Vihdoin ehdin!
PIhalla on vaikka mitä, enkä osannut päättää yritänkö norjalaista vuohenputkikeittoa vaiko Tuusulan lipstikkakeittoa.
Vuohenputki voitti, aluksi.
Keräsin pyydetyt puolitoista litraa lehtiä, jotka tänä vuonna suorastaan röyhyävät ja ovat sopivasti poimuilla vielä isoina vonkaleina. Siihen meni ihan useampi minutti, muttei kyllä varttia. Keittiössä
Varret veks,
keitetty lehdet pehmeiksi suolavedessä,
läviköity vesi pois,
bamixoitu miten kuten,
kuullotettu mössö 50g voissa yhdessä pilkotun sipulin kanssa,
lisätty muutama desi strutsinroikaleitten lientä ja vähän vettäkin (ohjeessa puhuttiin luuliemestä
)
jätetty kypsymään kera suurukseksi lisätyn raastetun raa'an pienen perunan,
bamixoitu uudestaan ja maistettu.
Ihan mitäänsanomatonta.
LIsätty suolaa ja puoli teelusikallista sokeria ja vajaa desi kermaa (olivat ohjeessakin).
Edelleen ohut ja tylsä maku.
Luovutettu.
Tuunattu soppa tuusulalaiseksi,
eli silputtu saksilla kattilaan kahden ison lipstikanvarren lehdet ja haudutettu vielä hetki.
Hiven lisää suolaa
... ja tuota voi nyt tarjota ihan kenelle hyvänsä.
Sellaisenaan tai munanpuolikkailla ja pekonimuruilla täydennettynä.
Kannatti herätä, kannatti herätä
I
lipstikka.
********
Noniin, toinen kokeilu onnistui nappiin. Laitan sen Kawaketjuun, jotta löydän jatkossa.
Löytyy täältä:
viewtopic.php?p=1879868#p1879868
_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä.
Tyyli täällä, kliksEi eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)