksivän mitään ruokaperäistä käyttöä.

Pysyn kannassani.
Vain maitorasvasta on useampia eriteltyjä kieltoja laitosruoan laatukriteereissä.
Ja vain maitorasvalla saa pisteitä tippumaan toistakymmentä, jos laitoskeittiö tunnustaa sitä käyttävänsä.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kapryylihappo
ViestiLähetetty: 2018-01-14 19:13:25 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-03-27 08:15:46
Viestit: 1788
els kirjoitti:
meli kirjoitti:
[Voi] Pahin kaikista? Voita nyt sentään vielä Suomessa myydään ja syödään, mutta kinkunpaistorasvalle valtaosa ei näytä keksivän mitään ruokaperäistä käyttöä.

Pysyn kannassani.
Vain maitorasvasta on useampia eriteltyjä kieltoja laitosruoan laatukriteereissä.
Ja vain maitorasvalla saa pisteitä tippumaan toistakymmentä, jos laitoskeittiö tunnustaa sitä käyttävänsä.


Money makes the world go round, syyhän on tietysti kustannuksissa. Kaikki nämä laitosruokavalmisteet kun ovat olleet kuitenkin sitä halvinta korppujauhoon sotkettua lihantapaista valmistetta, niin käytännössä kaikki ruoan fläsän vähentämiseen tähtäävät suositukset vain ampuisivat julkisen puolen ruokakustannukset kattoon; kouluihin sisäfilettä lihapullien sijasta. Kurria pystytään tuottamaan halvalla, niin sitä sitten juotetaan kouluissa, siinä missä se rasva pystytään myymään paremmalla katteella erikseenkin.

Ja muutenkin, olisikohan se ollut Fogelholm vai Puska kun viitisentoista vuotta sitten kommentoi suosituksia, etteivät ne voi hirveästi poiketa siitä miten ihmiset syövät. Jos nyt unohdetaan tuo hirveä aukko logiikassa, niin kommentti tietysti viittasi siihen mitä laitosruokaa pystytään halvalla tekemään.

_________________
Pharmageddon!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kapryylihappo
ViestiLähetetty: 2018-01-14 20:21:59 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
^^ Ei nyt ihan noinkaan. Halpaa toki, mutta rasvainen sivuliha ON halvempaa sekä kilohinnaltaan että varsinkin jos katsotaan hintaa euro/kalori. Samoin täysmaito on näin katsoen selvästi halvempaa kuin kurrit, saati ne rasvattomat annospakatut ihmejogurtit... ja voikin on t-o-d-e-l-l-a halpaa ntykyisin.

Noissa laatukriteereissä näkyy vahvimmin elintarviketeollisuuden halu tienata.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kapryylihappo
ViestiLähetetty: 2018-01-14 22:38:46 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-03-27 08:15:46
Viestit: 1788
els kirjoitti:
^^ Ei nyt ihan noinkaan. Halpaa toki, mutta rasvainen sivuliha ON halvempaa sekä kilohinnaltaan että varsinkin jos katsotaan hintaa euro/kalori. Samoin täysmaito on näin katsoen selvästi halvempaa kuin kurrit, saati ne rasvattomat annospakatut ihmejogurtit... ja voikin on t-o-d-e-l-l-a halpaa ntykyisin.

Noissa laatukriteereissä näkyy vahvimmin elintarviketeollisuuden halu tienata.


Juu, tottakai näkyy; laitosruokaan pistetään se vaikeimmin myytävä osuus. Siis eiväthän suositukset ole millään muotoa erillään julkisesta taloudesta, eikä yksityisen sektorin ansainnasta, sen enempää kuin maatalouspolitiikastakaan.

Onhan se voi nyt tällä hetkellä halpaa, mutta ennemmin se voi kannattaa myydä ulkomaille kuin syöttää (polkuhintaan) kotimaassa koululaisille. Ruisleipää ei ulkomailla osteta, niin sitähän syötetään täällä vaikka millä mitalla. Maitotuotteista vientiin kelpaavat juustot ja voi, niin niiden korvikkeena sitten syötetään näitä rypsiöljystä tehtyjä korvikkeita, koska rypsiöljy ei mene ulkomailla kaupaksi, koska sakemanni osaa itse kasvattaa biodieselinsä.
Italialaiset ostavat sienet, niin niitä ei hirveästi suosituksissa näy, ja odotas vain kunhan japanilaiset alkavat ostamaan niitä mustikoita, niin siihen loppuu marjojenkin syönti täällä.

Mitä olen julkisen puolen kilpailutukseen tutustunut, niin siinä tosiaan vedetään niin pienillä marginaaleilla ettei tosikaan. Vastaavasti volyymit ovat sitten suuria ja julkinen puoli on tosi hyvä laskujen maksaja; maksut tulevat sovitusti ajallaan. Suomen laitosruokasuosituksia kun katsoo, niin kyllä sieltä paistaa protektionismi läpi. Sen lisäksi, että ne ovat suunniteltu sen mukaan mitä pystyy toimittamaan halvalla (=mikä ei muille kelpaa), suositukset ovat myös sellaiset, että eurooppalaista kilpailua on turha odottaa, sillä eurooppalaisessa mittakaavassa markkinat ovat paitsi järjettömän pienet, myös halutut tuotteet ovat niin järjettömiä, ettei niitä varten kannata lähteä tuotantoa tekemään.

Syy, miksi nämä "viisaat" Suomesta kiertävät ympäri Eurooppaa puffaamassa itämeren ruokavaliotaan, on se, että jos Euroopassa lämmettäisiin tälle, niin sekä suomalaiselle maataloudelle, että elintarviketeollisuudelle avautuisivat isot markkinat ja pitkäksi aikaa, kun sehän veisi helposti vuosikymmenen, ennen kuin eurooppalaiset kilpailijat pystyisivät vastaamaan sekä laadussa että tehokkuudessa johonkin mitä täällä on tehty jo 50 vuotta.

Mikä tahansa maataloutta koskeva asia on aina lähtökohtaisesti protektionismia. EU:n maataloustuet ovat protektionismia, "alkuperää" koskevat nimitykset ovat protektionismia, luomu oli alunperin protektionismia (tosin tämä taisi kauppasopimusten myötä lopulta ampua itseään nilkkaan) ja protektionismia ovat osaltaan myös kotimaiset laitosruokasuosituksetkin.

_________________
Pharmageddon!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kapryylihappo
ViestiLähetetty: 2018-01-15 19:23:13 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Mohmelo kirjoitti:
Mikä tahansa maataloutta koskeva asia on aina lähtökohtaisesti protektionismia. EU:n maataloustuet ovat protektionismia, "alkuperää" koskevat nimitykset ovat protektionismia, luomu oli alunperin protektionismia (tosin tämä taisi kauppasopimusten myötä lopulta ampua itseään nilkkaan) ja protektionismia ovat osaltaan myös kotimaiset laitosruokasuosituksetkin.

Tottakai ovat. Mutta laitosruokaohjeet, anteksi laistoruoan laatukriteerit eivät todellakaan ole kansallista protektionismia, vaan ihan tyylikästä elintarviketeollisuuden katteiden tappiin vetämistä. Siinä ei kansallisuudella ole enää osaa eikä arpaa. Ja sen näkee ohjeista. Kai tiesit että sekä ruis ja rypsi ovat nykyisin enimmäkseen tuontitavaraa siinä missä sokerikin? Puhumattakaan noista aitoulkolaisista riiseistä, vehnistä, banaaneista ja mangoista, jotka kaikki sopivat iloisesti sinne laitosruokaan, toki mieluummin valmiiksi johonkin kalliiseen pikariin tapiokatärkkelyksellä ja muilla jalostettuna.

Vanhassa Euroopassa (Ranska, Sveitsi, ehkä Italiakin) ja Japanissa on sitä aitoa protektionismia,
jossa nimenomaan oman maan tuotantoa (hivenillä ja ilman eli niin juustoa ja munia kuin riisiä ja vehnääkin) hypetetään,
ja jossa porukka on säilynytkin keskivertomaailmankansalaista terveempänä kautta aikain.

Meillä Suomessa on vain sitä kehitysmaapolitiikkaa, jossa kaikki kaukaa tuotu ja kaikki pitkälle jalostettu on parempaa ja suositeltavampaa.
Jkamikä toki sopii elintarviketeollisuudelle kuin silkkihansikas rautakouraan.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kapryylihappo
ViestiLähetetty: 2018-01-15 20:43:22 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-03-27 08:15:46
Viestit: 1788
els kirjoitti:
Mohmelo kirjoitti:
Mikä tahansa maataloutta koskeva asia on aina lähtökohtaisesti protektionismia. EU:n maataloustuet ovat protektionismia, "alkuperää" koskevat nimitykset ovat protektionismia, luomu oli alunperin protektionismia (tosin tämä taisi kauppasopimusten myötä lopulta ampua itseään nilkkaan) ja protektionismia ovat osaltaan myös kotimaiset laitosruokasuosituksetkin.

Tottakai ovat. Mutta laitosruokaohjeet, anteksi laistoruoan laatukriteerit eivät todellakaan ole kansallista protektionismia, vaan ihan tyylikästä elintarviketeollisuuden katteiden tappiin vetämistä. Siinä ei kansallisuudella ole enää osaa eikä arpaa. Ja sen näkee ohjeista. Kai tiesit että sekä ruis ja rypsi ovat nykyisin enimmäkseen tuontitavaraa siinä missä sokerikin? Puhumattakaan noista aitoulkolaisista riiseistä, vehnistä, banaaneista ja mangoista, jotka kaikki sopivat iloisesti sinne laitosruokaan, toki mieluummin valmiiksi johonkin kalliiseen pikariin tapiokatärkkelyksellä ja muilla jalostettuna.

Vanhassa Euroopassa (Ranska, Sveitsi, ehkä Italiakin) ja Japanissa on sitä aitoa protektionismia,
jossa nimenomaan oman maan tuotantoa (hivenillä ja ilman eli niin juustoa ja munia kuin riisiä ja vehnääkin) hypetetään.
Meillä on vain sitä kehitysmaapolitiikkaa, jossa kaikki kaukaa tuotu ja kaikki pitkälle jalostettu on parempaa ja suositeltavampaa.
JOkamikä toki sopii elintarviketeollisuudelle kuin hansikas rautakouraan.


Tuontitavaraahan ne tottakai, kuten kaikki muukin nykyään. Sinänsähän se on yksi lysti mistä raaka-aine tuodaan, kunhan jalostettu tuote saadaan myyntiin. Jos siis kotimaisen ja ulkomaisen rypsin suhde pysyy samana, niin kysynnän kaksinkertaistuessa on kaksinkertaistettava myös tuotanto. Sama juttu rukiinkin suhteen.

Protektionismia se on sen elintarviketeollisuudenkin suojelu ulkomaisilta kilpailijoilta. Suomalainen versio siitä on toki huvittava, mutta sama idea kuitenkin takana.

Niin, siis julkisen puolen kilpailutuksessa ne marginaalit ovat aivan naurettavia ja joissain tapauksissa se itse kilpailutettu "perustuote" ei ole edes kannattava, vaan rahaa tehdään lisämyynnillä kilpailutuksen ulkopuolelta (kilpailutushan koskee vasta tietyn rahasumman ylittäviä hankintoja). Veikkaisin noiden laitosruokasuositusten kannattavan sikäli, että niissä suositellaan kaikkea sitä, mikä ei muualle kelpaa myyntiin, mutta sitä syntyy kuitenkin prosessin sivutuotteena - mitä sitten jatketaan vedellä.

_________________
Pharmageddon!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kapryylihappo
ViestiLähetetty: 2018-01-15 20:54:23 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Jepjep. Mutta tuossa luovuit jo itsekin protektionismista ja siirryit maataloudesta elintarviketehtailuun.
SIELLÄ ne rahat tehdään joten on luonnollista että se (eikä maatalous) määrää mitä sahajauhoa laitoksissa syödään.
Eikä ole sen enempää elintarviketeollisuuden kuin lääketeollisuudenkaan etujen mukaista syöttää maitorasvaa
tai oikeastaan mitään muutakaan oikeaa ruokaa muistuttavaa. Ja tämä ihan hinnasta riippumatta : )

Siksi vaikkapa kinkunrasvat pyritään siirtämään suoraan biodiiseliksi (jokamikä vasta tuhlausta onkin)

Rasvaisen lihan, liharasvan ja rasvaisten maitotuotteiden lisäys laitosruokaan (rasvattomien pikarien sijaan)
olisi joka suhteessa halvempi vaihtoehto kuihn tämä nykyinen...

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kapryylihappo
ViestiLähetetty: 2018-01-15 21:58:52 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-03-27 08:15:46
Viestit: 1788
els kirjoitti:
Jepjep. Mutta tuossa luovuit jo itsekin protektionismista ja siirryit maataloudesta elintarviketehtailuun.
SIELLÄ ne rahat tehdään joten on luonnollista että se (eikä maatalous) määrää mitä sahajauhoa laitoksissa syödään.
Eikä ole sen enempää elintarviketeollisuuden kuin lääketeollisuudenkaan etujen mukaista syöttää maitorasvaa
tai oikeastaan mitään muutakaan oikeaa ruokaa muistuttavaa. Ja tämä ihan hinnasta riippumatta : )

Siksi vaikkapa kinkunrasvat pyritään siirtämään suoraan biodiiseliksi (jokamikä vasta tuhlausta onkin)

Rasvaisen lihan, liharasvan ja rasvaisten maitotuotteiden lisäys laitosruokaan (rasvattomien pikarien sijaan)
olisi joka suhteessa halvempi vaihtoehto kuihn tämä nykyinen...


No enhän luopunut protektionismista. Vaan se protektionismi on nimenomaan sen elintarviketeollisuuden suojelemista. Jos laitosruokakriteerit täällä olisivat samat kuin Saksassa/Italiassa/Espanjassa, niin en usko, että suomalainen elintarviketeollisuus pystyisi kovin suoraan kilpailemaan isompien volyymien kanssa, vaan ne samat lafkat mitkä toimittavat Rainbow- ja Pirkka-tuotteita, toimittaisivat kaiken laitosruoankin. Kun se, että laitosruokana syötetään se, mikä ei muille kelpaa ja mikä muuten voisi mennä jätteeksi, parantaa olennaisesti eintarviketeollisuuden kannattavuutta. Ja niin kaun kuin volyymit ovat sen verran pienet tälle sahajauholle, että saksalaista ei kiinnosta tehdä Suomen laitosruokriteerit täyttäviä tuotantolinjoja, niin sieltä ei tarvitse odottaa todellista kilpailua.

_________________
Pharmageddon!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kapryylihappo
ViestiLähetetty: 2018-01-15 21:59:08 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-08-12 21:37:08
Viestit: 2290
els kirjoitti:
^^ Ei nyt ihan noinkaan. Halpaa toki, mutta rasvainen sivuliha ON halvempaa sekä kilohinnaltaan että varsinkin jos katsotaan hintaa euro/kalori. Samoin täysmaito on näin katsoen selvästi halvempaa kuin kurrit, saati ne rasvattomat annospakatut ihmejogurtit... ja voikin on t-o-d-e-l-l-a halpaa ntykyisin.

Noissa laatukriteereissä näkyy vahvimmin elintarviketeollisuuden halu tienata.

Harmillisesti karppila on ainoa paikka, jossa olen nähnyt kenenkään katsovan hintaa euro/kalori. Karppilan ulkopuolella moni tuntuu unohtaneen, että ruuasta pitäisi saada kaloreitakin.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 48 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 14 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)