karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2020-04-07 11:44:01

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 4 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2013-02-28 19:00:01 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 20349
The Relationship of Sugar to Population-Level Diabetes Prevalence: An Econometric Analysis of Repeated Cross-Sectional Data
Sanjay Basu, Paula Yoffe, Nancy Hills, Robert H. Lustig


Kuva

Lainaa:
Abstract

While experimental and observational studies suggest that sugar intake is associated with the development of type 2 diabetes, independent of its role in obesity, it is unclear whether alterations in sugar intake can account for differences in diabetes prevalence among overall populations. Using econometric models of repeated cross-sectional data on diabetes and nutritional components of food from 175 countries, we found that every 150 kcal/person/day increase in sugar availability (about one can of soda/day) was associated with increased diabetes prevalence by 1.1% (p <0.001) after testing for potential selection biases and controlling for other food types (including fibers, meats, fruits, oils, cereals), total calories, overweight and obesity, period-effects, and several socioeconomic variables such as aging, urbanization and income. No other food types yielded significant individual associations with diabetes prevalence after controlling for obesity and other confounders. The impact of sugar on diabetes was independent of sedentary behavior and alcohol use, and the effect was modified but not confounded by obesity or overweight. Duration and degree of sugar exposure correlated significantly with diabetes prevalence in a dose-dependent manner, while declines in sugar exposure correlated with significant subsequent declines in diabetes rates independently of other socioeconomic, dietary and obesity prevalence changes. Differences in sugar availability statistically explain variations in diabetes prevalence rates at a population level that are not explained by physical activity, overweight or obesity.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-02-28 19:41:04 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 20349
Andreas Eenfeldt: Ny studie: Mer socker, mer diabetes

Lainaa:
Voiko sokeri aiheuttaa diabetesta? Onko lisääntynyt sokerin kulutus aiheuttanut maailmanlaajuisen tyypin 2 diabetesepidemian? Jos kysyt sokeriteollisuudelta, vastaus on ehdoton ei. Jos kysyt alan tutkijoilta, saat luultavasti huomattavasti epävarmempia vastauksia.

Jos kysyt Robert Lustigilta, vastaus on painokas kyllä. Ja luulen, että hän on aivan oikeassa.

Teoria saa lisätukea uudesta tutkimuksesta. Jos tarkastellaan kulutetun sokerin määrää viimeisen vuosikymmenen aikana 175 maassa havaitaan selvä yhteys: Mitä enemmän sokeria on kulutettu, sitä enemmän diabetesta.

Yhden sokerilimun lisäys päivää kohden on liitetty 1,1 prosentin lisäykseen sairastuvuudessa diabetekseen, mikä merkitsisi runsasta 100 000 ruotsalaista diabeetikkoa lisää jos kaikki lisäisivät sokerilimun kulutustaan pullolla päivässä. Yhteys, joka muistuttaa tupakoinnin pelottavia sairausvaikutuksia.

Yhteys on selvä myös lihavuuskorjattuna. Tämä tukee teoriaa, että liian suuri määrä sokeria voi tehdä sinut sairaaksi jo ennen kuin olet lihonut.

Tietenkin on huomattava, että tämä tutkimus kertoo vain tilastollisesta yhteydestä, ei syy-seuraussuhteesta. Jälleen on kuitenkin tullut yksi tutkimus lisää, jota sokeriteollisuuden on piinallista selittämällä kumota.

Todisteet sokerin haitallisista vaikutuksista lisääntyvät. Eikä lisätylle sokerille ole mitään tarvetta, puhtaassa sokerissa ei ole mitään tarpeellista ravinnetta. Meidän on aika päästä eroon sokeririippuvuudesta ja pysäyttää käynissä oleva katastrofi.


Lisää:
NYT: It’s the Sugar, Folks

The Guardian: Sugar is behind global explosion in type 2 diabetes, study finds

Ann Fernholm: Ny världsomspännande studie: socker orsakar diabetes

Annika Dahlqvist: Socker orsakar diabetes

Marion Nestle: Does sugar cause diabetes? Is a calorie a calorie?

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-09 17:48:57 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 20349
Tutkimuksesta keskustellaan myös täällä.

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-04-09 20:59:04 
Poissa
ruutana
ruutana

Liittynyt: 2007-05-25 15:55:11
Viestit: 20349
Ann Fernholm: Hur mycket socker kan vi äta utan att bli sjuka?

Ann Fernholm osaa väliotsikot:

Lainaa:
Meidän pitäisi syödä korkeintaan 18 kiloa sokeria henkeä kohden vuodessa (*)

. . . mutta syömme 48 kiloa

Miksi Elintarvikevirasto ei reagoi?


(*) VT-suositus: max 10E%

_________________
You butter believe it!


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 4 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)