Nämä "keksin" vahingossa kun itsellä ja lapsilla oli vähän flunssainen olo. Innoittajana oli telkusta nähty "Isoäidit Kokkaa" tjsp. -ohjelma, ja siinä esitetty Juutalainen Penisilliini-resepti.
Kanalientä 1l (käytin Sukulan Via-lientä, kun sitä sattui olemaan purkillinen jääkaapissa, öhöm, toudella karppia, hh 0.7)
Broilerin jauhelihaa 400g
1 kananmuna
mausteita (tämä riippuu täysin uhreis...eikun kohderyhmästä)
Jauheliha ja muna ja mausteet sekaisin, tulee aika löysä mutta sitkeä tahdas, jota on jatkossa helpohko käsitellä kahdella ruokalusikalla.
Kanaliemi kattilassa kiehuvaksi, ja sitten vaan lusikoilla sellaisia "knöödeleitä" kiehuvaan liemeen. Lopputuloksena kepeitä ja meheviä palleroita, nautitaan liemen kanssa syvistä lautasista. Pullat kypsyy vikkelästi, tämäkin plussaa kun flunssa kourii.
Tyttö 6v tykkäsi ("melkeen yhtä hyvää kun makarooni") ja poika 11v ("klimppejä...iihan hyvää") ihastui.
Olen tehnyt samalla tyylillä lammasjauhelihapullia tomaattimehussa keittäen, enkä huonolla menestyksellä lainkaan. Mausteita ja yrttejä voi käyttää liemessä aika railakkaasti, chiliaddiktina tungen yleensä pari Habaneroa ja vähintään yhden valkosipulin sekaan (älä yritä tätä kotona).
Nelijalkaisista tehdyt jauhelihapullat paranee pitkässä kypsytyksessä, ja käyvät myös alkupalasta kylmänä.
Niin, ja seuraavana aamuna flunssasta ei tietoakaan. M.O.T.
|