karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-28 10:11:02

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 365 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 4 519 Seuraava
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Kesä 2013
ViestiLähetetty: 2013-01-13 09:37:11 
Poissa
häjykarppi
häjykarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-04-19 07:27:49
Viestit: 3471
Paikkakunta: JKL - Petäjävesi
Nythän on herranen aika jo tammikuu! Kohta pitäis alkaa haalia siemeniä!

Mitä meinaatte laittaa tänä vuonna?

Me saatiin syksyllä traktori. Valmet 361D vuosimallia '62. Aikeena on hankkia jousipiikkiäes jostain ja aloittaa tuossa alapihalla kunnianhimoinen suurmaanviljely!

Sain myös appiukolta lavakauluksia. Todennäköisesti jonkinlaista potagerieta suunnitteilla. Viime vuonna menestyivät loistavasti lavoissa yrtit, herneet ja sipulit. Ensi vuonna en laita ryvässipulia, koska ne on vittumaisia kuoria, pienet nykäreet. :roll:

Tomaattia ainakin aion laittaa ja varmaan avomaankurkkua lavaan.

Tarkoituksena olisi myös laittaa marjapensaita lisää, jos saa tuonne alapihalle paikkaa niille. Ja kellari pitäisi viimeistellä. Yhtä ja toista olisi tehtävää.
Pitänee hankkia taas se Suomen kansan kalenteri, josta näkee kuun vaiheet ja etsiä sopiva yläkuu kylvöjen tekoon...

_________________
Krapulan parantaminen ryypiskelemällä on yhtä tarkkaa puuhaa kuin ripulin parantaminen piereskelemällä...

Quidquid latine dictum, altum videtur.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kesä 2013
ViestiLähetetty: 2013-01-13 09:51:18 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-04-03 15:26:52
Viestit: 5440
Oih, mie asun taas maalla (viime vuosi meni kaupunkiolosuhteissa). Suunnitelmiahan on. Habanero piti laittaa jo joulun tietämillä kasvamaan, mutta vielä nuo siemenet tuolla kaapissa on. Tänään, heti kohta.

Ajattelin rakentaa sellasia laatikoita, niin ei tarvii pylly pystyssä kykkiä kasvimaalla (inhoan kitkemistä sen takia). Tomaattia, yrttejä, porkkanaa, herneitä? Muutama mansikantaimi, ehkä.

...Tai sit jää vaan suunnitelmiksi, kun oon kädetön jopa joittenkin laatikoitten rakentamisessa. Tai onhan miulla kyllä puuseppäkavereita. Vaan mistäpä sais jätelautaa. Tai vanhoja juureslaatikoita? Kuormauslavoja?

Kanoista ja lampaistakin oon aina haaveillu... Mutta jäänee tänäKIN vuonna väliin. Miulla ei ole lomakertymää ja sit jos tässä edelleen kaukosuhteillaan 500 km välillä niin...

_________________
huh'


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kesä 2013
ViestiLähetetty: 2013-01-14 16:24:03 
Poissa
häjykarppi
häjykarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-04-19 07:27:49
Viestit: 3471
Paikkakunta: JKL - Petäjävesi
Mulla oli tosi yksinkertaiset kasvilavat. Pari lautaa päällekäin sivuina ja sisänurkissa semmoiset tolpat, mihin ne laudat oli naulattu, keskivaiheilla oli kans semmoinen tukipalikka kun ne oli pitkiä lavoja. Mää huomasin, että ei tullu kovinkaan rikkaruohoja ja ne oli helposti nyppästävissä. No apila nyt tietenki tuli alakautta vierailulle :lol: mutta sitähän nyt ei muutenkaan saa pidettyä poissa millään mistään täällä meillä.

Eikös vielä chilejäkin ehdi laittamaan? Kyllä kai munkin joku paprika pitäis laittaa, mutta chilien kulutus tahtoo olla mulla niin vähäistä että harkitsen jotain makeaa suippopaprikaa.

Katselin jo vähän tomaatteja. Tuota on ehkä pakko kokeilla: http://www.siemenkauppa.com/tomaatit/75 ... rnue-.html
Lisäksi varmaan taas vanha kunnon idioottivarma Moneymaker tai Tanskan vienti. Viime kesänä oli mielenkiintoinen ja sangen hyvä semmoinen kuin Bloody Butcher. Luumutomaatti Incas teki myös paljon ja ihan kaiketi hyviä, mutta se on liian mieto minun makuuni. Tykkään että tomaatissa saa olla happamuutta maussa.
Sit vois kokeilla nyt ton Gardener's Delightin kun mulla ei oo koskaan sitä ollut ja sitä jatkuvasti kehutaan. Viime kesänä oli Black Cherryä ja se oli ihan ok.
Yks, mitä voi kehua sikäli että mulla oli tutulta yksi taimi toissa kesänä, on Balconi Yellow. Sitä vois laittaa. Se menee tosi näppärästi ruukuissakin, on tosi kompaktin kokoinen mutta tekee hyvin hedelmiä ja ne on tosi hyvän makuisia.

Mulla oli lavoissa porkkanaakin, mutta ne ei oikein menestyneet. Nyt mietin, että jos laittais lavoihin semmoista pallon mallista porkkanaa! :lol: Riittäis lavoissakin kasvutila, kun ei tule pitkä juurakko!

Kesäkurpitsaa mulla ei oo ollu ikinä, joten se on ehkä nyt testattava.

Kurkuista suosittelen taas Kinesisk Slangea. On tosi hyvän makuinen ja sileä avomaankurkku.

_________________
Krapulan parantaminen ryypiskelemällä on yhtä tarkkaa puuhaa kuin ripulin parantaminen piereskelemällä...

Quidquid latine dictum, altum videtur.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kesä 2013
ViestiLähetetty: 2013-01-19 19:33:55 
Poissa
häjykarppi
häjykarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-04-19 07:27:49
Viestit: 3471
Paikkakunta: JKL - Petäjävesi
Jahans, tossapa listaa siemenkauppa.comista tilaamistani siemenistä... Noita ois tarkoitus pistää tuleen tälle kesälle! Lisäksi pitänee katsoa mitä kaapista löytyy...

KASVIHUONEKURKKU 'Baby F1'
TOMAATTI 'Andine Cornue'
PAPRIKA 'Hamik'
PAPRIKA 'Pusztagold'
RUUKKUPAPRIKA 'Barancio'
VIHERSIPULI 'White Lisbon'
PURJOSIPULI 'Herbstriesen 2'
KIRSIKKATOMAATTI 'Balkoni Yellow'
KIRSIKKATOMAATTI 'Gardener's Delight'
TOMAATTI 'Maja'
TOMAATTI 'Tanskan vienti'
TOMAATTI 'Outdoor Girl'
AVOMAANKURKKU (PITKÄ) 'Long Green Ridge'
KESÄKURPITSA 'Eight Ball F1'
KESÄKURPITSA 'Gold Rush F1'

_________________
Krapulan parantaminen ryypiskelemällä on yhtä tarkkaa puuhaa kuin ripulin parantaminen piereskelemällä...

Quidquid latine dictum, altum videtur.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kesä 2013
ViestiLähetetty: 2013-01-19 23:37:52 
Poissa
humpuukikarppi
humpuukikarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-02-24 16:18:50
Viestit: 16113
Paikkakunta: Sonsuossa
Täällä! Joo, alan kohta miettiin. Laitoin jouluna ensimmäiset mikäliechilit. :D Eivät oo itäneet... Ja mulla on tulilla toi hieno vuosi sitten joulu pukin tuoma komea vesikasvattamo, tähän sellasia litkuja tilasin Pavunvarresta ja jotain "jaakotaikaa", saapa nähä. :D

_________________
Baltazar ei muistanut mitään. Hän ei nimittäin ollut syönyt joka-aamuista kananmunaansa. Munia ei ollut seuraavanakaan aamuna, Baltazarin aivot menivät aivan solmuun!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kesä 2013
ViestiLähetetty: 2013-01-20 01:03:38 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-07-17 19:38:41
Viestit: 772
Jaa tännekkös sitä piti tulla miettiin noita kevätkylvöjä.. :lol:

Mun ekalla listalla olis varmaan jonkun pitkän mittanauhan kaa ton mun mäen mittaaminen, jotta pääsis piirtään karttaa ja puutarhasuunnitelmaa. Toissasyksynä kaivatettiin siis ne kannot siitä ylös ja viimekesänä naapuri-isäntä äesteli ja ties mitä mönkäs sitä muutamaan otteeseen. Nyt sitten oli puhetta että jos antas vähän vihertyä ja sit yllättäs gylkofosaatilla (vai mikä se nyt oli) ne rikkaruohoset ja sit taas mylläyttäs nurin. Että jos silleen sais jonkunmoisen apilanurmikkoniittysen alkajaisiksi. Vähän toi glykofosaatti arveluttaa noin niinku myrkkynä, mutta kait sitä paljon käytetään. Kyse ois siis noin 20m x 40m koillisrinteestä. Me ollaan kutakuinkin metsän suojissa jokseenkin ylhäällä, eikä tänne hallakaan juurikaan ennätä. Nytkin on ollu n. 10 astetta lämpösempää kuin tässä ei niin kaukana muualla. Tarttis tosiaan vähän suunnitella sitä puutarhaa jokseenkin kokonaisuutena, yks läntti hedelmäpuille, toinen marjapuskille, notskipaikka ja rosvopaistipaikka ja paikkavaraus vielä sellaselle tornille. Lisäks just noita kasvilavoja on suunnitteilla, samoin ehkä kasvihuoneen tyyppinen. Ja leikkimökinkin nään sillä kukkulalla. Ja kaikki tää on nyt vielä keskeneräistä kynnöspeltoo juurineen ja kivineen. Tytön kanssa kyl viime kesänä kerättiin yks peräkärryllinen kiviä, mutta on niitä vielä. Lisäks siinä puutarhasuunnitelmassa noi jutut pitäis sioitta siten että ruohonleikkuu onnistuis järkevästä, ja toisaalta olis tilaa pulkkamäellekin

Vanhastaan valmiina on reilun neliön yrttilava vanhoista ikkunoista, ja n. 20 taimen mansikkamaa ja raparperipenkki. Nää niinku hyötykasvipuolella, perennapuolella on sit enempi. Se mansikkamaa on nyt toista kesää, toissa kesän lopuilla tehtiin se kun muutama taimi kukkapenkissä rupes rönsyämään. Näistä sitten viime loppukesänä koulin rönsyjä, tuolla olis harson ja lumen alla n. 70 tainta. Ne nyt ainakin tarttis loppusijoittaa ens kesänä.

Mun täytyy kyllä myöntää että oon pihalla kuin lumiukko siitä mitä tulee tähän siemenien haalimiseen ja omien taimien tekemiseen.... Mä saan kaikenlaista valmiina taimina porukoilta, niin ei oo tullu ite vaivauduttua.. Puutarhurin tyttäriä nääs.. :oops: Jotain rucolaa ja tilliä oon vähän ennen juhannusta ostanu paikallisesta taimimyymälästä ja kylväny, mutta voishan noissakin vähän paremmin tuon suunnitella ja ajoittaa.

Mutta joo, herneitä, jotain papuja, purjoa, variselleriä, persiljaa, kesäkurppaa, ja pikkuisen uutta pottua, se ois niin luksusta vähän käydä hakeen omasta maasta. Ei oo ees kellaria (vielä..), joten ei kannata ahnehtia muuta juuresosastoa enempää. Mutta kaikkea sellasta minkä päälle toi tyttökin ymmärtäii. Ja sille toki täytyy tehdä oma kasvimaa pöyhättäväksi. :D

Pipru, tollaset harlan kuvaamat laatikot osaa ihan kuka vaan tehdä. Akkuruuvarilla käy vielä helpommin, mutta vasara ja nauloja onnistunee ihan yhtä hyvin. :smt023 Tee ekaks vaikka pienempi ja sit laajennat jos on tarvis. Itte aattelin jotain 2-3 laudan korkusia tehdä, taytyy nyt kattoa kuinka niihin sitten saa sitä multaa sisälle. Toi maa ittessään on aika loistavaa, sellasta hiesua se kait on.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kesä 2013
ViestiLähetetty: 2013-01-20 01:06:52 
Poissa
humpuukikarppi
humpuukikarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-02-24 16:18:50
Viestit: 16113
Paikkakunta: Sonsuossa
Ei apilaa varten tartte noin kovin monimutkaisa tehä, vältä sitä myrkkyvä jos voit. Ja kattamalla ois saanu kans tapettua rikkoja, saa ne kyllä vieläkin. Eli 5cm sanomalehteä siihen, päälle hiekkaa/ylivuotista heinääolkea mitä vaan, vaikka ihan sitä ihteään palaneena hevostallilta ja sit odotellaan vuosi. Lehdet maatuu sinne mukaan, niin on paljon kätevämpää kääntää se kuin kaivaa ensin jotain pressua pois. Mut käytetään pressujakin. Pysyvät ihan kivillä sit paikallaan. TOssa maatuvan käytössä on se kätevä puoli, et ne voi kääntää maan paranteeksi sinne. Avot, vuoden päästä on mustaa, muhevaa ja rikatonta multaa jossa asuu miljoonia lieroja hyvin pulleina ja onnellisina.

_________________
Baltazar ei muistanut mitään. Hän ei nimittäin ollut syönyt joka-aamuista kananmunaansa. Munia ei ollut seuraavanakaan aamuna, Baltazarin aivot menivät aivan solmuun!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kesä 2013
ViestiLähetetty: 2013-01-20 07:42:37 
Poissa
häjykarppi
häjykarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-04-19 07:27:49
Viestit: 3471
Paikkakunta: JKL - Petäjävesi
Njoo, tosi muhkean kuuloisia suunnitelmia Nallella! Näen oikein sieluni silmin ton kaiken sit toteutuneena - ja hyvältä näyttää! :lol: Tämähän se on se puutarhointihulluus, kun näkee sielunsa silmin ja haaveilee - no, lopputulos veren, hien ja kyyneleiden jälkeen on toisinaan hieman - sanoisinko yllättävä! :lol: Mutta kaikki paitsi puutarhanhoitohan on turhaa vai miten se on? Tuskin sentään. :roll:

Mutta juu, on se mukava haaveilla. Kun sitä voi tehdä samalla kun vahtii kersaa täällä neljän seinän sisällä. :lol: Eri asia sitten on, miten meillä taas ensi kesänä kipaistaan tytön perään kun se on jo putoamassa kovasti jyrkänteeltä ja ajautumassa ties mihinkä hengenvaaraan tuolla pihalla - että saako siellä itse mitään tehtyä muuta kuin kipaistua. Mutta koitan taas pitää tavoitteet matalalla kuten viime kesänäkin, ja se oli menestys.

Pari kasvilavaa teki hienosti satoa, vaikka en ehtinyt kitkemään, en kastelemaankaan kuin mitä nyt usutin ukon kastelemaan pahimmilla helteillä iltaisin. Mizunan söivät jotkut itikat, mutta se tavallaan suojasi muut salaatit, kun ne muut jäi sitten koskemattomiksi :lol: Meitin Pirjaa vaivaa joka kesä kirvat, niille on nyt tehtävä jotain. Jos ei jänis syö puuta sitä ennen tässä talvella, koska en ole ehtinyt talvisuojaamaan, laiska paska. Pitäis varmaan jotain ees käydä kietomassa niitten ympärille... :oops:

Jatketaan unelmointia...

_________________
Krapulan parantaminen ryypiskelemällä on yhtä tarkkaa puuhaa kuin ripulin parantaminen piereskelemällä...

Quidquid latine dictum, altum videtur.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kesä 2013
ViestiLähetetty: 2013-01-20 09:23:22 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-08 15:51:26
Viestit: 11092
Paikkakunta: Liminka
merkkaus, jospa tänä kesänä jaksais jotain!! Paskaa kyllä riittäs kunnon lämpöpenkin tekoon :)

_________________
Kuva



http://karppausjaperhe.blogspot.com/


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kesä 2013
ViestiLähetetty: 2013-01-20 13:10:53 
Poissa
Kätevä emäntä
Kätevä emäntä
Avatar

Liittynyt: 2007-01-17 19:32:28
Viestit: 3333
Paikkakunta: Pusikon ja pellon välissä, JKL
Merkataans mullekin!

Nyt ei oikein ole inspistä mitään suureellista kehitellä. Kissat syö kaiken, mikä on sisätiloissa (taimikasvatus? mitä se on? Salaattia elukoille!) muita käypäsiä tiloja ei ole eikä sitä kasvimaatakaan. Enkä aio sellaista laittaakaan. Jotain astioita ehkä, ja kompostiin pari kesäkurppaa koristukseksi. Viime kesänä mätäni kaikki... Käyn korkeintaan paikallisessa puutarhakaupassa plaraamassa, jos jotain mielenkiintoista löytyis. Lipstikankin ajattelin spruutata roundupilla, kun ei sitä meillä käytetä ja se vie liian suuren tilan. Marjapuskista sentään voi alkaa jo odotella kunnon satoa. Että näillä spekseillä meillä mennään... :roll:

_________________
Kuva
iherbin koodi DIR831


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kesä 2013
ViestiLähetetty: 2013-01-20 13:17:35 
Poissa
häjykarppi
häjykarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-04-19 07:27:49
Viestit: 3471
Paikkakunta: JKL - Petäjävesi
Äh, no eikö justiin mimmis kehunu lipstikkaa ja minä suunnittelin että laittaiskohan sitä sitten itekin! #-o Elä adira heti mee hävittään, minä voisin ottaa sitä sulta jos meinaat hävittää sen! Me voitais tytsin kanssa tulla hakeen tai sit tehtäis taas tärät Pentagonin parkkikselle :lol:

_________________
Krapulan parantaminen ryypiskelemällä on yhtä tarkkaa puuhaa kuin ripulin parantaminen piereskelemällä...

Quidquid latine dictum, altum videtur.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kesä 2013
ViestiLähetetty: 2013-01-20 15:00:50 
Poissa
humpuukikarppi
humpuukikarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-02-24 16:18:50
Viestit: 16113
Paikkakunta: Sonsuossa
Ronskille lipstikkaa ja laittakaa ihmeessä muutkin! Se on ihan huippumauste ja tosiaan merisuolaan jauhettuna ajaa kaikenmaailman arominvahventeiden ohi sata lasissa. Ja on koukuttavaa... ;) En tiijä onko se hyvä vai huono.

_________________
Baltazar ei muistanut mitään. Hän ei nimittäin ollut syönyt joka-aamuista kananmunaansa. Munia ei ollut seuraavanakaan aamuna, Baltazarin aivot menivät aivan solmuun!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kesä 2013
ViestiLähetetty: 2013-01-20 15:38:18 
Poissa
napakettu
napakettu

Liittynyt: 2009-07-25 19:43:02
Viestit: 12442
Hyvä koukutus se lipstikka on :mrgreen:

Mullakin sitä pitäisi olla tuolla yhden kiven juurella, mutta mutta. Siihen on tullut pihankorjauksen myötä metrin verran maata päälle. Viime kesänä ei näkynyt, ja jos ei näy tänä kesänäkään, niin ei ole lipstikkaa. Jostain sitten haettava uusi juuripistokas.

Saas nähdä saanko yleensäkään puutarhaa kuntoon ensi kesän aikana. Tarkoitus olisi silleen terassimaisesti laittaa, ja kukkapenkit ynnä rehupenkit niitten reunoilla. Ettei tarvi konttia näillä huonoilla polvilla.

Pääsiäisen jälkeen taas vähän viisaampi - toivottavasti.

_________________
Kuva
This woman is made of curves and lines

18518 Nirrilä


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kesä 2013
ViestiLähetetty: 2013-01-20 16:36:38 
Poissa
humpuukikarppi
humpuukikarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-02-24 16:18:50
Viestit: 16113
Paikkakunta: Sonsuossa
Kateviljely! Miksi nähdä vaivaa, jos voi tehdä vaivatta? ;) (vastineena anopin luotilangat ja pyllistely pitkin kesää... hoh!)

_________________
Baltazar ei muistanut mitään. Hän ei nimittäin ollut syönyt joka-aamuista kananmunaansa. Munia ei ollut seuraavanakaan aamuna, Baltazarin aivot menivät aivan solmuun!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kesä 2013
ViestiLähetetty: 2013-01-20 18:10:12 
Poissa
Kätevä emäntä
Kätevä emäntä
Avatar

Liittynyt: 2007-01-17 19:32:28
Viestit: 3333
Paikkakunta: Pusikon ja pellon välissä, JKL
Kun sitä lipstikkaa kumminkin on kaapissa kuivattuna, niin voisin todellakin kokeilla yrttisuolan tekoa, eipä ole tullu mieleenkään mokoma 8) Siellä samaisessa lehtikompostissa kasvaa sitkeesti myös piparminttu, joka vasta perkeleellinen yrtti on leviämään ja sitkeäkin vielä. Sitäkin on kuivattuna runsaasti... Iisoppia oli viime kesänä meininki kasvattaa talven varalle yskänropiksi, mutta mätänivät nekin pienet alut. Jospa ens kesänä uudestaan.

_________________
Kuva
iherbin koodi DIR831


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kesä 2013
ViestiLähetetty: 2013-01-20 18:12:20 
Poissa
napakettu
napakettu

Liittynyt: 2009-07-25 19:43:02
Viestit: 12442
Oijoi, piparminttua :smt007

On tää hassua, kun tässä vaiheessa kun aurinko alkaa vasta vähänn enemmän loimottamaan, niin alkaa tuota viherpeukaloa kutisemaan. Harmi, että kevät on niin pitkä...
Ja vähänkö malttamaton - pitäis nyjjo saada ryytimaa kuntoon :smt004

_________________
Kuva
This woman is made of curves and lines

18518 Nirrilä


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kesä 2013
ViestiLähetetty: 2013-01-20 22:00:10 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-07-17 19:38:41
Viestit: 772
Mimmis, tota lääniä on tossa oikeesti aika paljon käsipelillä katteella putsattavaks.. :? Ja viime kesä sitä tasattiin, jos ens kesänä sais ees ne omppupuut ja marjapuskat kohdilleen, mansikka ainakin pitäs istuttaa. Ja lapiotyövoimaa ei oikeen oo yhtään ylimäärästä. Se lopputasaus joudutaan kuitenkin haravalla tekeen käsipelissä ja siinäkin on jo urakkaa.. Kateviljelyä aattelin kyl kans sit niihin lootiin kokeilla, siitä sais nurmikkolta heinää sitä varten ehkä kätevästi.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kesä 2013
ViestiLähetetty: 2013-01-21 06:05:26 
Poissa
häjykarppi
häjykarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-04-19 07:27:49
Viestit: 3471
Paikkakunta: JKL - Petäjävesi
Mitkä on teidän omppulajikesuosikit?

Kysyy nimimerkki Harlamovski, kenellä ei ole Harlamovskia eikä vielä mitään muutakaan hedelmiä tehnyttä.
Meillä viinimarjojen lisäksi Suklaakirsikka on ainoa, joka on tehnytkin jotain, ja se onkin ällistyttävä epeli, kun se teki jo istutuksesta seuraavana kesänä! Sitä voi suositella. Oli hyvän makuiset marjat ja talvenkestävyys V-vyöhykkeelle saakka. Kukki justiin tytön ristiäisten aikaan kauniisti. Jospa se ois sit se Martan puu ku ei tullu sitä luumua tytölle istutettua vaikka suunnittelin semmosta.

Mää haaveilen Keltakanelista. Maku on musta siinä kohdillaan. Ja yks aivan herkkuomppu oli kanssa, mutta kun mää en nyt millään saa päähäni sen nimeä, se oli kuitenkin noita Huvituksen ja jonkin jenkkiompun risteytyksiä, talvenkesto vain III-vyöhykkeelle. Pari kesää sitten kun oli niitä oikein kuumia kesiä, noita omppuja oli Viherlandiassa myynnissä ja ne oli ihan valtavan kokoisia ja mehu valu kättä pitkin kun söi. :lol: Ei ois uskonu suomalaiseksi jos ei ois tienny. Pitää ettiä se lajikenimi.

Mulla kuoli Grenman viime kesänä. Joku vaan yhtäkkiä lakastutti sen, vaikka se teki pari kukkaakin keväällä. Se olikin semmonen alennustaimi. Oli niin sateinen kesä että epäilen että se jotenkin hukkui kun se kuoli sateisen jakson jälkeen.

Pirjassa on aina vaan kirvoja ihan sairaasti. Joka kesä. Toissa kesänä laitoin perheomenapuun, jossa on Vuokko, Valkeakuulas ja Punakaneli. Kauheen kiva perhepuu kun sitä kanelia nyt saa vartoa ainakin vuoskaudet ennen ku se tekee yhtään mitään. Vuokko taitaa olla noista nopein. Valkeakuulas on mun mieleen, mutta sillä on vähän tuon talvenkestävyyden kanssa nykyään ongelmia kuulemma. Ei ollu ennen! Tyyliin 40-luvulla. Erikoinen juttu. Mutta on se minulla kestänyt. Viime talvena Pirjaankin tuli pakkasvaurioita, vaikka pitäis kestää V-vyöhykkeelläkin - mutta ei Valkeakuulaaseen. Tuurissaan on. Ja lähekkäin ne on, että ei pitäis olla paikastakaan kiinni.

Perhepuut on kyllä hyvä keksintö, jos on vähän tilaa. Pölytystä paremmin ja kuka niitä saman makuisia omppuja määränsä enempää syö? :lol:

_________________
Krapulan parantaminen ryypiskelemällä on yhtä tarkkaa puuhaa kuin ripulin parantaminen piereskelemällä...

Quidquid latine dictum, altum videtur.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kesä 2013
ViestiLähetetty: 2013-01-21 07:43:33 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-07-17 19:38:41
Viestit: 772
Noita omppuja oon just kuuklaillu ja harmitti kun en just viherlandiaan päässy/tajunnu lähtee syksyllä tekeen testejä. Mulla on joku ompukirjakin. Toi perhepuu oiski hyvä idea, eiks siihen oo vartettu useempi laji siis? Meillä on kaksi tosi tosi vanhaa puuta jotka tekee rupisia ja happamia omenoita ja sit yks n. 10v vanha huvitus. Ne on ihan jees. Toissa syksynä siirrettiin se toisaalle ja hyvin teki viime vuonna omenoita. Kirsikkaa ja luumuakin ois tarkoitus kans laittaa tonne "hedelmätarhaosioon". Punaset viinimarjat läks kaivurilla kuoppaan, yks musta on sinnitelly tän 9v muutaman marjan satovauhdilla heinikossa. Niitä tarttis saada lisää oikeeseen paikkaansa, samoin vattuja. Pensasmustikat on kans ihan suht hyvin satoo tehny, ne ei oo kun 5v ja kans heitteillä heinikossa.. Täytyskin ruveta ottaan joku kansio tai vihko johon keräis suunniteltavia lajikkeita ja niitä toteutuneitakin sitten. Karhunvatukka on myös n. 5v ja sekin teki viimekesänä aika paljon. Maku oli vetinen niinkuin kesäkin, ja satoa tuli tosi myöhään, tietty jos harsottas sen keväämmällä niin se vois aikastua. Mutta oli tosi komeita marjoja jälkkäreihin ja kakkuihin. Lajikkeesta ei oo muistikuvaa, se kansio taitaa olla ihan hyvä idea. Täytyykin hommata sellanen heti.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Kesä 2013
ViestiLähetetty: 2013-01-21 09:39:25 
Poissa
häjykarppi
häjykarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-04-19 07:27:49
Viestit: 3471
Paikkakunta: JKL - Petäjävesi
Ooo kuule mulla on kanssa se Leif Blomqvistin Puutarhan Hedelmäpuut, mistä löytyy kaikki mahdollinen Suomessa menestyvä lähestulkoon. Sillä on Pietarsaaressa taimitarha. Vilkaise sitä kun tuut käymään.

Minä oon jonkin verran koittanut maistella noita eri omppuja, mutta loppupeleissä kun nyt sais ees jonkun omenankin ees tulemaan, se on niin pirun hidasta puuhaa :roll: mutta paras aikahan ois ollut istutella puita se 25 vuotta sitten ja toiseksi paras aika on nyt, joten ei auta valitella. Tietysti en tarkoita että ihan just nyt, kun tuolla on tuo -16 astetta pakkasta :lol: mutta juu nou.

Happamat omput kuten joku perus Antonovka voi olla just aivan parhaita talousomenina, hilloissa ja mehuissa. Mehuakin pystyy tekemään kuulemma tavan keittimellä kun lohkoo omput sinne. Siinä mielessä semmoinen idioottivarma pohjoisessakin menestyvä omppu ois Tsaarin Kilpi. Siitä tulee kuulemma loistava sose.

Tämä omenahomma on mulla lähellä sydäntä, mutta ärsyttävän huonosti on tähän mennessä onnistunut. Jos jotain olen oppinut, niin sen, että aletaimia ei kannata ikinä ostaa. Ja ne perhepuut on tosiaan loistokeksintö! Tietysti niistä voi kasvaa vähän hassun mallisia... :lol:

_________________
Krapulan parantaminen ryypiskelemällä on yhtä tarkkaa puuhaa kuin ripulin parantaminen piereskelemällä...

Quidquid latine dictum, altum videtur.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 365 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 4 519 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)