karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-29 08:13:23

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 4732 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 124 25 26 27 28237 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2014-01-20 22:48:06 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Kaj Blennow - Henrik Zetterberg: Motion och viktnedgång minskar inte kardiovaskulär risk vid diabetes typ 2 (Läkartidningen 14.1. 2014)

Professorit Kaj Blennow ja Henrik Zetterberg ihmettelevät Läkartidningen-lehden kirjoituksessaan, että mitäs nyt kun diabeetikoita on vuosikymmenet neuvottu laihduttamaan ja harrastamaan liikuntaa ja nyt sitten suuren amerikkalaisen LOOK AHEAD -tutkimuksen mukaan nämä konstit eivät parannakaan heidän ennustettaan.

Diabeteslääkäri Anders Tengblad kommentoi, että jo nyt voitaisiin vähärasvaisen asemasta suositella vähähiilihydraattista tai välimerellistä, vaikka pitkäaikaisvaikutuksista kaivataankin vielä lisää tutkimustietoa.

Annika Dahlqvistin mielestä joku voisi vinkata professoreille, että kannattaisi varmaan kokeilla runsasrasvaista karppausta (LCHF)

Annika Dahlqvist: Motion och viktnedgång minskar inte kardiovaskulär risk vid diabetes typ


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-01-21 19:25:31 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
"Diabeteksen kapteeni Cookin", professori Paul Zimmetin hienoja powerpointteja maailmanlaajuisesta diabetes- ja lihavuusepidemiasta (DIABESITY = diabetes + obesity) sekä cocakolonisaation osuudesta katastrofissa, joka uhkaa pitemmän päälle raunioittaa monien maiden kansantaloudet:

Paul Zimmet: Diabesity: Potentially the Greatest
Epidemic in World History


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-01-30 10:16:05 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Antti Heikkilä kirjoittaa, että maa- ja metsätalousministeriön VRN:n uusiin ravitsemussuosituksiin sisältyvä kehotus suolan vähentämiseen on vaarallinen diabeetikoille:

Lainaa:
Toinen tutkimus toteaa samaa: Suolan rajoittaminen 1500 mg:aan pv:ssä lisää sydänkuolemia peräti 450 %. Vähäsuolaisuus heikentää 2-tyypin diabetespotilaan selviytymistä. Diabeetikot kuolevat ennen aikojaan vähäsuolaisuuden seurauksena. Vähäsuolainen ruoka lisää myös oleellisesti insuliiniresistenssiä
.
Antti Heikkilä: Valtio on kansan vihollinen.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-01-30 16:07:31 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Timo Kuusela: Uudet ravitsemussuositukset puhuttavat & kirjoituttavat
Lainaa:
Jari Ristiranta arvioi suosituksia viileästi (http://ravitsemusjaterveys.wordpress.co ... kset-2014/ ).
Visuaalinen vertailu kahden eriaikaisen ravintopyramidin kesken on havainnollinen. Vertailujakson kuluessa mm T2D on Suomessa (ja maailmassa) tuplaantunut (ja jatkaa lisääntymistä).

Terveydenhuoltohenkilökunta (ml diabeteshoitajat) suosittavat "terveellistä ravitsemusta". SV-tauditkin kuuluisi hallita näin. Jos muutosta ei tapahdu, lääkkeet käyttöön.

Tiedosta ei ole pulaa. Pulaa on tiedosta tehtävistä johtopäätöksistä. Syy lisääntyvään häiriintyneeseen aineenvaihduntaan yhä useammalla alan ammattilaisella ja kansalaisella näyttää edelleen olevan joku tähtien sotaan liittyvä ulkoavaruudesta tulviva säteily.

Ei mitenkään voi uskoa, että kaksi harhaista pääkköä (Fogelholm & Schwab) yksin olisivat näin tehokkaita. Apuja tarvitaan maatalouden, politiikan, ravitsemustuotannon ja kaupan markkinointiresursseita. Mielikuvilla ostokset tehdään. Terveys on erittäin houkuttava markkinointiteema.

Raikkaan mielipiteen esittää toistuvasti kolumnisti Joonas Konstig. Nytkin esitetyt näkemykset osuvat ytimeen. Blogisti Kalakukko osaa ne vielä tulkita kansalle lukukelpoiseen muotoon ( viewtopic.php?f=36&t=5202 ). Ja miksi Kalakukko ei osaisi. Takana on riittävästi pedagogista kokemusta kansalaisten teoreettisen vastaanottokyvyn oikein arvioimiseksi.

Sitäpaitsi suositan Wlliam Davisin suomennetun kirjan hankkimista / lukemista. Ei mies tule ulkoavaruudesta tai tuntemattomuudesta. Vuosikymmenten kardiologikokemus kaikkine matkan varrella koettuine "sepelvaltimo-indekseineen" on vain saanut ajattelevan lääkärin etsimään omaa totuutta virallisten (mutta yhdistysmuotoisten) organisaatioiden suppeita ja lääkepainotteisia näkemyksiä laajentaen. Meillä taas (ja muualla Euroopassa) nämä organisaatioiden ohjeet kopioidaan pilkuntarkasti (tosin käännettyinä ko kielelle) kumoamattomaksi totuudeksi ammattihenkilöstön käyttöön. Ei passaa poiketakaan (kun ei uskalleta).

Näin puolestaan menettelee Suomessa Diabetesliitto ry ravitsemusta ja siihen elimellisesti liittyvää lääkitystä suosittaessaan.

Suo on siis USA:ssa ja se vetelä on levinnyt itsensä fiksuksi kokevaan maapallon osuuteen. Vähemmän fiksut apinoivat elintaso-odotuksissaan mallin ja lihovat ja sairastuvat


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-01-31 17:58:15 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Andreas Eenfeldt sivuaa diabetesasiaa ruotiessaan BBC:n ohjelman Horizon - Sugar v Fat:

Kostdoktorn: Sugar vs Fat on BBC: Which is Worse?

Lainaa:
Kuva

Tulokset

Kun kummallakin dieetillä on vain yksi henkilö, on selvää että sattuma näyttelee suurta osaa. Tulokset olivat kuitenkin mielestäni suurin piirtein odotusten mukaisia. Minua häiritsivät lähinnä niiden tietämättömyyttä (tai dramaattisuuden tavoittelua) kuvastaneet tulkinnat.

Paino

Aloitetaan tärkeimmästä. Vaikka molemmat veljekset olivat kokeen alkaessa sangen sopusuhtaisessa kunnossa, paino putoaa enemmän, 4 kiloa, vähähiilihydraattisella ja vain yhden kilon vähärasvaisella ruokavaliolla olleella veljellä.

Kun tutkimus toisensa jälkeen on osoittanut vähähiilihydraattisen ruokavalion tehokkaammaksi, tässä ei ole mitään yllättävää. Rasvakudos väheni 1,5 kiloa vähähiilihydraattisella (hyvä tulos kuukaudessa) ja puoli kiloa vähärasvaisella ruokavaliolla. Muilta osin painonpudotus oli luultavasti valtaosin nestettä. Hyvin tiukalla vähähiilihydraattisella ruokavaliolla menettää erittäin nopeasti kilon tai kaksi glykogeenia ja vettä. Emme voi tietää kuinka paljon – jos lainkaan – lihasmassaa koehenkilöt menettivät, sillä BodPod-testi mittaa vain kokonaispainon jakaantumista rasvapainoon ja muuhun kuin rasvapainoon (mukaanlukien vesi).

Aivotoiminta

Testatakseen veljesten aivotoimintaa tuottaja panee heidän käymään osakekauppaa kuvitellulla rahalla.

Tämä osoittaa joko tuottajan tietämättömyyttä tai sitä, että häntä kiinnosti vain ohjelman dramatiikka. Kuinka niin? Siksi, että lyhyen aikavälin osakekaupan tulos on – ilman sisäpiirin tietoja tai lainvastaisia temppuja – puhtaasti sattumanvaraista. Tikkaa heittävä apina on kokeessa voittanut koulutetun osakemeklarin. Miksi? Koska kyse on on puhtaasta sattumasta

Tämä koe oli toisin sanoen täyttä roskaa, mutta – vähärasvaisella ruokavaliolla ollut veli voitti.

Kiinnostavampaa ja relevantimpaa on se, että vähähiilihydraattisella dieetillä ollut veli sanoi tuntevansa ajatuksensa juoksevan hitaasti (feeling ”thick headed”). Uskon hänen puhuvan totta. Siirtyminen äärimmäisen vähähiilihydraattiselle ruokavaliolle – ei edes vihanneksia – voi taatusti johtaa keskittymisvaikeuksiin yms. noin viikoksi tai hieman pitemmäksi aikaa kunnes keho ja aivot ovat sopeutuneet rasva- ja ketonipolttoisiksi.

Tätä ongelmaa voi usein lievittää lisäämällä nesteen ja suolan saantia. Ja viikon tai parin kuluttua ongelma on ohi.

Liikunta

Suorituskyvyn testaamiseksi veljekset tekevät polkupyörillä pitkiä ylämäkiajoja. Ennustettavasti vähähiilihydraattisella ruokavaliolla oleva veli ottaa pahasti kuokkaan.

Miksi? Kaksi asiaa: elimistö tarvitsee viikkoja, joskus jopa kuukausia sopeutuakseen korkeatehoiseen liikuntaan käyttäen polttoaineena pääosin rasvaa ja ketoneita. Ja sen jälkeenkin saatetaan tarvita pieni määrä hiilihydraatteja räjähtäviin ja anaerobisiin urheilusuorituksiin.

Olen haastatellut tri Peter Attiaa, joka menestyksellisesti osallistuu tunteja kestäviin pyöräkilpailuihin vähähiilihydraattiselle ruokavaliolla. Hänkin nauttii jonkin verran hidasta tärkkelystä maksimoidakseen pitkien harjoitustensa tehon.



Diabetes

Lopuksi piste iin päälle. Lääkäri väittää vähähiilihydraattisella ruokavaliolla olleen veljen "tulleen lähes esidiabeetikoksi syömällä vähähiilihydraattista ruokaa!” Sana ”lähes” kuuluisi oikeastaan kääntää ”kaikkea muuta kuin”. Ihmettelen, tietääkö hän mitään aiheesta vähähiilihydraattinen ruokavalio ja diabetes. Itse asiassa ihmettelen, tietääkö hän yleensä mitään diabeteksesta.

Vähähiilihydraattisella ruokavaliolla olleen veljen paastoverensokeri oli 5,1 (normaali) ennen ruokavaliota ja 5,9 (normaali) kuukauden ruokavalion jälkeen. Huomasitko, että sana ”normaali” esiintyi kahdesti. Kyllä, aivan, paastoverensokerin katsotaan ainakin Ruotsissa olevan normaalilla tasolla niin kauan kun se on korkeintaan 6,0 mmol/l. Se myös vaihtelee huomattavasti päivästä päivään. Jos mittaisimme kyseisen lääkärin oman paastoverensokerin, se saattaisi olla tänään 5,9 ja huomenna 5,1.

Tulos saattaa olla sattumaa, mutta joskus paastoverensokeri todellakin jonkin verran nousee LCHF-ruokavaliolla, vaikka taso päivän mittaan (aterioiden jälkeen) pysyy paljon alempana. Tämä johtuu luultavasti siitä, että keho on sopeutunut polttamaan rasvaa ja tarve polttaa glukoosia paaston aikana on pienempi. Paston aiheuttama verensokerin putoaminen jää siten pienemmäksi.

Heille tehtiin myös sokerirasituskoe – joka on paljon relevantimpi koe. Vähähiilihydraattisella ruokavaliolla olleen veljen tulosta ei kuitenkaan kerrottu. Arvaan, että se oli normaali.

Sen tosiasian, että vähähiilihydraattinen ruokavalio hoitaa tehokkaasti tyypin 2 diabetesta, pitäisi kertoa meille kaiken tarpeellisen. Tyypin 2 diabetesta ei saa noudattamalla ruokavaliota, joka parantaa diabeteksen. Etkä taatusti saa tyypin 2 diabetesta (joka liittyy voimakkaasti lihavuuteen) pudottamalla kuukaudessa 4 kiloa painoa ruokavaliolla,jonka tutkimukset ovat vakuuttavasti osoittaneet tehokkaimmaksi laihdutusruokavalioksi.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-02-03 20:04:54 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Antti Heikkilä: Ruokateollisuus tarvitsee suosituksia
Lainaa:
On täydellistä roskaa väittää, että lihansyönti aiheuttaisi diabetesta. Asia ilmene tutkimalla maailman diabetestilastoja. Argentiinassa jossa syödään todella paljon lihaa, on huomattavasti vähemmän diabetesta kuin meillä. Intia, jossa lihaa ei juuri tavallinen ihminen syö, elää huimassa diabetesbuumissa. Muutama tutkimus vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta: American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä 2013 julkaistu metatutkimus suosittelee vähähiilihydraattista ruokavaliota diabeteksen hoitoon. Cancer Research -lehdessä 2011 julkaistu tutkimus toteaa, että tämän- tyyppinen ruokavalio hillitsee syöpäsolujen kasvua. Eli ravinnolla voidaan hoitaa tehokkaasti eri sairauksia. Miksi emme käyttäisi tätä mahdollisuutta? Kenen asiaa nuo [ruokauosituksia väsäävät] komiteat todellisuudessa ajavat?

Vaikka AH:n kysymys on retorinen, vastaan siihen silti: luulen, etteivät ainakaan meidän tavallisten suomalaisten.

Lainaa:
Viimeaikaikiset lööpit kertovat, että voimakaksikko Fogelholm & Schawb on aktivoitunut ja saanut kohtuuttomasti tilaa missä tahansa mediassa. He myös esiintyvät kuin lääkärit. Näin onkin syntynyt uusi lääketieteen spesialiteetti, agri-lääkärit. Käyskentely kesäisen rypsipellon reunamilla synnyttää loistavia ideoita pehmeiden rasvojen puolesta, vaikka pyhä ajatus ei näytä mahtuvan millään suomalaisjunttien kaaliin. Schwab mitätöi D-vitamiinin edut, mikä sai kollegat suuttumaan. Schwab ei ole ilmeisesti tietoinen, että maitoon vaivihkaa lisätty D3-vitamiini on mahdollisesti pysäyttänyt tämän maan 1-tyypin diabeteksen kasvun. D-vitamiinista on valtavasti tietoa, joka lisääntyy jatkuvasti. Ehkä tässä yhteydessä voisin referoida tutkimusta, joka toteaa, että jos elimistön D-vitamiinitasoa nostetaan vaikka lisäravinteilla, on sen vaikutus hyvin positiivinen. D-vitamiini vaikuttaa estävästi geeneihin, joiden vaikutukset aineenvaihduntaan voivat johtaa syöpään, sydäntautiin ja autoimmuunisairauksiin. Tämän Schwab haluaa kieltää meiltä.


Ei Pahkasika-lehteä todellakaan enää mihinkään tarvita. Paretskoi-Örnberg-tyyppistä huumoria löytyy nykyisin riittävästi valtamediasta voimakaksikon Schwab-Fogelholm tuottamana.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-02-04 11:41:23 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Kostdokorn: SvD: Socker orsakar hjärtsjukdomar

Lainaus SvD:n artikkelista:
Lainaa:
Kalifornian yliopiston kansanterveystieteen professori Laura Schmidt kirjoitaa, että "olemme keskellä paradigman muutosta mitä tulee sokerin terveysvaikutuksia koskevaan tutkimustietoon, muutosta jota lietsoo amerikkalaisten äärimmäinen sokerin liikakulutus.

Uuden paradigman mukaan sokeri aiheuttaa kroonisia sairauksia kuten tyypin 2 diabetesta, rasvamaksaa, dementiaa ja sydäntauteja. Nämä vaikutuksen tulevat insuliinisesistenssin ja myös inflammaation kautta.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-02-04 21:44:38 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Timo Kuusela kirjotti VHH-terveysravinto-sivustolla:
Lainaa:
Meidän piti onnistua!

- Kun Pohjois-Karjala Projektin ainutlaatuiset tulokset sovellettiin käytännöksi 1970-luvun puolivälistä lähtien ja julkistettiin sydänkuolemien torjumiseksi kaikkialla SUURIN KIRJAIMIN.

- Kun suomalainen diabetestutkimus (fDPS) tuotti sen tiedon, jolla tyypin 2 diabetes torjutaan.

- Kun fDPS tutkimuksen tieto valettiin toiminnan perustaksi DEHKO-tutkimuksen avulla.

Ja kuinka tasavallan kruununjalokivien potti kusi:

Interheart Study (http://ash.org/52nationheartattackstudy.pdf) (Sydäntautien riskitekijät)

Look Ahead Study (file:///Volumes/FREECOM%20HDD/Look%20AHEAD%20stopped%20for%20futility%20%7C%20theheart.org.webarchive) (DEHKO:n väitteet). Keskeytettiin 9,5 vuoden jälkeen, kun tutkimusryhmän kuolleisuus ylitti vertailuryhmän kuolleisuuden.

ACCORD Study (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2803743/) Tehostettu diabeteksen hoitotutkimus. Lopetettiin kesken, kun kuolleisuus tutkimusryhmässä ylitti verteiluryhmän kuolleisuuden.

Että sen poikia.

WHO raportoi tuoreesti SYÖVÄN LISÄÄNTYMISESTÄ (hurjasti myös Suomessa Uuden Suomen mukaan. WHO:n raportti on harvoille ja rahakkaille 50 SFR = 60 $).

YLIPAINO lisääntyy Suomessa (ja koko maailmassa).

TYYPIN 2 DIABETES tuplaantui Suomessa viime kymmenvuotiskaudella (koko maailmassa lisääntymisvauhti on hurja).


Ja sanasepot Fogelholm ja Schwab suoltavat "tietoa & ohjeistusta entiseen hyväksi koettuun tapaan" pilkunpaikkoja siirrellen. Lisäksi valtakunnan asiantuntijalaitos (THL) on ohjeistuksineen ja moitteineen täydellisesti metsässä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-02-04 22:12:05 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Edelliseen viestiin viitaten:

THL:N ja VRN:n MENETELMÄ


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-02-04 22:12:05 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
^"Mikäli viestinnän kohteelle paljastuu, että häneen on yritetty vaikuttaa, muuttuu indoktrinaatio hänen kannaltaan propagandaksi."


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-02-04 22:29:19 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2013-11-24 01:38:52
Viestit: 1595
Kyllä WHO'n raporttien pitäisi olla ilmaisa kun kerran kaikki niitä ollaan rahoittamassa.

WHO World Cancer Report 2008 saa ladattua tästä, (119.24 MB )
http://www.iarc.fr/en/publications/pdfs ... /index.php

_________________
Just eat a goddamn steak


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-02-05 22:30:54 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Anna Saparre: Debatt om socker med Ralf Sundberg och Charlotte Erlanson-Albertsson

Anna Sparre referoi blogisaan dosentti Ralf Sundbergin ja professori Charlotte Erlanson-Albertssonin seä ravitsemusteraeutti Christina Karlssonin keskustelua Sydsvenskan-lehdessä.

Ralf Sundberg sanoi mm:
Lainaa:
Tutkijana olen pitkään ollut kiinnostunut sellaisista ongelmista kuin rasvamaksa ja metabolinen oireyhtymä, jonka tunnusmerkkeihin kuuluvat korkea verenpaine, keskivartalolihavuus, diabetes ja sen esiaste sekä sydäntauti. Se, että suurella sokerinkulutuksella on keskeinen osa näiden kehittymisessä, on jo pitkään käynyt ilmi lääketieteellisestä kirjallisuudesta, joskaan tämä seikka ei ole johtanut siihen, että sokerista olisi varoitettu. Sen sijaan on pelätty rasvaa.


Charlotte Erlanson-Albertson sanoi mm:
Lainaa:
Sokeri aikaansaa elimistössä glykaatiota eli se reagoi elimistön proteiinien kanssa aiheuttaen inflammaatiota. Langanlaihakin voi olla sydäntaudin ja diabeteksen vaaravyöykkeellä.


Keskustelussa oli myös hyviä kysymyksiä ja vastauksia diabeteksesta. Linkki keskusteluun:

http://www.sydsvenskan.se/sverige/sa-va ... ed-socker/

Keskustelun aiheena oli tämä tutkimus:

Added Sugar Intake and Cardiovascular Diseases Mortality Among US Adults
Quanhe Yang, PhD1; Zefeng Zhang, MD, PhD1; Edward W. Gregg, PhD2; W. Dana Flanders, MD, ScD3; Robert Merritt, MA1; Frank B. Hu, MD, PhD4,5
JAMA Intern Med. Published online February 03, 2014. doi:10.1001/jamainternmed.2013.13563

Lainaa:
Conclusions and Relevance
Most US adults consume more added sugar than is recommended for a healthy diet. We observed a significant relationship between added sugar consumption and increased risk for CVD mortality.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-02-08 15:56:21 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Timo Kuusela: Pieni havainto

Lainaa:
Lääkärilehden vakituinen lääketarkkailija emeritusprofessori Juhana Idänpään-Heikkilä kommentoi uusimman diabeteslääkkeen uusimmista haitoista. Täälläkin lääkkeestä on kirjoiteltu eli se, joka estään 50-80 g glukoosia imeytymästä takaisin munuaisissa ja siis "kusasthan kankhalle", säätääkin elimistö (maksan) tuottamaan lisää sokeria.

Diabeteslääkkeistä endogeenistä glukoosintuotantoa?

Glukoosin takaisinimeytymistä munuaisissa estävien (nk. SGLT2-estäjät) uusien diabeteslääkkeiden kuten dapagliflotsiinin (Forxiga, AstraZeneca/Bristol-Myers Squibb), empagliflotsiinin (BI 10773, Lilly/Boehringer Ingelheim) ja kanagliflotsiinin (Invokana, Janssen-Cilag) todettiin lisäävän endogeenista glukoosintuotantoa ja lisäävän veren glukagonipitoisuuutta. Paradoksaalinen havainto tehtiin kahden eri tutkijaryhmän lumeverrokkitutkimuksissa. Dapagliflotsiini olisi laskenut tyypin 2 diabetespotilaiden paastoverensokeria kaksin verroin enemmän, jos endogeeninen glukoosintuotanto ei olisi lisääntynyt. Tutkijoiden mukaan virtsaan erittynyt glukoosi kompensoitui lisääntyneellä endogeenisellä glukoosintuotannolla, johon liittyi pieni insuliini- ja suuri glukagonipitoisuus. Havainnot voivat johtaa uusiin diabeteslääkkeiden yhdistelmiin, mutta nyt julkaistut alustavat tulokset täytyy vielä varmentaa lisätutkimuksilla.

Juhana E. Idänpään-Heikkilä

Eipä sattunut itselle silmään. Oletin muunlaisia haittoja sokerivirtsasta.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-02-09 18:38:41 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Andreas Eenfeldt: Godismatematik på hög nivå

Lainaa:
Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-02-11 11:13:24 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Timo Kuusela: Ikääntyneiden diabetes haastaa terveydenhuollon
Lainaa:
Uutinen kiinnostaa erikoisesti alalla pyörinyttä ammattilaista, jolla on ollut voimakas MetS-taipumus (Metabolinen oireyhtymä) päätetapahtumineen (sepelvaltimokriisi yli 22 vuoden takaa ja T2D n. 18 v.). Asian uskoisi kiinnostavan myös ikääntyviä T2D sairaita (myös prediabeetikkoja), heitä hoitavia lääkäreitä ja tunnollisesti ADA:n (Amerikan diabetesyhdistys) ja AHA:n (Amerikan Sydänyhdisitys) huonosti tuloksia tuottavia hoito- ja ravitsemussuosituksia suosittelevia. Samaa "ilosanomaa" toistavat toistavat papukaijain (eiku sanelulukoneen...) lailla eurooppalaiset ja ylipäätään maailmanlaajuiset organisaatiot tunnettuine tilastoseuraamuksineen.

Julistettu sanoma on ollut rasvoja kammoksuva (erityisesti luonnollisia eläinrasvoja). Rasvojen rajoittamisesta johtuva energian puute on korvattu hiilihydraateilla (45 - 60 E%) eli loppupeleissä sokerilla. Kuidun saamiseksi on korostettu runsasta kokojyväviljan käyttöä. Suomessa päävastuullisia noin 40 vuoden ajanjaksolla ovat emeritusprofessori Pekka Puska & Co. Tuon Co:n paikalle voidaan luetella kourallinen vaikutusvaltaisia ja äänekkäitä asiantuntijoita, joilla on esteetön pääsy julkiseen mediaan.

Kun tuloksia ei ole saatu aikaisiksi, kansa on syyllistetty liiikunnan puutteesta. Tämäkin väite on tutkimuksin todettu hatusta tempaistuksi. Totta toinen puoli on kyllä se, että muodottomaksi lihoneen diabeetikon liikkeelle saaminen on tuskan takana - vanhuksella yleensä rollaattorilla tai pyörätuolilla.

No niin, tämänkin saa sitten vaieta hiljaiseksi!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-02-11 17:04:24 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Matti Tolonen: Berberiini suojaa munuaisia kohonneen verensokerin haitoilta

Lainaa:
Jälleen uusi tutkimus selvittää, millä mekanismeilla berberiini suojaa diabeetikon munuaisia. Entuudestaan tiedetään, että berberiini vaimentaa TGF-β1:n ja fibronektiinin (FN) ilmentymistä munuaiskerästen mesengiaalisoluissa, merkitty kuvaan kirjaimella M. Fibronektiini on sokerien ja proteiinien muodostama yhdiste (glykoproteiini), jonka suomalaiset lääkärit Erkki Ruoslahti ja Antti Vaheri löysivät vahingossa 1970-luvulla. Aikaisemmin on osoitettu, että myös karnosiini ehkäisee liian fibronektiinin muodostusta diabeetikon munuaisissa. Fibronektiini aihettaa tulehdusta (inflammaatiota) ja fibroosia (sidekudoistumista). Tutkimukset puoltavat berberiinin ja karnosiinin käyttöä ravintolisänä diabeteksen hoidossa, kuten olen esittänyt jo vuosia.

Lan T, Wu T, Chen C, et al. Berberine attenuates high glucose-induced proliferation and extracellular matrix accumulation in mesangial cells: Involvement of suppression of cell cycle progression and NF-κB/AP-1 pathways. Molecular and Cellular Endocrinology. 2014 Feb 5. pii: S0303-7207(14)00035-5. doi: 10.1016/j.mce.2014.01.022.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-02-11 17:27:05 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-10-03 11:42:41
Viestit: 1791
Paikkakunta: Kotka
Maanantaina 10.2.2014 silmiini osui Iltalehden verkkolööpissä mainos, jonka mukaan ao. päivän Plus-osiossa oli iso juttu aiheesta diabeteksen kolme uutta hoitotapaa. Näin mainoksen vasta illalla, enkä saanut enää lähdetyksi ostamaan lehteä. Ajattelin että voin lukea lehden tänään tiistaina kahvilassa, jossa useimmiten on edellisen päivän lehti vielä luettavana. Vaan TIETENKIN, smurffin lain mukaan, juuri tänään oli paperinkeräyspaperit sieltä viety pois.

Olisiko jollakulla Iltiksen Plus-osio 10.2.2014? Voisiko se joku olla niin viitseliäs että vaikka muutamalla sanalla kertoisi mitkä ne kolme uutta hoitotapaa ovat - ja koskevatko ne D1:tä vai D2:ta? Olisin ikikiitollinen.

_________________
Timo Kuuselaa mukaillen: Epidemiologisten tutkimusten jälkianalyyseille näytään pantavan liikaa totuusodotuksia.

Kuva Toisaalta - mutta toisaalta.
Shit happens.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-02-12 09:22:13 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2006-02-01 15:43:55
Viestit: 116
Paikkakunta: Helsinki
Perenna kirjoitti:
Maanantaina 10.2.2014 silmiini osui Iltalehden verkkolööpissä mainos, jonka mukaan ao. päivän Plus-osiossa oli iso juttu aiheesta diabeteksen kolme uutta hoitotapaa. Näin mainoksen vasta illalla, enkä saanut enää lähdetyksi ostamaan lehteä. Ajattelin että voin lukea lehden tänään tiistaina kahvilassa, jossa useimmiten on edellisen päivän lehti vielä luettavana. Vaan TIETENKIN, smurffin lain mukaan, juuri tänään oli paperinkeräyspaperit sieltä viety pois.

Olisiko jollakulla Iltiksen Plus-osio 10.2.2014? Voisiko se joku olla niin viitseliäs että vaikka muutamalla sanalla kertoisi mitkä ne kolme uutta hoitotapaa ovat - ja koskevatko ne D1:tä vai D2:ta? Olisin ikikiitollinen.


Maanantain Iltalehti kertoi seuraavaa:

"Kolme tutkimusta toi uutta tietoa aikuistyypin diabeteksen ennaltaehkäisystä.

Aikuistyypin eli ns. II-tyypin diabeteksen syntymekanismiin liittyvä tutkimustieto tarkentuu koko ajan. Samalla myös taudin ennaltaehkäisyn ja hoidon suositukset kehittyvät.
– Aikuistyypin diabetekselle altistavat geenipoikkeamat vaikuttavat pääsääntöisesti insuliinieritykseen. Sen sijaan on löytynyt vain vähän insuliiniherkkyyteen liittyviä geenipoikkeuksia, emeritusprofessori Matti Uusitupa Itä-Suomen yliopistosta kertoo siitä, mitä aikuistyypin diabeteksen syntymekanismeista tällä hetkellä tiedetään.
Uusituvan mukaan ainakin ravinnon ja elämäntapamuutoksen merkityksestä aikuistyypin diabeteksen ennaltaehkäisyssä ja hoidossa on täysin kiistaton näyttö. Samaa käsitystä tukevat myös tuoreet tutkimustulokset.
– Laihdutuksella, liikunnan lisäämisellä ja ruokavalion laadullisilla muutoksilla diabetesriskiä voi vähentää jopa 60 prosentilla. Aikuistyypin diabetes on hyvin herkkä elämäntapamuutoksille, Uusitupa selittää.
Uusia hoitosuosituksia ei ole näköpiirissä, mutta tietämys ravitsemussuosituksista ja liikunnan merkityksessä on entisestään vankentunut ja siirtynyt myös käypä hoito -tasolle.
Lisää marjoja
Tuoreista diabetesta koskevista tutkimuslöydöistä Uusitupa nostaa tärkeimmäksi suomalaistutkimuksen, jonka mukaan paljon marjoja syövät miehet saattavat säästyä aikuistyypin diabetekselta.
Uusitupa arvioi, että marjojen terveysvaikutusten arvo nousee tulevaisuudessa aikuistyypin diabeteksen ennaltaehkäisyssä. Parhaita marjoista ovat mustikat ja mustaherukat. Mustikoita tulisi syödä 300 grammaa päivässä.


Tutkimus 1: Marjat voivat suojata luultua enemmän

Tuoreen suomalaistutkimuksen mukaan paljon marjoja syövät suomalaismiehet saattavat säästyä aikuistyypin diabetekselta. Sen sijaan hedelmät ja vihannekset eivät välttämättä ole yhtä merkittäviä diabeteksen ehkäisijöitä.
Tutkimus perustuu aineistoon, johon on kerätty kuopiolaismiesten terveystietoja vuodesta 1984 lähtien. Analyysiin valittiin 2 300 miestä, joilla ei ollut diabetesta eikä siihen viittaavia muutoksia vuosina 1984–1989, jolloin miehet olivat 42–60-vuotiaita.
Miehiä seurattiin 19 vuoden ajan, jona aikana heistä runsaat 400 sairastui aikuistyypin diabetekseen. Kun tiedot diabeteksista yhdistettiin miesten ruokavaliotietoihin, analyysi osoitti sairastumisriskin pienimmäksi miehillä, jotka söivät eniten marjoja.

Tutkimus 2: Lääkkeiden diabetes- riski pitää huomioida

Verenpainetta alentavat diureetti- eli nesteenpoistolääkkeet ja statiini-kolesterolilääkkeet saattavat altistaa aikuistyypin diabetekselle luultua enemmän. Tuoreessa tutkimuksessa tämä havaittiin potilailla, joiden glukoosinsieto oli heikentynyt.
Tutkijat laskivat diureettien aiheuttavan viiden vuoden aikana yhden diabeteksen jokaista seitsemäätoista niillä lääkittyä potilasta kohden. Statiinit puolestaan aiheuttivat yhden sairastumisen jokaista kahtatoista potilasta kohden.

Mahdollisesta diabetesriskistä huolimatta ainakin statiineista on tutkijoiden mukaan silti edelleen enemmän hyötyä kuin haittaa sydänriskipotilaille.

Tutkimus 3: Punainen liha taudin riskitekijä

Punaista lihaa runsaasti syövien henkilöiden veressä on usein merkkiaineita, jotka viittaavat tulehdustiloihin ja glukoosiaineenvaihdunnan ongelmiin. Tutkimuksen mukaan yhteys selittyy pitkälti ylipainolla ja lihavuudella.
Tuoreessa Harvardin yliopiston tutkimuksessa noin neljän tuhannen terveen naisen aineistossa prosessoidun ja tavallisen punaisen lihan runsas syöminen liittyi myös suurempaan CRP-tulehdusmerkkiaineen pitoisuuteen, korkeaan paastoinsuliiniin ja korkeaan sokerihemoglobiinin arvoon.
Tulehdustiloihin ja glukoosiaineenvaihdunnan häiriintymiseen viittaavat yhteydet heikkenivät huomattavasti, kun analyysissa huomioitiin ylipaino. Riskitekijät myös korjaantuivat henkilöillä, jotka vaihtoivat osan punaisesta lihasta esimerkiksi kanaan, pähkinöihin ja papuihin."


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-02-12 10:40:01 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4871
Tuo lööppi herätti minunkin kiinnostukseni. Ei näköjään mitään uutta ollutkaan vaan vanha virsi soi Kuopiossa emerituksen komerossa.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2014-02-12 10:55:13 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Kiitos tiedoista P. Lihansyöjä. Pikakommentti emerituksen hörinöistä:

Tutkimus 1: Marjat voivat suojata luultua enemmän

Tämäkään epidemiologinen tutkimus ei kerro mitään syy-seuraussuhteesta. Korrelaatio ei ole kausaatio. Ehkä eniten marjoja syöneet söivät ja elivät muutenkin terveellisemmin. Tutkimuksen tulos kelpaa korkeitaan hypoteesiksi, joka pitäisi testata RCT-tutkimuksella.

Tutkimus 2: Lääkkeiden diabetes- riski pitää huomioida

Tutkijat tekevät johtopäätöksiä, joita heidän tuloksistaan ei voi tehdä. He väittävät, että statiineista on enemmän hyötyä kuin haittaa, vaikka eivät tutkineet statiinien hyötyjä vaan yhtä niiden haitoista - sitä, että statiinit aiheuttavat diabetesta.

Kun statiineja pakkosyötetään kohta koko kansalle ja ne aiheuttavat kaikkien muiden helkkarinmoisten haittavaikutustensa lisäksi diabeteksen joka kahdennelletoista, kysymys on suuren luokan kansanterveysongelmasta.

Miten niin muka on järkevää syöttää korkean haittavaikutusriskin omaavia statiineja primaaripreventiossa ihmisille, joilla on 98 prosentin riski syödä niitä turhaan.

Tutkimus 3: Punainen liha taudin riskitekijä

Temppu on taas otettu suoraan epidemiologisen tutkimushuijarin aapisesta, joka on kulunut niin teollisuuden sponsoroimien kuopiolaisten kuin margariiniteollisuuden rahoitaman Harvardin Willettn käsissä. Antamalla ymmärtää, että korrelaatio on kausaatio syytetään lihaa hiilihydraattien haitoista.

Metabolinen oireyhtymä (ylipaino, insuliiniresistenssi/diabetes jne), on useimmiten seurausta liiallisesta hiilihydraattien syömisestä. Korrelaatio diabeteksen ja punaisen lihan välillä selittyy sillä, että hiilihydrattien aiheuttamassa nälkäkierteessä lihoneet ja diabeteksen saaneet ovat muun ohella syöneet keskimääräistä enemmän myös lihaa. Tämä ei kuitenkaan millään tavoin todista, että liha olisi aiheuttanut heidän diabeteksensa. Yhtään RCT-tutkimusta ei ole, jossa liha olisi aiheuttanut diabetesta.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 4732 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 124 25 26 27 28237 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 16 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)