karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-29 08:19:18

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 1290 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 159 60 61 62 6365 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2014-03-08 12:59:12 
Poissa
apina
apina

Liittynyt: 2009-12-21 22:22:11
Viestit: 10830
Valtz0r kirjoitti:
Taisin nyt parantua jo pikaisesti, tai no viikkohan siinä meni :wink:

Meitsi vois lähteä kauppaan ostamaan maitoa, jotta vois syödä aamiaismuroja. Ja voileipää. Rest in peace, karppimeininki. 8)


Gettin' arrogant? 8) Pikaisiin paranemisiin! :mrgreen:
:D

_________________
äh


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-05-01 17:03:54 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-01-10 22:52:43
Viestit: 2503
Valtsun terveysblogi - Milloin kova rasva, sokeri ja alkoholi ovat haitaksi - ja milloin eivät?

Mmmmm...

_________________
Valtsun terveysblogi


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-05-10 23:34:31 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-01-10 22:52:43
Viestit: 2503
Fibromyalgia, krooninen väsymysoireyhtymä, CoQ10 ym...

Nyt tuli taas ihan jänniä yhteyksiä vastaan joten kerrotaas niistä vähäsen! 8)

Aloitetaas nyt toteamalla että fibromyalgia on siis oireyhtymä, johon kuuluu keskeisenä osana mm. krooninen kipu, väsymys, masennus, unihäiriöt, alentunut perusaineenvaihdunta ja alentunut heräämisruumiinlämpö. John C. Lowe on huomannut, että fibromyalgiassa on kymmeniä fysiologisia yhtäläisyyksiä kilpirauhasen vajaatoiminnan kanssa ja osoittanut myös sen, että aktiivisella kilpirauhashormonilla (T3) voidaan hoitaa fibromyalgiaa tehokkaasti, silloinkin kun potilas on "kilpirauhasterve" eli hormoniarvot on labrojen mukaan kunnossa. Vaikutus varmaankin perustuu ensisijaisesti solutason aineenvaihdunnan tason nopeuttamiseen, jolloin runsaampi energiantuotanto estää lihasten väsymistä ja kipeytymistä - ja tietysti parantaa muidenkin elinjärjestelmien toimintaa.

Luulin aikaisemmin että ainoat kiinnostavat julkaisut aiheesta tulevat tuolta Lowelta, mutta nyt kiinnostus aiheeseen heräsi uusiksi kun löysin mm. Mario D. Corderon ja Michael Maesin tutkimusartikkeleita aihetta koskien. Ensimmäisenä vastaan tuli tämä.

Cordero et al: Oxidative Stress Correlates with Headache Symptoms in Fibromyalgia: Coenzyme Q10 Effect on Clinical Improvement (2012)

Tässä paperissa tehdään aika kiinnostavia havaintoja fibromyalgian luonteesta. Tutkijat mittasivat joitakin arvoja fibropotilaiden verisoluista ja huomasivat että ATP-tasot on niissä usein ihan superalhaalla ja hapetusstressistä kertovan malonaldehydin (MDA) määrä taas kuusinkertainen normaaliin nähden. Sitten se keskeinen havainto: ubikinonin eli CoQ10:n tasot olivat näillä myös tosi alhaalla, ja kyseistä ravinnetta antamalla (300mg/d) potilaiden ATP ja MDA normalisoituivat ja oireet lievenivät huomattavasti. Eli tässä tilanteessa CoQ10 oli yllättävänkin simppeli ja tehokas keino palauttaa potilaiden solujen aineenvaihdunta normaaliksi (tai ainakin lähes normaaliksi).

Increased oxidative stress and coenzyme Q10 deficiency in juvenile fibromyalgia: amelioration of hypercholesterolemia and fatigue by ubiquinol-10 supplementation

Myös japanilaiset tutkivat fibromyalgiaa, tällä kertaa teini-ikäisten fibromyalgiaa, ja he eivät analysoineet valkosoluja vaan ihan plasmamarkkereita. Kolesterolit olivat ainakin koholla, ja vapaat rasvahapot (FFA) olivat ihan hullun koholla. Ubikinonin määrä oli OK, mutta pelkistetyn muodon eli ubikinoli-10:n määrä oli hyvin alhainen, joten tässä tutkimuksessa annettiin ubikinolia (100mg/d) eikä ubikinonia. Oireet lievenivät hieman, mutta mitään huikeita tuloksia ei saatu. Jännä havainto se, että ubikinolitasot tippuvat takaisin alas melkein heti sen jälkeen kun supplementaatio päättyy eli jokin pitää niitä CoQ10-tasoja alhaalla (mietin että voisiko krooninen tulehdus tehdä sen - ehkä?).

Nojoo, nyt ei jaksa linkkailla kamalasti, mutta muita havaintoja/mietteitä

- Cordera MD huomasi yhdessä tutkimuksessa, että fibropotilailla CoQ10 auttaa masennusoireisiin (Beckin masennustesti) tosi hyvin, pojot tippuivat muistaakseni 22 -> 6, kun taas plaseboryhmässä nousivat 22 -> 24

- CoQ10 puutosta usein myös kroonisessa väsymysoireyhtymässä, masennuksessa, migreenissä, verenmyrkytyksessä ja muistaakseni vielä ientulehduksessa eli näissä vaivoissa CoQ10 voinee nostaa joidenkin kudosten aineenvaihdunnan tasoa kilpirauhashormonin tavoin jollen nyt erehdy pahasti...

- Fibromyalgiapotilailla on ilmeisesti aina (100%) SIBO eli ohutsuolen bakteerien liikakasvua, luulen että on yksi syy oireiden taustalla, mutta voisiko olla myös seuraus (jos aineenvaihdunta nollissa, niin ehkä ruoansulatuskanavakaan ei hoida hommiaan täydellisesti?)

- Michael Maes kokeili tutkimuksessaan “leaky gut” -dieettiä krooniseen väsymysoireyhtymään, ja sehän tepsi aika hyvinkin, ja myös noi LPS-ongelmat väheni selkeästi! Voisi siis päätellä että kyllä se suoliston läpäisevyys ja immuunireaktio LPS:ään voi olla ihan keskeinen tekijä näissä ongelmissa ehkä...

- Kroonisessa väsymysoireyhtymässä mitokondrioiden aineenvaihdunta useimmiten tosi vajaata myös (Myhill ym. 2009), mutta ilmeisesti fibromyalgiassa on vielä vähän enemmän mitokondriotason ongelmia

- Ja kun perusaineenvaihdunta on alentunut ja on tulehdustakin kehissä, niin taitaa lihoaminen olla helppoa... Ja tosiaan, fibromyalgiapotilailla on useimmiten aika korkea painoindeksi. Kuten PCOS-potilaillakin, joilla myös perusaineenvaihdunta selkeästi alentunut. Tai kilpirauhaspotilailla. Ja yhden kyselyn mukaan fibromyalgiasta kärsivät naiset syövät kaloreita vain puolet siitä mitä terveet ihmiset.

- FM-potilaista 30% kärsii levottomista jaloista... PMS-naisilla fibromyalgia paljon yleisempää kuin "terveillä"

- 40% CFS-potilaista näemmä kärsii kilpirauhasen tulehduksesta (ohutneulanäytteen mukaan) ja samoin fibromyalgiapotilaista noin 40% ilmeisesti kärsii sentraalisesta eli aivolisäkeperäisestä kilpirauhasvajiksesta

- Glysiini (ja N-asetyylikysteiini) parantaa noita FFA- eli siis NEFA-arvoja ja tulehdusta, kun taas CoQ10 ei tunnu auttavan taas noihin kuvioihin hirveästi. Luulen siis että yhdistelmähoito (glysiini+CoQ10) voisi olla fibroon mahdollisesti paljonkin tehokkaampi hoito kuin pelkkä CoQ10, koska sitten saataisiin hyötyä myös tulehdukseen, insuliiniherkkyyteen ja lipidiperoksidaatioon jotka on mahdollisesti tärkeitä taustatekijöitä myös solujen alentuneen aineenvaihdunnan taustalla. Ja jos rottatutkimuksia uskotaan, niin glysiinihän auttaa kaikkiin mahdollisiin vaivoihin ja suojaa myös alkoholilta, sokerilta ja kovalta rasvalta estämällä tulehdusjuttuja

- Matala-annoksinen naltreksoni eli LDN näyttäisi lievittävän fibromyalgian oireita jonkun verran, ja sitähän pidetään aika hyödyllisenä moneenkin vaivaan... (2009, 2013)

- Fibromyalgiaan on tutkittu myös sitä lähi-infrapunaa 904nm aallonpituudella ihan hyvin tuloksin, eli valo suojaa myös fibromyalgialta... tässä yksi paperi aiheesta... pohdittavaksi jää, voisiko 250W lämpölampullakin saada saman vaikutuksen aikaan, ainakin jos Kelloggin kirjaa 1910 siteerataan niin siinä kroonisesta väsymyksestä käytetään termiä neurasthenia ja mainitaan lamppuhoidosta että there is no disease in which greater benefit may be derived from light appliances than this :)

_________________
Valtsun terveysblogi


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-05-11 11:22:45 
Poissa
napakettu
napakettu

Liittynyt: 2009-07-25 19:43:02
Viestit: 12442
Hyvin kiteytettyä löytöä =D> Ja allekirjoitan omakohtaiseen kokemukseen nojaten tuon fibron ja hypotyreoosin yhteyden: 16 vee ja autoimmuunityreoidiitti ja kipuja, jotka vähäteltiin kasvukivuiksi (siis vielä tuossa iässä #-o ).
Kivut ja Hashi katosivat parikymppisenä ja paluu todellisuuteen siinä nelikymppisenä, tosin nyt vain fibro ja hypo.

Täytyy paremmalla ajalla lukea nuo linkit

_________________
Kuva
This woman is made of curves and lines

18518 Nirrilä


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-05-11 12:49:17 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-01-10 22:52:43
Viestit: 2503
Peat on kirjoittanut noista kasvukivuista. Sopii ilmeisesti sun tilanteeseen ihan hyvin:
Lainaa:
Hypothyroid muscles typically retain excess water, and fatigue easily, taking up more water than normal during exertion. In childhood, mild hypothyroidism often causes the leg muscles to swell and ache in the evenings, with what have been called "growing pains."

[...]

Later, in a more mature person, chronically fatigued and painful muscles that at one time would have been diagnosed as rheumatism, may be diagnosed as fibromyalgia. Most doctors are reluctant to prescribe thyroid supplements for the problem, but the association of elevated prolactin with the muscle disorder is now generally recognized.

_________________
Valtsun terveysblogi


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-05-12 00:03:48 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-01-10 22:52:43
Viestit: 2503
Valtsun terveysblogi - Fibromyalgian ja CFS:n oireiden taustalla on energia-aineenvaihdunnan häiriö

Tuommoista tänään...

_________________
Valtsun terveysblogi


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-05-12 17:14:01 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2011-09-13 09:50:14
Viestit: 484
Mainitsit kirjoituksessasi jotain ruoan vaikutuksesta tähän sairauteen tai sen hoitoon. Miten vegaanius mahtaisi vaikuttaa tällaisessa taudissa?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-05-12 17:55:03 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-01-10 22:52:43
Viestit: 2503
Vaikea sanoa, osittain senkin takia että veganismin voi toteuttaa aika monella tapaa.

Joissain tutkimuksissa vegaaniruokavaliosta on ollut selvää hyötyä fibromyalgian oireisiin - niissä vegaaniruokavalio on yleensä aika "terveystietoisesti" laadittu ja se on luultavasti yksi syy hyötyjen takana (koehenkilöiden alkuperäisestä ruokavaliosta en tiedä). En tiedä onko lihan poisjättäminen itsessään kovin merkittävä juttu terveydelle.

_________________
Valtsun terveysblogi


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-05-14 19:16:19 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-15 11:45:06
Viestit: 3672
Vegaani ei jätä pois ainoastaan lihaa vaan kaikki eläinkunnan tuotteet, jolloin ainakin supplementoimatta ja länsimaisella suolistoflooralla tilanne on todella erilainen kuin sekasyöjällä :)

_________________
[...] chaos is found in greatest abundance wherever order is being sought. It always defeats order, because it is better organised.

-Terry Pratchett


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-05-17 15:19:56 
Poissa
napakettu
napakettu

Liittynyt: 2009-07-25 19:43:02
Viestit: 12442
Ja kun tuo fibro on vielä jokaisella erilainen, niin toisille auttaa vegaanius ja toisille LCHF ja kolmansille jokin muu. Oireyhtymästä kun on kysymys

_________________
Kuva
This woman is made of curves and lines

18518 Nirrilä


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-05-25 15:43:03 
Poissa
humpuukikarppi
humpuukikarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-02-24 16:18:50
Viestit: 16113
Paikkakunta: Sonsuossa
Enhän mä oo muistanu saati saanu aikaseksi kirjotella. Kännyllä ei jaksa ja kone on rikki.

_________________
Baltazar ei muistanut mitään. Hän ei nimittäin ollut syönyt joka-aamuista kananmunaansa. Munia ei ollut seuraavanakaan aamuna, Baltazarin aivot menivät aivan solmuun!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-06-12 00:28:36 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-01-10 22:52:43
Viestit: 2503
Aa, höh 8)

Meitsi sai terveysbloggaajana kutsun ensi viikolla pidettävään "sokeriseminaariin", jossa puhutaan sokerin terveysvaikutuksista... Sokeri- ja elintarviketeollisuuden edustajia on puhumassa, kuten myös Fogelholm. Kiinnostaa nähdä millaista juttua :)

Mun blogissani on taas jotain pieniä uusia juttuja: http://valtsuhealth.blogspot.fi/

_________________
Valtsun terveysblogi


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-06-12 07:10:46 
Poissa
vaelluskarppi
vaelluskarppi

Liittynyt: 2006-03-18 07:35:32
Viestit: 55976
Paikkakunta: Kerava
Höh, sokerilla muka terveysvaikutuksia :shock: :lol:

_________________
Elämä on arvaamatonta, koska tahansa voi tapahtua jotain hyvää. Eeva Kilpi

Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme että kaikki käy hyvin. Mauno Koivisto


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-06-12 08:58:44 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-01-10 22:52:43
Viestit: 2503
Luulen että ne kyllä tunnustaa lisätyn sokerin haitallisuuden/turhuuden. Mut se selviää sitten... :)

Toisaalta nykyisinhän mä en nää sokeria enää "ykköspahiksena" ruokavaliojutuissa. Pari päivää sitten tsekkailin muutamia tutkimuksia, joissa käytännössä yli 50% rottien kuivaruoasta korvataan sokerilla, jolloin rottien sokerinsaanti nousee hullusti ja toisaalta proteiinin ja mikroravinteiden saanti vähenee alle puoleen normaalista. Maltillinen määrä glysiiniä näyttää kumoavan kaikki haitat...

Lainaa:
Tuloksena syntynyt ravinneköyhä, äärimmäisen runsassokerinen ruokavalio aiheutti rotille huomattavaa verenpaineen nousua, keskivartalolihavuutta, veriarvojen huononemista sekä muita ongelmia. Kuitenkin, jos juomaveteen lisättiin sokerin lisäksi myös 1% glysiiniä, lähes kaikki ravinneköyhän ja sokeripitoisen ruokavalion haitat kumoutuivat neljässä viikossa - vaikka rotat olivat noudattaneet haitallista ruokavaliota tätä ennen kaksikymmentä viikkoa eli viisinkertaisen ajan.[18]

_________________
Valtsun terveysblogi


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-06-17 15:49:31 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-01-10 22:52:43
Viestit: 2503
Sokeriseminaari oli vähän tylsä... Fogelholm aloitti puheen mainitsemalla että tyydyttyneen rasvan demonisoinnissa mentiin aikoinaan ihan liian pitkälle, mutta on toisaalta sitä mieltä että nykyisin sokeria pilkataan tietyissä piireissä liian paljon 8)

_________________
Valtsun terveysblogi


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-06-29 08:11:25 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-01-10 22:52:43
Viestit: 2503
Söin eilen kolme juustohampurilaista. McDonalds tarjoaa ihan suhteellisen halvat eväät (1€/kpl). Melko tylsiähän noi juustohampparit on ilman majoneesia tai kunnon salaattia, mutta yks kikka ruokailukokemuksen parantamiseksi on lisätä ylimääräistä ketsuppia hampurilaiseen. 8)

Jonkun verran oon kertaillut noita tulehdus-metabolinensyndrooma-kuvioita. Blogissa on aiheesta teksti ja n. 100 tutkimusviitettä yhteensä tällä hetkellä: http://valtsuhealth.blogspot.fi/2014/05 ... li_29.html

Pitäisi tehdä blogikirjoitus ihmiskosketuksesta ja terveysvaikutuksista. Selkeästi ihmissuhdejutuilla on merkitystä hyvinvointiin ja on aiheesta tutkimustakin ihan hyvin, mutta vähän hankala tota kirjoitusta on silti saada kasaan.

Mulla on kesätyönä pari kitaraoppilasta ja yksi piano-oppilas. Tulee ihan hyvä fiilis kun tyypit oppivat uutta.

_________________
Valtsun terveysblogi


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-07-02 13:11:19 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-01-10 22:52:43
Viestit: 2503
Kuva

_________________
Valtsun terveysblogi


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-07-02 13:54:31 
Poissa
kukkahattukarppi
kukkahattukarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-10-30 22:39:49
Viestit: 18408
Paikkakunta: Jämtland
Onnittelut! Töitä varmaan tulee riittämään ja toivottavasti aikaa myös musiikille.

_________________
Karppausta v 2008 keväästä Heikkilän ketoruokavalion ja Annikan LCHF tyyliin.
LCHF ruokavalio(kin) toimii vain jos sitä noudattaa.
Old lives matter.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-07-02 13:55:23 
Poissa
Avaruuskarppi
Avaruuskarppi

Liittynyt: 2011-05-09 07:17:02
Viestit: 15264
Paikkakunta: Kolmas kivi auringosta
Onnittelut täältäkin!

_________________
Vuodesta 2011
Ihmiseläimen lajinmukainen ruokavalio
En ole vielä pudonnut.

Once you have been taught to think, it's hard to stop.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-07-04 10:08:03 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-01-10 22:52:43
Viestit: 2503
Kiitos! 8)

Ihan hullua että pääsin sisään, koska tavallaan kaikki meni pieleen tossa kevään pääsykoerumbassa.

1) Piti kerrata lukion fyssat, bilsat ja kemiat kunnolla. En jaksanut. Luin vaan fysiikat, enkä niitäkään kunnolla.

2) En tehnyt yhtään tehtävää harjoitukseksi, koska luin vaan tehtävien vastauksia.

3) Väsyin lukemiseen kolme viikkoa ennen pääsykoetta ja aloin silloin vaan keskittyä kavereihin ja terveysbloggaamiseen.

4) Mulla oli pääsykokeessa kuumetta ja unohdin aspiriinin reppuun.

5) Koe meni epävarmasti ja tosi monta tehtävää jäi tekemättä. Muiden mielestä oli "helppo koe".

Mutta läpi meni, ja 75.289 pisteen yhteispisterajakin ylittyi komeasti 0.084 pisteellä. Eli kuitenkin taidot riitti vaikka kaikki menikin vähän pieleen.



Mun uusi blogikirjoitus 180DegreeHealth -blogissa joka siis palasi eloon:

180DegreeHealth - Thyroid, Inflammation, and Metabolic Syndrome: The Surprising Power of Context

_________________
Valtsun terveysblogi


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 1290 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 159 60 61 62 6365 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 24 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)