els kirjoitti:
Ne tappoluvut koskivat transsia sellaisenaan, ei transsipitoista öljyä.
Mutta noiden perusteella arvaan, että suomalaisista luvuista on puolet tai kaksi kolmasosaa transseista jäänyt mainitsematta,
niin että todellinen tekknotranssin kulutus on jossain 4 ja 6 E% tienoilla (eikä 2% kuten väitetään).
Ja kuten sanottua, sydänkuolemien tuplaantuminen jo 2 E% teknotranssia (naisissa)
on ihan hirmuisen iso juttu kansanterveydellisesti.
Nykyisin siihen ei enää kuolla kun on ne pallolaajennukset ja muu kirurgia - mutta sairastuvuuteen kirurginveitsi ei auta.
Joten ei ehkä ihme, että vaikka elinikämme pitenee, terveet vuodet eivät kasva kuten muualla Euroopassa...
... ja tilanne on ogelmallinen myös vt- tai majoneesikarpille, joka tarvitsee rasvaa ainakin sen 100g päivässä
(100g rasvaa ei ole vielä järin runsasrasvaista. kuin suositus eli 30 E% rasvaa on 670 kcal = 70g rypsäriä,
ja jos tuon syö kevyttuotteina eikä öljynä, stabilointiaineet kasvattavat transsiprosenttia vauhdilla isommaksi kuin 4%)
toivottavasti elintarviketeollisuus ei ole tuottanut omaa propagandaasta tass tännekin, älä syö rypsäriä, kun erukkaa 1980 luvulla, vaan maissiöljyjohdannaisia, kun niissä ei erucaa.
p.s. ei kannata välittää vaikka öljyt valmistetaan samanlaistesti täällä amerikoissa, nyt 2010 luvulla päästään Eurooppaan monsaton öljyissä kun saadaan se kerpeleen eurorypsi pois markkinoilta, kun vielä saataisiin härkäpavut ym:t