^Tuossapa täydellinen vastaus myös aina vaan paatuneemmaksi propagandiksi muuttuvalle Fogelholmille, joka twiittasi:
Lainaa:
Omega-6 rasvahappojen on jopa väitetty olevan epäterveellisiä, mutta eipä näytä olevan näin. Kiinnostava tutkimus.
Paha ja epäilemättä täysin tahallinen argumentointivirhe professorilta. Vaikka tämä tutkimus osoittaisi (mitä se ei tee) että yksi omega-6-rasvahappo -linolihappo- ehkäisisi diabetesta, ei tästä seuraisi, etteivätkö omega-6-rasvahapot (linolihappo mukaan lukien) voisi olla epäterveellisiä (mitä ne ovatkin). Näin voitaisiin väittää vain, jos osoitettaisiin, etteivät omega-6-rasvahapot lisää sairastuvuutta muihin tauteihin ja kokonaiskuolleisuuteen. Linolihappoakin pahempi pahis omega-6-rasvahapoista on sitäpaitsi arakinodihappo, jolle Iltalehti ja Fogelholm mutkan kautta tarjoavat synninpäästöä linolihapon väitetyn ei-epäterveellisyyden perusteella, puhumalla sekaisin linoliohaposta ja omega-6-rasvahapoista yleensä.
Korrelaatio ei todista kausaatiota, mistä syystä Iltalehden otsikko on harhaanjohtava. Ja nopeastipa tämäkin feikkitutkimus oli saatu syötettyä Ilta-Sanomiin viime vuoden vuoden tiedetoimittajan kautta, joka sai tittelinsä kunnostauduttuaan Fogelholmin ja kumppaneiden viestinviejänä.
Linolihapon käänteinen korrelaatio diabetessairastuvuuden kanssa selittynee sillä, että - kuten els totesi - rasvat yleensä voittavat diabeteksen suhteen hiilihydraatit. Paljon rasvaa (linolihappoa sisältävät rasvat mukaan lukien) syöneet ovat ilmeisesti syöneet vähemmän hiilihydraatteja.