karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2021-05-06 17:54:58

Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 5 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2015-08-20 20:02:01 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-09-20 20:29:27
Viestit: 80
Itsehän en aktiivisesti täällä roiku, sillä en koe saavani kovinkaan paljon uutta tietoa tätä kautta. Ei vika ylläpidossa ole, mutta suomeksi VHH on yhä sellainen, että esim. Andreas Eenfeldtin tapainen messiaaninen hahmo puuttuu. Lisäksi mitään auktoriteettiä ei tähän ruokavalioon liittyen suomeksi oikein verkossa ole. Kaksikielisenä Kostdoktorn on minusta aivan upea yhteisö ja kokonaisuus. Niinpä olen ollut ensisijaisesti kirjoja lukeva ja ruotsalaisia juttuja seuraava. En siis oleta, että olen joku yhteisön sisäinen guru ja auktoriteetti, vaan esitän seuraavat havainnot asioista kylläkin tietävänä, mutta joka ei vain oikeasti syty tälle palvelulle - ainakaan nyt.

Pohjustan edellisellä sitä, että nyt kun karppausbuumi on vihdoinkin laantunut ja asiasta ei tehdä mediasirkusta enää, niin voisi oikeasti ylläpito miettiä eikö olisi aika muuttaa tätä paremmaksi? Tämä näyttää ja toimii aivan samalla tavalla kuin 3-5 vuotta sitten. Vaikka keskusteluaktiivisuus on hiipunut trendin hälvennettyä, niin sekavuus palstalla on oikeastaan vain pahentunut. En edes onneksi tiedä mitä kaikkia piiloalueita täällä on, joten voin vain kuvitella mikä kokonaiskuva on.

Kuten eräs ylläpitäjä minulle tänään tunnusti, niin tätä pitäisi uudelleenjärjestellä. Kyllä, olen itsekin sitä mieltä ja lisäksi oikeasti saisi rönsyjä repiä pois.

Mutta nyt ihan ensimmäinen havainto: mainosvälittäjänne kautta tulee itselläni irvokkaasti jotain ihmedieettimainoksia sivun yläosaan. :P Ei ehkä kovin relevanttia täällä, paitsi tragikoomisena piristyksenä.

Sanottakoon, että olen ylläpitänyt erästä kohtuullisen isoa suomalaista keskustelupalstaa ja lisäksi kokemusta on monesta muusta esim. moderaattorin roolista kansainvälisiltä foorumeilta. Niinpä ohjelmistopuolikin, eli vB, SMF, phpBB ja XF, on tuttu monessa eri mielessä. Lisäksi koen, että itselläni on jonkinlaista silmää käytettävyydellekin.

Heti ensimmäiseksi tartun sivuston yläosaan ja esitän kysymyksen: Onko tarkoituksenmukaista yhä ylläpitää Kultakaloja ja Karppikauppaa? En näe niiden tuottavan mitään lisäarvoa ja mutulla rahallinen merkitys on marginaalinen. Itselleni on tosin muutenkin jäänyt epäselväksi mikä sivuston taloudellinen rakenne on, eli kuka omistaa, mitkä tavoitteet ovat ja onko tavoitteisiin päästy. Mielestäni Kultakaloja ei kannata pyörittää, jos kehitys on nollassa. En ainakaan näet, että palvelukuvaus olisi vuosien aikana muuttunut. Oma neuvoni olisi lopettaa kaikki kaupallisuus ja ennemmin myydä tukijäsenyyksiä.

Jos tämän on tarkoitus olla liiketoimintaa, niin sitten suosittelen joko myymään tai sitten muuttamaan strategiaa. Näen täällä pysähtyneisyyttä, jota vahvistaa se mistä jo sanoin, eli status quo on mielestäni ollut tällainen jo aika montakin vuotta. Liiketoiminnassa pitää olla dynaaminen ja kun buumi laantuu, niin pitää yrittää saada edes jonkinlainen vire päälle. Nyt tämä on liian sekava eritoten uusille VHH-menosta kiinnostuneille. Jos kyseessä on sen sijaan harrastus, niin sitten voi toki toimia näin. Oletan kuitenkin, että tässä on ollut ideana ensisijaisesti peittää kulut, jotta ei joudu itse maksamaan. Jos näin on, niin suosittelen liiketoimintamallin radikaalia yksinkertaistamista niihin tukijäsenyyksiin. Kultakalaksi minua ei saa, mutta voin vaikkapa 10-15 €/vuosi maksaa pelkästä foorumista. Sama oli itsellänikin edessä kun mietin miten rahoitus hoituisi. Valitsin sitten sen, että luovutin toiminnan.

Suurin huutava vääryys: uusi käyttäjä menee totaalisen sekaisin aluejaosta, kun kerran konkaritkin menevät. Itse esim. postasin oikeaoppisesti Perkuulaudalle sellaista minkä joku oli laittanut Karppilinkkeihin. Eli ilmiselvästi aluejako ei toimi kun loogisella päättelyllä tulee tuplaketjuja. Mitä tulee uuteen tulokkaaseen, niin koko foorumijaon alkuun pitäisi tehdä kategoria Aula, Eteinen, Vastaanotto, Uusille karpeille tjsp. Siihen sitten kaksi alafoorumia: Käyttäjät esittäytyvät ja Keltanokkaneuvonta. Eli mahdollisimman nopeasti pitää löytyä uudelle käyttäjälle jotain sopivaa. Nykyinen esittäytymisfoorumin sijainti on kohtuullisen hupaisa.

Sitten esitän sellaisen kysymyksen, että tarvitaanko yleiselle karppauskeskustelulle mitään alafoorumia? Ainakaan nykyisellään se ei vastaa tarkoitustansa, eli moderointi on liian lepsua. Kolesteroli, kilpirauhanen ymv. tulisi siirtää oikeisiin alafoorumeihinsa.

Vonkaleet kuuluvat Karppiklubit-kategoriaan, eli kyseessähän on tietty elämäntilanne. Lifestyle-alafoorumiksi kutsuisin tuollaisia ja ne tulisi luonnollisesti niputtaa yhteen kategoriaan.

Kuluttajat kertovat kuuluisi oikeasti kategoriaan Yleinen. Yleisessä keskustelussa on aika paljon teemaa liippaava mielestäni.

Kokkaus ja liikunta ovat mielestäni nykyisellään bueno. Niiden kansssa samassa kategoriassa tulisi kuitenkin olla sellainen alafoorumi kuin Sairastupa tmv. Eli kaikki sairastelu- ja terveyskeskustelu sinne. Näistä kolmesta tekisin 3. ylimmän pääsivun kategorian (eli "Aulan" ja Yleisen alle), nimeksi esim. Karpin arki. Eli ensin yleiset, sitten arkijutut, sitten lifestyle-tyyppiset niche-jutut (eli ne Karppiklubit).

Hifistely on aivan turha ja epäselvä alafoorumi. Aiheille on oltava omat lokeronsa, jotta uudet viestiketjut hakeutuisivat kuin itsestään oikeisiin paikkoihin.

Karppien testiryhmä - poistoon. Samaten nuo avoimet vieraskäyttäjillekin toimivat alafoorumit ehdottomasti poistoon. Laatufoorumille ei kuulu avoin trollaaminen ja nimetön kirjoittelu. Sille on oma paikkansa, jolla on nimikin - Suomi24. Rimaa ylemmäs ja paikat siistiksi. Mahdollisia salaisia Kultakalat-alafoorumeita en näe, mutta uskon, että ovat täysin tarpeettomia. Lisäksi kirpputori on tarpeeton, sillä ilmoitusmäärähän on todella minimaalinen. Eli poistoon kaikki tuollainenkin.

Kategoria Kehittyminen lienee sinänsä haluttu, mutta laittakaa alafoorumit paremapaan järjestykseen, eli ensin se ihastelukabinetti, eli Ennen ja jälkeen, ja sitten kilot, sentit ja päikyt. Nyt nuo ovat epäjärjestyksessä.

Sitten tullaan kahteen suurimpaan ongelmakohtaan...

Media ja karppaustyylit.

Käsittelen ensin tuon hirveän sillisalaatin erilaisia alafoorumeita eri suuntauksille, joka jo itsessään on alafoorumi. :roll: Esitän kysymyksen: kuinka moni tietää mitä on Zone tai warrior? No sitä minäkin. Aivan turhia alafoorumeita. Lisäksi tuossa on paradoksaalinen tuplaedustuskin, eli LCHF ja ketokarppaus. Ei nyt oikeasti ole jollain ollut valot päällä. :P Samaten Atkins-alafoorumi on nykysisällöltään päällekkäinen, koska moderointia ei ole ollut.

Niinpä tuolta pitäisi oikeasti jakaa kaikki viestiketjut uusiksi. Toimituksen pitää vain ensin tehdä seuraava valinta: laitetaanko kategoriaan Yleinen alafoorumeita eri tilanteille (esim. painonpudotus, makrolaskenta ja terveyden ylläpito) vai mennäänkö yhä eri VHH-suuntausten mukaan? Itse suosittelen viimeksi mainittua, mutta sillä erolla, että A) yleisluontoinen alafoorumi poistetaan (keltanokat ja yleinen ovat sitä varten) ja B) alafoorumeiksi jäävät Ketogeeninen ruokavalio, Hyväkarppaus, Vegekarppaus, Kivikautinen ruokavalio ja Ohjatut dieetit, mutta niiden kategoriana on Yleinen. Kwasniewskit, Heikkilät, Atkinsit jne. ovat ohjattuja ruokavalioita. Niitä ei voi sanoa toteuttavansa, jos ei noudata jotain tiettyä kaavaa. Lisäksi kysyntää helvetin monelle alafoorumille ei oikeasti ole. Lisää sitten jos tulee uutta Montignac-buumia tjsp. Kaikkein yleisimmät muodot kuitenkin täällä ovat ketogeenisiä tai hyväkarppausta.

Toki itsehän en edes karpiksi itseäni laske, vaan ketogeenikoksi (tai letkeämmin kuten allekirjoituksessani lukee), sillä koko suomen kielen nykykielen käsite "karppaaminen" on todella häilyvä. Mielestäni tosin muutenkin suomen kieleen pitäisi ruotsin tapaan olla jokin näppärä termi kuin LCHF. Ketogeenistä ruokavaliota noudatan ja karppauksesta en tiedä mitään, koska en ole vielä lieventänyt otettani. :P

Sitten se Media-kategoria, jonka nimeksi laittaisin Muualla ja mediassa.

Kaikki videot ja linkit -> Netin syövereistä. Vähän elävämpi nimi.

TV, radio ja lehdistö. Yksi selkeä alafoorumi.

Kirjallisuus. Selkeä tapaus tämäkin.

Kaikki muut hus helvettiin. Eivät ihmiset jaksa miettiä mitä ovat bonganneet. Se on jo riittävän hienojakoista kun lähteen tyypin mukaan jaotellaan. Perkuulauta ja Periskooppi ovat aivan turhia. Terveysuutiset sopivat hyvin noihin yllä mainittuihin kategorioihin, sillä harvemmin nykyään näe raakoja VHH-juttuja, vaan yleensä kyseessä on VHH-ruokavaliota liippaava esim. kolesterolijuttu.

Ei mulla muuta, mutta toivoisin oikeasti panostusta tähän, jos tänne halutaan hyviä kirjoittajia. Vain hyvät kirjoittajat tekevät keskustelupalstasta elävän. :)

_________________
Ketogeeninen soturiatkinssonlihansyöjä


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-08-20 21:24:28 
Poissa
ylläpitokarppi
ylläpitokarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-05-19 22:47:51
Viestit: 5731
Paikkakunta: Helsinki
Oikeassa olet. Karsimista ja selkeyttämistä kaivataan ja ideoita otetaan kiitollisena vastaan lisääkin.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-08-20 23:58:47 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-09-20 20:29:27
Viestit: 80
Näemmä yksi seikka on täsmennettävä: 3. kategoriana olevaan Karpin arki kuuluisi sairastelun/yleisterveyden lisäksi ruuanlaitto/kokkaus ja liikunta. Siinähän ovat sitten arjen kulmakivet ruokavalion ja elämäntapojen kannalta. Perheteemaa voisi ehkä harkita tänne siirrettäväksi? Tosin jos sen haluaa nähdä niche-juttuna, niin sitten pitää yhtenä Karppiklubina. Karppiklubeista lähtisi sitten terveysteema kokonaan pois, koska tilalle tulisi tuo Mielen ja ruumiin parantola/Sairastupa. Tsemppaamiseen keskittyvät seuranta-alafoorumit eivät ole oma juttuni, mutta tiedän, että eritoten naisille vertaistuki on tärkeää. Siispä näen niiden tärkeän funktion.

Joo, tuli enemmän kuin yksi täsmennys, mutta luin vielä kertaalleen läpi mitä aiemmin kirjoitin ja mietin unohdinko jotain. Havaitoni ovat pidemmältä ajalta, sillä olen aina lukenut enemmän, kuin kirjoittanut.

Pääpointtini on se, että mielestäni liika eriyttäminen tekee hallaa keskusteluaktiivisuudelle kun palsta on tosiaan hiljentynyt karppausbuumin loputtua. Tosin mielestäni nyt keskustelu on parempaa kuin 2011-2012, pl. tiettyjä viisaita kaipaisin (mm. Snowgrouse :() kyllä sieltä, joidenka juttuja jälkeenpäin lueskellut. Sitten kun lopetatte nimettömät avoimet alafoorumit, niin taso nousee kokonaisuudessaan lopullisesti Suomi24-tasolta. Lisäksi selkeytys auttaa uusia tulokkaita, koska vain sitä kautta VHH pysyy jotenkin pinnalla Suomessa jatkossakin. Ei näitä suomenkielisiä nettilähteitä ole oikein muita sellaisia, joita itse pidän uskottavana. Heikkiläkin on kirjamiehiä, koska saa siitä rahaa. Itse olen Kostdoktorn-tilaaja ja sitäkin kautta tiedän miten loistavia juttuja Andreaksen tiimi tekee på svenska ja nykyään myös in English (Diet Doctor). Näen, että edes yksi laadukas suomenkielinen ilmainen VHH-nettilinnake on oltava.

_________________
Ketogeeninen soturiatkinssonlihansyöjä


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-08-21 22:59:19 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-03-27 08:15:46
Viestit: 1768
Hefaistos kirjoitti:
Hifistely on aivan turha ja epäselvä alafoorumi. Aiheille on oltava omat lokeronsa, jotta uudet viestiketjut hakeutuisivat kuin itsestään oikeisiin paikkoihin.


Ei suinkaan. Hifistelyhän toimii tutkimuslinkkien arkistona ja pitää ne poissa muista ketjuista.

Hefaistos kirjoitti:
Käsittelen ensin tuon hirveän sillisalaatin erilaisia alafoorumeita eri suuntauksille, joka jo itsessään on alafoorumi. :roll: Esitän kysymyksen: kuinka moni tietää mitä on Zone tai warrior? No sitä minäkin. Aivan turhia alafoorumeita.


Ne ovat tietysti turhia silloin jos kukaan ei niihin kirjoita. Muutenhan eri tyyleille on toki hyvä olla alueensa.

Hefaistos kirjoitti:
Lisäksi tuossa on paradoksaalinen tuplaedustuskin, eli LCHF ja ketokarppaus. Ei nyt oikeasti ole jollain ollut valot päällä. :P


Ei kai tässä nyt päällekkäisyttä ole? Vähillä hiilareilla ja paljolla rasvalla voi hyvinkin vetää ilman ketoosiakin.

Hefaistos kirjoitti:
Toki itsehän en edes karpiksi itseäni laske, vaan ketogeenikoksi (tai letkeämmin kuten allekirjoituksessani lukee), sillä koko suomen kielen nykykielen käsite "karppaaminen" on todella häilyvä.


No sitä se kyllä on, tosin hyvä erotus prodaamisesta.

Hefaistos kirjoitti:
Mielestäni tosin muutenkin suomen kieleen pitäisi ruotsin tapaan olla jokin näppärä termi kuin LCHF.


VHH?

_________________
Pharmageddon!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-08-25 20:06:46 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-09-20 20:29:27
Viestit: 80
Mohmelo kirjoitti:
Ei suinkaan. Hifistelyhän toimii tutkimuslinkkien arkistona ja pitää ne poissa muista ketjuista.


Väitän yhä, että uusien käyttäjien kannalta parempi ratkaisu. Lisäksi arkistointi on sitten asia erikseen ja sitä varten on haku. phpBB:n oma haku vaan on todella köykäinen, joten esim. Google Site Search toimisi paremmin.

Lainaa:
Ne ovat tietysti turhia silloin jos kukaan ei niihin kirjoita. Muutenhan eri tyyleille on toki hyvä olla alueensa.


Ei ole perusteltua ylläpitää nykyistä sillisalaattia, joka koostuu marginaalidieteistä hyvin isoksi osaksi. Lisäksi se, että itse kategoriakin on alafoorumi, on todella harhaanjohtavaa, sillä se menee yleisen keskustelun kanssa päällekkäin. Sitten pitäisi melkein muuttaa siitä Muut variaatiot-niminen alafoorumi.

Lainaa:
Ei kai tässä nyt päällekkäisyttä ole? Vähillä hiilareilla ja paljolla rasvalla voi hyvinkin vetää ilman ketoosiakin.


Paitsi, että LCHF tarkoittaa sellaista 20-30 g hh/pvä, jos esim. Kostdoktorn-oppeja seuraa. Lisäksi samoissa piireissä on tiukempaakin tulkintaa. Näen, että on aivan turhaa ihmisten sekoittamista pitää käytännössä päällekkäisiä foorumeja. LCHF ilman ketoosia on hyväkarppia tmv. Niinpä se kuuluu sinne. Ei nyt todellakaan pidä tehdä asioista liian monimutkaisia. Itse olen tästä syystä pitänyt suuntauskirjoitukset minimissään ja pidän jatkossakin, jos kerran sama aihe kuuluu yleinen-suuntaus-keto-warrior. Eiiiii mitään järkeä. :)

Lainaa:
VHH?


Mielestäni se painottaa vain hiilareiden tiputtamista. Jatkuvasti palstalla sitten näkee mitä tapahtuu kun ei korvata sitä aukkoa muulla, eli ensisijaisesti rasvalla. Käsite LCHF on parempi, mutta se on turha anglismi suomen kielessä. Ikävä kyllä en parin vuoden mietinnän jälkeenkään ole keksinyt hyvää nimeä. Karppaus ei kuitenkaan sanana ole mielestäni hyvä. Tulee vain karppi (kala) mieleeni. Lisäksi karppaamisella on tietty ikävä konnotaatio median ansiosta, joten jokin ytimekäs nimi palvelisi asiaa.

_________________
Ketogeeninen soturiatkinssonlihansyöjä


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 5 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija


Voit kirjoittaa uusia viestejä
Voit vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)