karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-18 03:24:49

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 211 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 14 5 6 7 811 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2013-02-27 07:59:42 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-01-23 14:09:22
Viestit: 4043
Hieno idea noi kalamurekepihvit, vermeet blenderiin ja sitä rataa, eipä olis tullu pieneen mieleenikään, pitää kokeilla joskus :D

_________________
Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-02-28 08:19:03 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2013-01-29 10:17:51
Viestit: 566
Paikkakunta: Nurmijärvi
Kalamurekepihvit tulevat käyttöön täälläkin. Olen hiukan samalla tyylillä tehnyt broiskupihvejä lapsille eli broilersuikaleita, kananmunaa ja mieleisesti maustettua tuorejuustoa + mausteita blenderiin ja pannulle paistumaan.

_________________
Kuono kermassa


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-02-28 11:57:48 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-05-28 09:28:04
Viestit: 1313
Kermakuono & anjuna, kiva jos on käyttöä reseptille! Tosiaan, voi vastaavanlaisia pihvejä valmistaa muustakin kuin kalasta, kiitti vinkistä. :)

Vaikka ketjun nimenä on ruokakuvat + reseptikokeilut, niin kai tänne voi laittaa myös muuta ruokaan liittyvää asiaa. ;) Tällä hetkellä lukemistona on sellainen kirja kuin Helvi Marjanen & Sylvi Soini: Kivennäisaineiden ja vitamiinien merkityksestä (7. painos 2007). Hyvin mielenkiintoista luettavaa, käsittelee juuri sellaisia aiheita mitä olen viime aikoina pohtinut.

Vaikka kirja suosittelee runsaita hiilihydraatteja ja kuituja kuituja, niin tähän asti (olen lukenut noin puolet) mielikuva on silti suht objektiivinen. Mm. sopivana rasvamääränä pidetään 60-135 g päivässä, Zone mainitaan makrosuhteiden yhteydessä, puhutaan hydrattujen rasvojen ja margariinien vaarallisuudesta ja voin luonnollisuudesta, PUFAn aiheuttamasta sydän- ja verisuonitautisriskistä, kananmunan kolesterolin vaarattomuudesta, suolistobakteerien tärkeydestä ja kolesterolista mainitaan että vaikka ylärajana pidetään lukemaa alle 5, niin "autoklinikkatutkimuksen (1966-71) mukaan yläraja oli ilman riskiä ollut miehillä 5-7 ja naisilla 6-9".

Muutama mielenkiintoinen havainto (itselle):

    Rasva-aineenvaihdunta vaatii tiettyjä aineita toimiakseen kunnolla, joten runsaasti rasvaa käyttävä tarvitsee näitä enemmän: magnesium, mangaani, seleeni, E-vitamiini, B6-vitamiini (jopa 25 mg/pv), foolihappoa ja ns. SH-ryhmiä (eli rikkiä, lähinnä metioniinin muodossa). (Juuri tätä olen pohtinut, onko karpilla erilaiset vitsku- ja hivenainetarpeet kuin vt-läisellä. Ilmeisesti on. Pitää tutkia kirjan puuteoirelistoja. :-k )

    Kasviöljyt tulee olla kylmäpuristettuja ja pilaantumattomia koska vain silloin niiden välttämättömät rasvahapot ja E-vitamiinit on tallessa; ilman näitä kasviöljyt ovat haitallisia.

    Punaisen lihan vaarallisuus liittyy ilmeisesti mahd. syöpää aiheuttavaan maldonialdehydiin, jota muodostuu lihassa sen jälkeen kun eläin on kuollut. Maldonialdehydi poistuu höyryn mukana kun lihaa keitetään kasvisten kanssa (en tiedä miksi juuri kasviksia tarvitaan tähän?).

    Proteiinintarpeesta ollaan monta mieltä tutkimuksien mukaan, mutta ilmeisesti jopa niin vähän kuin 30-35 g hyvin koostettua prodea päivässä riittäisi, koska keho käyttää 70% omista hajoitustuotteista uudelleen. Heikkoina happoina aminohapot kelatoivat kalkkia ja liikaprode aiheuttaa sen kautta kalkin poistoa kehosta, alkaen 95g/pv ja 140g/pv aiheuttaa 60 mg Ca-häviön -> voi pitkällä aikavälillä vaikuttaa luutiheyteen. (Kovin on tarkat lukemat, eikös proteiinitarve riipu mm. liikunnasta ja painosta?)

    Heti kovan liikunnan jälkeen suositellaan happamen reaktion aikaansaavaa juomaa, jotta veren pH pysyy alhaalla ja siten edistää maitohapon palautumista ja lihaksen kalkkiaineenvaihduntaa. Parasta olisi raakamaito (pastöroidussa ei enää ole mm. biotiinia) ja esim. puolukka-, mustikka- ja karpalomehu. Emäksisen reaktion aiheuttavat mehut (esim. sitrukset), liika sokeri ja liika proteiini (ilman happamen reaktion aiheuttavaa juomaa) haittaa palautumista -> hidas palautuminen, voimattomuutta, lihasjäykkyyttä, kouristuksia.

Joillekin ehkä vanhaa juttua, mutta mulle uutta. Saapi nähdä mitä kirjan loppupuolisko kertoo...

_________________
Ruokakuvia ja reseptikokeiluja Miffun tyyliin
Kas, Miffu tosiaan liikkuu!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-02-28 19:35:42 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi
Avatar

Liittynyt: 2013-01-06 21:49:04
Viestit: 134
Ihania kuvia jälleen! :) Tuo kirja kuulostaa tosi mielenkiintoiselta, pitääpä laittaa lainauslistaan. Minä oon myös miettinyt, onko karpatessa vitamiinien ja hivenaineiden tarve erilainen, kun nyt itsellä suupieletkin auki ja jostain puutoksestahan se kertoo. Kun luulis tässä ruokavaliossa saavan monipuolisemmin ja runsaammin vit&hivenaineita, kuin ennen muinoin koskaan. :)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-02-28 22:01:56 
Poissa
Hupsukarppi
Hupsukarppi

Liittynyt: 2011-07-21 21:47:43
Viestit: 5916
Oi mahoton näitä Sun kuvia =P~ =P~
Ihanaaaa, lisäääää :lol:
Ja juu, ihan tämmönen moikkaus
ja hyvät viikonloput Sinne :smt049

_________________
Redheads Do It Better :smt049


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-01 16:41:21 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-05-28 09:28:04
Viestit: 1313
Kiitti puffi! Kirjan mukaan rikkinäiset suupielet kertoo B2-vitamiinin puutteesta, jos se auttaa. ;) Ihan varmasti mä saan enemmän ravinteita nykyisellä ruokavaliolla ja kai sen jo olosta huomaa, kun on parempi ja energisempi olo entiseen verrattuna. :) Silti, luulen että näissä on tilaa (ja ehkä tarvetta) hifistellä vaikka kuinka, varsinkin kun jotkut puutostilat eivät anna niin selkeitä oireita. Lisäksi on eri asia puhua vähimmäismääristä jotka vain estää puutosoireita vs. määrät jotka ovat optimaalisia hyvinvoinnille. Huhhuh. :smt120 Kirja on luettu mutta pitää vielä koota ajatuksia ja palata muutamaan kohtaan uudelleen ennen kun kirjoitan lisää. Nämä ravintoasiat ovat uskomattoman monimutkaisia enkä usko että "oikeita" vastauksia kaikkeen edes löytyy tänä päivänä. No, joka tapauksessa tää on mielenkiintoinen aihe.

Marjoooooo! :D Kiva kun kävit jättämässä merkin ja hyvää viikonloppua sinnekin! :smt049


Testasin taas uutta reseptiä, tällä kertaa juustopiirakkaa. Juustona ei valitettavasti ollut ihanaa gruyereä, mutta emmental + voimakas koskenlaskija oli ihan toimiva ja maukas arkipäivän yhdistelmä. ;) Lisäksi helppoa kuin mikä!

Kuva

Tarjoilin parsakaalikeiton kanssa. =P~

_________________
Ruokakuvia ja reseptikokeiluja Miffun tyyliin
Kas, Miffu tosiaan liikkuu!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-01 20:49:16 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-05-28 09:28:04
Viestit: 1313
Vitamiini- ja hivenaineihmettelyyn liittyen laskin päivän syömiset finelissä. Ei ole grammalleen punnittuja määriä, mutta osaan aika hyvin arvioida ruokien painon ja osittain käytin finelin arvioita ruokalusikallisen ym. painosta. Suuntaa-antava ainakin.

Tänään syötyä:

Aamiainen:
Iso kuppi kahvia kermalla ja vanhanajan maidolla. Erkkiä, pähkinä- ja siemensekoitusta, mustikkaa, kookosöljyä ja -hiutaleita.
Lounas:
Kahden munan sipuli-tomaattimunakas, jossa myös mm. kermaloraus, emmentalia, pestoa ja valkosipulia, täytteenä pinaattia. Hapankaalia ja raastettu porkkana oliiviöljyllä. Pala 70% suklaata.
Illalla:
LCHF-kahvia (eli sauvasekoittimella sekoitettua kahvia voilla ja kookosöljyllä) sekä pieni pala Almondyn 70% suklaamantelikakkua.
Illallinen:
Jauhiskääretorttua (nasi-jauhelihaa, sipulia, paprikaa, tuorejuustoa, pestoa), höyrytettyä parsakaalia voilla sekä kermassa haudutettua ruusukaalia.

Illan kahvia + almondykakkua lukuunottamatta aika normipäivä. Kasvispuolta melko tasan puoli kiloa, rasvasta noin puolet SAFAa ja alle 10% PUFAa. Makrot seuraavat:
2295 kcal - HH 56 g (10%) - R 194 g (76%) - P 76 g (13%)

(Niin, en tosiaan syö almondykakkua joka päivä. :wink: Tavis-almondy on aivan liian makea, mutta tää 70% on ihan hyvää jos ei jaksa itse leipoa. Pikagoogletuksella löysin ainesosaluettelon vain ruotsinkielisiltä sivuilta täällä.)

Ja näitä taustatietoja vasten itse pääasiaan, eli ravinteisiin. Suluissa finelin antamat suositukset, jos niitä on, ja punaisella niiden alle jääneet arvot.

natrium 1560 mg
suola 4038 mg
kalium 3828 mg (3100)
magnesium 375 mg (280)
kalsium 1272 (800)
fosfori 1460 mg (600)
rauta 10,5 mg (15)
sinkki 10,6 mg (7)
jodidi 280 ug (150)
seleeni 77 ug (40)

A-vit 1828 ug (700)
D-vit 4,3 ug (7,5) <- mutta otan lisäksi purkista 25 ug/pv
E-vit 20 mg (8)
K-vit 427 ug
C-vit 281 mg (75)
folaatti 380 ug (400)
niasiiniekvivalentti 31 mg (15)
niasiini B3 14 mg
riboflaviini B2 2,2 mg (1,3)
tiamiini B1 1,2 mg (1,1)
B12-vit 6 ug (2)
pyridoksiini vitameerit B6 1,6 mg (1,3)
karotenoidit 16974 ug

Ja kuituja 17 g. ;) Noniin, numerot ovat tallessa, nyt sitten asiota tutkimaan tarkemmin. Onkohan finelin antamat suositukset ok vai minimejä...

Lopuksi, kuivien numeroiden vastapainoksi, kuva lounaasta. ;)

Kuva

_________________
Ruokakuvia ja reseptikokeiluja Miffun tyyliin
Kas, Miffu tosiaan liikkuu!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-04 21:12:59 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-05-28 09:28:04
Viestit: 1313
Kuva

Miehen bravuuri, eli kermaista kalakeittoa (mm. lohta, seitiä, katkarapua, porkkanaa, sipulia, bataattia, lehtiselleriä) ja pitkästä aikaa soccaa, jonka kanssa reilusti voita ja mustapipuuria. =P~ Tähän soccaan meni 2 dl kikhernejauhoja, 3 dl vettä, 1 tl suolaa ja noin 3 rkl oliiviöljyä. Uunissa paistui 45 min; asteita en 100% varmasti muista, mutta taisi olla 200.

Kuva

Raikas salaatti (mm. pinaattia, kaaliraastetta, omppua, retiisiä, avokadoa, itsekasvatettua basilikaa) ja muna-silli-majoneesimössöä. Huomaa hieno basilikakoristelu, satsasin ulkonäköön. :mrgreen:

Kuva

Maalaismaksamakkaraa (löytyi semmoinen jossa mukana myös sydäntä ja munuaista, hee), aika karmean näköistä possunribsiä :shock: , hapankaalia, tomaattisalsaa (tomaattia, paprikaa, rucolaa, chiliä, sipulia, valkosipulia, limen mehua ja kuorta, oliiviöljyä), avokadoa ja fetatyyppistä vuohenmaitojuustoa. Ribseistä söin vain ne ei-palaneet kohdat, oli jonkun verran syötävää tavaraa mustan kuoren alla. Minä ne keitin ensin ja hyvännäköisiä olivat siinä vaiheessa kun luovutin miehelle uunissa paahdettavaksi, syytetään siis häntä. ;)


Huomaa että on kevät tulossa hurjasta lumisateesta huolimatta, rupeaa tekemään mieli salaatteja kun talven aikana meni paljon juureksia. Tänään tehtiin yhteisvoimin iltaruoaksi tosi hyvää halloumisalaattia, johon meni sekä kylmää että lämmintä kasvista. Se koostui lähinnä kaikista pakko-käyttää-pois kasvisjämistä, joten oli ylläri että niistä tuli oikeasti herkkua. ;) Kylmänä meni rucolaa ja jotain ihme kiinankaalin tyyppistä salaattia, basilikaa, avokadoa, tomaattia, retiisiä ja oliivia. Lämpimänä & voissa paistettuna minimaissia, sipulia, paprikaa ja vähän parsakaalia. Päälle paistettua halloumia, oliiviöljyä ja pikkasen balsamicoa. Hävisi lautaselta ennen kun muistin kameran. :D

Jälkkäriksi marjarahkaa jossa rahkan lisäksi itsetehtyä makeuttamatonta omenasosetta, mustikkaa, puolukkaa, mustaherukkaa ja tietty reilusti kermavaahtoa. Sekin hävisi liian nopsaan. :mrgreen:

_________________
Ruokakuvia ja reseptikokeiluja Miffun tyyliin
Kas, Miffu tosiaan liikkuu!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-06 09:59:41 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-01-23 14:09:22
Viestit: 4043
Hellout Miffulle, mä täällä taas kuolailen ja ihastelen sinun (ja miehesi) valmistamia ruokia. Toi socca oli mielenkiintonen, piti googlettaa aiheesta parit sivut,
saako kikhernejauhoa normikaupoista? Tekispä mieli kokeilla =P~ Samoin sun ed. sivulle postaamat poiminnat kirjasta oli tosi mielenkiintosia :smt045 Aurinkoista viikonjatkoa :smt039

_________________
Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-08 10:32:50 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93628
Kuva

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-08 20:38:38 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-05-28 09:28:04
Viestit: 1313
Konnis :smt049 Hyvää naistenpäivää sulle myös ja kaikille muillekin!

Kiitti anjuna ja sitä samaa sullekin, tai oikeastaan viikonloppua tässä vaiheessa. ;) Hui, on tosiaan jo perjantai. Tää viikko vaan hävisi. :shock: Kikhernejauhoja olen löytänyt Punnitse ja säästä-tyyppisistä kaupoista, joskus gramjauho-nimellä. En tosin ole tainnut tsekata löytyykö isommista marketeista, ehkä joku muu tietää?

Niin joo, ajatuksia tuon kirjan loppupuolesta piti koota ja laittaa tekstin muotoon. Kävi vaan niin että löysin Kaisa Jaakkolan Hormonitasapaino-kirjan ja sen pariin olen unohtanut itseni viime iltoina. Hups! Yritän viikonloppuna ryhdistäytyä. ;) Tänä iltana kuitenkin erääseen baariin livemusaa kuuntelemaan! Hyvää viikonlopun alkua kaikille. :mrgreen:

_________________
Ruokakuvia ja reseptikokeiluja Miffun tyyliin
Kas, Miffu tosiaan liikkuu!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-09 11:36:15 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-01-23 14:09:22
Viestit: 4043
Hellou Miffu; tilasin luomukaupasta kikhernejauhoa ja paketti tuli jo; pitää kokeilla soccaa asap, kiitos mielenkiintoisesta vinkistä :wink:

_________________
Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-11 08:01:48 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2013-01-29 10:17:51
Viestit: 566
Paikkakunta: Nurmijärvi
On taas niin syötävän hyviä kuvia, että! Juustopiirakan linkki lähti mukaani :).

_________________
Kuono kermassa


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-11 18:46:24 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-05-28 09:28:04
Viestit: 1313
Kiva että kelpaa, anjuna ja Kermakuono! :mrgreen:

Kuva
Viikonloppuna tuli syötyä taas tuota juustopiirakkaa, tällä kertaa mies teki siitä oman version jossa oli myös aurinkokuivattua tomaattia ja pekonia. =P~ Sen kanssa avokadoa sekä mm. balsamicolla ja yrteillä maustettua kasvishärpäkettä: kaalia, parsa- ja kukkakaalia, voissa pannulla paistettuna.

Kuva
Heti kuntosalin jälkeen lihaksille rakennusmateriaalia. :mrgreen: Paistettuja kananmunia juustolla (joissa vähän turhan tehokkaasti valuvat keltuaiset tällä kertaa...), maksamakkaraa ja toisenlaista kasvishärpäkettä, tällä kertaa reilussa voissa paistettua paprikaa, sipulia ja valkosipulia, päälle avokadoa. Lisäksi lasi luomuraakamaitoa, joka jäi kuvasta pois.

_________________
Ruokakuvia ja reseptikokeiluja Miffun tyyliin
Kas, Miffu tosiaan liikkuu!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-12 14:08:44 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi
Avatar

Liittynyt: 2013-01-06 21:49:04
Viestit: 134
Voi mahoton näitä sun kuvia! :D Molemmat loihditte ihania annoksia. Ja juustopiirakkaa taidan kokeilla minäkin, niin hyvän näköistä ja -kuuloista on :)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-14 19:49:47 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-05-28 09:28:04
Viestit: 1313
^Kiitti! Kannatta kyllä kokeilla piirakkaa, on tosi kiva ja helppo resepti. :)

Eilen kaupassa huomasin mahtavan tarjouksen: lahnaa hintaan 1,95€/kg! Pakko ostaa, lahna on yks mun lempparikaloista. =P~ En tosin huomannut kuin vasta kotona kokkailua aloitellessa että se himputin kala oli perkaamaton! Voi piip. Vaikka olen pienempiä kaloja käsitellyt ihan pyynnistä lautaselle asti, niin tällainen 1,2 kilon jössikkä on hieman hankalampi tapaus kun ei kovin paljon ole tilaa tai välineitä sellaiselle. Oli sitten sen verran hurja esitys kun siinä parhaani yritin jotta saisimme ruokaa pöytään, että mies pakeni toiselle puolelle kämppää kunnes oli valmista. :mrgreen: Yritin ensin suomustaakin mutta voi huhhuh. Lopuksi annoin periksi kun kerta kala oli uuniin menossa. Perkaaminen sentään onnistui. Voin muuten sanoa että jatkossa maksan ilomielin sen normaalin kolminkertaisen hinnan jotta tätä ei tarvi koskaan tehdä uudelleen.

Hyvää ruokaa saatiin lopuksi aikaan, joten ei sentään ollut turhaa vaivaa. Tällä tavoin tein uunilahnaa:

- PERATTU ja märällä talouspyyheellä puhdistettu kala (1,2 kg tai isompi) tarpeeksi isoon uunivuokaan tai pellille folion päälle
- fisun sisään pari rkl merisuolaa, iso nippu tilliä ja reilu puolikas sitruuna viipaleina
- päälle hieman lisää suolaa, loput sitruunasta viipaleina ja muutama voiklöntti
- paistetaan uunissa 200 asteessa noin 30 min (tai kunnes rintaevä irtoaa kevyesti vetämällä; isommalla fisulla pitempi paistoaika)

Kuva

Tarjoiltiin tsatsikin ja uuniporkkanan sekä -punajuuren kanssa.

_________________
Ruokakuvia ja reseptikokeiluja Miffun tyyliin
Kas, Miffu tosiaan liikkuu!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-16 20:15:25 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-05-28 09:28:04
Viestit: 1313
Ja vihdoinkin takaisin ravinnepohdintaan. Aikaisempia ruokanumeroita ihmettelen nyt sen kirjan suosituksiin verraten.

(suluissa kirjan suositukset, vaihteluväli aktiivisuustasosta ja lähteestä riippuen)

natrium 1560 mg
suola 4038 mg (2000-4000)
kalium 3828 mg (2000-4000)
magnesium 375 mg (250-750)
kalsium 1272 (1000-3200)
fosfori 1460 mg (1300-4100)
rauta 10,5 mg (18-50)
sinkki 10,6 mg (6-22)
jodidi 280 ug
seleeni 77 ug (50-200)

A-vit 1828 ug (1200-3300)
D-vit 4,3 ug (10-20) <- mutta otan purkista 25 ug/pv
E-vit 20 mg (20-70)
K-vit 427 ug
C-vit 281 mg (70-400)
folaatti 380 ug (200-600)
niasiiniekvivalentti 31 mg
niasiini B3 14 mg (10-40)
riboflaviini B2 2,2 mg (1,8-6)
tiamiini B1 1,2 mg (1,5-7)
B12-vit 6 ug (ehkä 2-7)
pyridoksiini vitameerit B6 1,6 mg (1,8-7,5)
karotenoidit 16974 ug

Muutamassa jäi punaiselle ja aika moni on hädin tuskin alarajan yläpuolella. :? Lisäksi liikun nykyään säännöllisesti monta kertaa viikossa ja monen aineen kohdalla sanotaan kirjassa että tällöin tarve on suurempi, joten ei hyvä. Olen nyt ottanut tavaksi ottaa lihastreenipäivinä poretabletti, jossa 8 eri B-vitamiinia, C:tä, foolihappoa, biotiinia, kalsiumia, magnesiumia ja sinkkiä moninkertaiset määrät esim. finelin suosituksiin verrattuna.

Muita huomioita:

    Kirjan mukaan runsaasti rasvaa syövä tarvitsisi jopa 25 mg B6-vitamiinia. Miten ihmeessä saisi kasaan sellaisen määrän syömällä?? :o Mun esimerkkipäivänä tuli vaivaiset 1,6 mg joka on muutenkin liian vähän kirjan mukaan.

    Ei ole kyse pelkästään siitä, että kivennäisaineita ja vitamiineja tulee tarvittava määrä; joissakin tapauksissa eri aineiden väliset suhteet ovat tärkeitä. Esim. Ca/Mg suhde olisi hyvä olla 2:1, mikä ei mun tapauksessa ylläolevan esimerkin mukaan toteudu. Kokeilin ottaa magnesiumtabuja mutta niistä tuli tajuttoman huono olo, oireista päätellen taisi häiritä verensokeria (sydän pamppaili, kädet tärisi, heikotti, hirveää levottomuutta ja melkein paniikkia). :shock: Ruoan kanssa menee paremmin, mutta en tiedä uskaltaako niitä sitten ottaa...

    Pelottavia oli ne kohdat, jossa puhuttiin miten puutoksen vaikutukset huomaa vasta muutaman sukupolven jälkeen. Esim. eläinkokeissa on lisääntymiskyky heikentynyt ja lopulta kadonnut kokonaan. Pelottavaa siis siinä mielessä, kun ajattelee vaikkapa ruoan tehotuotantoa ja kuinka lannoituksessa lisätään vain ne kasvuun tarvittavat tietyt ravinteet köyhtyneeseen maahan; miten kauan saattaa kestää ennen kuin huomataan että joku tärkeä unohtui?

Joo, täällä harrastatetaan tällaisia piristäviä pohdinnan aiheita lauantai-iltana. Jospa välillä nauttisi viikonlopusta ja lähtisi mielummin piristämään itseään karppipizzalla. ;)

Hyvää viikonlopun jatkoa!

_________________
Ruokakuvia ja reseptikokeiluja Miffun tyyliin
Kas, Miffu tosiaan liikkuu!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-20 17:58:49 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-05-28 09:28:04
Viestit: 1313
Viime aikoina tää Miffu on tykännyt kalasta, jos ruokakuvista voi jotain päätellä. ;)

Kuva
Graavilohta, mozzarellaa, avokadoa, tomaattia ja kermassa haudutettua porkkanaa, mausteena reilusti valkosipulia.

Kuva
Tonnikala-ranskankerma-tillisörsseliä, mozzarellaa oliiviöljyllä ja kasvishöystöä (voissa paistettua kaalia, paprikaa ja sipulia, mausteena yrttejä ja aurinkokuivattua tomaattia).

Kuva
Uunilahnaa, avokadoa, porkkanaraastetta oliiviöljyn ja siemensekoituksen kera sekä tomaattia ja kurkkua ranskankermalla.

Kuva
Paistettua lohta, avokadoa sekä voihin hukutettua kaalia ja paprikaa.

_________________
Ruokakuvia ja reseptikokeiluja Miffun tyyliin
Kas, Miffu tosiaan liikkuu!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-20 18:10:18 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93628
:smt110 Ihanuuksia

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2013-03-21 09:09:35 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-01-23 14:09:22
Viestit: 4043
^ Kompsista, todella hyvännäkösiä, värikkäitä annoksia, voin kuvitella että oikeen hyvänolon -ruokia
(voiku mekin saatais kalaa lautaselle, yritetään pilkkiä täällä lomalla [-o< )

_________________
Kuva


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 211 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 14 5 6 7 811 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 20 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)