karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-29 13:13:42

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 81 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 5 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2013-03-27 10:53:15 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2005-09-20 10:40:05
Viestit: 104
Mulla on tommonen sähköpata kans, Rival merkkinen, 3,3l. Ostin sen -02 sitten Kauhajoen Ruokamessuilta, hinta silloin 185 euroa. Hankin samalla siihen toisenkin sisäosan varooksi, molemmat ehjiä vielä, muovinen kansi rikkoutunut( pudonnut useaman kerran), sopivan kokoinen kattilan kansi ajaa saman asian. Keraamista pataa voi käyttää myös tav. uunissa. Alkuaikoina hauduttelin siellä mm. puuroja ja riisijuttuja. Nykyisin käyttö ei päivittäistä, mutta viikottaista kuitenkin. Monasti kun lähden iltavuoroon , laitan sinne vaikka jauhelisoppavärkit tai hernekeiton (herneitä ei ees tarvi liottaa) valmiiksi, niin ruoka valmista kun muu perhe tulee kotiin. Yks suosikki on myös jäinen hirvenlihan köntti suoraa pakkasesta, mausteita ja suolaa lihan päälle muutama voin pala perään ja tepseli seinään. Illalla kun tulee töistä niin liha on valmista ja tuoksuu ihanalta, kun avaa oven. Meillä kun syödään kaikki kukonpoijat, niin tähänkin se on hyvä. Tungetaan pari kukkoa pataan, maustetaan vietnamilaisittain ja sitte vaan syödään. Padan mukana tuli pari keitokirja vihkosta. En juuri oo sieltä keitelly, mutta kaivoin ne nyt esiin. Sisareni ja tyttäreni ostivat samalla kertaa myös padat, heillä ei käyttö yhtä säännöllistä. Ts. olen ollut tyytyväinen omaan pataani. Voin laittaa vihkosista tänne resettejä, jos kerrotte minkälaista toivotte. Karppia oletettavasti?

_________________
Älä yritä väkisin, hanki isompi vasara.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-07-21 16:13:56 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-01-18 20:20:52
Viestit: 91
Paikkakunta: Elgin, Morayshire, UK (Scotland)
Meilläkin Slow Cooker käytössä..iso 5,5litran malli :) Oon tehnyt sillä Karjalanpaistia ja palapaistia miehelle, Currya ja jotain intialaisia reseptejä..
Nyt aion laittaa kaalipadan hautumaan illemmalla..

Saahan tuolla vaikka mitä aikaseksi...viime jouluna tein riisi-ohrapuuronkin matalalla lämmöllä yön yli..oli niin hyvää että!!

itsekin rupean metsästämään lisää LowCarb reseptejä tuolle masiinalle..on se kätevä kun voi painua kaupoille ja puistoon poikien kanssa ihan rauhassa :)

_________________
"Listen closely: the only time it's too late to change yourself is when you're dead. Until then, you're simply making excuses or lying to yourself."
Kuva
Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-11-04 18:04:19 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-01-08 14:16:29
Viestit: 495
Paikkakunta: Torrevieja
Meillä on nyt ollut haudutuspata pari kuukautta, ja lähes joka toinen ruoka tulee tehtyä sillä. Neljän hengen talouteemme kuuluu vain kaksi ihmistä, mutta kuuden litran pata ei silti ole ollut yhtään liian iso. Panen isosta padallisesta puolet pakkaseen pienissä rasioissa ja niitä voi sitten kiirepäivinä sulatella.
Olen tehnyt tähän mennessä ainakin chili con carnea, hernekeittoa, burgundinpataa, tomaattikastiketta, bolognesekastiketta, ribsejä ja jänispaistia. Nyt padassa on muhimassa jauhelihaa ja kokonaisia ruusukaaleja.
Ruoan hauduttaminen uunissa ei innosta, koska tässä ilmastossa on muutenkin niin lämmintä etten halua, että uuni kuumentaa asunnon vielä kuumemmaksi. Lisäksi sähkö on täällä kallista ja haudutuspata vie kuulemma huomattavasti vähemmän sähköä kuin uuni. Eikä tarvitse huolehtia kuivumisesta tai pohjaanpalamisesta. Lopputulos on aina täydellinen. Olen siis ollut todella tyytyväineen pataan!

_________________
Anacondan aurinkokeittiö

Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-11-21 17:42:15 
Poissa
kukkahattukarppi
kukkahattukarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-03 10:55:56
Viestit: 26263
Just hain postista Jahti Pitokokki haudutuspadan. Ei ohjeita ja koitin netistä etsiä, vaan ei oikein eksaktimpaa sielläkään... Onko jollain tämä, saa neuvoa :D


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-01-15 21:14:51 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2009-01-19 20:43:55
Viestit: 9
Ooo kirjoitti:
Just hain postista Jahti Pitokokki haudutuspadan. Ei ohjeita ja koitin netistä etsiä, vaan ei oikein eksaktimpaa sielläkään... Onko jollain tämä, saa neuvoa :D


Uupuuko sinulta laitteen käyttöohje vai reseptejä?

Käyttö menee suurinpiirtein näin:
(Kopioin joskus jostain, en muista enää mistä)

""Voit käyttää keitintä ajastimella tai ilman.
A. Käyttö ajastimella:
- Paina -/Select painiketta, jonka jälkeen 2.0 alkaa vilkkumaan näytössä.
- Paina function painiketta jonka jälkeen keitin lämpenee 98 asteeseen asti (high). Jos painat kaksi kertaa, keitin lämpenee 90 asteeseen asti (low). High tai low valo vilkkuu kunnes toivottu lämpötila on saavutettu, jonka jälkeen keittimen aika (2 tunita) laskee nollaan. Tämän jälkeen keitin automaattisesti vaihtaa lämmön alas (warm) ja on päällä maksimissaan 9.9 tuntia.
- Asetettu keitinaika on 2 tuntia. Painamalla -/select painiketta aikaa voidaan lyhentää. Painamalla + painiketta aikaa voidaan lisätä.

B. Käyttö ilman ajastinta.
- Paina Function painiketta ja keitin menee heti päälle (valo ei vilku enää). Keitin sammuu kun painat Function painiketta uudestaan (valo vilkkuu jälleen).

C. Käyttö viiveellä.
- Paina -/Select painiketta kahdesti ja Function painiketta kerran jolloin keitin menee päälle vasta kahden tunnin kuluttua. Jos haluat lisää tai vähemmän viivettä, paina + tai -/select painiketta kunnes haluttu aika tulee näyttöön. Kun tämä haluttu aika on kulunut umpeen, keitin alkaa lämpenemään.

Reseptit:

2 kiloa possun niskaa paloina pataan ja vettä että meilkein peittyy. 4h high asetuksella ja valmista on. Haarukalla repimällä palasiksi ja maustetta niskaan. Revitty possu on valmista pöytään. 8)

Muita reseptiä ei tarvikkaan :lol: :lol:


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-04-10 18:01:11 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2007-01-22 08:45:44
Viestit: 246
Paikkakunta: Lahti
Tilasin vaihteeksi uuden keittokirjan, Sarah Fragoson Everyday paleo family cookbookin. No kirja ei ole tajuntaa räjäyttävä, reseptit kiinnostaa kun maidottomia, että miten toimitaan kun tuo paleo alko kiinnostaa , niin sen takia. ( tuli kuunneltua noita helsinkipaleon podcasteja).

Fragoson kirjassa törmäsin slow cooker -resepteihin ja alko kiinnostaa. Ja yht'äkkiä gigantissa ja kärkkäiselläkin ne on tarjouksessa? Elin onko kannattava ostos? Se isompi eli 5,7 l pata kiinnostaa? Onks tää vain jokin muotivillitys?

Minuakin houkuttaa idea laittaa ruoat aamulla pataan ennen töihin lähtöä jolloin ruoka on valmista kotiin tullesssa. Suositteletteko? Mulla noita koneita on joka lähtöön eikä mikään ole täysin pölyttymässä kaapin pohjalla eli turhia ostoksia en ole tehnyt.

_________________
Luonnonmukaista syömistä!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-01-07 15:27:53 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi

Liittynyt: 2005-09-17 06:46:18
Viestit: 54
Paikkakunta: Andalusia
Ostin slow cookerin Amazonista pari vuotta sitten. Toimitettiin kotiovelle vajaalla neljällä kympillä. Meillä on pienikokoinen, kahden hengen talouteen sopiva. Hieno peli! Suosittelen kaikille. Yksinertainen, halpa, superhelppo puhdistaa.

Täällä Andalusiassa ei tahdo saada kunnollista naudanlihaa mistään (possu sensijaan on jumalaisen hyvää) ja slow cooker kyllä jaksaa muhentaa naudasta sorkatkin, jos sellaiset maistuvat. Käytän alinta lämpöä, aikaa 4-6 tuntia, lihapala(t) ovat liha-tai vihannesliemessä upoksissa. En lisää juurikaan mausteita, yleensä pariin kappaleeseen pilkotun sipulin ja kokonaisen valkosipulin. Kastikkeen ja lisukkeet teen sitten erikseen ja yleensä kypsytän tavaraa sen verrran, että saan puolet pakkaseen.

Sain juuri Catherine Atkinsonin intialaisen slow cooker keittokirjan. En ole vielä reseptejään kokeillut, mutta inkkariruoan suurena ystävänä aion kyllä viettää paljon aikaa Catherinen seurassa. Hänen esipuheessaan mainitaan nimenomaan, kuinka hienosti intialaisten mausteiden aromit tulevat esiin pitkässä haudutuksessa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-01-31 15:19:21 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-01-06 17:20:11
Viestit: 128
Paikkakunta: Keski-Savo
Minulla on Electroluxin haudutuspata (iso) ja tykkään siitä tosi paljon. Teemme sillä usein ruokaa, jopa leivonnaisia (kakkuja). Tilasin muutama viikko sitten ja sain viime viikolla Suomalaisesta kirjakaupasta kirjan Low Carb Slow Cooking (engl. kielinen). Siinä on tosi paljon reseptejä ja hyviä sellaisia. Eikä hintakaan ollut paha, alle 15 €. Suosittelen!

_________________
Motto: Fat makes you fit!!!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-01-04 06:25:09 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-08 15:51:26
Viestit: 11092
Paikkakunta: Liminka
nostelenpa tätä kun tilasin tarjouksesta haudutuspadan. Vieläkö joku sellaisella tekee karpiruokaa??

_________________
Kuva



http://karppausjaperhe.blogspot.com/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-01-25 22:27:57 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
Parasta aikaa hauduttelen atomipadassa lihasoppaa. Jos ei nyt ihan joka päivä, mutta useamman kerran viikossa tulee sillä kaikenlaista tehtyä. Kiva ja monikäyttöinen, minä ainakin tykkään.

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-01-26 07:36:56 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-08 15:51:26
Viestit: 11092
Paikkakunta: Liminka
No minä yhä odottelen omaani :( mainostavat kyllä vaikka varastossa ei olekkaan... ens kuussa lupasivat että pitäs tulla

_________________
Kuva



http://karppausjaperhe.blogspot.com/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-01-26 07:42:02 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93463
Minä tyydyn käyttämään rautapataa haudutukseen. Matalalla lämmöllä. Haudutuspadan hinnalla saa kaikenmoista kivaa. :D

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-01-26 08:40:22 
Poissa
voipallo
voipallo

Liittynyt: 2006-01-03 14:37:31
Viestit: 13162
Paikkakunta: helsinki
Käytän säännöllisesti. Mainio keittiövehjes

_________________
“To be is to do - Socrates
To do is to be - Sartre
Do Be Do Be Do - Sinatra”

― Kurt Vonnegut


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-09-26 11:13:17 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8739
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Just eilen löysin täällä Torreviejassa Carrefourista crock-potin, ajastimella...4,5l...
Sama on kotona.

Tälläsin pataan (laardilla hölövättyäni) kolme pottua puolikkaina, muutaman porkkanan, ison sipulin, kymmenkunta valkosipulin kynttä, desin valkkaria, ooöötä, neljä paksua (kilon verran) kasslerpihviä, voita ja suolaa päälle...pippureita.
Nelisen tuntia kaikkiaan muhi...alkuun high:lla...sitten lowlla allaslöhöajan. Viimeseksi tunniksi vielä paloteltuja paprikoita ja kesäkurppaa päälle!

Maistui =D>

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-09-29 06:07:51 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-08 15:51:26
Viestit: 11092
Paikkakunta: Liminka
minä käytän viikottain, nyt siellä on hautunut lihaliemi illan ja yön :)

_________________
Kuva



http://karppausjaperhe.blogspot.com/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-09-29 10:42:10 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8739
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Ratatouillea tänään tulemaan.

Seuraavana vuorossa riipitipo.
Patakukko myös menee kokeiluun.
Täällä Torressa myydään muikun kokosia kaloja, sardiineita/anjoviksia....

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-10-03 09:37:31 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-08 15:51:26
Viestit: 11092
Paikkakunta: Liminka
Mulla hernekeitto tänään ja otan sulaan ison possun niskan. Siitä pitäs tulla muutama ateria :)

_________________
Kuva



http://karppausjaperhe.blogspot.com/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-10-03 10:33:54 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8739
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Liki kilo jauhelihaa pitäs paistaa...ja kaalinkerän ostin torilta...
Joten kaalipataa =D>
6-8h neuvoo valmistusajaks 8)

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-10-03 11:21:16 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5346
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Minä käytän tavallista kattilaa ja sanomalehdillä vuorattua pahvilaatikkoa:
Kiehautetaan tavara, pannaan laatikkoon olemaan tunneiksi, sitten kiehautetaan uudelleen ja laitetaan taas laatikkoon jne.

Tuolla metodilla valmistuvat niin haudutetut ruuat, kuin myös luuliemet. Eikä kulu kaasua kuin aina se, mitä sitä kattilaa kiehauttaa. Taatusti energiankulutuksen kannalta halvin vaihtoehto. Hifistelijä voi toki hankkia ihan sellaisen aromipesänkin, mutta hyvin on toiminut myös yhdistelmä pahvilaatikko+sanomalehdet.

Ei tulisi mieleenkään hankkia haudutuspataa, sehän kuluttaa sähköä koko ajan kun sitä käyttää.

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-10-03 11:44:40 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8739
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Toisinsyöjä kirjoitti:
Minä käytän tavallista kattilaa ja sanomalehdillä vuorattua pahvilaatikkoa:
Kiehautetaan tavara, pannaan laatikkoon olemaan tunneiksi, sitten kiehautetaan uudelleen ja laitetaan taas laatikkoon jne.

Tuolla metodilla valmistuvat niin haudutetut ruuat, kuin myös luuliemet. Eikä kulu kaasua kuin aina se, mitä sitä kattilaa kiehauttaa. Taatusti energiankulutuksen kannalta halvin vaihtoehto. Hifistelijä voi toki hankkia ihan sellaisen aromipesänkin, mutta hyvin on toiminut myös yhdistelmä pahvilaatikko+sanomalehdet.

Ei tulisi mieleenkään hankkia haudutuspataa, sehän kuluttaa sähköä koko ajan kun sitä käyttää.

Tosin huomattavasti uunia vähemmän...uuni 1000W, haudutuspata 150-200W....

Enkä jaksa alkaa kikkailla...tosin sun menetelmä on viksu :smt060

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 81 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 5 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 17 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)