karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2018-07-16 04:57:37

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 233 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 18 9 10 11 12
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2014-12-24 00:14:23 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 1951
Paikkakunta: Raw by nature
Aamulla emäntä keitteli lantunpalat painekattilassa ja sauvalla sekoiteltiin tasaiseksi, voita ja pippuria vähän mukaan ja uuniin. Ilta yhdeksältä sitten koemaistamaan: täähän on... kylmää! Uunissa paloi kyllä valo, mutta olin tohkeissani unohtanut kääntää lämmöt päälle. :?
No aamulla maistetaan sitten uudemman kerran... =P~

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.
Karppauskaavio 3.0: https://drive.google.com/open?id=1K3RpI ... W51p00CDsQ
Proteiinilaskuri: https://drive.google.com/open?id=1fu4qD ... EelsFw_stA


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-12-24 05:31:18 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-04-06 16:55:41
Viestit: 4713
Paikkakunta: Wonderland
Mahtava moka :lol:

Meillä laatikot sähköuunissa, leivinuunissa käy kinkut kuumana, sinne ei voi laatikoita heitellä :lol: Tulis vielä musta joulu kun kärtsäisivät. Mummi on tosin tehnyt perinteisiäkin, mutta porkkanaa vain kaksi ja sitä en ite saanut tehtyä.. 15 hengelle just ja just maistiaisia :mrgreen: Kattoo josko aamulla vielä urakois, ehtisivät illaksi.. Siis aamulla silleen jos täs välillä nukkuiskin :lol:

_________________
~Smiling is my favorite exercise~
Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-12-26 23:02:07 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-15 11:45:06
Viestit: 3657
Monimuotoisten perhekuvioiden takia meillä on huomenna joulu vol. 2, ja juuri meni tämä suosikkini uuniin yön yli hautumaan. Mausteina loiva valkopippuri ja kevyt muskotti, voin rinnalla vähän laardia. Toivon parasta :)

_________________
[...] chaos is found in greatest abundance wherever order is being sought. It always defeats order, because it is better organised.

-Terry Pratchett


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-12-30 19:50:50 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2006-10-23 18:12:16
Viestit: 252
Paikkakunta: Hidastakin hitaampi...
Testattiin sitten hieman lyhyemmällä paistoajalla (vain 2,5h) ja aavistuksen tuunattuna. Lisättiin kermaa ja saksilla silputtua pekonia suhteella pekonipaketti lanttukiloa kohden. Jopa tavallisesta lanttulaatikosta nenäänsä nyrpistävä tytär santsasi ja kehui uutta herkkua! 8)

_________________
Kampanjasivuni


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-12-30 20:35:14 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-15 11:45:06
Viestit: 3657
Meillä tuli kanssa tosi hyvää, mutta mietoa. Mummi ehti kuolla ennen kuin utsin lanttulaatikon salat selville, mutta olen alkanut arvella, että melko roisi maustaja oli hän :) ensi vuonna inkivääriä ja pomeranssinkuorta ja kenties, varjelkoon, aavistus siirappia [-X Isä jo hyväksyi laardin käytön tyytyväisenä, epäili että mummin ratkaisu on ollut kananrasva (jota se muutenkin on lykkäillyt sangen kiinnostaviin sapuskoihin, näin nykynäkökulmasta).

Kanssakerrostaloasujille vinkkinä, että alun keittäminen sujuu tosi hyvin "heinälaatikossa", jonka virkaa meillä tekee säänpieksemä styroksinen kylmälaukku. Kuusi tuntia haudutusta, ei juuri lainkaan ristikukkaisille ominaisia kaasuja :) Ruoka on myös tosi vaivaton kun se keittyy ja paistuu näin oikeastaan itsekseen.

_________________
[...] chaos is found in greatest abundance wherever order is being sought. It always defeats order, because it is better organised.

-Terry Pratchett


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-12-31 00:12:10 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-12 09:46:27
Viestit: 5758
Itselläni samanlainen olo kuin Arvo Morkkiksella; koen lanttulaatikon liian miedon makuiseksi. Perhe ei nurise, mutta itse toivon särmää. Ja oikeasti, en koe tätä makeaksikaan ollenkaan. Olen tehnyt monena vuonna ja aina kaivannut jotain vahvempaa ja imelämpää.

Pitää miettiä ensi vuodeksi mausteita, ja ehkä sitä Arvo Morkkiksen ideoimaa siirappia kaipaisin itsekin.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-12-22 23:52:13 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2012-01-12 14:24:15
Viestit: 1655
Paikkakunta: Satakunta
Mites tänä vuonna? Kukaan uskaltanut kokeilla maustettuna?

Oma meni reilulla tuplavoilla. 8)

_________________
Praise the lard!! Elämme jännittäviä aikoja.

Päikky


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-12-23 20:26:47 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2012-12-30 12:19:01
Viestit: 226
Paikkakunta: Vantaa
Samoin tuplavoilla. 3 kg lanttuja ja 300 g voita. Juuri kaadoin uunivuokaan ja oli herkullista jo tuo puoliraaka tekelekin.

_________________
"Some people feel the rain. Others just get wet."- Bob Dylan ♥


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-12-16 11:51:01 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 38258
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Nosto.
Sain juuri lantut paloiteltua... :)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-12-17 22:13:22 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi

Liittynyt: 2011-02-22 08:20:56
Viestit: 73
Tätä laatikkoa teen joskus muulloinkin kuin jouluna, välillä porkkanasta, enkä sure voin määrää.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2017-12-18 16:25:08 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2013-11-24 01:38:52
Viestit: 1595
Jaahas, 18pv, jouluruoka on mun huki, tosta pitää aloittaa kun oli viimeksikin suosittua.

_________________
Just eat a goddamn steak


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-01-01 15:20:03 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi

Liittynyt: 2011-02-22 08:20:56
Viestit: 73
Taas ja jälleen söin tätä laatikkoa. En tiedä/muista hiilaripitoisuutta mutta uunin jälkilämmössä kolmantena päivänä se on jälleen parantunut. Ihmettelen mm. marttojen ja kokkien intoa löträtä siirappia kaikkiin laatikoihin. Ehkä kun paistaminen tehdään liian kuumassa uunissa maku on otettava sokerista kuten kaikkiin muihinkin ruokiin.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-01-01 15:25:40 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 51335
Mä teen usein lanttukuutioita. Siinähän siis paistetaan possunkylkeä, nostetaan syrjään, lisätään lanttukuutiot pannulle ja alkuperäisohjeessa lisätään suolaa ja siirappia. Olen vuosikaudet tehnyt ilman siirappia haudutellen, ei tarvitse niitä possuja ottaa pois, lisää vaan voita ja ne lanttukuutiot. merisuolaa ja maustepippuria. Parempia ovat kuin siirapin kanssa. Kaalilaatikkoonkin pitäisi lisätä siirappia. En lisää. Enkä laita riisiä, mutta paistan melko kauan miedossa lämmössä. Jauheliha on pannulla paistettu, kaali esihaudutettu kattilassa. Ja Camillan mamman lanttulaatikko on paras. Ei tule vatsanpuruja!


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 233 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 18 9 10 11 12

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)