karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-28 10:44:19

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 13 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2017-04-19 09:58:56 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2014-11-05 14:49:31
Viestit: 571
Paljon olen lukenut oliiviöljyväärennöksistä, ja saa sen kuvan että suurin osa marketeissa myytävistä oliiviöljyistä on jotain muuta kuin pitäisi olla! On artikkeleita, jotka neuvovat kuinka tunnistaa kunnon oliiviöljy, mutta se vaatisi että ensin ostaa ne lukemattomat pullot ja alkaa maistella.

Onko merkkiä, josta tietäisi suht varmasti että on luotettava? Onko sellaista, jota saisi tavallisesta ruokakaupasta? Tai muita vinkkejä, että kaupassa jo tietäisi mitä kannattaa ostaa?

_________________


Ken uskovi toteen, ken unelmaan,
sama se, kun täysin sa uskot vaan,
sun uskos se juuri on totuutes -
usko poikani unehes!



Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-04-19 10:06:22 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5346
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Tällainen artikkeli löytyi, listat sekä vältettävistä että kelvollisista brändeistä:
http://www.anonews.co/olive-oil-fake/

(Kumpikaan lista ei sisällä itse käyttämääni merkkiä Borges, joka taitaa olla espanjalainen. En käytä extra-virginiä, sillä käytän oliiviöljyä vain paistamiseen, vaan ostan sitä paistoon sopivaa Borgesia, merkiltä löytyy kyllä myös extra-virgin. Ostan Borgesini Prismasta, 2 litran kanisteri on aika edullinen, mutta merkki ei ole kuitenkaan kaikkein halvin brändi hyllyssä, mikä on väärennösten suhteen hyvä asia. Borges-brändi ei pompannut myöskään näkyviin kun tein hakukoneella hakuja malliin Borges + fake tms.)

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-04-19 12:11:05 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2011-06-16 08:57:00
Viestit: 10
Itse olen aina käyttänyt borges extra virgin öljyä,jos joku tietää että se olisi jotenkin huonoa niin mielellään voisi laittaa linkkiä.
Tänään tulee ilmeisesti ohjelmakin öljyistä: "Studiovierailla maistatetaan testimielessä väärennettyä oliiviöljyä."

http://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/20 ... 1_tw.shtml


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-04-19 15:58:10 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2013-11-24 01:38:52
Viestit: 1595
Mun mielestä BERTOLLI on mennyt alaspäin edellis vuodesta, ehkä sato ollut semmoinen.
Olisiko joku Pirkka EVO aitoa, luulis että valvoo K-Kauppa keneltä ostaa omaa brändiä varten.

Sivuheittona, pahviin pakattu EVO, tetrapak, voi olla parempaa kun lasipullosta, sitä on ihan EVO neuvostossa asti pohdittu, kumma kun viinit litran pahvitölkeissä on ihan spugejen juomaa.

_________________
Just eat a goddamn steak


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-04-19 18:20:08 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93461
Kopsasin tuolta Toisinsyöjän linkistä

Lainaa:
THE BRANDS THAT FAILED THE TEST:

Pompeian
Bertolli
Colavita
Star
Sasso
Antica Badia
Primadonna
Carapelli
Mazola
Felippo Berio
Safeway
Whole Foods
Carapelli
Coricelli
Mezzetta
THE GUYS THAT PASSED THE TEST AND CAN BE TRUSTED:

Corto Olive
Ottavio
Omaggio
Bariani Olive Oil
Lucini
Kirkland Organic
Lucero
Olea Estates
McEvoy Ranch Organic
Cobram Estate
California Olive Ranch


Ja juu, muistan itsekin käyttäneeni nimenomaan bertollia muinen, kolkytä-nelkytä vuotta sitten. Toivottavasti ei silloin ollut väärennös. Hyvältä maistui muistaakseni.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-04-21 08:24:07 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2013-11-24 01:38:52
Viestit: 1595
Californian viher vasemmisto opiskelijat kehitti sitten semmoisen uutisen.
vrt. oliko se D vita tutkimus suomessa.

Bertolli on 100% OK mutta jostain syystä yhdessä erässä vähän ei ollut joku UV koe ihan kohdillaan eli oliko joku visuaalinen koe sitten. (ja IMO ei se kyllä ole primaa ollut maultaan viime aikoina)

CONCLUSIONS
Our laboratory tests found that the top-selling imported brands of “extra virgin” olive oil sold in the United States and
purchased at retail locations throughout California often failed the IOC’s sensory standards for extra virgin olive oil.
Our chemical tests indicate that the samples usually pass the IOC’s chemical tests even when those samples failed two
IOC-accredited sensory panels
http://olivecenter.ucdavis.edu/research ... educed.pdf

Liitteet:
bertolli.png


The North American Olive Oil Association
Joka ottaa 6 kk välein näytteitä jäsentensä öljyistä sanoo että Bertolli on OK EVO varmaan monet muutkin noiden listalla on ihan OK.

http://blog.aboutoliveoil.org/21-olive- ... thenticity

Väärennösiä on toki ihan kaikessa, pari vuotta sitten ruottalaiset söi ihan sikana väärennettyä naudanlihaa, oliko se tehty sitten siasta tai ties mistä.


Edit: jos joku nyt scrollasi tänne asti niin:
Sensory test by an IOC-certified tasting panel is not available in the US.
Tämä lyttää opiskelioiden tutkimuksen ja siitä lähteneen kohun ihan maan rakoon, ei tuote ole väärennetty jos osassa on eroavaisuuksia ja USA ei tuon mukaan edes ole ketään joka kyseisen makupanelin voisi edes suorittaa niin eihän koko koetta ole voinnut edes tehdä!
https://www.oliveoiltimes.com/olive-oil ... sting/6897

_________________
Just eat a goddamn steak


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-04-21 11:57:38 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2007-11-01 15:25:41
Viestit: 578
Sikäli nuo listaukset eri brandeistä on vähän, no..en itse tunnista noista kuin tuon bertollin..eli nuo ovat myynnissä usassa ja sielläkin varmaan erityisesti californiassa. Varmaan on niin että joku noista merkeistä voi meilläkin olla esim pirkka merkin alla vaa kuka sen tietää? ja oliko noissa testeissä tutkittu enemmänkin laatua, että ovatko todella extra viginiä, vai oliko selvitetty onko tuote vaikka värjättyä rypsiöljyä tms vastaavaa? juu, en jaksanut koko juttua juurta jaksan lukea, kun jo nuo brandit olivat tuntemattomia, meikäläisissä kaupoissa kun on vain ehkä viittä eri evoo:ä kaupan.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-04-21 17:32:35 
Poissa
voipallo
voipallo

Liittynyt: 2006-01-03 14:37:31
Viestit: 13162
Paikkakunta: helsinki
Italiassa väärennetyn oliiviöljyn markkinoita pyörittää mafia ja ala on niin läpimätä että väärennettyä öljyä on löytynyt ympäri maailman. Moni todella kallis öljy on ollut oikeasti ties mitä. Ruokahuijaukset ovat kova bisnes jossa vain mielikuvitus on rajana

_________________
“To be is to do - Socrates
To do is to be - Sartre
Do Be Do Be Do - Sinatra”

― Kurt Vonnegut


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-04-22 10:57:27 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2016-10-27 17:26:29
Viestit: 35
Luomuöljytn eivät ole muistaaakseni ikinä pettäneet maullaan, mutta ovat turhan kalliita..

Isot brändit (Zeta, Borges(?)) ovat monta krt pettäneet. Veikkaan että ison brändin alla myydään usein keskinkertaista/välttävää vähän kalliimmalla.

Tällä hetkellä on käytössä Filos metallipönikkä ("hedelmäistä" - luki jopa oliivilajikekin kanisterissa), on hyvää ja aika neutraalia. En pidä hapokkaista, ainakin halvoista sellaisista. Voi olla että en ole laadukkaita & hapokkaita maistanut.

Veikkaan että Italiassa osataan tehdä todella laadukastakin öljyä (tietenkin), mutta millä hintalapulla se päätyy Suomeen, on toinen juttu..

Lähiostarilla on varmaan >20 eri brändiä tarjolla (jopa Ranskasta), joten en voi valittaa..paitsi hinnasta


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-04-22 11:40:51 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-03-27 08:15:46
Viestit: 1788
Dionysus kirjoitti:
Luomuöljytn eivät ole muistaaakseni ikinä pettäneet maullaan, mutta ovat turhan kalliita..

Isot brändit (Zeta, Borges(?)) ovat monta krt pettäneet. Veikkaan että ison brändin alla myydään usein keskinkertaista/välttävää vähän kalliimmalla.

Tällä hetkellä on käytössä Filos metallipönikkä ("hedelmäistä" - luki jopa oliivilajikekin kanisterissa), on hyvää ja aika neutraalia. En pidä hapokkaista, ainakin halvoista sellaisista. Voi olla että en ole laadukkaita & hapokkaita maistanut.

Veikkaan että Italiassa osataan tehdä todella laadukastakin öljyä (tietenkin), mutta millä hintalapulla se päätyy Suomeen, on toinen juttu..

Lähiostarilla on varmaan >20 eri brändiä tarjolla (jopa Ranskasta), joten en voi valittaa..paitsi hinnasta


Isojen brändien laatuvaihtelu tullee siitä, että raaka-aineen toimittajia on paljon, jolloin eräkohtaista laadunvaihtelua voi olla paljonkin. Pienemmillä brändeillä raaka-aine tulee pienemmältä määriltä toimittajia, jonka vuoksi laadunvaihtelukin on pienempää. Tuttu juttu jokaiselle teollisen tuotannon parissa koskaan työskennelleelle.

_________________
Pharmageddon!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-04-22 13:33:56 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93461
Pitäisköhän siirtyä kreikkalaiseen oliiviöljyyn?

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-04-22 16:30:43 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 4153
Paikkakunta: Raw by nature
Itse suosin kreetalaista.

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-04-22 16:35:55 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2013-11-24 01:38:52
Viestit: 1595
Kroatialaiset on hyviä mutta aika vaikeata saada.

_________________
Just eat a goddamn steak


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 13 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot] ja 15 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)