karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-28 10:31:40

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 242 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 19 10 11 12 13 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2013-12-23 00:08:43 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2011-12-22 13:55:30
Viestit: 420
Paikkakunta: pirkanmaa
Camillan mamman lanttulaatikkoa tein minäkin. Kahdesta kilosta lanttuja tuli yksi iso ja yksi pieni kermansaven uunivuoallinen. Aika pieneen siis lopulta kutistui. Pienemmän lootan olen jo maistiaisina melkein tuhonnut parissa päivässä. Huomiselle on siinä vielä makupala. Kyllä onkin herkkua! Bataattilaatikkoa ja porkkanalaatikoakin tein vähän samaan tyyliin, tosin porkkanalootaan laitoin vähän mantelijauhoa ja pofiberiä sekaan eivätkä olleet niin pitkään uunissa. Näitä en ole vielä valmiina maistanut.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-12-25 08:35:40 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-07-26 15:21:14
Viestit: 1634
Poikaystävä kokkasi meille tuplasatsin lanttulaatikkoa. Siitä tuli todella hyvää, eiköhän tämä jää joulupöydän vakioksi. ;)

_________________
<3 Kookosöljy
Iherbin alekoodi uusille tilaajille IRI825 ;)
Pilkettä-blogi


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-12-25 11:27:06 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi
Avatar

Liittynyt: 2013-07-21 18:22:45
Viestit: 117
Paikkakunta: Kanta-Häme
Juu, tätä tuli tehtyä. Parasta lanttulaatikkoa ikinä. Pikkusen modasin lisäämällä muskottipähkinää ja kermaa. Uunissa 14 tuntia + 1 tunti jälkilämmöillä.

Ja kaveriksi tälle ihanuudelle sopii älyttömän hyvin Täydellinen paahtopaisti

_________________
Vihanneksilla läträäminen on epäeettistä


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-12-27 18:01:47 
Poissa
nuivakarppi
nuivakarppi

Liittynyt: 2007-04-12 12:26:35
Viestit: 4406
joo, namia oli ja syötyä tuli. lurps!
- se PORKKANALAATIKKO vasta herkkua olikin??!! siis jestas että meni makeaksi; jäi lanttulaatikko selkeesti kakkoseksi. mutta hyvää oli lanttulaatikkokin; joka vuosi aion tehdä samalla kaavalla!

_________________
iHerb-koodi: PEL872
(karppaus aloitettu 4/2007)
1. päiväkirja: viewtopic.php?f=11&t=26625
2. pvkirja: viewtopic.php?f=11&t=27408


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-12-27 20:12:40 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 4153
Paikkakunta: Raw by nature
Kiitokset Camillan mammalle! Hyvää oli ja kelpasi lapsenlapsillekin.

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-12-29 21:36:33 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-08-31 20:21:01
Viestit: 7651
Paikkakunta: Turku
Lanttulaatikko sai perheeni hyväksynnän, ensi vuonna uusiksi! :D

_________________
"Experience is not what happens to you; it's what you do with what happens to you." - Aldous Huxley

Pölinöitä vol. 4 ja palstaunelmia

Oulaliina jolkottelee kohti puolikasta


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-01-12 11:26:17 
Poissa
yökarppi
yökarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-08-01 14:29:11
Viestit: 5362
Paikkakunta: Vaasa
Tuli itse tehtyä tänä vuonna ja hyvää oli. 13h tuntia uunissa n. 50 astetta :D Itse lorautin joukkoon hieman kermaa.

_________________
" Kaikki on mahdollista paitsi pyöröovista hiihtäminen"
Karppi nro 1745


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-01-12 12:55:04 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-08-31 20:21:01
Viestit: 7651
Paikkakunta: Turku
Itse pidin alkuperäisohjeella (no vähän enemmällä voilla tietty :wink: ) juuri sen takia, että siihen ei tullut kermaa. Kerma tekee mielestäni lanttulaatikosta öklön, tuossa ei ollut sitä ongelmaa! :P

_________________
"Experience is not what happens to you; it's what you do with what happens to you." - Aldous Huxley

Pölinöitä vol. 4 ja palstaunelmia

Oulaliina jolkottelee kohti puolikasta


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-12-20 11:21:44 
Poissa
yökarppi
yökarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-08-01 14:29:11
Viestit: 5362
Paikkakunta: Vaasa
Mua naurattaa, kun käyn täällä katsomassa aina oman ohjeeni :D

_________________
" Kaikki on mahdollista paitsi pyöröovista hiihtäminen"
Karppi nro 1745


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-12-20 12:11:27 
Camilla kirjoitti:
Mua naurattaa, kun käyn täällä katsomassa aina oman ohjeeni :D


Onhan se katsomisen (ja tekemisen) arvoinen =D>


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-12-20 13:19:34 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2012-01-12 14:24:15
Viestit: 3152
Paikkakunta: Satakunta
Ei maku itseäni niin ylättänyt. Olikohan vika suolattomassa voissa vai se ettei voi ja lanttu sekottunut riittävästi vai muuten vain?

_________________
Nature doesn't jump.

Praise the lard!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-12-21 22:21:22 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-04-06 16:55:41
Viestit: 4713
Paikkakunta: Wonderland
Tämä pitää oikeesti olla uunissa kauan. Mulla oli ensin yön yli, ja ihmettelin ettei niin makeeta ollut kun aattelin. Sitten tajusin, että meidän uunihan vaatii n. 25 astetta korkeamman säädön, joten nostin lämpöä ja muutama tunti lisää. Jo tuli hyvää!

Omat on pakasteessa oottamassa, huomenna teen mummolassa erän kans ja varmaan leivinuunissa paisto.

_________________
~Smiling is my favorite exercise~
Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-12-21 22:22:27 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-04-06 16:55:41
Viestit: 4713
Paikkakunta: Wonderland
Jos käyttää suolatonta voita niin lisäisin kyllä suolaa. Yleensä olen tehnyt laatikot kerman, hunajan ja kananmunan kans, mutta nyt teen tätä pelkistettyä pitempipaistoista.

_________________
~Smiling is my favorite exercise~
Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-12-22 14:36:34 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-08-31 20:21:01
Viestit: 7651
Paikkakunta: Turku
5 laatikkoa odottaa kaapissa! Itsellä aineksina tosiaan vaan lanttu, voi, suola ja valkopippuri. Paisto noin 9 h, 75 'C. Paiston 3 viimeisen tunnin aikana kostutin laatikoita keittoveden ja voin seoksella. Noilla spekseillä tuli ainakin viime vuonna tosi hyvää, ja perheeni ei meinannut uskoa, että seassa ei ollut siirappia. :D

Itse en voi sietää oikeastaan mitään valmiita lanttulaatikoita. Kuten vajaa vuosi sitten olen todennut, kerma tekee laatikosta öklön. Lisäksi suurin ongelma monissa "muiden tekemissä" lanttulaatikoissa on muskottipähkinä. Eieieieieieieieieieiei. :smt091 :smt091 :smt091 Vain ja ainoastaan suolaa ja hipsaus valkopippuria.

_________________
"Experience is not what happens to you; it's what you do with what happens to you." - Aldous Huxley

Pölinöitä vol. 4 ja palstaunelmia

Oulaliina jolkottelee kohti puolikasta


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-12-22 16:54:13 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2006-10-24 12:48:38
Viestit: 21
Samoin viisi foliovuokaa on jääkaapissa. Olivat sitten viimeiset valmissoseesta tehdyt. Nyt vasta hokasin, että ovat menneet sotkemaan sekaan
perunatärkkelystä. Laiskuuttani olen tähän asti mokomaa käyttänyt siinä luulossa, että lisukkeita ei ole, vaan kyseessä on silkka lanttusose.
(Suvi-merkkinen siis). Romahtakoon heidän myyntinsä ...kele :evil:


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-12-22 16:57:56 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2006-10-24 12:48:38
Viestit: 21
Äh eiku... taisi olla sittenkin lisättynä maissitärkkelystä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-12-22 23:11:45 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2012-01-12 14:24:15
Viestit: 3152
Paikkakunta: Satakunta
Mamachi kirjoitti:
Tämä pitää oikeesti olla uunissa kauan. Mulla oli ensin yön yli, ja ihmettelin ettei niin makeeta ollut kun aattelin. Sitten tajusin, että meidän uunihan vaatii n. 25 astetta korkeamman säädön, joten nostin lämpöä ja muutama tunti lisää. Jo tuli hyvää!

Omat on pakasteessa oottamassa, huomenna teen mummolassa erän kans ja varmaan leivinuunissa paisto.


Huomasin kinkkua paistaessa, että tosiaan uunin lämpötila ei ihan täsmää. Jotta pitänee kokeilla uusiks asap.

_________________
Nature doesn't jump.

Praise the lard!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-12-23 21:09:41 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2006-10-24 12:48:38
Viestit: 21
Komento takaisin!
Tarkistin juttua uudelleen ja näköjään lukihäiriö iski:
Kyseessä on kaksi eri tuotetta
1. Suvi tuore lanttusose ja
2. Suvituore lanttusose (se, jossa on lisättynä maissitärkkelystä)
Tuo käyttämäni Suvi lanttusose on tuoteselosteen mukaan 100% lanttusosetta ilman lisäaineita. Olin onneksi leikannut viime ostoksista
tuoteselostelapun talteen.
Sorry turha hälyttely :oops:


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-12-23 22:10:00 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2012-01-12 14:24:15
Viestit: 3152
Paikkakunta: Satakunta
Nyt pistin kinkkumittarin kaveriksi ja yli 80 näyttää. Hieman liikaa ilmeisesti. Täytyy koitta hienosäätää lämpöä, jos ko. mittariin on luottamista?

_________________
Nature doesn't jump.

Praise the lard!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-12-23 23:23:47 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2011-12-22 13:55:30
Viestit: 420
Paikkakunta: pirkanmaa
Mulla tuli ongelmaa leivinuunin lämmityksen ajoituksen suhteen, että mihin vuorokaudenaikaan siellä olisi sopiva lämpö ja kauanko. No eipä hätää. Käytin valmiit loorat (2 isoa foliovuokaa) leivinuunissa noin 175 asteessa sen aikaa, että alkoivat kunnolla kuumenemaan. Paketoin nuo parin leivinpellin väliin ja käärin paksuun froteepyyhkeeseen ja nostin uunin päälle. Saapas nähdä toimiiko tämä heinälaatikon korvike ollenkaan. Jos ei niin siirrän sitten aamulla leivariin jatkoille. Tosin mun pitää lähteä aattona töihin jo klo 13 jälkeen ajelemaan, ettei kovin monta tuntia kerkeä enää muhittaa, jos ei sitten jätä miehen tehtäväksi poisottoa. Olisi kyllä kiva maistaa ennen töihin lähtöä :smt118 . Tämä minunkin laatikkoni on kuten oulaliinan: lanttua, voita, suolaa ja valkopippuria.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 242 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 19 10 11 12 13 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 17 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)