Mä en ihan tajunnut sofian pulmia. Siis vaihtoehdot on minihiilarit sydämentykytyksillä tai jonninmoinen määrä leipää/leivänkorvikkeita? Jos leipä aiheuttaa minkäänmoista ongelmaa, en söisi sitä lainkaan. Normiviljat aiheuttaa riippuvuutta, niissähän on semmosta ainetta joka toimii opiaatin tavoin.
Minkäänlaisia sydänongelmia ei ole tarkoitus sietää. Mulla kroppa kertoo sydänoireilla hyvin nopeasti jos syön väärin. Liika hiilari, kasviöljyt, liiallinen määrä ruokaa, liikaa suolatonta ruokaa (esim. turkkijugu kermalla),soppalan ruoka aina, vaikka olisin tarkistanut ainesosat ja ne olisivat sopivia.
Hiilareita saa riittävästi, jos on joka aterialla jotain hh-pitoista eli muutakin kuin lihaa, voita ja vihreitä rehuja. Kermassa on hiilareita. Tomaateissa on hiilareita. Jos ei muuta keksi ni syö pienen hedelmän ruuan jälkeen. 1/3 banaania, puolikas omppu tms. Ei kokonaista ulkomaista jalostettua hedelmää, se on helposti liikaa.
Muoks: luin vähän taaksepäin ja huomasin että tykkäät kotimaisista omenoista ja marjoista. Hyvä homma, niissä on kohtuullisia määriä hh. Nyt on omenat vähissä mutta marjoja saa pakasteena. Syö joka aterialla tai aterian päätteeksi hieman niin ei tule tykytyksiä hiilarinpuutteesta. Oletko yhtään yrittäny haarukoida mikä se hiilarintarpeesi on? Mulla meni aika kauan saada varmuus oikeasta määrästä mutta sehän asettu lopulta siihen 30-70 g päivässä, ja toi 70 on aika harvoin, juhlapäivinä ym. ja normi on 30-50. Usean niukkahiilarisen (30g) päivän jälkeen tekee luonnostaan mieli hiilarisempaa. Toisaalta katon ettei päivän kaikki ateriat ole hh-pitoisia.
_________________ C-pitoisuudet: keitetty ruusukaali 70,2; mandariini 41; kukkaakaali 51,8 keitetty 33,7; mansikka 45,6; keitetty kesäkurpitsa 16,2; paistettu kaali 24,8; haudutettu lanttu 31; kyssäkaali 52,1; maksa 31; pensasmustikka 15,6
|