karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-29 09:41:04

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 1010 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 4 551 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2013-03-08 11:42:58 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-01-28 17:54:44
Viestit: 1109
Paikkakunta: Luhanka
Karpit, se on loppu lähellä...
http://www.iltalehti.fi/elintavat/20130 ... 4_el.shtml
Lainaa:
Arviomme mukaan kolme prosenttia vuosittaisista ennenaikaisista kuolemista voitaisiin ehkäistä, jos ihmiset söisivät alle 20 grammaa prosessoitua lihaa päivässä, sanoo tutkimusryhmää johtanut professori Sabine Rohrmann Zürichin yliopistosta Science Daily -sivustolla.
Alle 20 grammaa on sangen vähän, sillä jo yksi grillimakkara painaa keskimäärin 100 grammaa.

Näin meitä neuvoi jo kymmeniä vuosia "rasva-Helena Gylling"
http://www.sisa-savonseutuyhtyma.fi/mul ... 011/10.php
"kaikki rasvat jotka kovettuvat jääkaapissa ovat kovia rasvoja"

.

_________________
Nerous on vain tavallista suurempaa kärsivällisyyttä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-08 11:51:03 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Onse. Yiritin eilisestä (hesarin?) uutisesta ihmetellä minkälaisia nakkeja ja pekoneja ne siellä syövät, kun siellä väitettiin että kahdesta nakista ja yhdesetä pekonisiivusta saa jo 160g lihaa.
... kun taas meikäläisen pekonipaketissa 160 grammaan mahtuu melkein kymmenen siivua
... ja silloin kun nakkeja tuli vielä ostettua, niitä meni kymmenen 300g pakettiin, eli 160 olisi tarvittu viisi eikä kahta...
Jopa huomattavasti nakkeja isompia siskonmakkaroita tarvitaan kolme parin pekonisiivun lisäksi tuohon määrään.
Mutta kun se on lehteen kirjoitettu niin tietenkin sen täytyy olla totta, täytyyhän? :)

Ja joo, einiinmitäänväliä minkä väittävät nyt tappavan, kun huomattavasti vaarallisemmista (ja yleisemmistä) sokerista, pilatusta Pufasta ja lisäaineista ovat niin hissunhiljaa vaan.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-08 13:03:53 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-02-08 19:12:46
Viestit: 5305
-

_________________
Our way is not the best way. Our way is merely another way.
Vapaa ohjelmisto, vapaa yhteiskunta


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-08 13:13:44 
Poissa
Pusukala
Pusukala
Avatar

Liittynyt: 2010-09-20 09:57:53
Viestit: 8956
Lainaa:
Punainen liha on terveellistä kohtuullisissa määrin kulutettuna, sillä se sisältää elintärkeitä ravinteita.


No toi oli kyl suht oikein ;)

_________________
Asiallisia juttuja


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-08 13:27:36 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5346
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Minä suostun huolestumaan heti, kun saadaan huolestuttavia tuloksia prosessoidun lihan silloin tällöin syömisestä täysin viljattomasti ja jotakuinkin sokerittomasti elävällä karppaajalla, joka ei syö mitään muuta teollista safkaa, kuin sen satunnaisen meetvurstinpätkän. :D

Mistä sen tietää, vaikka prosessoitu liha olisikin vaarallisinta silloin, kun syö myös täysjyväviljaa... :twisted:

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-08 14:31:53 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-01-28 17:54:44
Viestit: 1109
Paikkakunta: Luhanka
Koodi:
Lisäksi jalosteissa on usein myös reippaasti kolesterolia ja tyydyttyneitä rasvoja, mikä taas lisää sydän- ja verisuonitautien riskejä.

Joo, tässähän se asian ydin on; syöty kolesteroli menee suoraan verisuoniin :lol: vai miten se nyt oli?
Otin tuon Rasva-Helena Gyllingin mukaan, koska hän painotti jossain tutkimuksissa tuota 20g päiväsaantia. Saman logiikan mukaan kananmuna on edelleen myrkkyä, voista puhumattakaan, niissä on tuota pahaa kolesterolia.
Pikkasen kummastuttaa tuo tutkija professori Sabine Rohrmann. Nimittäin sveitsiläiset eivät juuri kevyttuotteista perusta ja ovat kuitenkin sydänterveempiä kun suomalaiset. Jos käkikelloporukalla on suonet menossa tukkoon, kyllä syy löytyy urbaanista hiilaripainotteisesta mössöstä eikä rasvamakkaroista. Sveitsin kanttonit ovat varsin itsenäisiä joka suhteessa, tuskin Zürichin yliopiston tutkimuksia otetaan kovin vakavasti Vaudissa ja Valaisissa. Tätyyhän kolesterolilääkitystä lisätä Sveitsissä, paras tapa siihen on pelottelu, jopa pohjaa tutkimuksiin. Arvaus; ilmeisesti uutinen on poimittu Itä-Suomen Yliopiston lähteistä (Ursula Schwab), vuodettu hallitusti THL:n kautta lehdistöön.
.

_________________
Nerous on vain tavallista suurempaa kärsivällisyyttä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-08 15:05:07 
Poissa
landekarppi
landekarppi

Liittynyt: 2005-04-12 07:05:10
Viestit: 14387
Paikkakunta: Imatra
No sitte kuollaa J kans, ku hääkää ei suostu oikei muuta syömää. :lol:

_________________
Karppi, since 2005 :)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-08 17:00:47 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2013-01-04 19:31:53
Viestit: 237
Alkuperäisessä tutkimuksessa vain prosessoitu liha korreloi kuolemien kanssa, ei punainen liha enää. Noita prosessoituja moskia en kyllä itse syö, hätävarana lienee ok. E250 melkoisen haitallista noissa prosessoiduissa lihatuotteissa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-08 18:53:44 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Niin, kannattaa huomata, että tässäkään tutkimuksessa, ei löydetty korrelaatiota prosessoimattoman (ei punaisen eikä siipikarjan lihan) syönnin ja ennenaikaisen kuoleman riskin väliltä.

Niin ja kannattaa huomata, että prosesssoitu liha tuskin on vaarallisinta prosessoitua ruokaa.

Tutkijat havaitsivat myös, että prosessoidun lihan syönti usein liittyi sellaisiin elmäntapoihin kuten vähäiseen liikuntaan, tupakointiin, alkoholin käyttöön ja liikasyöntiin.

Denverin dieettitohtori Jeff Gerberin mielestä tutkimus olisi pitänyt nimetä prosessoidun ja prosessoimattoman ruuan vertailuksi. - Mutta silloin se ei olisi saanut osakseen tälläistä huomiota.

Jeffry Gerber: More Meat Fobia


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-08 19:34:27 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-02-19 14:44:02
Viestit: 4871
Kukas se sanoikaan, että lisäaineita pelätään turhaan? Nehän ovat vain kuluttajan parhaaksi.

_________________
You Eat What You Are


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-08 20:01:40 
Poissa
voipallo
voipallo

Liittynyt: 2006-01-03 14:37:31
Viestit: 13162
Paikkakunta: helsinki
Kasari kirjoitti:
Kukas se sanoikaan, että lisäaineita pelätään turhaan? Nehän ovat vain kuluttajan parhaaksi.


Kasvinjalostuksen dosentti Jussi Tammisola. Hän myös puhui halveksien muotipaleoista ja muista hörhöistä jotka etsivät ihanteet edellä puhdasta ruokaa.

_________________
“To be is to do - Socrates
To do is to be - Sartre
Do Be Do Be Do - Sinatra”

― Kurt Vonnegut


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-08 20:08:34 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Lisäaineita ovat puolustaneet myös mm. Oulun yliopiston lääketieteen professori Timo "Statiini" Strandberg ja THL:n tutkimusprofessori Antti Jula.

HS: Professorit: Ruuan lisäaineilla pelotteluun ei pidä uskoa


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-08 21:04:03 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-08-10 17:33:41
Viestit: 970
... ja Marina Heinonen Hesan yliopistolta.

http://www.hs.fi/kotimaa/Professori+Luu ... 5555490978

_________________
-24 kg vajaassa vuodessa... nyt ylläpitoa, BMI 23 vuodesta 2010.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-08 21:54:59 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
...kuten myös Turun yliopiston Rainer Huopalahti:

Yle: Professori: Elintarvikkeiden E-koodeja on turha pelätä

Nitriitistä ja aspartaamista Huopalahti sentään varoitteli:

Lainaa:
Lisäaineiden joukossa on muutamia aineita, joita on hyvä vältellä, kuten esimerkiksi makkaroihin lisättävää nitriittiä. Nitriitin käytöstä on kuitenkin olemassa tarkat säädökset, kertoo Huopalahti.

Keinotekoinen makeutusaine aspartaami, jota lisätään esimerkiksi virvoitusjuomiin, ei miellytä Huopalahtea henkilökohtaisesti.

- En pidä aspartaamin mausta. Olen myös sitä mieltä, että keinotekoisia makeutusaineita ei kannattaisi käyttää hirveitä määriä päivässä. Tässä kohtaa olen kyllä vähän huolissani varsinkin nuorten limsan juomisesta, miettii Huopalahti.


Kuopion Ursula Schwabia aspartaami ei huolestuta:

Savon Sanomat: Lasten kokkikirjat tuputtavat voita

Lainaa:
Hyvänä esimerkkinä turhasta kohkaamisesta Ursula Schwab mainitsee makeutusaine aspartaamin, joka on vaaraton kahden valkuaisen yhdistelmä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-10 09:44:53 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-01-28 17:54:44
Viestit: 1109
Paikkakunta: Luhanka
Ja tätä sitten jauhetaan uudelleen ja uudelleen.
Neljä siivua meetvurstia päivässä – Peter nauraa varoituksille!
http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-1 ... 28890.html
Mikä sitten tekee prosessoidusta lihasta jalostamatonta lihaa haitallisempaa?
- Prosessoidussa lihassa voi olla suolaa ja nitraatteja?..... jotka ovat syövän kannalta ongelmallisia. :roll:
Tietenkin siinä on myös tyydyttynyttä rasvaa, Fogelholm vastaa =D>

_________________
Nerous on vain tavallista suurempaa kärsivällisyyttä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-10 11:19:52 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2011-01-12 18:10:21
Viestit: 170
Lainaa:
Eeen. Tosin välillä, jos on ollut ongelmia palkanmaksun kanssa, tulee syötyä halpaa makkaraa. Mutta ei silloinkaan hevosmakkaraa


Onneksi ei sentään hevosen lihaa syö..


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-10 22:56:23 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
-nemo- kirjoitti:
Mikä sitten tekee prosessoidusta lihasta jalostamatonta lihaa haitallisempaa? ...
Tietenkin siinä on myös tyydyttynyttä rasvaa, Fogelholm vastaa


Meinaakohan Fogelholm, että prosessoidussa lihassa on enemmän tyydyttynyttä rasvaa kuin prosessoimattomassa?

Sitä paitsi tyydyttynyt rasva ei ole haitallista toisin kuin suuri omega-6-rasvahappojen saanti, joka aiheuttaa inflammaatiota ja se puolestaan monia tauteja sydäntaudista syöpään.

Omega-6-rasvahappoja täynnä ovat soija-, maissi-, auringonkukka- ja safloriöljyt. Niitä on melkoisesti myös margariineissa. Nämä kuuluvat kaikki niihin "pehmeisiin rasvoihin", joita Fogelholmilla on tapana kategorisesti hehkuttaa.

Olisi hyvä, jos professori, joka haluaa toimia päivystävänä asiantuntijana, jolle media kommenttia halutessaan soittaa, omaisi edes jonkinlaiset perustiedot omalta alaltaan.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-13 11:46:31 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-08-12 21:37:08
Viestit: 2290
-nemo- kirjoitti:
Nimittäin sveitsiläiset eivät juuri kevyttuotteista perusta ja ovat kuitenkin sydänterveempiä kun suomalaiset. Jos käkikelloporukalla on suonet menossa tukkoon, kyllä syy löytyy urbaanista hiilaripainotteisesta mössöstä eikä rasvamakkaroista. Sveitsin kanttonit ovat varsin itsenäisiä joka suhteessa, tuskin Zürichin yliopiston tutkimuksia otetaan kovin vakavasti Vaudissa ja Valaisissa. Tätyyhän kolesterolilääkitystä lisätä Sveitsissä, paras tapa siihen on pelottelu, jopa pohjaa tutkimuksiin. Arvaus; ilmeisesti uutinen on poimittu Itä-Suomen Yliopiston lähteistä (Ursula Schwab), vuodettu hallitusti THL:n kautta lehdistöön.

Sveitsi on muuten noussut koko maailman kakkoseksi (Japanin jälkeen) elinikäodotteessa: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... expectancy
Edellisen kerran kun joitakin vuosia sitten katsoin kyseistä listaa, Euroopan pitkäikäisin oli Islanti.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-14 22:44:45 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Zoë Harcombe ruotii ketjun aiheena olevan tutkimuksen: "It’s bad science!"

Zoë Harcombe: Meat consumption and mortality


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-19 22:07:46 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 29217
Bitannian aktiivisimpiin paleo/karppaus-bloggaajiin kuuluva Zoë Harcombe on muistaakseni joskus päätynyt siihen tulokseen, että haitallisinta prosessoidussa ruuassa ovat lisätty sokeri ja lisätyt omega-6-kasviöljyt.

Haitallista esimerkiksi McDonaldsin hampurilaispihvissä olisi paistorasva - ja tietysti kaikki mitä sen kanssa tarjotaan.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 1010 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 4 551 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot] ja 12 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)