Miehen bravuuri, eli kermaista kalakeittoa (mm. lohta, seitiä, katkarapua, porkkanaa, sipulia, bataattia, lehtiselleriä) ja pitkästä aikaa
soccaa, jonka kanssa reilusti voita ja mustapipuuria.
Tähän soccaan meni 2 dl kikhernejauhoja, 3 dl vettä, 1 tl suolaa ja noin 3 rkl oliiviöljyä. Uunissa paistui 45 min; asteita en 100% varmasti muista, mutta taisi olla 200.
Raikas salaatti (mm. pinaattia, kaaliraastetta, omppua, retiisiä, avokadoa, itsekasvatettua basilikaa) ja muna-silli-majoneesimössöä. Huomaa hieno basilikakoristelu, satsasin ulkonäköön.
Maalaismaksamakkaraa (löytyi semmoinen jossa mukana myös sydäntä ja munuaista, hee), aika karmean näköistä possunribsiä
, hapankaalia, tomaattisalsaa (tomaattia, paprikaa, rucolaa, chiliä, sipulia, valkosipulia, limen mehua ja kuorta, oliiviöljyä), avokadoa ja fetatyyppistä vuohenmaitojuustoa. Ribseistä söin vain ne ei-palaneet kohdat, oli jonkun verran syötävää tavaraa mustan kuoren alla. Minä ne keitin ensin ja hyvännäköisiä olivat siinä vaiheessa kun luovutin miehelle uunissa paahdettavaksi, syytetään siis häntä.
Huomaa että on kevät tulossa hurjasta lumisateesta huolimatta, rupeaa tekemään mieli salaatteja kun talven aikana meni paljon juureksia. Tänään tehtiin yhteisvoimin iltaruoaksi tosi hyvää halloumisalaattia, johon meni sekä kylmää että lämmintä kasvista. Se koostui lähinnä kaikista pakko-käyttää-pois kasvisjämistä, joten oli ylläri että niistä tuli oikeasti herkkua.
Kylmänä meni rucolaa ja jotain ihme kiinankaalin tyyppistä salaattia, basilikaa, avokadoa, tomaattia, retiisiä ja oliivia. Lämpimänä & voissa paistettuna minimaissia, sipulia, paprikaa ja vähän parsakaalia. Päälle paistettua halloumia, oliiviöljyä ja pikkasen balsamicoa. Hävisi lautaselta ennen kun muistin kameran.
Jälkkäriksi marjarahkaa jossa rahkan lisäksi itsetehtyä makeuttamatonta omenasosetta, mustikkaa, puolukkaa, mustaherukkaa ja tietty reilusti kermavaahtoa. Sekin hävisi liian nopsaan.