Ooo,
anjuna,
Lintzi, kiva nähdä teitä taas!
Jääkaapissa oli iso kasa parsakaalia joka oli menossa huonoksi, siitä oli jotain tehtävä.
Parsakaalikeittoa siis, hyvin helppoa ja yksinkertaista. Viitisensataa grammaa parsakaalia kolmen valkosipulikynnen kanssa kattilaan, pari senttiä vettä pohjalle ja kasvikset kypsäksi keittämällä/höyryttämällä. Sekaan suolaa ja 2 dl kookoskermaa, sitten sörsseliksi sauvasekoittimella. Ei muuta tarvinnut, yksinkertaisuudessaan erittäin namia.
Keiton seuraksi
tein yritin tehdä
juustokohokkaita (suurin osa juustosta oli sinihomejuustoa, loput tuorejuustoa). Resepti varmaan ihan hyvä (maun perusteella), mutta kokissa ei hurraamista. Tuli testattua kutakuinkin kaikkea sitä, mitä ei kannata tehdä kun yrittää saada juustokohokkaita aikaiseksi.
- heti alussa meni keltuaista mukaan valkuaisvaahtoon
"taikina" pelkkää lirua jonka päällä kellui muutama hassu, löllö valkuaisvaahtohippunen
- puolivälissä paistoa huomasin että uuni oli liian kuuma ja että vuoat liian korkealla uunissa
pakko avata uuni ja siirtää vuoat alemmalle tasolle ettei ne palaisi...
...jolloin ote lipsahti ja kohokkaat meinasi lentää lattialle, taikinaa ainakin lentää läsähti uuniluukulle
- ja jos siinä ei olisi ollut tarpeeksi, mies päätti tiskata ja onnistui tiputtamaan painavia pannuja sun muuta lattialle uunin vierelle niin että taatusti tärisi kivasti
Mutta! Vastoinkäymisistä huolimatta kohokkaat näytti uunista tullessaan tältä:
Sitä iloa ei tosin pitkään kestänyt, sillä kun oli aika syödä ne muistutti enemmänkin juustomunakasta.
No, maku oli kohdallaan kuten sanoin, myös seuraavana päivänä kylmänä lounaaksi vaikka oli mennyt vielä enemmän pannukakun näköiseksi. Ei siis täysin hukkaan mennyttä aikaa ja vaivaa, tosin on helpompiakin tapoja tehdä munakasta.