Hihii, kiitos paljon vielä
iso isälle,
Banditalle ja
Lintzille!
On niin mukava lukea teidän kannustavia kommentteja.
Tämänhetkinen olo on hyvä ja raukea! Tai siis oikeasti väsyttää pirusti ja kaikkia lihaksia särkee, mutta hyvällä tavalla.
Olen harrastanut modernia metsästys-keräilyä. Viimeiset kaksi päivää olen raahannut kotiin toistakymmentä kiloa laatulihaa, vanhanaikaisesti kävellen ja kantaen semmoisia 6-8 kilon kasseja kerrallaan. Tuli siinä aika monen kilometrin verran kunnon hyötyliikuntaa. Eipä tarvi kuulaa nostella tänä viikonloppuna.
Sattui niin, että sain
tämän tilan possua edullisesti. Ne "hienoimmat" fileet sun muut olivat jo menneet, mutta se tarkoitti hyvää valikoimaa niitä oikeasti hyviä lihoja: kylkeä, rimpsuluita, kassleria.
Ja kilohinta noilla keskimäärin 6,90€/kg, ei paha mun mielestä.
Hamstrasin tietty niin paljon kuin kukkaro ja pakastin antoi myöten.
Tänään sitten kävin hakemassa ne aiemmin tilatut luomukaritsanlihat. Nyt lienee varastossa tarpeeksi lihaa juhannukseen asti? Just ja just sain kaikki mahtumaan pakastimeen possun kanssa, lukuunottamatta yhtä pakettia mun suurta herkkua eli niskakiekkoja, joista pitää keksiä jotain hyvää viikonloppuna.
Kannoin eilen kotiin myös kokonaisen
nieriän, kun sellainenkin löytyi kohtuuhintaan. Täytin merisuolalla, voilla, sitruunalla ja persiljalla kun sitä sattui tuoreena olemaan, samoja myös päälle. Uuniin 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi. Helppoa kuin mikä.
Tältä näytti uuniin mennessään...
...ja tämmöiseltä lautasella. Kaverina kermassa haudutettua ruusukaalia, tsatsikia ja muutama kalan kanssa paistettu sitruunasiivu mausteeksi.
Tänään illalliseksi lisää nieriää, sen kanssa ituja ainakin. Kyllä ne vaan lähti itämään!