Yksinkertaisimmillaan:
kaalia
voita
suolaa
jotain proteiinia
Paistetaan pannulla.
Jo se riittää ja on herkullista. Usein kuitenkin lisään ylläoleviin sipulia sekä useampia mausteita - nekin uskollisella sötköperiaattella "mitä kaapista löytyy". Kaikki käy ja kaikesta tulee hyvää. Useimmiten löytyy maustepaprikaa, pippuria, timjamia, nokkosta, valkosipulia, lipstikkaa. Joskus vaihdan osan voista kookosöljyyn.
Näin kesäaikaan on ruhtinaallista luksusta, kun saa tuoreita yrttejä ruokaan. Villivihanneksia myös. Edelleen, kaikkea kaikkeen. On minulla hieno keittiötaulu, missä lukee mikä yrtti sopii mihinkin ruokaan, mutta en moisia tottele
Kesällä sötkötetään myös useammin kesäkurpitsaa.
Muistui tässä eräänä päivänä mieleeni, kuinka pari vuotta sitten valittelin kuinka mikään ruoka ei enää maistu todella hyvältä, ei saa sellaisia aaah-namm-kokemuksia kuin joskus lapsena. Edes makeat herkut tai hienoimmat ruuat eivät tehneet sellaista elämystä, että nyt on todella hyvää ja tekee mieli ihan silmät kiinni paneutua nauttimaan mausta.
Ei kauaa siitä mennyt kun aloin karppaamaan, ja sieltähän ne aah-nam-elämykset sitten löytyivätkin
Parasta on, että terveellinen arkiruoka on se, mikä tekee taivaallisia makuelämyksiä! Hyvä maku ei tarkoitakaan epäterveellisyyttä ja lihomista, vaan tietää että aterian jälkeenkin on hyvä olo. Sötköön ei kyllästy ikinä, ja moni muukin kasvikset+voi-kehitelmä on parhaita herkkuja.