Tottakai olemme.
Evoluutio on kehittänyt nisäkäsmaitoon transrasvoja vain tappaakseen vauvat nopeammin.
Samasta syystä maksa tekee ylimääräisistä hiilareista (ja fruktoosista ja viinasta) palmitiinihappoa.
... vaikka jo jenkkien Harvardissakin (tuo länsimaisen ravitsemustieteen ykköspaikka) jo tiedetään,
että teknotranssit (lähinnä elaidiinihappo) ovat kemiallisesti eri asia kuin maitorasvan vakseenihappo,
ja tunnustetaan että ongelma on edellisessä, ei jälkimmäisessä.
Jokamikä selittänee MIKSI nisäkäsemon kroppa tekee vakseenihappoa (eli vasikkahappoa eli CLAn esiastetta)
eikä elaidiinihappoa (jokamikä muuten on sen kuuluisimman ja terveeksi väitetyn oleiinihapon isomeeri,
jota syntyy merkittävässä määrin vain ja ainoastaan ihmistehtaissa).
... ja senkin mokomat tietävät, että ihan rypsärissäkin on transsia enemmän kuin voissa.
Vieläpä sitä väärää transsia. Elaidiinihappoa.
Linkki:
https://www.hsph.harvard.edu/nutritions ... anola-oil/Vaan kukapa tuollaisia kertoisi suomalaisille "asiantuntijoille".
Eikä kai kukaan suomalainen osaa mitään suomalaista arvostaa muutenkaan.
Parempi myydä suomalainen ykkösluokan voi niille, jotka sen päälle ymmärtävät.
Niinhän se on tehty viimeiset palttiarallaa 70 vuotta...

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä.
Tyyli täällä, kliksEi eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)