karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-29 07:48:04

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 213 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 4 511 Seuraava
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Anacondan aurinkokeittiö
ViestiLähetetty: 2012-07-18 23:36:50 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-01-08 14:16:29
Viestit: 495
Paikkakunta: Torrevieja
Nyt alkaa siis karppaus uudelleen uudessa ympäristössä.

Muutin maaliskuussa Espanjaan perheeni kanssa. Perheeseen kuuluu itseni lisäksi mies ja koira (toinen on tulossa pian koiratarhalta. Siis toinen koira, ei toinen mies :-) ).

Luulin, että Espanjassa olisi helppo syödä terveellisesti, kun on saatavilla niin paljon tuoreita vihanneksia ja marinoimattomia lihoja, mutta en ottanut huomioon sitä miten halpaa on syödä ravintoloissa. Kolmen ruokalajin aterian viineineen saa alle kymmenllä eurolla. Suurin ongelma on se, että asumme brittien valtaamalla asuinalueella, eli ravintolatarjonta on hyvin brittipainotteista. Kaikki on paneroitua ja uppopaistettua ja ruokien lisaäkkeenä saa aina ranskalaisia, jopa pastan kanssa.

Nyt on ensimmäiset neljä kuukautta kulunut hiilarimaailmassa ja painoa on tullut takaisin lähes kaikki siitä 17 kilosta jotka alun perin sain karppaamalla katoamaan ennen viimekesäisiä häitä (osa tuli toki jo ennen Espanjaan muuttoa).

Nyt aion siis ottaa itseäni niskasta kiinni, ja ajattelin, että motivoinnissa auttaisi, jos lähetän tänne kuvat tekemistäni ruoista. Ehkä joku muukin saa inspiraatiota näistä kuvista.

Tässä siis parin viime päivän syömisiä:

Kuumalla säällä tekee välillä jotain tosi kevyttä, joten tein ihan perinteisen dippilautasen, jossa oli vihanneksia, tulisia kanasuikaleita ja juustokuutioita. Dipiksi valitsit meksikolaistyylisen kerrosdipin, tähän tyyliin mutta vähän soveltaen:

http://www.kraftrecipes.com/recipes/mex ... 57670.aspx

Kuva

Dippivihannesten, kanan ja dippikastikkeen jämistä syntyi aivan ihana tulinen kanakeitto.
Kuvaasa ei kylläkään näy paljon muuta kuin päällä lilluva rasva :-) Ainakaan ei ole rasvassa säästelty.

Kuva

Nämä eivät oikein miehelle kelvanneet, se muutenkin valittelee, että karppiruoassa on liikaa vihanneksia (kertoisiko joku tuon Puskalle ja kumppaneille!) Päätin siis tehdä jotain vähän miehekkäämpää.
Pippuriporsasta ja valkosipulikastiketta tämän reseptin mukaan:

http://www.italianfoodforever.com/2008/ ... lic-sauce/

Muutenkin tuolla sivustolla on tosi upeita reseptejä.
Lisukkeeksi tein voissa paistettua ruusukaalia pekonilla.

Kuva

Jälkiruoaksi tein browniseja tällä reseptillä.

http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=1720

Kuva

Taikinaa tehdessä aloin miettiä, että yleensä kaikki karppileivät ja -leivonnaiset paistetaan uunissa. Pannuleipä kuitenkin on olemassa, joten miksei muitakin leivonnaisia voisi tehdä pannulla. Kaadoin siis suurimman osan taikinasta vuokaan, ja paistoin loput pannulla kekseiksi. Kuvaa ei ole, koska söin ne suoraan pannulta! Eli hyvää oli!
Se oli hyvä uutinen, koska tässä ilmastossa yritän välttää uunin käyttöä. Se kuumentaa koko asunnon ja nostaa ilmastointikuluja.
No, kaikenlaista uutta pitää keksiä täällä aurinkokeittiössä.

_________________
Anacondan aurinkokeittiö

Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-07-19 00:13:22 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-01-08 14:16:29
Viestit: 495
Paikkakunta: Torrevieja
Ja tänään oli ruokana Chicken Florentine.

http://www.italianfoodforever.com/2008/ ... lorentine/

Muuten reseptin mukaan, paitsi että lisäsin mukaan serrano kinkkua ja käytin omatekoista tomaattikastiketta.

Kuva

Kuva

Kuva

Mies valitti pinaatista, mutta muuten kelpaisi hyvin.
Millä nuo miehet saisi opetettua syömään vihanneksia?

_________________
Anacondan aurinkokeittiö

Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-07-19 19:20:10 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-01-08 14:16:29
Viestit: 495
Paikkakunta: Torrevieja
Burgundinpataa. =P~
Täältä löytyi kaupasta laardia! Siinä oli hyvä paistella lihoja ja pekoneita.
En tiedä yhtään mitä lihaa käytin, koska en tiennyt mitä sisäpaisti on englanniksi tai espanjaksi (jos joku tietää, kertokaa). Pyysin vain jotain pataruokaan sopivaa lihaa.

Kuva

Tässä pata ennen kolmen tunnin hauduttelua.

Kuva

Ja valmis ruoka kukkakaalimuusin kanssa:

Kuva

_________________
Anacondan aurinkokeittiö

Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-07-21 17:00:02 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-01-08 14:16:29
Viestit: 495
Paikkakunta: Torrevieja
Sitruunakanaa, jossa on rintafilettä, sitruunaa, sipulia, kokonaisia valkosipulinkynsiä (kuorittuina) suolaa ja yrttimausteita. Ja reilusti öljyä.

Kuva

Kuva

Kuva

Uunissa valkosipulinkynsistä oli tullut ihanan pehmeitä ja paahteisia. Sopi hyvin kanan kanssa.

Ylijääneestä kanasta syntyi pekonin ja rehujen kanssa salaatti. Päällä caesar-kastiketta.

Kuva

_________________
Anacondan aurinkokeittiö

Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-07-21 17:02:04 
Poissa
***Assolekarppi
***Assolekarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-10-28 18:55:20
Viestit: 16408
Paikkakunta: Vaasa
Jestas, mä merkkasin sun ketjun välittömästi, mukana ollaan ku peräpukama!

_________________
Päikky: http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=11&t=72076


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-07-21 17:16:39 
Poissa
Ilveilijäbarbi
Ilveilijäbarbi

Liittynyt: 2006-05-04 13:31:51
Viestit: 4150
Ja täällä kuolataan myös mukana!

_________________
Koodilla WEP390 iHerb-tilauksesta 5$ alennusta


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-07-21 23:20:11 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-01-08 14:16:29
Viestit: 495
Paikkakunta: Torrevieja
Mies halusi tänä iltana käydä kokeilemassa uuttaa, kehuttua, vähän tasokkaampaa ravintolaa. Olin jo syönyt tänään, joten tilasin alkuruoan ja pääruoan sijaan kaksi alkuruokaa.

Ensimmäisessä oli rapu-makrilli-moussea, jotain thousand island -tyyppistä kastiketta ja salaattia.

Kuva

Toisessa annoksessa oli broilerinmaksa-pekonipateeta, jotain hilloketta (se jäi syömättä, koska se vaikutti niin sokeriselta) ja samaa salaattia kuin ensimmäisen ruoan kanssa.

Kuva

Kumpikin annos maksoi 4,95€, eli ei voi valittaa :D Ja päälle iso lasi kuivaa valkoviiniä 1,75€! Juuri tämän vuoksi on ruoanlaitto kotona jäänyt niin vähälle :oops:

Tietysti koirakin sai oman osuutensa pateesta :smt049

Kuva

Kuva

_________________
Anacondan aurinkokeittiö

Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-07-22 17:30:50 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-01-08 14:16:29
Viestit: 495
Paikkakunta: Torrevieja
Kaimaanipihvi ja munakoisoa kahdella tavalla

Torilta löytyi näin ihania munakoisoja! Niistä oli ihan pakko keksiä jotain herkkua.

Kuva

Munakoisomuhennokseen laitoin munakoisoa, valkosipulia, tomaattimurskaa, ranskankermaa, fetaa ja PALJON voita ja öljyä. Munakoiso imee itseensä tosi mukavasti rasvaa. Tämä maistui jopa munakoisoa vihaavalle miehelleni.

Koristeeksi paistoin munakoisoviipaleita pannulla. Kun toinen puoli oli paistunut, käänsin viipaleet ja ripottelin niiden päälle valkosipulisuolaa, persiljaa ja juustoraastetta. Panin pannuun kannen ja annoin juuston sulaa. Näihin en käyttänyt niin paljon rasvaa, jotta sain pohjan paistumaan rapeaksi.

Lihapaketin päällä luki "babilla". Wikipedian mukaan se tarkoittaa kaimaania. Olihan sellaista erikoisuutta pakko kokeilla. Hieman oli sitkeää, mutta muuten ihan naudanlihamaista.

Pihvin päällä on itse tehtyä paprika-chilimaustevoita.

Perussalaatti, jossa on jäävuorta, paprikaa, kirsikkatomaatteja, fetaa ja oliiveja. Torilla oli erilaisia oliiveja irtomyynnissä isoissa sammioissa noin kymmentä eri laatua. Valitsin valkosipulilla täytettyjä oliiveja ja chiliöljyssä marinoituja oliiveja.

Kuva

_________________
Anacondan aurinkokeittiö

Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-07-22 19:15:55 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
Safkat näyttää hyviltä, varsinkin Chicken Florentine alkoi houkuttelemaan..
Onko noi normaaleja munakoisoja? Vai jokin eri lajike? Itse olen nähnyt vain niitä mustia..

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-07-22 19:26:35 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2010-04-05 10:30:48
Viestit: 387
No johan lähti kuolat liikeelle =P~
Mä oon jo pidemmän aikaa suunnitellut tekeväni sitruunakanaa ja paaaaaljooon valkosipulia. Ollut vaan niin hektistä (vitsi mikä tekosyy), etten ole ehtinyt. Onneksi nyt lomalla on aikaa :) Vois kokkailla pakkasen täyteen, niin ei tartte sitten lomien jälkeen taas tekosyitä keksiä!

_________________
"In the long run, we are all dead."

Back to basics


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-07-22 20:00:29 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-01-08 14:16:29
Viestit: 495
Paikkakunta: Torrevieja
jäbä kirjoitti:
Safkat näyttää hyviltä, varsinkin Chicken Florentine alkoi houkuttelemaan..
Onko noi normaaleja munakoisoja? Vai jokin eri lajike? Itse olen nähnyt vain niitä mustia..


Ihan munakoisoina niitä myytiin, en tiedä sen tarkemmin onko kyseessä eri lajike. Ja normaaleilta munakoisoilta ne maistui.

_________________
Anacondan aurinkokeittiö

Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-07-22 20:11:06 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 7160
Taitavat olla siellä tuoreempia kuin täällä.. :)
Tännehän vähän kaikki tuodaan raakana ja kypsytetään siinä matkalla ynm...
Onko rehut, hedelmät ynm.. paremman makuisia kuin täällä?

_________________
Kliks--->Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.
Kliks-->Jäbän kokkailut, osa II..
Kliks->Jäbän kokkailut, osa I..
Kliks->Instagram täsä


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-07-22 20:18:22 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-08-15 12:40:35
Viestit: 10065
Paikkakunta: Lappeenranta
Jestas miten hyvän näköisiä ruokia :smt118 tätä on pakko jäädä seuraamaan!

_________________
"niin makaa kuin petaa"


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-07-22 20:59:02 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-01-08 14:16:29
Viestit: 495
Paikkakunta: Torrevieja
jäbä kirjoitti:
Taitavat olla siellä tuoreempia kuin täällä.. :)
Tännehän vähän kaikki tuodaan raakana ja kypsytetään siinä matkalla ynm...
Onko rehut, hedelmät ynm.. paremman makuisia kuin täällä?


Suurimman eron oon huomannut kirsikoissa. Ne on täällä ehkä 50% isompia kuin Suomessa, ja todella tummia ja mehukkaita =P~

Ja vihannekset ovat uskomattoman halpoja. Harva vihannes maksaa enempää kuin euron kilo. Ja hinnat olivat samalla tasolla jo alkukeväällä. Liha taas on aikalailla Suomen hinnoissa. Outoa.

_________________
Anacondan aurinkokeittiö

Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-07-22 21:11:05 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-01-08 14:16:29
Viestit: 495
Paikkakunta: Torrevieja
Ja iltapalaksi lärpäkkeitä.

Puolet on tehty "perinteisesti" salamista, salsasta, juustoraasteesta ja oreganosta.
Toiseen puoleen käytin serrano-kinkkua, chili-pastakastiketta ja juustoa. Aivan eri makumaailma!

Kuva

_________________
Anacondan aurinkokeittiö

Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-07-22 21:58:15 
Poissa
Avaruuskarppi
Avaruuskarppi

Liittynyt: 2011-05-09 07:17:02
Viestit: 15264
Paikkakunta: Kolmas kivi auringosta
Anaconda kirjoitti:
Kaimaanipihvi ja munakoisoa kahdella tavalla



Kaimaani ilmoittautuu seuraajaksi. :lol:
Ihana koira. :smt050

_________________
Vuodesta 2011
Ihmiseläimen lajinmukainen ruokavalio
En ole vielä pudonnut.

Once you have been taught to think, it's hard to stop.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-07-22 22:04:50 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93462
Ensimmäisestä munakoisokuvasta näytti puuttuvan jotain... :mrgreen: Mestarin herkusta oon saanut ainakin viirukasta munakoisoa. :D

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-07-22 22:11:03 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-06-12 09:46:27
Viestit: 5774
Ihania ruokia Anaconda!

Seurailen jatkossakin. :D


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-07-23 12:33:18 
Poissa
Villasukkakarppi
Villasukkakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-01-03 20:39:22
Viestit: 4772
Jestas mitä herkkuja! Menevät kokeiluun

_________________
Mitä turhia äiti naureskeli. Nyt rupeat vain itseäsi kaunistamaan . Syö vuosi sulaa voita ja toinen vuosi sianlihaa, ja niin sinusta tulee muita sirkeämpi
Kalevala


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-07-23 18:31:17 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-01-08 14:16:29
Viestit: 495
Paikkakunta: Torrevieja
Chili-juustokanaa, kesäkurpitsafrittataa ja pekoniporkkanoita


Tein oliiviöljystä, valkosipulista, paprikajauheesta, chilimausteseoksesta, cayennepippurista, suolasta ja oreganosta maustetahnan jota hieroin broilerfileiden pintaan. Päälle ripottelin paprikakuutioita ja kaltattua, kuutioitua tomaattia. Uuniin n. 20 min ja sen jälkeen päälle juustoa ja vielä hetkeksi uuniin.

Kuva

Kuva

Kuva

Lisukkeeksi tein kesäkurpitsafrittataa. Paistoin kesäkurpitsasuikaleita melko kuumalla pannulla valosipulijauheen, suolan ja yrttien kanssa. Tarkoitus oli, että suikaleet vähän kypsyisivät ja liika kosteus haihtuisi.
Sekaan pari munaa ja uuniin vartiksi. Ja tämänkin kuorrutin juustolla paistoajan lopussa.

Kuva

Kuva

Kuva

Nirsoilevan miehen vuoksi tein toiseksi lisukkeeksi vielä pekoniporkkanoita. Yllättäen frittatakin oli kuitenkin maistunut.

Kuva

_________________
Anacondan aurinkokeittiö

Kuva


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 213 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 4 511 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 11 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)