karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-29 10:53:17

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 1010 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 551 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2013-03-19 23:48:38 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Hikikomori kirjoitti:
...Haitallista esimerkiksi McDonaldsin hampurilaispihvissä olisi paistorasva - ja tietysti kaikki mitä sen kanssa tarjotaan.

Tuota, miksi tuossa on konditionaali? Siis "olisi" eikä "on" :smt026

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-20 17:21:00 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-10-01 14:29:41
Viestit: 247
Paikkakunta: Turun liepeillä
els kirjoitti:
Hikikomori kirjoitti:
...Haitallista esimerkiksi McDonaldsin hampurilaispihvissä olisi paistorasva - ja tietysti kaikki mitä sen kanssa tarjotaan.

Tuota, miksi tuossa on konditionaali? Siis "olisi" eikä "on" :smt026


Ehkä, mahdollisesti asia saattaisi olla näin, jos muistaisi varmaksi tai tarkistaisi?

_________________
Elämää sKarpimmin 3.10.-10 alkaen, ei paluuta entiseen :)
**iHerbin alennuskoodi TUD741 ensitilaajille**

http://koukuttunut.blogspot.com


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-23 21:16:05 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29218
Kuva

- Tämä on ”punaista lihaa" World Cancer Research Fundin mukaan, kirjoittaa Björn Hammarskjöld

- Syöpää aiheuttavat hiilihydraatit, ei liha. Tämän ovat lukuisat tutkimukset osoittaneet 150 vuoden aikana.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-23 21:42:27 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29218
-Liha on terveellistä ruokaa, varsinkin luonnonmukaisesti ruokittujen eläinten liha, kirjoittaa Kris Gunnars.

Kris Gunnars: How to Make Your Meat as Healthy as Possible


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-24 08:16:43 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-01-28 17:54:44
Viestit: 1109
Paikkakunta: Luhanka
Pihvi oli tappaa vankilasta päässeen David Rannan?
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201303 ... 2_ul.shtml
Lainaa:
Heti päätöksen jälkeen Ranta juhli vapauttamistaan läheisten kanssa pihviravintolassa. Pihvi saattoi olla liikaa vankilaruokaan tottuneelle miehelle, sillä vain tuntia myöhemmin hän sai sydänkohtauksen. Sairaalassa todettiin Rannan valtimoiden olevan joko osittain tai kokonaan tukossa.
- Tukkeutuneet verisuonet on saatu avatuksi, mutta hänellä on edessään uusi leikkaus, Rannan asianajaja Pierro Sussman sanoi New York Postille.

Näin iltapulut meitä opettaa; kun suonet olivat jo tarpeeksi tukossa, yksi pihvi-illallinen katkaisi kamelin selän. Siis, älkäät syökö eläinrasvaa se menee suoraan suoneen.
Olisiko hiilaripainotteisella vankilan maissimössöllä ja stressillä ollut osuutta Rannan suonien tukkeutumiseen, sitähän ei valistava iltapaulu kertonut.

_________________
Nerous on vain tavallista suurempaa kärsivällisyyttä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-24 23:30:36 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29218
Lintuska kirjoitti:
els kirjoitti:

Ehkä, mahdollisesti asia saattaisi olla näin, jos muistaisi varmaksi tai tarkistaisi?


Aivan. Tässä linkki artikkeliin, jossa Zoë Harcombe et.al. kertovat että prosessoitu ruoka on epäterveellistä mm. lisätyn sokerin ja omega-6-kasviöljyjen takia:
http://www.scirp.org/journal/PaperDownl ... erID=28741


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-26 21:01:24 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29218
Annika Dahlqvist on kääntänyt ruotsiksi Harcomben et. al. abstraktin:

Tankeställare: Har vi givit fel kostråd?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-30 17:22:04 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29218
Nyt liha ei ykskaks tapakaan, vaan on selityksenä sille, että lappilaiset elävät pitempään kuin itäsuomalaiset.

Kuivaliha on Lapin miehen energiapommi (HS 30.3.2013)

Lainaa:
"Eh­kä po­ron­li­han ja ka­lan käyt­tö ra­vin­nos­sa se­lit­tää sen, et­tä lap­pi­lais­ten mies­ten elin­ajan­odo­te on kor­keam­pi kuin esi­mer­kik­si Kai­nuun ja Poh­jois-Kar­ja­lan mie­hel­lä. Eroa on vai­kea se­lit­tää pel­käs­tään gee­ni­pe­ri­mäl­lä", sa­noo Ter­vey­den ja hy­vin­voin­nin lai­tok­sen pää­joh­ta­ja Pekka Puska.


Lappilaisten pitkäikäisyys on jälleen yksi osoitus siitä, että prosessoimaton liha on terveellistä syötävää. Tilastotietoja minulla ei ole käytettävissäni, mutta luulen, että Lapissa syödään lihaa, kalaa ja luultavasti myös marjoja enemmän kun kuin muissa maakunnassa. Ruoka syödään myös suurelta osin luonnollisena, prosessoimattomana.

Sellainen virallisterveellinen vinoutuma HS:n jutussa oli, että siinä puhuttiin vain kuivalihasta ja korostettiin sen vähärasvaisuutta. Kyllä lappilainen hyödyntää koko poron kaikkine rasvoineen ja lisää esimerkiksi poronkäristykseen rutosti sekä silavaa että voita. Voi on Lapissa yleensäkin kunniassa rasvintorasvana. En ole koskaan nähnyt siellä kenenkään paistavan kalaa rypsiöljyssä tai margariinissa. Nokipannussa keitettyyn kahviinkin lapinmies usein lisää kimpaleen voita.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-30 17:46:33 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4871
Erityisesti Tunturi-Lapissa on vähän sydäntautia vaikka kolesteroli on korkealla.
viewtopic.php?p=1694823#p1694823

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-31 17:40:13 
Poissa
voinen
voinen

Liittynyt: 2011-07-01 11:44:20
Viestit: 5466
Paikkakunta: Pakastin
Eikä sitä lihaa kannata kuivata, jos ei siinä oo reilusti rasvaa. Rasva miehen tiellä pitää! Kahvikermanakin erinomaista se "valkoinen liha".

_________________
Uushullu

Kuuntelen Kroppaa


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-04-08 17:03:54 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29218
Tutkimus: Uusi selitys – tämänkö takia liha on vaaraksi sydämelle? (Uusi Suomi 8.4.2013)

Lainaa:
Punaisesta lihasta löytynyt kemikaali selittää, miksi liiallinen lihan syöminen on haitaksi sydämelle.

Nature Medicine–lehdessä julkaistun uuden tutkimuksen mukaan punaisessa lihassa oleva karnitiini aiheuttaa vatsalaukussa prosessin, jonka seurauksena kolesteroliarvot kohoavat ja sydänsairauksien riski kasvaa.

Isossa-Britanniassa hallitus suosittelee, etteivät ihmiset söisi yli 70 grammaa punaista lihaa tai prosessoitua lihaa tai yli kahta pekonisiivua päivässä, kertoo BBC.

– Tyydyttyneiden rasvahappojen ja kolesterolin määrä vähärasvaisessa lihassa ei ole kovin korkealla, joten kohonneeseen sydänsairausriskiin on jokin muu syy, johtava tutkija, tohtori Stanley Hazen kommentoi BBC:lle.

Yleensä karnitiini auttaa kehoa siirtämään rasvahapot soluihin, missä niitä voidaan käyttää energiana. Uuden tutkimuksen mukaan ruuansulatuskanavan bakteerit muuntavat karnitiinin toiseen aineenvaihduntatuotteeseen, jota kutsutaan TMAO:ksi. Se aiheuttaa valtimoiden paksuuntumista.

– Tulevaisuudessa voi olla sydänystävällistä jogurttia tai lääkkeitä, jotka estävät TMAO:n muodostumista, tohtori Hazen sanoo The Wall Street Journalille.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-04-08 17:18:18 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-09-13 23:28:05
Viestit: 1329
Kuva

Onko Pekka unohtanut kovat rasvat ja kolesterolin. Tuossa on kyllä maininta "noudata ohjeita" ja minulle ei sydänlääkärit maininnut rasvasta mittään.

_________________
http://wainanjutut.blogspot.fi/2015/04/ ... vamme.html


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-04-08 17:25:35 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29218
Ann Fernholm: Hur farligt är rött kött för hjärtat?

Lainaa:
Mielestäni ei suinkaan voida sanoa, että punaisen lihan yhteys sydän- ja verisuonitauteihin olisi varma. Tähän asiaan liittyy valtavan monia kysymysmerkkejä.

Kiistaton tosiasia sitä vastoin on, että akuutin sydäninfarktin takia sairaalaan tulevista 70 prosentilla on ongelmia verensokerin kansa. Diabeetikoilla on 200 prosenttia suurempi riski kuolla sydäntautiin. Potilaat, joilla on verensokeriongelmia heidän saadessaan sydänvaivoja, menehtyvät yleensä nopeammin sairauteensa.

Jos välität sydämestäsi, sinun satavarmasti kannattaa mieluummin lopettaa makeiden jälkiruokien kuin punaisen lihan syöminen. Uskon kuitenkin, että kala on sydämelle terveellisempää ja mahdollisesti myös kana.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-04-08 17:43:10 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29218
Kuva

Ratkaisu: Kun kypsentää lihan kunnolla, se ei ole enää liian punaista.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-04-08 17:57:11 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29218
Lars-Erik Litsfeldt: Ny hypotes om varför rött kött skulle vara farligt

Lainaa:
Ihmettelen myös sitä, että mikä evolutionaarinen hienous sisältyisi siihen, että ihminen tulisi sairaaksi lihan syömisestä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-04-08 18:00:29 
Poissa
voinen
voinen

Liittynyt: 2011-07-01 11:44:20
Viestit: 5466
Paikkakunta: Pakastin
Muuttuisko se (punainen) liha terveystuotteeksi, jos sen leivittäis sokeroiduilla ruisjauhoilla ja sitten kypsentäis kunnolla?

_________________
Uushullu

Kuuntelen Kroppaa


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-04-08 20:40:20 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4871
Hikikomori kirjoitti:
Kuva

Ratkaisu: Kun kypsentää lihan kunnolla, se ei ole enää liian punaista.

Heh, aloitin grillikauden pääsiäisenä ja kolme kasleria laitoin grilliin. Kun oli valmista niin otin yhden lautaselle, sammutin (kaasu)liekin ja menin syömään. Sen jälkeen kävin noutamssa kaksi jäljelle jäänyttä. Laavakivillä oli rasvapalo ja kyljykset eivät todellakaan olleet enää punaisia! :oops: Muuttuivat kai terveellisiksi mutta harakat saivat sen hyödyn.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-04-08 21:13:28 
Poissa
apina
apina

Liittynyt: 2009-12-21 22:22:11
Viestit: 10830
Hesari verkossa;

Lainaa:
Punaisen lihan sisältämä L-karnitiini ja vääränlainen suolistomikrobisto ovat huono yhdistelmä valtimoiden terveydelle. Uusi tutkimus osoittaa, että valtimonkovettumataudin riski voi lisääntyä myös vähärasvaisesta tai rasvattomasta punaisesta lihasta.

Ihmisiä on kehotettu jo vuosia välttämään tyydytettyä eläinrasvaa, koska sen sisältämä kolesteroli lisää riskiä sairastua valtimonkovettumatautiin. Toisaalta punainen liha on johdonmukaisesti yhdistetty sydänsairauksien riskiin, oli se rasvaista tai ei.

Ohion yliopiston tutkijat ovat nyt löytäneet yhtälöstä tärkeän puuttuvan palasen. He havaitsivat, että punaisen lihan sisältämä L-karnitiini hajoaa suolistobakteerien käsittelyssä aineenvaihduntatuotteeksi, joka kiihdyttää valtimoiden kalkkeutumista.

Tutkijat antoivat L-karnitiinia 77 vapaaehtoiselle, joista 26 oli pitkäaikaisia vegetaristeja tai vegaaneja. He havaitsivat, että L-karnitiini johti kaikilla vapaaehtoisilla trimetylamiini-N-oksidin, eli TMAO:n lisääntymiseen. TMAO on L-karnitiinin hajoamistuote, ja sen tiedetään vaikuttavan kolesteroliaineenvaihduntaan. Se hidastaa erityisesti kolesterolin poistumista valtimoiden seinämistä.

TMAO:n määrässä oli kuitenkin selvä ero lihan- ja kasvissyöjien välillä. Kasvissyöjillä TMAO:ta syntyi paljon vähemmän, vaikka he olivat ottaneet L-karnitiinia yhtä paljon. Se viittaa eroihin lihan- ja kasvissyöjien suolistobakteereissa. Lihan säännöllinen syöminen mitä ilmeisimmin ylläpitää bakteeristoa, joka hajottaa L-karinitiinin tehokkaasti vahingolliseksi TMAO:ksi.

Selvittääkseen asiaa tarkemmin tutkijat mittasivat 2 600 vuosittaisessa terveystarkastuksessa käyvän henkilön L-karnitiinitasot clevelandilaisessa sairaalassa. He havaitsivat, että L-karnitiini yksinään ei ollut sydänsairauksien riskitekijä, mutta jos se yhdistyi korkeisiin TMAO-tasoihin, riski sydänsairauksiin lisääntyi.

Viimeisessä tutkimuksessa tutkijat syöttivät L-karinitiinia hiirille. Tulokset osoittivat, että hiirille kehittyi valtimokovettumia, mutta vain, jos niillä oli tyypillinen lihansyöjän bakteeristo. Jos suolistobakteerit pyyhkäistiin pois antibioottikuurilla, kovettumia ei syntynyt.

Tutkijat korostavat, että löydösten valossa ihmisten kannattaisi miettiä lihansyönnin rajoittamista. Erityisen huolissaan pitäisi kuitenkin olla, jos nauttii L-karinitiinia ravintolisänä.

Tutkimuksen julkaisi Nature Medicine.

_________________
äh


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-04-08 21:31:33 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Siis yhdiste, jota kroppa tekee itsekin ja jota löytyy myös punaisesta lihasta, on lisäaineena nautittuna hivenen epäilyttävää?
Quelle surprise :)

Samanlaista yhteyttä on yritetty myös CLA'lle, joka sekin lisäaineena on epäilyttävää, mutta luonnontuotteen (mm. maitorasvan) osana selvästi terveyttä edistävää.

Ja samaa on ehdotettu tyydytetylle rasvalle, joka teollisuustuotteena ja varsinkin teknotransseihin ja kakkuihin sekoitettuna voi ollakin aika ilkeää. Luonnonrasvana nautittuna tyydytetty rasvakin näyttää lähinnä edistävän sydänterveyttä.

Ps. Toisin kuin tuossa väitettiin, punaliha sinänsä EI ole korreloinut svt'n kanssa.
Jalosteliha (taas kerran lisäaineineen) on, mutta vain lievästi vaikkapa sokeriin tai nopeisiin hiilihydraatteihin verrattuna.
Mutta mitäpä sitä ei yrittäisi uskonsa tai elinkeinonsa ylläpitämiseksi?

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-04-09 09:36:29 
Poissa
apina
apina

Liittynyt: 2009-12-21 22:22:11
Viestit: 10830
els kirjoitti:
Siis yhdiste, jota kroppa tekee itsekin ja jota löytyy myös punaisesta lihasta, on lisäaineena nautittuna hivenen epäilyttävää?
Quelle surprise :)

Samanlaista yhteyttä on yritetty myös CLA'lle, joka sekin lisäaineena on epäilyttävää, mutta luonnontuotteen (mm. maitorasvan) osana selvästi terveyttä edistävää.

Ja samaa on ehdotettu tyydytetylle rasvalle, joka teollisuustuotteena ja varsinkin teknotransseihin ja kakkuihin sekoitettuna voi ollakin aika ilkeää. Luonnonrasvana nautittuna tyydytetty rasvakin näyttää lähinnä edistävän sydänterveyttä.

Ps. Toisin kuin tuossa väitettiin, punaliha sinänsä EI ole korreloinut svt'n kanssa.
Jalosteliha (taas kerran lisäaineineen) on, mutta vain lievästi vaikkapa sokeriin tai nopeisiin hiilihydraatteihin verrattuna.
Mutta mitäpä sitä ei yrittäisi uskonsa tai elinkeinonsa ylläpitämiseksi?


Joo. Juttu kuitenkin herätti uteliaisuuden, vegaaneja, vegetaristeja, hiiriä. Kuinka tutkimus toteutettiin? Vegeille ei oikein voi syöttää lihaa, varsinkaan kuukausien ajan, jotta voitaisiin todeta 'pitkäaikaisvaikute'. Vaikka olisi kuinka luomualaiduntaneen elukan lihaa. :mrgreen:

Onko tehty hätäisiä, tarkoitushakuisia johtopäätelmiä? Nature Medicine antaa ehkä uskottavuutta?
Jutun kirjoittaja Jani Kaaro on maallikko tiedetoimittaja käsittääkseni, yhden kirjan tyypiltä lukeneena jäin käsitykseen että tyyppi on ihan pihalla. Vakuuttavanoloista tekstiä suoltaa, kuin suoraan käsikirjasta, siitä konsensus-kässäristä. Tiedettä, jee,

Jani Kaaro kirjoitti:
He havaitsivat, että L-karnitiini johti kaikilla vapaaehtoisilla trimetylamiini-N-oksidin, eli TMAO:n lisääntymiseen.

_________________
äh


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 1010 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 551 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 12 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)