Tätä voi kokeilla, JOS päivään mahtuu ne noin 50g hiilaria (kaikille ei mahdu) ja jos pitää yrittää huolehtia vaikkapa jonkun lähiomaisensa hivenistä silleen niinkuin diskreetisti, tiedättehän?
Kyseessä on
lisäkeriisi kawaillen : )
Ensin:
Laita sopivat luut ja räimäleet 100C uuniin kannellisessa padassa pariksi päiväksi,
ehkä jopa lievästi maustaen (suola ja mustapippuri ovat helppoja ja hyviä, ei tarvitse kovin paljoa)
Jos luissa on paljon lihaa, käy raapimassa se pois (yön tai vuorokauden jälkeen) kun se irtoaa luista.
Käytä näin eroteltu kypsä liha haluamaasi ruokaan.
Sitten:
Katso mitä padassa on. Jos rasva näyttää irronneen hyvin ja luut hiukan ruskistuneen, lisää vettä niin että puolet luista peittyy, ja jätä pata uuniin vielä päiväksi tai pariksi.
Sitten:
Siivilöi nesteet pois.
Kerää kaikki pehmeähkö vaan ei vielä neste bamixin kannuun ja surauta soseeksi liemitilkan kera.
Lisää bamixoitu räimälesose liemeen.
Liemi rasvoineen säilyy rasvahatun alla varsin monta päivää jääkaapissa,
kunhan se on kaadettu astiaan kuumana.
Sitten, jatka kuin tekisit risottoa:
Kuullota riisiä liemen pintaan erottuneessa rasvassa (noin yhden suhde yhteen)
Kun riisi kuultavaa, lisää rasvan alla ollutta lientä (noin kahden suhde yhteen) ja odota että kattila kiehahtaa
Käännä levy nollalle ja anna hautua parikymmentä minuuttia, niin että liemi on imeytynyt riisiin.
Käytä lihaliemirikastettu riisi haluamallasi tavalla, mieluiten pienehköinä annoksina.
(Pottuvoi voisi olla siedettävä vaihtoehto riisille luuliemen käytössä hiilarilisäkkeiden jalostajana. Linsseihin, härkäpapuihin tai herneisiin se ei meillä sovi, kosk kaikki nuo liotan, idätän ja hapatan ennen kypsentämistä, joten niitä ei millään saa imemään sisäänsä lientä riisin tai muusiperunan tapaan)
Edit, 2016 joulunjälkeiseltä ajalta
Ja tapahtui niin, että iison luomukinkun liemen lisäksi taloon ilmestyi toinen samanmoinen määrä pääasiassa rasvatonta kinkunlientä, samanmoisesta luomukinkusta. Ja koska mitään niin hyvää ei voi olla liikaa, piti hiukan soveltaa. Noh. Hiukan turhan rasvaisesta ja maultaan (anteeksi nyt vaan) huomattavasti tavallista luulientä yksioikoisemmasta kinkunpaistoliemestä saakin oikein suunmukaista lisäkeriisiä kun a) kuullottaa riisin ensin suolattomassa voissa, normivoin sijaan ja b) korvaa puolet voista luomukookoksella. Kokonaisuus ei maistu voilta, ei kinkulta eikä kookokselta vaan vain hyvältä
_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä.
Tyyli täällä, kliksEi eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)