els kirjoitti:
100g puhutaan ruotsin LCHF-piireissä nykyisin monessakin kohdassa, taitavat kutsua "liberaaliksi LCHF'ksi"
Vanhemmissa samantyyppisissä (eurooppalaisissa) rasvakarppausohjeissa mm diabeetikoille puhutaan suosituksena milloin 50 grammasta, milloin 70 grammasta ja muitakin alle 100g hiilarilukuja on näkynyt. Veikkaisin että LCHF on hiljalleen palaamassa juurilleen, sanoisin. Ja noilla laihtuukin ihan hyvin - ainakin se, joille tuollaiset hiilarimäärät sopivat. Kuten vaikka minä.
Se mikä hiilarimäärä on itse kullekin sopiva, riippuu yksilöstä ja vaikkapa valkuaismääristä. Ehkä myös ruokavalinnoista?
Löytyy kokeilemalla. IMO tuolla aika vähän tekemistä ylläpidon vs. laihduttamisen kanssa.
Minulle taas yhtään runsaammat hiilarit aiheuttavat hyvin nopeasti ihan fyysisiä oireita aterian jälkeen. Aamupalalla tähän riittää esim. yksi sokeroitu jugurttipikari
tai lasi tuoremehua
tai yksi sämpylä
tai 2dl marjoja. Kaikki toki epäkarppeja valintoja, mutta hiilareita ajatellen. Sen jälkeen alkaa vapina, niin kova heikotus ja huono olo (ei pahoinvointi vaan tunne, että valuu pää housuihin eikä voi mitenkään olla kuin makuullaan), sydän hakkaa niin että pulssin voi laskea ihan vaan kuulemalla...
Itselläni ei myöskään paino tahdo pudota noin 100g hiilareilla (paitsi jos kitukuuria vedän, mikä tietenkään ei ole hyvä vaihtoehto), mutta minulla onkin D2 ja voimakas aamunkoittoilmiö joka ei tokeennu noilla hiilarimäärillä. Siinä mielessä sillä yksilötasolla on merkitystä laihduttamisenkin kanssa, vaikka yleisemmällä tasolla ei ehkä muuten kuin laihtumisen nopeuden suhteen.
Eenfeldt on alkanut myös puhua enenevässä määrin paastoamisesta etenkin 2 tyypin diabeetikoille, mutta en tiedä sitten yleisestä LCHF suunnasta. Harmi kun minulta jää nuo muut ruotsalaiset LCHF gurut lukematta, kun ei tuo ruotsinkieli suju.