karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-18 19:43:45

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 8 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2013-11-29 10:10:29 
Poissa
apina
apina

Liittynyt: 2009-12-21 22:22:11
Viestit: 10830
Valtakunnan johtava tiedelehti, Iltalehti raportoi;

Lainaa:
Tuoreen ranskalaistutkimuksen mukaan suomalainen kotiruoka voi aiheuttaa kakkostyypin diabetesta.
Seurantatutkimuksen aikana havaittiin, että länsimainen, lihaan ja muihin eläinperäisiin tuotteisiin perustuva hapan ruokavalio nostaa diabetesriskiä jopa 56 prosentilla.

14 vuoden aikana seurattiin 60 000 naisen ruoka- ja terveystietoja. Suomalaisasiantuntijat ovat tuloksista varpaillaan, eivätkä kommentoi niitä mielellään.

Koko juttu on maksumuurin takana, eli näin näin.

_________________
äh


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-11-29 10:24:41 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2006-02-01 15:43:55
Viestit: 116
Paikkakunta: Helsinki
moi kirjoitti:
Valtakunnan johtava tiedelehti, Iltalehti raportoi;

Lainaa:
Tuoreen ranskalaistutkimuksen mukaan suomalainen kotiruoka voi aiheuttaa kakkostyypin diabetesta.
Seurantatutkimuksen aikana havaittiin, että länsimainen, lihaan ja muihin eläinperäisiin tuotteisiin perustuva hapan ruokavalio nostaa diabetesriskiä jopa 56 prosentilla.

14 vuoden aikana seurattiin 60 000 naisen ruoka- ja terveystietoja. Suomalaisasiantuntijat ovat tuloksista varpaillaan, eivätkä kommentoi niitä mielellään.

Koko juttu on maksumuurin takana, eli näin näin.


Näin Iltalehti kertoo:
"Kun naiset laitettiin neljään erilaiseen ryhmään, huomattiin, että hapanta ruokavaliota noudattavien riski sairastua kakkostyypin diabetekseen kasvoi 56 prosenttia suuremmaksi kuin happamatonta ruokavaliota noudattavien. Tutkijoiden mukaan yhteys oli suuri erityisesti normaalipainoisilla naisilla. Seurannan aikana 1 400 naista sairastui diabetekseen. Käytännössä hapan ruokavalio tarkoittaa länsimaista, lihaan ja muihin eläinperäisiin tuotteisiin perustuvaa ruokavaliota. Tutkijoiden mukaan esimerkiksi liha-, muna- ja maitotuotteet kasvattivat diabetesriskiä. Sen sijaan esimerkiksi vihannesten ja hedelmien syömisen huomattiin vähentävän happojen muodostumista elimistössä. Samalla myös diabetesriski väheni."

Jutun lopuksi annetaan kansalle ohjeet miten välttää diabetes.
"Diabeteksen riskiä pienentää yleisten ravitsemussuositusten mukaisesti koottu ruokavalio, jossa erityishuomiota kiinnitetään hiilihydraattien ja rasvan laatuun sekä energiatiheyden pienentämiseen"


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-11-29 10:51:47 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-06-14 15:02:48
Viestit: 745
Paikkakunta: Oulu
Ja tuolla tuo koko juttu:
http://s13.postimg.org/tp870pxbr/2013_1 ... 36_828.jpg

_________________
SPLASH!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-11-29 11:02:51 
Poissa
apina
apina

Liittynyt: 2009-12-21 22:22:11
Viestit: 10830
"Myös ranskalaistutkijoiden mukaan aiheesta on tehtävä vielä lisätutkimuksia. Marraskuun puolivälissä julkaistu tutkimus ei esimerkiksi paljasta, miksi juuri hapan ruokavalio lisää diabetesriskiä."

Puoli kiloa kasviksia, eh? Hämmentävää tietoa.

lis. Yleisesti ottaen hämmästyttää iltapäivälehtien journalistien kyky ohittaa faktat tunnontuskitta, laventaa pienin yhteinen nimittäjä jne. Ne on varmaan jatkuvalla happotripillä, ottaisko joku päivä LSDeetä ja koettaisi asettua zurnalistin mielentilaan? :mrgreen:

_________________
äh


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-11-29 11:47:59 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-03-17 14:39:14
Viestit: 1874
moi kirjoitti:
"Myös ranskalaistutkijoiden mukaan aiheesta on tehtävä vielä lisätutkimuksia. Marraskuun puolivälissä julkaistu tutkimus ei esimerkiksi paljasta, miksi juuri hapan ruokavalio lisää diabetesriskiä."

Hapan ruokavalio= paljon eläinperäistä ja paljon hiilareita? Kyllä varmaan vatsahapot nousee kurkkuun ja närästää niin pirusti....

Lainaa:
Rennie®-valmisteella on pitkä historia vatsavaivojen lievittämisessä. Jo 1920-luvulla John Rennie markkinoi tablettejaan ruoansulatusvaivoihin Ranskassa. Ne osoittautuvat välittömäksi menestykseksi.
Rennie auttaa..hahaa...

_________________
Kaikenlaista pohdintaa terveys/sairausriskeistä....

SANIN LUUPPI


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-11-29 11:57:40 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5346
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Hapan = aineenvaihdunnan lopputuotteena happoa muodostava.
Emäksinen = aineenvaihdunnan lopputuotteena emästä muodostava.

Pikaopas:
Eniten happoa muodostavia ovat viljat/viljatuotteet ja sokeri. :D

(Viljoista saa emäksisiä/neutraaleja idättämällä ja maitohapattamalla)
Niiden jälkeen tuleevat sitten seuraavana liha, kala, juusto. Pähkinät ovat vain lievähkösti happamia, manteli on neutraali.
Pavut ovat happoa muodostavia, kananmuna muistaakseni aika lähellä neutraalia, eli jos hapan niin vain vähäsen.

Tuoremaitotuotteet ovat emäksisiä, eläinrasvat ovat neutraaleja, kasviöljyistä en itse asiassa tiedä kumpaa.
Emäksisiä ovat tuoreet vihannekset, marjat ja hedelmät, sekä kypsät vihannekset jos myös niiden keitinliemi käytetään ruuaksi (ne emäkset kun jäävät siihen).
Kylmäsuodatettu heraproteiinijauhe on emäksistä.

Eli taas ne viljat ja sokeri ovat se suurin happaman tavaran bulkki mitä syödään kun syödään tavallisten pulliaisten tavoin. Liha on happoa muodostavaa, mutta huomattavasti vähemmän kuin ne viljat ja sokeri. Tämän tutkimuksen anti on siis jälleen tasoa jäätelönsyönti aiheuttaa hukkumiskuolemia. :lol:

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-11-29 11:57:41 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47636
Paikkakunta: HomeSweetHome
Happamimman ruokavalion saa aikaan pitäytymällä täysjyväviljassa, jota jatketaan margariinisipauksessa ja runsaalla sokerilla, ynnä jätetään rehut veks. Lihan vaikutus happamuuteen on noihin kahteen isoon happamoittavaan tekijään verrattuna todella marginaalinen jopa runsaalla käytöllä. Eikä 10 E% lihavalkuaisesta vielä pysty happamoittamaan mitään, koska tuo määrä tarvitaan elimistön toimintakyvyn ylläpitoon... jokamikä on hankalaa (vaikkei mahdotonta) kasvivalkuaisilla, koska niitä joudutaan (vajaan aminokoostumuksen takia) yhdistelemällä sovittamaan ihmiskropalle sopivaksi...

Nojoo, nää on näitä. Ja väärässä osiossakin

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-11-29 12:04:05 
Poissa
apina
apina

Liittynyt: 2009-12-21 22:22:11
Viestit: 10830
els kirjoitti:
Ja väärässä osiossakin

Älä turhaan ruoski itseäsi, liha on heikko! Tää on ihan joutava ketju, ehkä parhaimmillaan siroilee ideoita ja kommentteja muualle. Kuinkahan hapatetut syötävät vaikuttaa kehon happamuuteen... :D

_________________
äh


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 8 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)