Californian viher vasemmisto opiskelijat kehitti sitten semmoisen uutisen.
vrt. oliko se D vita tutkimus suomessa.
Bertolli on 100% OK mutta jostain syystä yhdessä erässä vähän ei ollut joku UV koe ihan kohdillaan eli oliko joku visuaalinen koe sitten. (ja IMO ei se kyllä ole primaa ollut maultaan viime aikoina)
CONCLUSIONS
Our laboratory tests found that the top-selling imported brands of “extra virgin” olive oil sold in the United States and
purchased at retail locations throughout California
often failed the IOC’s sensory standards for extra virgin olive oil.
Our chemical tests indicate that the samples usually pass the IOC’s chemical tests even when those samples failed two
IOC-accredited sensory panels
http://olivecenter.ucdavis.edu/research ... educed.pdfLiitteet:
bertolli.png
The North American Olive Oil AssociationJoka ottaa 6 kk välein näytteitä jäsentensä öljyistä sanoo että Bertolli on OK EVO varmaan monet muutkin noiden listalla on ihan OK.
http://blog.aboutoliveoil.org/21-olive- ... thenticityVäärennösiä on toki ihan kaikessa, pari vuotta sitten ruottalaiset söi ihan sikana väärennettyä naudanlihaa, oliko se tehty sitten siasta tai ties mistä.
Edit: jos joku nyt scrollasi tänne asti niin:
Sensory test by an IOC-certified tasting panel is not available in the US. Tämä lyttää opiskelioiden tutkimuksen ja siitä lähteneen kohun ihan maan rakoon, ei tuote ole väärennetty jos osassa on eroavaisuuksia ja USA ei tuon mukaan edes ole ketään joka kyseisen makupanelin voisi edes suorittaa niin
eihän koko koetta ole voinnut edes tehdä!https://www.oliveoiltimes.com/olive-oil ... sting/6897