karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-19 22:25:01

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 26 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2016-12-13 12:11:16 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-01-10 22:52:43
Viestit: 2503
els kirjoitti:
Valtsulle: Abstraktista päätelleen lipidien muutokset rasvaryhmässä olivat todennäköisesti paremmat, koska HLD nousi vain siinä. Sen tosin näkisi kunnolla vasta jos kertoisivat myös Apot, mutta niitähän ei tällaisissa taideta mitata. Pelkät LDL ja HLD eivät kerro hiukkasten koosta... mutta jos hiilareilla on saatu LDL laskemaan ilman että HDL on noussut, se on ainakin muissa tutkimuksissa korreloinut pienempiin ja siis aggressiivisempiin kolesterolihiukkasiin.

Triglyt laskivat molemmissa. HDL nousi runsasrasvaisessa ryhmässä suunnilleen samalle tasolla kuin se oli vähärasvaisessa ryhmässä koko tutkimuksen ajan, suuruusluokka aika pieni. Kokonaiskolen ja HDL:n suhde parani molemmissa ryhmissä, mutta vähärasvaisilla enemmän. Ei vaikuta mitenkään pahalta nämä tulokset kummassakaan ryhmässä.

Nälkää ei tietääkseni tutkittu. Ei tämä mikään täysin kattava tutkimus ole, paljon on varaa spekuloinnillekin.

_________________
Valtsun terveysblogi


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-12-13 12:17:09 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47640
Paikkakunta: HomeSweetHome
Valtz0r kirjoitti:
Nälkää ei tietääkseni tutkittu. Ei tämä mikään täysin kattava tutkimus ole, paljon on varaa spekuloinnillekin.

Ei varmaan tutkittukaan, mutta hiilarisapuskalla kalorien kutistus näkyy ainakin yleensä nälkänä.
Enkä tiedä miten kaloriteoreetikot mahtavat selittää sen, että paino putosi yhtä paljon aika lailla erilaisilla kalorimäärillä *hymy*, mun moka tässä
Muoks, korjaan: eikun en lukenut edes abstraktia ihan kunnolla. Ruoat kummassakin haarassa olivat sentään isokalorisia... mutta alkutilanne ei ollut, vaikka miten puhuttiin satunnaistetusta tutkimuksesta. Mitenkäs tällainen on mahdollista?

Ja kuten jo totesin, ilman Apoja ei kolesterolien hyvyydestä tai huonoudesta tai paremmuudesta voi sanoa yhtään mitään.
Niiden mittaaminen ei olisi ollut juttu eikä mikään, joten ensiksi täytyy kai kysyä, että miksi ihmeessä ei mitattu. Tai ainakaan kerrottu...

Ai niin ja triglyt/HDL muuttui mitä ilmeisimmin enemmän hyvään suuntaan rasvaryhmällä...

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-12-20 09:50:03 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2012-01-12 14:24:15
Viestit: 3152
Paikkakunta: Satakunta
Katsokaas myös pufaa ja sokerin saantia. Selvästi tämä kertoo sen, mitä kannattaa tehdä ja jos vielä haluaa uskoa tähän tutkijoiden omaan näkemykseen, niin...

Lainaa:
Our results are in line with systematic reviews and meta-analyses of epidemiologic and dietary intervention studies, which overall do not support a causal connection between SFA intake per se and risk of metabolic syndrome, fatty liver, or CVD, regardless of the effects on LDL cholesterol

_________________
Nature doesn't jump.

Praise the lard!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-12-20 19:57:19 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47640
Paikkakunta: HomeSweetHome
Kiitos, Yufina o/ Vanha kunnon Kwasniewski sanoi että on olemassa oikeastaan vain kaksi suhteellisen riskitöntä hyvää polttoainetta terveelle kropalle, ja tämä tutkimus näyttää mukavasti tukevan kyseistä kästystä. Kumpikaan "laihdutusdieetti" ei nimittäin ollut virallisterveellinen lain.

. Hiilaripuolella syötiin polttoaineeksi pääasiassa tärkkelystä, koska irtosokeri oli nounou ja koska tässäkin haarassa PUFA oli rajattu alle 5 prosenttiin päivän kokonaisenergiasta, ja jälki oli ihan ok.
. Rasvapuolella PUFA pidettiin yhtä matalana samoin kuin sokerisokeri, ja polttoaineena oli se toinen turvallinen eli SAFA.

Ja juujoo, Triglyt/HDL on kuin onkin parempi rasvahaarassa, mutta ihan mukavasti ne paranivat tuossa toisessakin.
Kummassakin vältettiin niitä pahimpia - eli eineksiä, sokerisokeria ja siemenöljyjä.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-12-27 16:31:17 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29275
MNT: Saturated fat may not increase heart disease risk after all

Lainaa:
If you are currently experiencing "post-festive eating guilt," researchers at the KG Jebsen Center for Diabetes Research at the University of Bergen may have some good news for you....In a new Norwegian diet intervention study (FATFUNC) published in The American Journal of Clinical Nutrition, study leader assistant Prof. Simon Nitter Dankel and colleagues have questioned and overturned the dietary theory that saturated fat is unhealthy for most of the population. This theory has dominated health literature for more than 50 years.

Kyllä ei ole tunnettukaan mitään syyllisyyttä nautinnollisessta elukkaperäisellä kovarasvalla läträämisestä joulunaikaan, eikä muunakaan aikana. Kinkun rasvakerros oli suurenmoista herkkua kuumana heti uunista otettuna kuten myös siitä leikelllyt klöntit runsaassa voissa pannulla paistettuina aatonjälkeisiä aterioita täydentämäsä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2021-01-07 11:28:16 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4878
Antti facettaa
Lainaa:
Tämä FATFUNG -tutkimus on monessa suhteessa käänteentekevä. Se on loistava esimerkki, että jos poistat puhdistetut hiilihydraatit, sokerin ja Omega-6-öljyt ruokavaliosta ja satsaat ruoan laatuun, makroravinteilla ei ole väliä. Tätä olen itsekin paasannut jo vuosia.
https://www.uib.no/en/med/103172/very-h ... sease-risk

jauhot ja sokeri pois, laatua tilalle
Lainaa:
High quality food is healthier

Both groups had similar intakes of energy, proteins, polyunsaturated fatty acids, the food types were the same and varied mainly in quantity, and intake of added sugar was minimized.

"We here looked at effects of total and saturated fat in the context of a healthy diet rich in fresh, lowly processed and nutritious foods, including high amounts of vegetables and rice instead of flour-based products," says PhD candidate Vivian Veum.

"The fat sources were also lowly processed, mainly butter, cream and cold-pressed oils."

Total energy intake was within the normal range. Even the participants who increased their energy intake during the study showed substantial reductions in fat stores and disease risk.

"Our findings indicate that the overriding principle of a healthy diet is not the quantity of fat or carbohydrates, but the quality of the foods we eat," says PhD candidate Johnny Laupsa-Borge.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 26 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)