Mohmelo kirjoitti:
meli kirjoitti:
K2-vitamiinin lähteenä kannattaa muistaa myös muut eläinrasvat. Suomalaisesta broilerin koipireisinahasta on mitattu korkeat K2-vitamiinipitoisuudet, amerikkalaisessa foodinfo.us-tietokannassa taas K2-vitamiinipitoisuuden kärkisijaa on pitänyt rasvainen sianliha. Muita hyviä K2-vitamiinilähteitä ovat ainakin muut liharasvat, munankeltuaiset ja maksa.
Itse suosin mm. K2-vitamiinin takia eläinrasvaa kaikessa missä voin. Eläimen ruokinta vaikuttaa aina K2-vitamiinipitoisuuteen, mutta kaikessa eläinrasvassa on kuitenkin aina enemmän K2-vitamiinia kuin missään kasvirasvassa (jossa aina pyöreä nolla).
E: vilkaisin tuon foodinfo.us, niin noita kärkipaikkoja siellä näyttivät pitävän broilerituotteiden ohella lähinnä makkaravalmisteet ja lihapullat. Valmisteesta kun kyse, niin se K2 saattaa olla siellä valmistusprosessin takia tai sitten siksi, että ne sisältävät jotain kanannahkaa kuten täälläkin.
Mitä tarkoitat "valmistusprosessin takia"? Sen mukaan mitä tutkimuksia olen vuosia sitten lukenut, K2-MK4:n (tuo foodinfo.us ei siis laske mukaan muita K2-vitamiinin muotoja) määrä ei lisäänny teurastuksen/lypsämisen jälkeisten bakteeritoimintojen seurauksena, vaan vain muiden K2-vitamiinin muotojen määrä. Näin ollen kaikki K2-MK4:t on tehty jo sen elävän eläimen sisällä. Siksi ajattelisin, että kärkipaikkoja foodinfo.us-tietokannan K2-MK4-taulukossa pitävät juuri mainitsemasi tuotteet siksi, koska ne ovat eläinrasvaisimpia tuotteita, mitä jenkit ovat tutkineet.
Tässä siis foodinfo.us:n kärki K2-MK4:n osalta:
Lainaa:
The following quantities (column two below) indicate how much vitamin K2 (Menaquinone-4) is found in 100 grams (about 3 1/2 ounces) of the following food items:
ndb no.
select 41.7 mcg Pepperoni, beef and pork, sliced 7057
select 35.7 mcg Chicken, broilers or fryers, drumstick, meat only, cooked, rotisserie, original seasoning 5343
select 35.6 mcg Frankfurter, meat and poultry, cooked, grilled 7964
select 33.2 mcg Chicken, broilers or fryers, drumstick, meat and skin, cooked, rotisserie, original seasoning 5349
select 31.2 mcg Frankfurter, turkey 7025
select 28.6 mcg Frankfurter, meat and poultry, unheated 7962
select 28.1 mcg Meatballs, frozen, Italian style 7972
select 28.0 mcg Salami, cooked, beef and pork 7069
select 27.5 mcg Chicken, broilers or fryers, wing, meat only, cooked, rotisserie, original seasoning 5346
select 25.6 mcg Chicken, broilers or fryers, back, meat only, cooked, rotisserie, original seasoning 5341
select 25.3 mcg Chicken, broilers or fryers, wing, meat and skin, cooked, rotisserie, original seasoning 5352
select 25.1 mcg Frankfurter, chicken 7024
select 24.3 mcg Chicken, broilers or fryers, back, meat and skin, cooked, rotisserie, original seasoning 5347
select 24.0 mcg Chicken, broilers or fryers, thigh, meat only, cooked, rotisserie, original seasoning 5345
select 23.7 mcg Chicken, broilers or fryers, wing, meat and skin, raw 5100
select 23.5 mcg Chicken, broilers or fryers, thigh, meat and skin, cooked, rotisserie, original seasoning 5351
select 22.5 mcg Pork sausage, link/patty, fully cooked, microwaved 7953
select 20.9 mcg Chicken, broilers or fryers, skin only, cooked, rotisserie, original seasoning 5344
select 20.9 mcg Butter, whipped, with salt
Noihin erilaisiin makkaroihin kun aina silloin tällöin lisäillään jotain hiilaria ihan vain erilaisille bakteereille ruoaksi, mitkä sitten tekevät mitä tekevät. Kuten huomaat, niin ensimmäinen ei-broileri, mikä ei myöskään ollut valmiste tuolla listalla oli tuo voi listan pohjalla.
Jaa-a. Sen mitä itse olen lukenut, niin se on koskenut enimmäkseen K2-vitamiinia. Jos sitä MK4:ää nyt kuitenkin löytyy maitorasvasta, niin silloin sitä on eniten rasvaisimmissa maitotuotteissa, kuten voissa, juustossa ja kermassa. Se, että mitä muotoa ne bakteerit tekevät, riippuu yleensä bakteerin tyypistä.