karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-29 07:37:06

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 89 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 4 5 Seuraava
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Rypsäri vs voi
ViestiLähetetty: 2015-02-10 15:46:41 
Kylmäpuristettu rypsiöljy pienentää hapettuneen LDL:n määrää, voi ei niinkään. Muutenkin rypsäri näyttää hakkaavan voin terveysvaikutuksiltaan. Mitenkäs se nyt tälleen meni?

http://www.virgino.fi/en/images/stories ... lomaki.pdf


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Rypsäri vs voi
ViestiLähetetty: 2015-02-10 16:28:00 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2013-09-28 18:57:40
Viestit: 7
Kertooko tutkimus, mitä muuta syötiin kuin voita tai rypsiöljyä. Ainakin karppaajat syövät käsittääkseni muutakin kuin voita?


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Rypsäri vs voi
ViestiLähetetty: 2015-02-10 16:45:33 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5346
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Vieraalle vähän luettavaa:
http://openheart.bmj.com/content/1/1/e000032.full

Kotoisin tästä ketjusta:
viewtopic.php?f=30&t=68615

...eli kiitokset taas Hikikomorille.

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Rypsäri vs voi
ViestiLähetetty: 2015-02-10 17:19:38 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-02-12 17:24:12
Viestit: 3173
Paikkakunta: Kotka
Joku tällä palstalla kertoi rypsärin sopivan teräketjuöljyksi, ja jos se siinä toimii, niin varmaan kyllä voita paremmin.

Muuten kyllä jää rypsärit käyttämättä.

_________________
- Ruisleipä on suomalaisten ravinnon multitabs -


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Rypsäri vs voi
ViestiLähetetty: 2015-02-10 20:28:35 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2009-08-23 18:02:08
Viestit: 366
Mitenköhän arvon vieras ottaisi vastaan Åland smörin tekemän vastaavan tutkimuksen? Tällaisia tutkimuksia vaan ei tarvitse tehdä. Laadukas, maukas, luonnonmukainen voi kun myy ihan itse itsensä ja sisältää kaikki ihmisen tarvitsemat rasvahapot (myös ne omegakuuutoset ja kolmoset). "On se pahaa mutta tekee niin hyvää" -slogan ei pitkälle kanna.

Vieraan kannattaa myös yrittää etsiä jostain tieteellistä tukea kolesteroliteorialle. Enpä ole 8 vuoden kaivamisen jälkeen vielä löytänyt. Nämä kaikki vt-jutut on ihan hienoja mutta yksi vain uupuu: kolesteroliteoria on edelleen pelkkä teoria ei totuus.

Varsinkin virallisten ruokasuositusten noudattajien on syytä olla todella tarkkoja omega-6:sen lisäämisestä ruokavalioon. Tekee pahaa jälkeä monella rintamalla kuten on todistettu.

FF


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Rypsäri vs voi
ViestiLähetetty: 2015-02-10 20:51:15 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-09-13 23:28:05
Viestit: 1329
Lainaa:
Vieraan kannattaa myös yrittää etsiä jostain tieteellistä tukea kolesteroliteorialle. Enpä ole 8 vuoden kaivamisen jälkeen vielä löytänyt. Nämä kaikki vt-jutut on ihan hienoja mutta yksi vain uupuu: kolesteroliteoria on edelleen pelkkä teoria ei totuus.


En ole minkään löytänyt joten kyllä vihaksi pistää.

_________________
http://wainanjutut.blogspot.fi/2015/04/ ... vamme.html


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Rypsäri vs voi
ViestiLähetetty: 2015-02-11 09:04:15 
Jurpolukki on etsinyt vuosikaudet eikä ole löytänyt Tolosen sivuille?
Lainaa:
Kun veressä on runsaasti LDL:ää, osa siitä hapettuu ox-LDL:ksi (joskus merkitään myös oLDL) ja sokeristuu AGE-LDL:ksi ja "ultrapahaksi" MGminLDL:ksi. Niitä alkaa tarttua valtimoiden sisäseinämiin paakuiksi, joita kutsutaan nimellä plakki. Paakut kovettavat ja ahtauttavat suonta, jolloin veren virtaus heikkenee. Paakut repeytyvät herkästi, jolloin niistä irtoavat kappaleet voivat kulkeutua ohueen suoneen ja tukkia sen. Tällöin syntyy veritulppa ja suonen ruokkima solukko menee kuolioon (nekroosiin). Sitä kutsutaan nimellä infarkti.

http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=211


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Rypsäri vs voi
ViestiLähetetty: 2015-02-11 13:02:38 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2011-04-07 08:01:05
Viestit: 471
Valitettavasti tuo lainaamasi teksi, arvon VIERAS, ei pidä paikkansa...

Ei ole mitään näyttöä tai tutkimusta siitä, että LDL:n osuus vaikuttaisi mitenkään verisuonvaurioiden syntyyn. Mutta tämän suuren kolesterolihujauksen rinnalla on kyllä myös aitoa tiedettä eli Yhdysvaltalainen tutkijalääkäri Ronald Krauss kiinnitti huomiota LDL:n ristiriitaisiin vaikutuksiin kliinisessä työssä. Hän havaitsi, että LDL on jaettavissa alaryhmiin. Ryhmä A on isorakkulainen (jalkapallo) ja ryhmä B on pienirakkulainen (golfpallo). Ryhmä A suojelee verisuonia ja pienirakkulainen B muodostaa ongelman, mutta vain silloin, jos se hapettuu (ox-LDL). On myös todettu, että B-ryhmä hapettuu herkästi, joten käytännössä B on aina haitallinen. LDL :n B- ryhmää lisää hiilihydraattien lisäksi myös kasvirasvat (linolihappo).

Kuten asiaan kuuluu, näitä LDL:n alaryhmiä ei edes huomioida virallisen "lääketieteen" piirissä. Suomessa ei LDL-osatekijöitä edes kyetä tutkimaan. USA:ssa useampi laboratorio on alkanut tehdä näitä LDL:n subfraktioanalyysejä.

Miksi sitten näitä tutkimuksia ei tehdä Suomessa. Vastaus on yksinkertainen. LDL:n alaryhmien huomioiminen romauttaisi koko kolesterolibisneksen ja koko sen järjestelmän, millä kaiken maailman proffat ovat kannuksensa ansainneet.

Tiedetään, että virallisesti suositeltu runsashiilihydraattinen ravinto nostaa B-fraktiota, kun taas vähähiilihydraattinen ravinto laskee sitä. Eli eläinrasva laskee LDL:n B-osatekijää ja lisää taas A:ta. Siten eläinrasvat suojelevat sydäntaudeilta. Vastaavasti hiilihydraatit nostavat B-ryhmää ja lisäävät sydäntautia. Alkoholin sydänystävällisyyttä on perusteltu sillä että alkoholi laskee B-ryhmää 20 %.

Vaikka Suomessa ei tehdä näitä em. analyysejä, niin näistä LDL:n alaryhmien suhteista saa viitteitä tarkastelemalla muita veren rasva-arvoja. Triglyseridien määrä osoittaa suoraan, kumpi noista kahdesta LDL:n osatekijästä hallitsee. Eli, mitä korkeampi triglyseriditaso sitä enemmän on B-ryhmän LDL:ää (eli huonoa) ja mitä alhaisempi, niin sitä matalampi on B-ryhmä. Hiilihydraatit nostavat triglyseridejä, kun taas tyydytetty (kova) rasva laskee niitä. Kun triglyseridit laskevat alle yhden, niin B-ryhmä katoaa tyystin. Tämä tila on saavutettavissa vain VHH:lla. Eli suomen virallisen tahon suosittama ruokavalio lisää sydäntautiriskiä.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Rypsäri vs voi
ViestiLähetetty: 2015-02-11 13:35:46 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-09-13 23:28:05
Viestit: 1329
Vieras kirjoitti:
Jurpolukki on etsinyt vuosikaudet eikä ole löytänyt Tolosen sivuille?
Lainaa:
Kun veressä on runsaasti LDL:ää, osa siitä hapettuu ox-LDL:ksi (joskus merkitään myös oLDL) ja sokeristuu AGE-LDL:ksi ja "ultrapahaksi" MGminLDL:ksi. Niitä alkaa tarttua valtimoiden sisäseinämiin paakuiksi, joita kutsutaan nimellä plakki. Paakut kovettavat ja ahtauttavat suonta, jolloin veren virtaus heikkenee. Paakut repeytyvät herkästi, jolloin niistä irtoavat kappaleet voivat kulkeutua ohueen suoneen ja tukkia sen. Tällöin syntyy veritulppa ja suonen ruokkima solukko menee kuolioon (nekroosiin). Sitä kutsutaan nimellä infarkti.

http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=211


Lainaa:
Mitä sitten kolesteroli/LDL-veljeskunta teki jouduttuaan kasvokkain tämän suuren, ja mielestäni ylipääsemättömän ongelman kanssa? Hylkäsi ruokavalio-sydäntauti/kolesteroli/LDL (tai miksi sitä ikinä nimitetäänkin) hypoteesin; tai koetti löytää erilaisia tapoja selittää LDL:n kausaalista roolia plakkien synnyssä.

Ei ole mikään yllätys havaita ettei kukaan halunnut hylätä hypoteesia. Tämä oikeaoppisuuden neliskulmainen palikka oli tungettava hinnalla millä hyvänsä sepelvaltimotautien syytä kuvaavaan pyöreään reikään. Muutenhan koko ruokavalio-sydän/kolesteroli/LDL hypoteesi romahtaisi pieneksi tomuläjäksi.

Missä me siis nyt olemme? Kuinka LDL oikeastaan aiheuttaa sepelvaltimotauteja?

Koska sen on oksidoitunut.

Saatatte heikosti kuulla minun takovan päätäni seinään jossakin Manchesterin eteläpuolella, Englannissa.

Koska, rakkaat lukijat, LDL on oksidoitunut! Olette ehkä kuulleet anti-oksidanteista ja niiden maagisesta kyvystä suojella ihmistä sepelvaltimotaudeilta. Mutta kuinka niiden ajatellaan suorittavant tätä suojelutehtävää? Ensisijaisesti siten että oksidoitunut LDL voi imeytyä endoteliumiin, koska endoteelisoluissa on oksidoituneen LDL:n reseptoreita (joista käytetään nimitystä Lox-1, sikäli kun se teitä kiinnostaa).

Ajatus kulkee seuraavasti: Kun LDL on oksitoitunut, se sitoutuu Lox-1 reseptoreihin ja kulkeutuu endoteliumiin ja tämän läpi verisuonen seinämän ulkopinnalle. Tässä valkoiset verisolut, jotka on suunniteltu hävittämään elimistöstä kaikki ilkeät aineet, hyökkäävät niiden kimppuun, imevät ne sisäänsä ja koettavat päästä eroon kaikista oksidoituneista LDL molekyyleistä.

Mutta ei ole olemassa mitään menetelmää millä nämä valkoiset verisolut saataisiin lopettamaan oksidoituneiden LDL molekyylien imeskely. Ne siis kasvavat vain isommiksi ja isommiksi, kunnes halkeavat ja näin verisuonen seinämään syntyy valtavan kauheat määrät kuolleita valkosoluja, LDL palasia, kolesterolia, triglyseridejä, jne. Kun näitä räjähtäneitä valkosoluja on tarpeeksi, klumppu tulee kyllin suureksi pannakseen alulle arterioskleroottisen plakin syntymisen. Tästä syystä oksidoitunut LDL on niin paha ja tästä syystä anti-oksidantit suojelevat.

Tähän ehdotettuun mekanismiin liittyy niin monia ongelmia että on miltei mahdotonta päättää mistä alottaisi. Ehkäpä paras tapa on jatkaa edellisestä esimerkistä.

Jos endoteelisoluissa on oksidoituneen LDL:n reseptoreja, silloin oksidoitunutta LDL:ää imeytyy kaikkien valtimojen seinämien läpi kaikkialta, emmekä me näkisi diskreettien plakkien syntyvän, ainoastaan yleistä valtimoiden seinämien paksuuntumista niiden täyttyessä räjähtelevien valkosolujen jäänteistä ja sisällöistä. Mutta me näemme diskreettien plakkien syntyvän, ja tästä syystä hyppoteesi on väärä koska se ei sovi havaittuihin sairausprosesseihin.

Toinen ongelma on aivan yhtä vakava, vaikka hieman vaikeampi selittää.

Jos oksidoitunut LDL synnyttää plakit, silloin sepelvaltimoteutien 'syynä' täytyy olla verivirrassa oleva liiallinen oksidoitunut LDL. Jos tämä pitää paikkansa, LDL taso on täysin epäolennainen tekijä, ainoastaan oksidoituneen LDL:n määrällä on merkitystä. Tästä syystä, jos uskot tähän hypoteesiin, "kohonnut LDL aiheuttaa sepelvaltimotauteja"-hypoteesi on hylättävä.

Et voi pitää kiinni molemmista argumenteista. Voit väittää että kohonnut LDL aiheuttaa sepelvaltimotauteja - tässä tapauksessa on selitettävä kuinka matalat LDL tasot omaavat ihmiset voivat saada niitä? tai voit väittää että liiallinen oksidoitunut LDL aiheuttaa sepelvaltimotauteja, jolloin LDL tasoilla ei ole mitään merkitystä.

Ironista kyllä, oksidoitunut LDL hypoteesi - jonka oletettiin suojelevan alkuperäistä LDL hypoteesia - itse asiassa tuhoaa koko LDL hypoteesin. Mutta heittelemällä ilmaan mahdottoman paljon ammatillista siansaksaa ja käsittämättömiä toimintamekanismeja, näyttää siltä että voisit pitää kiinni molemmista hypoteeseista. Mutta et voi, valitse jompi kumpi, mutta molempia et voi kannattaa.

Muuten, aikanaan suoritettiin viisi vuotta kestänyt "Heart Protection Study (HPS)", jossa 10000 potilasta sai anti-oksidantteja ja 10000 ei saanut mitään. Entä tulos?

Anti-oksidantti vitamiinien nauttimisella ’ei kyetty osoittamaan olevan minkäänlaista hyötyä’. Toisaalta, ei myöskään kyetty osoittamaan niiden olevan haitallisia.’ Dr Rory Collins BMJ Nov 2001

_________________
http://wainanjutut.blogspot.fi/2015/04/ ... vamme.html


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Rypsäri vs voi
ViestiLähetetty: 2015-02-11 13:45:35 
Siis mikä kohta Tolosen tekstistä ei pidä paikkaansa? Tolonen sanoo että hapettuva LDL on ongelma, samoin karppihörhö(t).

Kylmäpuristettu rypsäri, kuten myös kalaöljy, laskee tutkitusti hapettuneen LDL.n määrää.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Rypsäri vs voi
ViestiLähetetty: 2015-02-11 13:51:20 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-09-13 23:28:05
Viestit: 1329
Jurpolukki jatkaa..

Lainaa:
Ateroskleroosi ei ala kalkkiutumisella vaan valtimon sisäpinnan vauriolla, joka tekee sen läpäisevämmäksi kolesterolia sisältäville hiukkasille. Erityiset tulehdussolut (syöjäsolut eli makrofagit) siivoavat ärsyttävän kolesterolin sisäänsä. Jos urakka on ylivoimainen, näiden pölynimurien pölypussit räjähtävät ja imurisolut kuolevat. Kuollut kudos muodostaa valtimoplakin eli aterooman keskiosan, jota kutsutaan nekroottiseksi ytimeksi. Vasta tässä vaiheessa kalkkiutuminen alkaa tulla kuvaan mukaan.


Näin Sydänliiton Syvänne. Ja nytten ku valtimo vaurioituu niin siihen tulee paikka jota plakisi mainitaan. Se ei saa irrota ruven tavoin vaurion korjaannuttua vaan liueta. Kovettuuko valtimon seinämät sokereiden takia? Niin miksi diabeetikot kuolee veritulppiin pääosin? Kyllä he saavat säädetyn määrän statiineita, mutta.. kuitenkin

_________________
http://wainanjutut.blogspot.fi/2015/04/ ... vamme.html


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Rypsäri vs voi
ViestiLähetetty: 2015-02-11 15:23:19 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2011-04-07 08:01:05
Viestit: 471
Vieras kirjoitti:
Siis mikä kohta Tolosen tekstistä ei pidä paikkaansa? Tolonen sanoo että hapettuva LDL on ongelma, samoin karppihörhö(t).

Kylmäpuristettu rypsäri, kuten myös kalaöljy, laskee tutkitusti hapettuneen LDL.n määrää.


Ihan kaikki!!!

Ei kolesteroli tartu mihinkään seinämiin kiinni, se joka tartuu, on kalkki!

Ja sikses, VHH:ta noudattavalla ei ole tuota hapettuvaa LDL:ää, sitävastoin noita mainitsemiasi kasvisöljyjä lipittävällä henkilöllä on noita runsaasti!!!!

Ja tuo viimeisin väittämäsi ei pidä paikkansa! Sillä on todettu, että kehon kolesteroliarvoa ei nuo öljyt mitenkään laske, vaan kyse on ilmiöstä, jossa kolesteroli siirtyy verenkierrosta kudoksiin, eikä ole näin ollen mitattavissa verestä, joten saadaan harhakuva, että nämä öljyt muka laskevat kolesteroli arvoa!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Rypsäri vs voi
ViestiLähetetty: 2015-02-11 16:17:42 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2009-08-23 18:02:08
Viestit: 366
Kuten tästäkin ketjusta käy ilmi emme oikeastaan varmuudella tiedä miten verisuonitukokset syntyy. Erittäin laaja väestötutkimus kuitenkin on tehty kokonaiskolesterolin alentamisesta. Nimittäin Suomessa. 40 vuoden ajan on kolesterolitasoja yritetty alentaa ja osittain siinä onnistuttukin. Kuitenkaan mikään muu kuin leikkaushoidot (pallolaajennus, ohitusleikkaus) eivät ole vaikuttaneet olennaisesti sv-tautikuolemien määrään. Viimeiset 20 vuotta kolesterolia on yritetty alentaa massiivisella lääkeoperaatiolla eli statiineillä. Kuitenkaan minkään näköistä vaikutusta ei ole ollut. Nämä voi tarkistaa tilastoista.

FF


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Rypsäri vs voi
ViestiLähetetty: 2015-02-11 16:19:11 
Uskon kyllä mieluummin dosentti Tolosta, joka on syvällisesti perehtynyt tutkimuksiin ja on hyvinkin VHH-myönteinen, kuin jotain itseoppinutta karppifanaatikkoa, jonka ymmärryskyky vaikuttaa kovin rajalliselta. VHH-terveysravinto-sivustolla muuten tri Kuusela on täysin samoilla linjoilla dosentti Tolosen kanssa.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Rypsäri vs voi
ViestiLähetetty: 2015-02-11 18:51:59 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-09-13 23:28:05
Viestit: 1329
Vieras kirjoitti:
Siis mikä kohta Tolosen tekstistä ei pidä paikkaansa? Tolonen sanoo että hapettuva LDL on ongelma, samoin karppihörhö(t).

Kylmäpuristettu rypsäri, kuten myös kalaöljy, laskee tutkitusti hapettuneen LDL.n määrää.


En takerru koko mokomaan asiaan. Saapi Tolonen uskoa kuten vieraskin uskottelee jotakin niin miksikäs ne muuttuu. Karppilassa on kyllä näitä kolesteroliuskovaisia ..

Kuten tunnettua notta on onni päästä vertailuryhmään näissä sapuska ja elämäntapa kokeissa.

Vaan vieras voipi joutessaan kysellä niitä arkistojen kätköissä olevaa Autoklinikka tutkimusta joka koskee kolesterolia.

Siitä ihmeitä tekevästä öljystä voipi ortodoksikirkolta kysellä josko heillä olis teillekkin.

_________________
http://wainanjutut.blogspot.fi/2015/04/ ... vamme.html


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Rypsäri vs voi
ViestiLähetetty: 2015-02-11 20:21:13 
Time-lehtikin yhtyy jo kuoroon. Aika osuvaa...

http://time.com/3702058/dietary-guidelines-fat-wrong/


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Rypsäri vs voi
ViestiLähetetty: 2015-02-12 08:23:25 
Vieras kirjoitti:
Uskon kyllä mieluummin dosentti Tolosta, joka on syvällisesti perehtynyt tutkimuksiin ja on hyvinkin VHH-myönteinen, kuin jotain itseoppinutta karppifanaatikkoa, jonka ymmärryskyky vaikuttaa kovin rajalliselta. VHH-terveysravinto-sivustolla muuten tri Kuusela on täysin samoilla linjoilla dosentti Tolosen kanssa.


Kaikki lääkärit ovat korruptoituneita paitsi A.H!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Rypsäri vs voi
ViestiLähetetty: 2015-02-12 19:52:38 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-09-13 23:28:05
Viestit: 1329
Lainaa:
Kaikki lääkärit ovat korruptoituneita paitsi A.H!


Voi poloinen ei kaikki... jostakin ihmeen syystä minua hoitaneet sydänlääkärit eivä uskoneet minua ku kerroin "synnintunnossa" kovanrasvan ja kolesterolin aiheuttaneet minulle veritulpan.

Pinnan alla kytee!!!

ps. voisitko pistää "pesukoneeseen" aivosi?

_________________
http://wainanjutut.blogspot.fi/2015/04/ ... vamme.html


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Rypsäri vs voi
ViestiLähetetty: 2015-02-12 20:25:09 
Olen samaa mieltä kuin lääketieteen tohtorit Tolonen ja Kuusela:

Kun veressä on runsaasti LDL:ää, osa siitä hapettuu ox-LDL:ksi (joskus merkitään myös oLDL) ja sokeristuu AGE-LDL:ksi ja "ultrapahaksi" MGminLDL:ksi. Niitä alkaa tarttua valtimoiden sisäseinämiin paakuiksi, joita kutsutaan nimellä plakki. Paakut kovettavat ja ahtauttavat suonta, jolloin veren virtaus heikkenee. Paakut repeytyvät herkästi, jolloin niistä irtoavat kappaleet voivat kulkeutua ohueen suoneen ja tukkia sen. Tällöin syntyy veritulppa ja suonen ruokkima solukko menee kuolioon (nekroosiin). Sitä kutsutaan nimellä infarkti.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Rypsäri vs voi
ViestiLähetetty: 2015-02-13 01:41:43 
Poissa
A-luokan paskansyöjä
A-luokan paskansyöjä

Liittynyt: 2004-05-25 08:11:35
Viestit: 4830
Paikkakunta: Leivonmäki
Joko kohta ruvetaan miettimään, miksi veressä on kolesteroleja? Eihän tätä ole kunnolla perattu sitten papan.

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=z8tl2GSNxpo
KILO LÄSKIÄ ON ÄMPÄRILLINEN KUSTA.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 89 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 4 5 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 11 vierailijaa


Voit kirjoittaa uusia viestejä
Voit vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)