karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-29 08:14:18

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 11 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Kerma ja smetana ei sekoitu?
ViestiLähetetty: 2012-08-03 08:46:02 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2011-10-21 12:35:19
Viestit: 31
Paikkakunta: Haukipudas
Ehkä aiheesta on jo jossain, mutta noilla hakusanoilla yllättäen löytyy aika paljon kaikkea muutakin, joten kysymys.

Tein tässä parina päivänä eri ruokia, joihin tulee kerma+ranskankerma -sekoitusta "kastikkeeksi". Siis uunissa paistetaan lohta/kana/lihaa kerma+ranskankerma -liemessä. Sattui kuitenkin olemaan jääkaapissa smetanaa ja käytin sitä. Pettymys oli kuitenkin valtava, kun aiemmin kerma+ranskakerma-yhdistelmällä aikaiseksi tuli ihana, paksu kermainen kastike, mutta kerma+smetana-yhdistelmällä vetinen, sakkainen litku. Onko vika siis smetanassa vai oliko minulla kenties muuten huonot ainekset? Toisessa ruoassa oli lohipalasia suolalla ja tillillä maistettuna ja toisessa Kariniemen naturel broilerfileitä paprikalla maustettuna ja pekoniin käärittynä.

Kokeilen kyllä jatkossa vain ranskankerman kanssa, mutta olisi kiva kuulla kommentteja ja kokemuksia, jos muillekin on käynyt samoin.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-08-03 12:31:07 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2011-08-16 20:41:10
Viestit: 435
Paikkakunta: Undertheboat
Itselläni on tänään ruokalistalla sitruunainen kermasmetana uunilohi. Teen kyseistä tuotetta noin joka toinen viikko. Sekoitan haarukalla kerman ja smetanan ja sitruunan +mausteet ennen uuniin tunkemista ja seurauksena on kyllä aina tähän asti ollut juurikin mainitsemasi paksu kermainen kastike. Käytän kermana ihan perus valion kuohukermaa ja smetana on rainbow:n tekele. Hyvin toimii. Varmista ettei päiväys ole mennyt umpeen tai tuotteet säilytetty liian kauan lämpimässä. Kyllä ne sekoittuu.

_________________
"Futis on vienyt monta hyvää ryyppymiestä!"
"Joka seuraa muotia, kadottaa oman itsensä"(JR)
I hate hit music only!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-08-03 12:36:16 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-02-23 12:29:49
Viestit: 10345
Paikkakunta: Kouvola
Willi veikkaus:

Ukonilma?
Ainakin haittaa kerman vaahtoutumista...
Haittaakse, sekottumistakin?

_________________
Kuva

En se minä ollut ja siksi toiseksi se oli vahinko.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-08-03 12:48:32 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93462
Komppaan Isoo isää. ukonilmalla hapanmaitotuotteet saattavat kokkeloitua eli hera erottuu ja muu osa on klimppistä.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-08-03 12:53:37 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2011-10-21 12:35:19
Viestit: 31
Paikkakunta: Haukipudas
Nyt on kyllä ollunna ukkosta ilmassa monena päivänä. Ja se kermakin oli kyllä saman päivän päiväyksellä. Ehkä yhteisvaikutus iski? Kiitos vastauksista, hyvä tietää ettei vika ollutkaan smetanassa, vaan voin käyttää sitäkin kun sattuu olemaan. Pitää vaan muistaa olla laittamatta ko. ruokia ukkosella :)

Varmaan tähän ukkos-kategoriaan menee sekin, että maitotuotteet happanee nopeammin kuin tavallisesti. Yleensä kerma on hyvää vielä useampi päivä päiväyksen jälkeen, mutta vasta jouduin heittämään purkinjämät roskiin, kun oli pilaantunut, vaikka vasta päivän yli päiväyksen oli.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-08-03 13:10:13 
Poissa
himokarppi
himokarppi

Liittynyt: 2011-09-22 11:26:44
Viestit: 4658
Paikkakunta: Turku
Mun kahvimaitoni on ihan juotavaa vielä 5 pv päiväyksen jälkeen...


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-08-03 14:03:32 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
Kerman ja smetanan juustoutuminen on kiinni myös esimerkiksi sitruunan juoksuttavasta vaikutuksesta, sillähän tehdään juustoa maidostakin. Samoin vaikuttaa smetanan rasvaprosentti, se ei todellakaan ole sama joka hapenkermassa. Mitä suurempi prosentti, sen paremmin kestää uunia. Jos soosissa on "kokkareita", se on siis juustoutunuttta eli juoksettunutta. Ja tosiaan myös ukkonen vaikuttaa maitotuotteisiin, viiliintymiseen, hapantumiseen ja juoksettumiseen.

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-08-03 15:44:40 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2011-10-21 12:35:19
Viestit: 31
Paikkakunta: Haukipudas
Uljanov kirjoitti:
Mun kahvimaitoni on ihan juotavaa vielä 5 pv päiväyksen jälkeen...



Niin minullakin yleensä, mutta tällä viikolla on ollut ongelmia säilyvyyden kanssa jostain kumman syystä. Täällä on kyllä ollut joka päivä sateita ja ukkosta, liekö se sitten syynä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-08-03 15:47:30 
Poissa
voinen
voinen

Liittynyt: 2011-07-01 11:44:20
Viestit: 5466
Paikkakunta: Pakastin
Täällä myös ukkonen sotkee asioita/aineksia. Kermat ja smetanat liruiksi, leivontaankin vaikuttaa ikävästi.

_________________
Uushullu

Kuuntelen Kroppaa


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-08-04 11:15:47 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-02-23 12:29:49
Viestit: 10345
Paikkakunta: Kouvola
Ukkosia on, vaikka ei olisikaan ihan kohdalla...

Vanhan kansan mukaan vaikuttaa tuotteiden säilymiseen
myös meneillään oleva mätäkuu.
Haavat mätii ja lihat, kalat ja maitotuotteet pilaantuu nopeammin.

_________________
Kuva

En se minä ollut ja siksi toiseksi se oli vahinko.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-08-04 11:19:00 
Poissa
voinen
voinen

Liittynyt: 2011-07-01 11:44:20
Viestit: 5466
Paikkakunta: Pakastin
Kyllä (vanha) kansa tietää!

_________________
Uushullu

Kuuntelen Kroppaa


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 11 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 15 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)